De bästa RC-bilarna 2023

Att släppa loss din inre hastighetsdemon, utveckla fantastiska stunts eller navigera i utmanande terräng är bara några av de saker du kan njuta av när du köper en fjärrstyrd bil. Välj den rätta för din nivå bland några av de bästa RC-bilarna som finns tillgängliga idag.

Traxxas

Traxxas TRX-4 Land Rover Defender i skala 1:10 är vårt bästa RC-bilval. Det är främst en sökrobot men är ganska mångsidig och markerar alla nödvändiga rutor för att betraktas som en allrounder.

TRX-4 Defender är en fullständigt licensierad kopia av Land Rover Defender, och detaljnivån är en samlardröm. Den levereras till och med komplett med ett funktionellt reservdäck och noggranna detaljer, som gasdunkar och domkraft.

Fjärrlåsning av främre och bakre differentialer och hög/låg transmissionsräckvidd bidrar enormt till dess mångsidighet. Det är också förvånansvärt lätt att använda och kan vara ett bra val för nybörjare. Den lyhörda styrningen och bromsningen är lätt att kontrollera, och dess portalaxlar ger utmärkt markfrigång.

Traxxas TRX-4 Land Rover Defender

Bäst överlag

En mycket detaljerad kopia i skala 1:10 av Land Rover Defender, TRX-4 är en samlardröm. Dessutom är det en sökrobot som du kan använda för andra RC-bilsändamål tack vare dess utmärkta funktioner som bidrar till dess mångsidighet.

Fördelar

 • Styv stålram
 • 45 graders styrvinkel
 • XL-5 HV ESC med Trail och Crawl-profiler
 • Flera körlägen
 • Vattentäta komponenter

Haiboxning

Om du vill ha en hållbar och rolig RC-bil till ett överkomligt pris är Haiboxing All-Terrain RC Car ett bra alternativ. Du kommer inte att bryta banken med denna RC-bil i skala 1:18, och med lite försiktighet är den tillräckligt hållbar för att hålla. Du kan nå topphastigheter på upp till 22 mph, och dess 4WD och borstade 380-motor kan få den att klättra över hinder och oländig terräng.

Bilen är dock inte helt vattentät. Med en IPX4-klassning klarar den stänk och lätt regn från de flesta håll, men du bör undvika djupa pölar och lera och lämna den hemma när det snöar. Om du vill ha en uppgradering för en extra kostnad har Haiboxing 18859A en mer effektiv och kraftfull borstlös motor och kan nå hastigheter på upp till 30 mph.

Haiboxing All-Terrain 18859

Bästa budgeten

18859-modellen av Haiboxing All-Terrain RC Car är en prisvärd men ändå hållbar maskin som kan hantera många typer av förhållanden. Dess 4WD-kapacitet och kraftfulla 380-motor gör det möjligt för den att ta sig an utmanande terräng och nå topphastigheter på upp till 22 mph. Det är den perfekta RC-bilen för nybörjare för vuxna och barn.

Fördelar

 • Hållbar konstruktion
 • Bra för barn och nybörjare vuxna
 • Stänksäker
 • Prisvärd

Nackdelar

 • IPX4-klassificering betyder att den inte är lämplig för alla förhållanden

Lego

Att bygga Lego RC-bilar kan hjälpa barn att utveckla kritiskt tänkande och problemlösningsförmåga, och alternativ som Lego Technic RC Tracked Racer är en utmärkt introduktion till tekniska koncept för ungdomar. De kan experimentera med olika terränger och pressa sina körförmåga till det yttersta med detta utmärkta Lego Technics-set.

Det är ett helt motoriserat set med 370 delar. När de väl är byggda kan barn njuta av rundstrålande körning och 360-graderssvängar, ett utmärkt sätt att utveckla öga-hand-koordinationsförmåga. Den gör lätta arbeten av stora hinder, och när barn har tröttnat på den bandgående racerbilen kan barn bygga om den till en terränglastbil.

LEGO Technic RC bandracer

Bäst för barn

Släpp ditt barns kreativa tänkande och låt dem utveckla avgörande färdigheter med Lego Technic RC Tracked Racer. Det är en helt motoriserad RC-bil som rör sig och svänger i alla riktningar. Dessutom är det inte bara en racerbil, med möjlighet att bygga om den till en terränglastbil.

Fördelar

 • Klarar stora hinder
 • Att bygga och köra utvecklar färdigheter hos barn
 • Kompatibel med andra Lego-set för kreativt byggande
 • Kör i vilken terräng som helst

Nackdelar

 • Inte särskilt snabbt
 • Kräver 6xAA och 3xAAA batterier

Traxxas

En av de bästa sökrobotarna som finns är denna fantastiska reproduktion från Traxxas av den klassiska 1979 Ford Bronco. Traxxas TRX-4-chassi ger en utmärkt grund för lastbilens offroad-kapacitet. Dess stålkonstruktion, förutom en mäktig 21T Titan 550-motor och XL-5 HV ESC, klarar nästan alla förhållanden. De kompletteras med ytterligare funktioner som gör utmanande förhållanden till en stor väska.

Bland dessa finns de avancerade portalaxlarna som tar bort chassivridning och ger gott om utrymme över stenar och skräp. Du kan också driva alla fyra hjulen med låsbara differentialer för den ultimata dragkraften. Och du får mer kraft och vridmoment när det behövs med TRX-4:ans hög/låg transmission.

Traxxas TRX-4 Ford Bronco

Bästa offroad

Traxxas TRX-4 Ford Bronco har de funktioner som behövs för att göra terrängkörning bara roligt. En kraftfull motor och hållbar konstruktion är bara ett par funktioner som gör en investering värd besväret när du letar efter en av de bästa terrängbilarna för RC.

Fördelar

 • Slitstarkt fjädringssystem
 • Vattentät elektronik
 • Noggrann uppmärksamhet på detaljer
 • Kraftfull motor och ESC

Nackdelar

 • På den dyra sidan
 • Inte idealiskt för nybörjare

ARRMA

ARRMA Granite 4X4 V3 3S BLX är en betydande uppgradering till V2 med extra funktioner och förbättringar som gör den här monstertrucken mer än kapabel att motstå påfrestningarna med full körning.

Bland uppgraderingarna finns ett styvare förstärkt aluminiumchassi med bibehållna gångjärnsstift för extra styrka. Du får också en högre styrfrigång än tidigare, vilket innebär att det är lättare att undvika stenar och skräp som kan orsaka skada.

Dessutom ger den skåpformade toffeldynan och glidväxeln jämnare drift och förbättrad hållbarhet genom att ge en omfattande yta för friktion. Detta hjälper till att förhindra att halkkopplingen slirar för lätt och skyddar drivlinan. Sammantaget visar V3 sig vara en av de mest hållbara monstertruckarna du kan köpa.

ARRMA GRANITE 4X4 V3 3S BLX Monstertruck

Mest hållbara

Med extra funktioner och förbättringar som uppgraderar hållbarheten är ARRMA GRANITE 4X4 V3 3S BLX Monster Truck en av de tuffaste och mest robusta RC monstertruckarna du kan köpa.

Fördelar

 • Gummiskyddade lager genomgående
 • Topphastighet på 50 mph med 3S LiPo-batteri
 • Spektrum Firma 3660 3200Kv Borstlös Motor
 • Uppgraderad Spektrum SLT3-sändare och SLR300-mottagare
 • Vattentät

Nackdelar

 • Stor och tung, så portabilitet kan vara ett problem
 • Svårt för nybörjare

FAQ

F: Vilka är några av de bästa RC-leksakerna?

Förutom bilar och lastbilar finns det många andra populära RC-leksaker. Båtar, helikoptrar och stridsvagnar kommer alla i RC-form och är mycket populära. Denna kategori inkluderar även drönare, även om det är viktigt att komma ihåg att dyra kameradrönare inte är leksaker.

F: Vilka är de bästa RC-biltillverkarna?

Traxxas, Tamiya, ARRMA och Team Associated är bland de främsta tillverkarna. Andra inkluderar HPI Racing, Axial Racing, Redcat Racing och Losi, för att bara nämna några.

F: Hur kan jag utveckla mina färdigheter i RC-racing?

Det viktigaste du kan göra är att ha kul. Men det är också viktigt att tävla på din skicklighetsnivå. Det skulle vara bäst att uppgradera dina bilar och utrustning när du utvecklar dina färdigheter också. Men dessa färdigheter kommer inte att utvecklas av sig själva; du måste öva så mycket som möjligt.

Du kan få erfarenhet genom att delta i tävlingar och gå med i RC-bilklubbar. Du kan träffa avancerade förare där, få tips och lära dig av deras erfarenheter.

F: Vad står ”RC” i RC-bil för?

”RC” i RC-bil står för radiostyrd eller fjärrstyrd. De två termerna används ofta omväxlande. Det finns dock skillnader. En radiostyrd bil är precis det – en bil som fjärrstyrs av radiovågor. En fjärrstyrd bil kan också fjärrstyras av radiovågor, men den kan också fjärrstyras av en trådbunden anslutning eller infraröda vågor.

Radiostyrda bilar är med andra ord alla fjärrstyrda bilar, men alla fjärrstyrda bilar är inte nödvändigtvis radiostyrda bilar. Om det är vettigt.

F: Hur snabbt kan en RC-bil gå?

Det officiella världsrekordet för en jetdriven RC-bil är 94,76 mph, satt av James Whomsley i juli 2023. 2016 satte Anthony Lovering världsrekordet för en raketdriven RC-bil på drygt 210 mph, medan Nic Case 2014 satte rekord på 202,02 mph för den snabbaste batteridrivna RC-bilen.

Naturligtvis kommer produkter på konsumentnivå inte att nå dessa hastigheter. On-road RC-bilar för racing och de som är designade för dragrace på jämna ytor kan uppnå imponerande hastigheter på 70 mph. Däremot når larvband och de som är designade för ojämn terräng hastigheter på upp till 20 mph, medan barnvagnar kan gå upp till 40 mph.

F: Hur länge håller RC-bilbatterier i genomsnitt?

Det beror på batteriet, terrängen och körintensiteten. För en RC-bil av hobbyklass med ett 2 000 mAh LiPo-batteri bör du få minst 20 minuter, med ett genomsnitt på mellan 30 och 40 minuter.

Rc-leksaksbilar kommer inte att hålla i närheten lika länge innan de behöver laddas, eftersom de med största sannolikhet kommer att köras på NiMH- eller NiCad-batterier, som har kortare livslängder.

F: Kan jag uppgradera en RC-bil? Om så är fallet, hur?

Att uppgradera din RC-bil är en givande upplevelse. Du kan lära dig detaljerna i din bil och hur den fungerar förutom att förbättra prestandan. Men du kanske vill ta dig tid och göra det del för del, eftersom att uppgradera allt på en gång kan vara överväldigande.

Uppgradera de viktigaste delarna först, såsom motorn eller ESC. Du kan följa upp genom att uppgradera servo och fjädring, medan däck- och batteriförbättringar förbättrar greppet och körtiden. Du måste också se till att delarna du uppgraderar är kompatibla med din bil. Du kan kontrollera manualen eller tillverkarens webbplats för att se om delarna överensstämmer med din RC-bils modell och specifikationer.