De bästa PS3-emulatorerna för din PC

PC-emulering kan vara den mest anpassningsbara och nostalgiska spelformen. Men med så mycket av modern emulering som är otillgänglig eller låst bakom skändliga webbplatser, kan det vara lite av ett tankefält. Detta gäller särskilt för PlayStation 3-emulering.

Men med rätt emulatorer kan du förvandla din dator till en fantastisk PlayStation 3-emulator. Kom bara ihåg att du måste använda ROM-skivor av spel du äger: att ladda ner ROM-skivor av oägda spel online är olagligt. Men med det sagt, låt oss titta på några av de bästa och säkraste PlayStation 3-emulatorerna för din PC.

1. RPCS3

Förmodligen den mest pålitliga PlayStation 3-emulatorn, RPCS3 låter dig spela .ISO PlayStation 3 ROMs lika sömlöst som alla andra vanliga emulatorer, och med alla funktioner du kan förvänta dig av emulering.

För att bara nämna några funktioner, kommer RPCS3 med stödd kontrollmappning och låter dig använda vilken kontroll som helst som din dator stöder för att spela PlayStation 3-spel, ändrade shaders och grafikalternativ för dina spel. RPCS3 låter dig till och med spela vissa PlayStation 3-titlar som stöds i 4K och 60FPS.

RPCS3 har dock svårt att spela vissa PlayStation 3-spel och kommer med en kompatibilitetslista, som tillhandahålls via den officiella RPCS3-webbplatsen. Om du väljer att använda RPCS3 som din emulator, kanske du vill kontrollera statusen för det ROM du vill spela på den här listan för att säkerställa att det är kompatibelt med din PC.

På samma sätt har RPCS3 också några lätta systemkrav som du måste kontrollera innan du installerar emulatorn. Lyckligtvis, via RPCS3 webbplats finns det en tydlig kravlista som du kan kontrollera mot din egen dators statistik innan du installerar emulatorn.

Och trots vissa brister representerar RPCS3 en av de mest pålitliga och strömlinjeformade PlayStation 3-emulatorerna. Så om du vill ta reda på varför PlayStation 3-spel fortfarande erbjuder en fantastisk spelupplevelse via emulering, borde RPCS3 tillfredsställa dina behov.

Ladda ner: RPCS3 via den officiella RPCS3-nedladdningssidan.

2. RetroArch

En annan typ av emuleringsupplevelse som erbjuder en liknande pålitlig upplevelse som RPCS3 är frontend-samlingen av emulatorer som kallas RetroArch.

Även om RetroArch inte är designad för PlayStation 3-emulering, innehåller programvaran giltiga sätt att emulera PlayStation 3-spel. RetroArch har till och med en emuleringskärna, eller emuleringsprogramvara, för RSPC3.

Förbehållet med RetroArch är att programvaran ständigt förändras, och du måste använda verktyget Online Updater för att säkerställa att du har tillgång till alla tillgängliga emulatorer. PlayStation 3-emulering är en sådan emulator som förlitar sig på Online Updater-verktyget för att fungera.

Om du vill använda RetroArch som en PlayStation 3-emulator måste du se till att du har valt Update Core Info Files under Online Updater. När kärnorna är uppdaterade kan du komma åt emulatorer som RPCS3 för din programvara.

Men med emulatorkärnor igång på RetroArch kan du komma åt tillförlitlig PlayStation 3-emulering och de unika funktionerna från RetroArch. Du kan till och med lägga till prestationer till dina emulerade spel med till exempel RetroArch.

Ladda ner: RetroArch för PC från den officiella nedladdningssidan för RetroArch.

3. Kärna

I motsats till emulatorer och mjukvara som RPCS3 och RetroArch, är ett mer nakna sätt att emulera PlayStation 3-spel på PC genom att använda Nucleus.

Nucleus är en PlayStation 3-emulator som syftar till emulering på låg nivå. Även om detta kan låta nedslående, på grund av hur Nucleus kör PlayStation 3 ROM, ger det en konsekvent och pålitlig emuleringsupplevelse.

Genom att tvinga dig att köra PlayStation 3-spel direkt genom Nucleus körbara, garanterar Nucleus att ROM:en för dina köpta spel kommer att köras i emulatorn. Men huvudproblemen med Nucleus beror på hur ROM-skivorna fungerar och vad du behöver göra för att säkerställa att de kan spelas.

Nucleus kräver att du kopierar och lägger till de officiella PlayStation 3-dekrypteringsfilerna (i form av keys.xml) till själva emulatorn, vilket inte precis är användarvänligt. Men på baksidan, att göra det via din officiellt köpta konsol och spel garanterar att du lagligt emulerar Playstation 3-spel.

Tyvärr, till skillnad från RetroArch och RPCS3, har utvecklingen av Nucleus stoppats under en tid och medan emulatorn fungerar och är säker, är den inte lika effektiv som några av de andra fantastiska PlayStation 3-emulatorerna som finns tillgängliga.

Ladda ner: Nucleus via GitHub.

4. PlayStation Plus

Överraskande nog är ett annat sätt att emulera PlayStation 3-spel på din PC på ett tillförlitligt sätt genom PlayStations officiella prenumerationstjänst: PlayStation Plus. Och även om metoden att spela PlayStation 3-spel på din PC via PlayStation Plus är okonventionell, är det ett säkert och pålitligt sätt att göra det.

Med PlayStation Plus som ger Sonys svar på Xbox Cloud Gaming, låter PlayStation dig strömma PlayStation-titlar till vilken enhet som helst som stöder PlayStation Plus. Detta inkluderar utvalda PlayStation 3-titlar. Du kan se hela katalogen med PlayStation Plus-titlar via de officiella listorna från PlayStation.

Eftersom du kan komma åt PlayStation Plus på din PC kan du även streama PlayStation-titlar till din PC. Genom att använda PlayStation Plus kan du därför streama och emulera PlayStation 3-spel direkt till din PC.

En blick på de PlayStation 3-titlar som stöds, som The Elder Scrolls IV: Oblivion, kommer dock att visa dig att alla PlayStation 3-titlar är listade som en del av Classics Catalog och är exklusiva för prenumeranter på platinanivån.

Tyvärr, om du vill använda PlayStation Plus som ett officiellt sätt att emulera och strömma PlayStation 3-spel till din PC, måste du betala den högsta månadsavgiften på $17,99. Men åtminstone med PlayStation som officiellt stöder funktionen, behöver du inte oroa dig för eventuella laglighetsproblem förknippade med andra emulatorer.

Ladda ner: PlayStation Plus för PC med den officiella nedladdningslänken via PlayStation.

Njut av och lyft PlayStation 3-spel med PC-emulering

Även om det finns många ineffektiva och potentiellt farliga PlayStation 3-emulatorer där ute, genom att hålla fast vid de mest pålitliga och säkra emulatorerna, som RetroArch och RPCS3, garanterar du att du kan njuta av PS3-titlar på PC.

Och även med PlayStation Plus ett om än dyrt officiellt alternativ, kan du garantera säker och effektiv emulering. Se bara till att du har en bra anslutning för streaming.