De bästa nya smartphones som sågs på IFA 2023

Viktiga takeaways

  • IFA 2023 visade upp ett imponerande utbud av smartphones, inklusive den tunna och kraftfulla Honor Magic V2 med en skärm på 2500nit toppljusstyrka.
  • Honor V Purse var en överraskande koncepttelefon som kombinerar mode och teknik, med en unik handväska design och en slimmad formfaktor.
  • Fairphone 5 är en miljövänlig och reparerbar smartphone med utlovat mjukvarustöd i upp till åtta år, vilket gör den till ett hållbart och praktiskt val.

IFA 2023 är här, och vi ser några riktigt coola produkter som presenteras, inklusive några smartphones. Från Honor till Sony, från hopfällbar till rullbar, IFA har allt i år. Vi har sett fantastisk design och imponerande funktioner, så vi är glada att kunna visa upp din nästa favorittelefon!

Honor Magic V2

Honors helt nya V2 är företagets senaste version av hopfällbara telefoner. Den är smal och mäter endast 9,9 mm när den är hopfälld och 4,7 mm när den är utfälld; den är lätt och väger bara 231 gram och den är kraftfull.

Smarttelefonen kommer med ett massivt 5 000 mAh-batteri som behövs för att hålla så mycket skärm vid liv hela dagen, och ett titangångjärn som försöker säkerställa att din telefon håller i flera år. Magic V2 har också en imponerande skärm med en maximal ljusstyrka på 2500nit, så att du faktiskt kan se något även i starkt solljus.

Honor V-väska

I vår släppprognos för Honor var det planerat att företaget skulle avslöja två nya telefoner på IFA 2023 – men ingen såg V Purse komma. Som namnet antyder, efterliknar den här telefonen en handväska med en display som alltid är på. Det finns även andra designelement inblandade, inklusive en kedja och ett pärlhandtag.

Det är ett modigt val att ta med ett sådant koncept till IFA-scenen och försöka smälta samman mode och teknik. V-väskan är, som namnet antyder, avsedd att bäras som en väska. Tittar man lite närmare och formen avslöjar en hopfällbar telefon som är 9 mm tjock när den är stängd, vilket gör den faktiskt smalare än Magic V2 – världens tunnaste hopfällbara smartphone på marknaden.

Tänk dock på att det här är en koncepttelefon, så du kommer inte att kunna köpa en. Åtminstone för stunden. Men du kan kolla in våra bilder av denna spännande design i vår bevakning av Honors hopfällbara telefon som du kan bära.

Fairphone 5

En annan cool telefon som vi såg uppvisad på IFA 2023 är Fairphone 5. Detta är den senaste miljövänliga smarttelefonen som ska presenteras, en modulär och reparerbar telefon som vi vet att många kommer att uppskatta.

Företaget har utlovat mjukvarustöd i upp till åtta år, vilket innebär att du faktiskt kan få ut det mesta av den här telefonen, ersätta delar som inte längre fungerar eller är föråldrade och kontinuerligt uppdatera OS av säkerhetsskäl. Det är en drömkombination om du frågar oss. Du kan redan nu beställa Fairphone 5 om du bor i Europa.

Tecno Phantom Ultimate

En annan telefon som presenterades på IFA 2023 är den fantastiska Tecno Phantom Ultra. Anledningen till att denna modell är fantastisk är att det är en rullande telefon.

Den här nya koncepttelefonen från Tecno ser elegant ut, med en del av skärmen avslöjad. Den är också bara 9,1 mm tjock. Du måste trycka på en knapp för att rulla ut skärmen på 7,11 tum, något som tar cirka 1,2 till 1,3 sekunder. Till skillnad från andra modeller som rullar uppåt sträcker sig Tecno-modellen utåt, vilket ger en skillnad mellan konkurrenterna.

Återigen är det här en koncepttelefon, så du kommer inte att kunna köpa den ännu.

Tecno Pova 5 Pro

Tecno Pova 5 Pro gjorde också ett framträdande på IFA 2023. Med en massiv, superslät skärm som mäter 6,78 tum sticker Pova 5 Pro ut. Särskilt baksidan har vad som Tekno kallar en ”3D mecha design med turbo stripes”, som inkluderar en LED-ljusremsa som kommer att blinka i en av nio färger, beroende på ditt val av inställningar.

Under huven döljer Pova 5 Pro ett 5 000 mAh batteri, så att du kan njuta av din telefon en hel dag. 50MP AI-kameran är också en funktion som är värd att nämna om du vill producera skarpa bilder. Sammantaget är det en telefon med en skön känsla som vi är sugna på att testa i framtiden.

Sony Xperia 5 V

Sony gick också med på IFA-festen och presenterade den senaste Xperia 5 V. Med en 6,1-tums OLED-skärm och 120Hz uppdateringsfrekvens körs Xperia 5 V på en Snapdragon 8 Gen 2-processor med 8GB RAM. Telefonen har bara 128 GB lagringsutrymme, men det är ingen affär eftersom du kan lägga till ett microSD-kort för att utöka kapaciteten.

Med den här modellen riktar Sony telefonen mot skapare. Enheten har en Video Creator-app som gör det möjligt för användare att skapa och redigera videor i några få steg genom att välja klipp från mediebiblioteket.

Den nya Xperia 5V är tillgänglig i blått, svart och vitt och kommer att bli tillgänglig för köp i slutet av september för €999.

En imponerande samling telefoner på IFA

I år såg vi massor av coola produkter på IFA, från imponerande nya robovacs till nya kraftverk, supersmå hörsnäckor till söta robotar och mer. De nya smartphones som introducerades på Berlinmässan ser bra ut och tar in några nya funktioner, men inget som ser ut att revolutionera marknaden.