De bästa Nintendo Switch-kontrollerna 2024

Om du är en Switch-ägare finns det ett stort utbud av trådbundna och trådlösa kontroller där ute som kan erbjuda dig en mängd spelförbättringar. Med sexaxliga rörelsekontroller, rumble-funktioner, mappbara knappfunktioner, turbolägen och till och med LED-ljusdisplayer kan du anpassa ditt utseende och din spelstil.

Corbin Davenport / MakeUseOf

Med hänsyn till kvalitet, prestanda och funktioner, Nintendo Switch Pro Controller tar kronan. Om du har använt PlayStation- eller Xbox-kontroller kommer du att bli förvånad över hur bekväm Pro-en känns i dina händer.

Det handlar om Nintendo Switch Pro Controllers knapplayout. Avtryckarna och ansiktsknapparna är större, vilket är mycket bättre, speciellt om dina händer känns trånga med Joy-Cons. Den har också en faktisk D-pad i motsats till de separata riktningsknapparna. Det strukturerade greppet är körsbäret på toppen.

Nintendo Switch Pro Controller är också en för en med Joy-Cons när det gäller funktioner. Du får fortfarande Amiibo-stöd, rörelsekontroller, en NFC-läsare och HD-rumble. Och den halvtransparenta stilen är en fin touch!

Nintendo Switch Pro Controller

Bäst överlag

Om du föredrar en traditionell handkontroll är Nintendo Switch Pro Controller det näst bästa. Den har alla samma inbyggda funktioner som Joy-Cons, exklusive uppdelning i två halvor.

Fördelar

 • Bättre för långa spelsessioner
 • Alla kurvor och inga skarpa vinklar
 • Perfekt ersättare om du tycker att Joy-Cons är för små
 • Halvgenomskinlig design är en njutning för ögonen

Nackdelar

 • Namnmärke kommer med en premiumkostnad

PDP

Om du är ute efter en handhållen kontroller till din Switch, inte vill spendera en förmögenhet och inte bryr dig om att den är trådlös, är PDP Rematch Wired Controller praktiskt taget perfekt på alla sätt.

Denna handkontroll är officiellt licensierad av Nintendo och har en cool svart och limegrön svampdesign som lyser i mörkret. Det finns två programmerbara backpaddelknappar som du kan mappa om knappfunktionerna till. Du kan också anpassa utseendet på kontrollern med utbytbara frontplattor och tumstickor.

Volymkontrollerna är lätta att justera med hjälp av D-pad, och det finns en port för ett 3,5 mm ljuduttag så att du kan njuta av överlägset ljud med dina trådbundna hörlurar. Denna lätta trådbundna kontroller ser ut och känns bra och är ett prisvärt alternativ.

PDP REMATCH Wired Controller för Nintendo Switch

Bästa budgeten

$25 $28 Spara $3

Om du sällan spelar din Nintendo Switch dockad är PDP Rematch Wired Controller det mest uppenbara alternativet. Den är bekväm, lätt och har en fantastisk design som matchar konsolen.

Fördelar

 • Rolig glöd-i-mörkret-design
 • Lätt och bekväm att använda
 • Officiellt licensierad
 • Hörlursport

Nackdelar

 • Inte trådlöst
 • Inga mappbara knappar

PowerA

En trådlös handkontroll som är lika livfull och färgstark som spelserien som den är inspirerad av, PowerA Enhanced Wireless Controller Mario Pop låter dig bära ditt Mario-älskande hjärta på ärmen varje gång du slår på din Switch.

Det finns två mappbara bakåtknappar här som kan användas för att omtilldela triggerfunktioner för att möjliggöra mer intuitivt spelande, och det finns också stöd för rörelsekontroll. Du kommer att njuta av hela 30 timmars spelande på full laddning, och en 10-fots USB-C-laddningskabel ingår också.

Med en av de mest färgstarka designerna vi har sett på en Switch-kontroller, förmedlar denna Mario Pop trådlösa handkontroll på ett tillfredsställande sätt allt som Nintendo handlar om: oändligt roligt.

PowerA Enhanced Wireless Controller för Nintendo Switch – Mario Pop

Bäst för batteritid

När den är fulladdad erbjuder PowerA Enhanced Wireless Controller 30 timmars nöje. De extra knapparna på baksidan och den färgglada finishen är också ett välkommet tillskott.

Fördelar

 • Joyous design med Mario-tema
 • Mappbara bakåtknappar erbjuder begränsad anpassning
 • Mycket bra batteritid

Nackdelar

 • Några fler anpassningsalternativ skulle vara bra

Bästa Nintendo Switch Controller för anpassning: GuliKit KingKong 2 Pro

GuliKit

GuliKit KingKong 2 Pro Wireless Controller är en kontrollenhet från tredje part som har några snygga funktioner för att ge ditt spelande ett lyft. KingKong 2 Pro stöder rörelseavkänning, så att du kan luta och eller skaka kontrollen för rörelse. Den har också en autopilotfunktion som kan spela in olika knapptryckningar och upprepa dem automatiskt, vilket är användbart för att odla föremål i spelet.

Halleffektavkännande joysticks fungerar för att förhindra drift eller dödzonsproblem, med hjälp av magnetiska sensorer för att ge större noggrannhet och hållbarhet. Regulatorn har också ett FPS-läge, som kan användas för att låta dig justera känsligheten på joysticks för tightare pistolspel.

En NFC-avkänningsfunktion är inbyggd, och det finns också en väckning med en knapp för din Switch-konsol när den har parats ihop med King Kong 2 Pro. Dessutom möjliggör en utbytesfunktion en omkalibrering av AB XY-knappfunktionerna för att passa dina spelpreferenser.

GuliKit KingKong 2 Pro trådlös Bluetooth-spelplatta

Mest anpassning

$70 $80 Spara $10

Om du har känt stinget av att handkontrollen glider förut, hjälper GuliKit KingKong 2 Pro Wireless Bluetooth Gamepad dig att glömma det förflutna med sina hallavkännande joysticks. Det erbjuder också en stor uppsättning anpassningsalternativ för att finjustera din spelupplevelse.

Fördelar

 • Inga drivspakar
 • Anpassningsbara inställningar
 • Dedikerat FPS-läge
 • Bra batteritid

Nackdelar

 • Triggers kan vara lite överkänsliga

HORI

HORI Nintendo Switch Pad Pro är den perfekta handkontrollen för Switch-spelare som lutar åt den handhållna spelstilen. Det här handkontrollsetet fungerar som en superstor Joy-Con och erbjuder en handhållen upplevelse i full storlek, vilket gör ditt spelande mer uppslukande.

Med ett större och bekvämare grepp, samt större knappar, triggers, analoga spakar och en D-pad känns det bra att hålla i. Den har tilldelbara bakre triggerknappar som erbjuder en liten mängd anpassning, och det finns också en Turbo-funktion där du kan programmera snabba knapptryckningar i olika steg per sekund.

Den stöder inte rörelsekontroll, och det finns inget HD-rumble heller. Men om du letar efter en bättre handhållen upplevelse när du spelar på din Switch, är detta ett bra sätt att göra det.

Hori Nintendo Switch Split Pad Pro (blå)

Bästa Joy-Con-ersättningar

$42 $50 Spara $8

Med Hori Nintendo Switch Split Pad Pro kan du ta med dig upplevelsen av en handkontroll i full storlek var som helst. Den har även flera behändiga funktioner, som turboknappar och mappbara bakre triggers.

Fördelar

 • Större och bekvämare grepp
 • Bakre triggers kan kartläggas
 • Turbofunktion för att minimera knapptryckningar
 • Cool blå design

Nackdelar

 • Ingen rörelsekontroll
 • Kan inte användas separat som vanliga Joy-Cons

FAQ

F: Kan jag använda en kontroll från tredje part med Nintendo Switch?

Jo det kan du. Faktum är att de flesta av kontrollerna som visas i vår lista är tredjepartskontroller, och de fungerar perfekt. Beroende på tredjepartskontroller kommer den antingen att fungera så fort du ansluter den eller efter att du har anslutit en adapter.

F: Kan jag använda en PS5-kontroll på Nintendo Switch?

Ja, men det innebär att man använder en adapter. Om du föredrar en smalare, mer traditionell handkontroll kan du enkelt ansluta PS4- och PS5-kontroller till Nintendo Switch.

F: Kan ett par Joy-Cons användas som separata kontroller?

Det kan de faktiskt. Det fungerar inte för alla spel på Nintendo Switch, men många av Nintendos förstapartstitlar kan spelas med en enda Joy-Con, som Mario Kart 8 Deluxe.

F: Är Joy-Cons fortfarande mottagliga för stickdrift?

Tyvärr Ja. Den goda nyheten är att du kan skicka dina Joy-Cons till Nintendo för en gratis reparation, även om ditt systems garanti har löpt ut. Men om du är en tekniskt kunnig person kan du alltid fixa Joy-Con-drift själv.