De bästa Nintendo Switch Docks 2024

Nintendo Switch är en av de enklaste konsolerna att ta med på språng, men Nintendo Switch Dock? Inte så mycket. Tack och lov är den involverade tekniken inte proprietär, och det finns gott om Nintendo Switch-dockningsalternativ som kan fylla en nisch du behöver, från portabilitet till extra funktioner som en Ethernet-port.

SIWIQU

Med tanke på färgschemat och tillgängliga portar kanske du missar SIWIQU TV Dock Station som den officiella Nintendo Switch Dock, men det är den inte. Som tur är är det lika bra, om inte bättre, under rätt omständigheter. Den har en ganska låg profil, vilket gör det enkelt att hitta en plats och lika lätt att transportera i ett Nintendo Switch-resefodral. De halkskyddade fötterna är också ett välkommet tillskott för att förhindra plötsliga, oönskade rörelser.

När det gäller portar har SIWIQU TV Dock Station en USB-A-port mindre än den ursprungliga Nintendo Switch Dock, men avvägningen är att en av portarna är USB 3.0. Det är en välsignelse om du vill koppla in en Ethernet-adapter för snabbare internethastigheter, eller så kan du betala lite extra för LAN-modellen som har en gigabit Ethernet-port. Och den bästa delen? Det är också ett utmärkt val för Nintendo Switch OLED!

SIWIQU TV-dockningsstation för Nintendo Switch

Bäst överlag

Eftersom SIWIQU TV Dock Station är både låg profil och bärbar är den ett utmärkt alternativ för Nintendo Switch, med ett färgschema som också matchar. Från kortslutning till överhettning, den kommer också med en myriad av skydd på plats.

Fördelar

 • Fjäderbuffert förhindrar skador på porten
 • Låg profildesign och ganska bärbar
 • Skydd mot kortslutning, överhettning, återhämtning och överhettning
 • LAN-modell tillgänglig

Nackdelar

 • Inkluderar inga kablar

HEIYING

Om du behöver pengar, eller om du letar efter ett bedårande sätt att ladda din konsol, är Heiying Docking Station ett enkelt alternativ att rekommendera, speciellt om du har Nintendo Switch Lite. Designad för att se ut som en Mario-svamp eller PokeBall, är det helt vettigt att para ihop de två.

Även om Heiying dockningsstation i huvudsak är en förhärligad laddare, är den inte utan en handfull praktiska funktioner. Längs botten hittar du en stor, halkfri gummiring som håller laddningsdockan på plats. När du dockar din Nintendo Switch kommer du att märka silikonstoppningen runt USB-C-kontakten som konsolen sitter bekvämt mot, vilket förhindrar oönskade repor.

Heiying dockningsstation för Nintendo Switch

Bästa budgeten

Heiying dockningsstation laddar din Nintendo Switch med stil, antingen ovanpå en svamp eller en röd och blå Pokeball. Det är inte utan funktioner, som halkfria gummifötter och vaddering som skyddar din konsol från repor.

Fördelar

 • Två fantastiska mönster
 • Silikonstoppning för att förhindra repor
 • Halkfri gummiring undertill

Nackdelar

 • Gör inget annat än laddar

Nintendo

Vilket bättre alternativ än själva den officiella Nintendo Switch Dock? Visst, det kanske inte är lika bärbart som vissa andra alternativ på vår lista, men eftersom det är den officiella dockan kommer det direkt från Nintendo, och det betyder tillförlitlighet. Du kommer garanterat att få en dockningsstation som fungerar felfritt med Nintendo Switch, Switch OLED och Switch Lite.

Den ursprungliga Nintendo Switch Dock – eftersom det finns två modeller – kommer med två USB 2.0-portar och en USB 3.0-port. USB 3.0-porten är gömd på baksidan, bakom dockningsstationens dörr. Med den porten som har förbättrad prestanda över USB 2.0, är ​​den den främsta kandidaten för en USB-A till Ethernet-adapter om du vill ansluta din switch direkt till ett modem.

Men den Nintendo Switch OLED Dock har en Ethernet-port direkt inbyggd, men en USB-A-port mindre. Den har också en vit finish, som utan tvekan är snyggare än den helsvarta. Trots att den är ”OLED-modellen” stöder den alla Switch-modeller. Du måste dock tillhandahålla din egen nätadapter och HDMI-kabel.

Nintendo Switch Dock Set

Det officiella alternativet

$73 $90 Spara $17

Om din största oro är tillförlitlighet, är den officiella Nintendo Switch Dock Set en no-brainer. Den kommer med allt du behöver för att ladda, visa och ansluta din Nintendo Switch till den stora skärmen.

Fördelar

 • Inkluderar docka, nätadapter och HDMI-kabel
 • OLED- och originalmodeller fungerar med alla Nintendo Switch-modeller
 • OLED-modellen har en Ethernet-port

Nackdelar

 • Den ursprungliga Switch-dockan har inte Ethernet
 • OLED-docka inkluderar ingen HDMI-kabel och nätadapter

D. Gruoiza

De flesta alternativa Switch-dockor offrar en funktion eller två, men inte D.Gruoiza Switch Dock. Precis som den ursprungliga Switch-dockan har du tre USB-A-portar till ditt förfogande, varav en är USB 3.0. Och med tillgång till USB-C kan du också ladda din Nintendo Switch samtidigt.

En funktion som den ursprungliga Switch-dockan saknar är en Ethernet-port, som korrigerades i den senare OLED-modellen. Istället för att hämta en annan Switch-docka behöver du bara köpa D.Gruoiza Switch Dock en gång för att ha en LAN-port. Sammantaget låter D.Gruoiza Switch Dock dig ladda din Nintendo Switch, ansluta direkt till ett modem och växla till TV-läge.

D.Gruoiza Switch Dock

Bästa docka med extra portar

D.Gruoiza Switch Dock kombinerar de bästa aspekterna av OLED och original Switch dock-modeller, inklämda i ett ganska litet paket, såsom en LAN-port, HDMI, USB-A 3.0 och laddningsmöjligheter.

Fördelar

 • 6-i-1 dockningsstation för Nintendo Switch
 • Bärbar design
 • Färgschemat matchar Nintendo Switch perfekt

Nackdelar

 • 4K-upplösning är inte användbar på Nintendo Switch

Hagibis

Med tanke på dess ringa storlek är Hagibis Switch Dock det perfekta bärbara alternativet om du ofta tar din Nintendo Switch på vägen. Dess inbyggda funktioner är nästan identiska med den ursprungliga Switch-dockan, bara i ett mycket tunnare paket som också är ganska tilltalande för ögonen.

Du behåller fortfarande möjligheten att ansluta till den stora skärmen med Hagibis Switch Dock, förutom att ladda den samtidigt, tack vare dess 100W strömleveransport. Tyvärr får du bara en USB-A-port, till skillnad från originaldockans tre. Det är en rättvis handel, och USB-A-porten du får är USB 3.0, vilket är praktiskt för snabbare dataöverföringshastigheter.

Hagibis Switch Dock för Nintendo Switch

Bästa bärbara docka

Med sin lilla formfaktor och låga vikt är Hagibis Switch Dock den perfekta lösningen för en bärbar dockningsstation. Den fungerar som den ursprungliga Nintendo Switch Dock, med strömförsörjning, en USB 3.0-port och HDMI för att casta konsolen till en extern bildskärm eller tv.

Fördelar

 • Mycket liten, lätt och lätt att förvara
 • Har en USB 3.0-port
 • Kompatibel med andra enheter

FAQ

F: Är alla Switch-dockor kompatibla med alla Switch-modeller?

Ja. Du kan använda vilken Nintendo Switch-modell som helst som är utbytbar med alla Switch-dockor. Detta beror på det faktum att varje modell – Lite, OLED och original – laddas på samma sätt via USB-C.

F: Kan två switchar använda samma docka?

Ja. Om du köper en andra Nintendo Switch kan de två konsolerna dela samma docka, men kom ihåg att endast en handenhet kan laddas åt gången. Detta fungerar oavsett vilken modell du köper.

F: Kan du spela Switch på en TV utan dockningsstation?

Ja, men du behöver fortfarande lite extra utrustning för att få det att hända. Om du vill ansluta din Nintendo Switch till en TV utan docka behöver du åtminstone en USB-C till HDMI-adapter.

F: Är Nintendo Switch-dockor från tredje part säkra?

Tredjeparts Nintendo Switch-dockor är helt säkra så länge de kommer från ett välrenommerat företag. När du väljer en Nintendo Switch-docka från tredje part vill du vara säker på att dockan inte repar skärmen och har överladdningsskydd.