De bästa HDMI-splittrarna 2023

HDMI-splittrar tjänar en mycket specifik nisch: ta en enda källa, som en TV-box, och duplicera källan över två eller flera skärmar. I praktiken kan HDMI-splitters användas för att synkronisera reklam, få din favoritsport att spela på flera TV-apparater eller utöka din arbetsyta till större bildskärmar. Det kan till och med vara en användbar enhet för artister, redaktörer och streamers.

Orei

Orei 4K HDMI Splitter är en av de mest väl avrundade splittarna du kan plocka upp, med tanke på dess uppsättning användbara funktioner, tillgängliga modeller och konsekventa prestanda.

Till att börja med, Orei 4K HDMI Splitters kompakta natur gör det ganska enkelt att stoppa undan den i hörnet av ett TV-bänk och förvara den eller ställa in den i ett separat rum. Faktum är att den upprätthåller en stark signal på upp till 30 fots avstånd.

Det bästa av allt är att Orei 4K HDMI Splitter är ganska vänlig med en mängd olika tekniker, som Dolby AC3, Dolby TrueHD och till och med 3D. Du kommer inte heller att ha några problem att spela upp copyright-innehåll, med tanke på dess HDCP 2.2-kompatibilitet, från dina favoritstreamingtjänster.

Orei 4K HDMI Splitter

Bäst överlag

Orei 4K HDMI Splitter svävar till toppen tack vare sin kombination av starka, konsekventa prestanda, funktioner och användarvänlighet. Den finns även med fyra och åtta utgångar om du behöver fler än två HDMI-portar.

Fördelar

 • Stöder 4K vid 60Hz
 • Håller en stark signal på avstånd
 • Rättvis prissättning

Nackdelar

 • Du måste leverera dina egna HDMI-kablar

Keliiyo

Om det är kvalitet du är ute efter, sitter Keliiyo HDMI Splitter precis i föreningspunkten mellan prestanda och pris, vilket gör den till det perfekta alternativet för mindre installationer.

Keliiyo HDMI Splitter är förvånansvärt pålitlig, även på ett avstånd av 100 fot. Ännu viktigare, det kommer att behålla en 4K-kvalitetsbild över fyra enheter, vilket är praktiskt om du försöker dela upp ljud och video över flera rum.

Att matcha Keliiyo HDMI Splitters prestanda är dess hållbarhet. All den hårdvaran är skyddad av ett metallskal, som också hjälper till att hålla den sval, tillsammans med portar med antioxidation och anti-korrosion. Det kommer att stå sig genom tiderna så länge du tar hand om det.

Keliiyo HDMI Splitter

Bästa budgeten

Keliiyo HDMI Splitter är den överlägset snabbaste vägen till att duplicera källor över flera skärmar. Den är förvånansvärt kapabel, stöder både 4K och 3D, och dessutom ganska robust med tanke på dess metallhölje.

Fördelar

 • Hållbar konstruktion
 • Stabil anslutning upp till 100 fot
 • Lätt att ställa in

Avedio länkar

För dem som vill duplicera sin skärm på en andra, större bildskärm – som artister och redaktörer – är Avedio Links HDMI Splitter så enkel som du kan bli.

Avedio Links HDMI Splitter har bara två HDMI-utgångar, vilket gör att du kan duplicera din skärm till två skärmar. Det är särskilt användbart om du har en bildskärm som har ett bättre färgomfång och en annan för storlek.

Bäst av allt, om du inte är tekniskt kunnig, är det smärtfritt att installera Avedio Links HDMI Splitter. Den behöver inga drivrutiner – du bara ansluter den, driver den med en USB och du är igång.

Avedio Links HDMI Splitter

Bäst för dubbla bildskärmar

$16 $20 Spara
$4

När din huvudskärm bara inte räcker till, kommer Avedio Links HDMI Splitter in med den enklaste lösningen. Koppla in källan och de två monitorerna du speglar till, så är du igång.

Fördelar

 • Enkel inställning
 • Liten och bärbar
 • Bra pris

J-Tech

Om du är lika bekymrad över ljud som bildkvalitet, utmärker J-Tech HDMI Splitter direkt utanför porten, med tanke på dess prestanda och stora stöd för ljudformat.

J-Tech HDMI Splitter stöder inte bara 4K, den gör det vid 60Hz och HDR. I händelse av att en av dina skärmar inte stöder 4K, finns det en praktisk nedskalningsbrytare på splittern som kommer att nedgradera bilden separat från de andra skärmarna.

En annan välkommen funktion som förtjänar sin tid i rampljuset är att J-Tech HDMI Splitter är HDCP 2.3-kompatibel. Det är den mest uppdaterade versionen, vilket innebär att om du spelar upphovsrättsskyddat innehåll kommer du inte plötsligt få en tom skärm.

J-Tech HDMI Splitter

Bäst för 4K-skärmar

Om du planerar att spegla det senaste upphovsrättsskyddade materialet är J-Tech HDMI Splitter en no-brainer, med tanke på att den är kompatibel med HDCP 2.3, den senaste versionen. Dessutom stöder den alla HD-ljudformat, såväl som PCM och Dolby.

Fördelar

 • Inbyggd knapp för nedskalning av innehåll
 • Stöder en mängd olika digitala ljudformat
 • HDCP 2.3-kompatibel

Anber-Tech

HDMI-splitters har en nischad spelanvändning, som att ställa in en turnering på en enda maskin. Men det är det som gör Anber-Tech HDMI Matrix så speciell eftersom den inte bara är en splitter utan också en HDMI-switch.

Du får det bästa av två världar med Anber-Tech HDMI Matrix. Med tre HDMI-ingångsportar och två HDMI-utgångsportar kan du koppla in tre separata enheter (som konsoler och en PC) och duplicera bilden på två skärmar. Dessutom låter Matrix Mode dig ha en skärm med din PC och den andra din konsol.

Anber-Tech HDMI Matrix är lika användbar för ljud, med tanke på att den har två SPDIF-utgångar för soundbars och ett 3,5 mm-uttag för hörlurar och högtalare. Det är som att ha ett centralt nav för alla dina visuella och ljudbehov.

Anber-Tech HDMI Matrix

Bäst för spel

Eftersom Anber-Tech HDMI Matrix är både en HDMI-splitter och en HDMI-switch, är det det perfekta alternativet för spel. Den låter dig ansluta flera källor till samma uppsättning skärmar och till och med växla enkelt, tack vare den medföljande fjärrkontrollen.

Fördelar

 • HDMI splitter och switcher combo
 • Stöder 4K, 60Hz och HDR
 • Förpackad med fjärrkontroll

Nackdelar

 • Kommer inte med HDMI-kablar

FAQ

F: Hur fungerar en HDMI Splitter?

Enkelt uttryckt tar en HDMI-splitter signalen från en enda källa och duplicerar den till så många HDMI-utgångsportar som är upptagna. Om du till exempel väljer en spelkonsol som källa och sedan ansluter fyra skärmar, kommer källan att visas på alla skärmar samtidigt.

F: Vad är skillnaden mellan HDMI-delare och en HDMI-switch?

Normalt har en HDMI-splitter bara plats för en enda källa, och den källan är bara duplicerad, inte förlängd. En HDMI-switch har dock plats för minst två källor, vilket gör att du kan ansluta flera enheter till samma skärmar. Till exempel, om du har en Xbox Series X|S och en PS5 men inte tillräckligt med HDMI-portar för att ansluta båda, kan du använda en HDMI-switch för att väsentligt utöka antalet tillgängliga portar på din TV.

F: Kan du dela HDMI över två TV-apparater?

Ja, det är det enda syftet med en HDMI-splitter, att ta en enda källa och duplicera.

F: Kan HDMI-delare orsaka problem?

Du kan stöta på dålig bildkvalitet, brist på ljud eller ingen signal alls. Det förra kan lösas med en kortare HDMI-kabel av högre kvalitet, men det senare är vanligtvis ett tecken på att din HDMI-splitter inte är HDCP-kompatibel.

F: Minskar en HDMI-delare bildupplösningen?

Det finns några HDMI-delare som låter dig dela upp upplösningen om du till exempel har en 4K-skärm och 1080p-skärm. Det finns dock några som automatiskt nedskalar upplösningen till den lägre av de två. För att njuta av en sömlös upplevelse är det bäst att ha skärmar med samma upplösning eller få en HDMI-splitter som inte nedskalar.

Om det är bildkvalitet du bryr dig om, håll dig till en högkvalitativ HDMI-kabel som bara är så lång som du behöver den för att säkerställa bästa bildkvalitet.

F: Är HDMI-splittrar bra för spel?

HDMI-splitters är exceptionellt praktiska för speltävlingar. För personligt bruk är att ha en spelkonsol ansluten till flera skärmar en skänk från gud om någon använder din huvudskärm.