De bästa HDMI-omkopplarna 2023

Syftet med en HDMI-switch är att helt enkelt förvandla en HDMI-port till många. Om du vill ansluta flera enheter och tillbehör till din TV eller datorskärm, som kanske bara har en eller två HDMI-portar, kommer en HDMI-switch att lägga till två, tre eller fler portar, och du kan enkelt växla mellan de olika källorna med tryck på en knapp.

Mrocioa

Mrocioa 8K HDMI Switcher är ett av de mest kompletta paketen du kan begära i en HDMI-switch, med en skvätt framtidssäker. Eftersom det är HDCP 2.3-kompatibelt är inget upphovsrättsskyddat material utom räckhåll, och eftersom dess maximala utdata är 8K kommer det att se otroligt skarpt ut också. För att inte tala om att ljudkvaliteten kommer att vara lika fantastisk med ARC-stöd, förutsatt att du vill förgrena dig till en soundbar eller mottagare och dra nytta av Dolby Atmos.

På tal om att förgrena sig, Mrocioa 8K HDMI Switcher är också utrustad med en av de mest eftertraktade portarna inom spel just nu: HDMI 2.1. Det betyder att du kommer att kunna pressa din PS5 eller Xbox Series X|S till 120Hz, med en 4K- eller 1080p-upplösning. Att köra spel på 60Hz är redan bra, men 120Hz känns ännu bättre.

Mrocioa 5 in 1 HDMI Arc Switcher

Bäst överlag

Oavsett om du älskar att uppleva det mesta en film kan erbjuda, älskar att spela eller båda, erbjuder Mrocioa 8K HDMI Switcher det bästa av två världar, från HDMI 2.1-portar till ARC-stöd.

Fördelar

 • HDMI 2.1-portar för högre uppdateringsfrekvens
 • ARC-stöd
 • Slitstarkt aluminiumhölje

Nackdelar

 • Appkontroll är endast tillgängligt för iOS

Newcare

Newcare 3-portars HDMI Switcher har en hel del, trots sin lilla men respektabla uppsättning funktioner. Genom att bara offra en HDMI-port får du tre i gengäld, vilket är gott om allt du använder är till exempel en kanalbox, DVD-spelare och kanske en spelkonsol.

Det bästa av allt är att Newcare 3-Port HDMI Switcher inte bara bibehåller en bild av hög kvalitet, den gör det upp till en 4K-upplösning och vid 60Hz. Den är också HDCP 2.2-kompatibel, vilket innebär att upphovsrättsskyddat material, som dina favoritfilmer, inte har några problem att kanaliseras genom enheten. För att få ihop allt, kan du också reta ut bättre färgmättnad på grund av dess HDR-stöd.

Newcare 3-portars HDMI Switcher Selector

Bästa budgeten

$16 $22 Spara
$6

Med tanke på dess handfull portar och prestanda är Newcare 3-Port HDMI Switcher ett av de mest budgetvänliga alternativen som finns. Den kommer till och med med en egen HDMI-kabel och behöver ingen strömförsörjning för att fungera.

Fördelar

 • Enkel att använda och ställa in
 • Behöver ingen strömförsörjning
 • Inkluderar en HDMI-kabel

Roofull

Med så många som fem HDMI-in-portar kan du fästa en hel del enheter på Roofull 5 Port HDMI Switch, som streaming-pinnar och en DVD-spelare, och fortfarande ha plats för en spelkonsol. Med den medföljande fjärrkontrollen, som är väldigt intuitiv, kan du snabbt växla mellan källor när den inte automatiskt hoppar till önskad enhet.

För att höja din upplevelse, inkluderar Roofull 5-portars HDMI-switch även AUX- och optisk ut-portar. Det betyder att du kan ställa in en ganska snygg soundbar, kanske en förstärkare, gå all out med surroundljud eller hålla dig till något litet som ett par hörlurar. Eftersom den stöder ARC kommer du också att kunna dra nytta av ljudformat av högre kvalitet som Dolby Digital.

Roofull 5 Port 4K HDMI Switch

Bästa 4K

Bortsett från fem HDMI-ingång, innehåller Roofull HDMI Switch också ett par ljudportar för en komplett upplevelse, oavsett om du tittar på dina favoritfilmer i 4K, spelar spel eller lyssnar på musik.

Fördelar

 • Fungerar med soundbars, förstärkare och surroundsystem
 • Stöder HDR10
 • 8K-modell tillgänglig

Nackdelar

 • 8K-modellen stöder inte ARC

OREI

OREI HDMI Multi-Viewer är en speciell typ av HDMI-switch. Normalt växlar du mellan källor på en enda skärm, men den här växlaren kan dela upp din skärm i så många som fyra separata fönster tack vare användningen av bild-i-bild-teknik. Faktum är att den har fem olika lägen, varav fyra är dedikerade till att visa alla fyra källorna på olika sätt.

Det som är lika imponerande är OREI HDMI Multi-Viewers fjärrkontroll. Den har inte bara knappar för att växla mellan varje källa, utan den har också en knapp för varje enskilt PiP-läge och önskad upplösning, som du kan välja mellan 480p, 720p och 1080p.

Orei HD-401MR HDMI Switcher

Bästa fjärrkontrollen

OREI HDMI Multi-Viewer har inte bara en av de bästa fjärrkontrollerna, utan den har också den smarta förmågan att dela flera källor på en enda skärm. Det är otroligt användbart för att ställa in säkerhetskameror eller multitasking flera enheter.

Fördelar

 • Fantastisk fjärrkontroll med intuitiva knappar
 • Flera bild-i-bild-lägen
 • Ganska många modeller, inklusive en matris

Nackdelar

 • Maximal upplösning är 1080p
 • Stängs inte av automatiskt

Ferrisa

Med tillgång till ARC, de flesta ljudformat och möjligheten att växla mellan fyra ljudlägen, som 5.1CH för surroundljud, är Ferrisa HDMI Matrix det perfekta alternativet för att drastiskt förbättra ditt underhållningssystem med högtalare, subwoofers, soundbars, förstärkare och Mer.

Ferrisa HDMI Matrix kommer också ut svängande med sin otroliga bildkvalitet och uppdateringsfrekvens. Du kan pressa den till dess gränser med 8K-upplösning vid 60Hz eller släppa den till 4K vid 120Hz, vilket är en verkligt fantastisk upplevelse för spel, speciellt med en bra uppsättning högtalare. Ännu bättre, att vara en matris innebär också att du kan dela upp bilden till en andra tv – en praktisk funktion att ha om någon håller på med huvud-tv:n.

Ferrisa 4 in 2 HDMI Matrix

Bästa ARC-support

Ferrisa HDMI Matrix är kungen av ljud, utrustad med en ljudextraktor, ARC-stöd och stöd för de flesta ljudformat. Om du sätter ihop en hemmabio eller om du bara är en audiofil, har denna HDMI-matris allt du behöver.

Fördelar

 • Switch och splitter combo
 • Stöder ARC och de flesta ljudformat
 • Metallskal och ventiler för kylning och hållbarhet

FAQ

F: Vad är skillnaden mellan en HDMI-switch och en HDMI-splitter?

Syftet med en HDMI-switch är att utöka antalet HDMI-portar som en enskild skärm har. Till exempel, om du har fyra enheter, men din TV bara har två HDMI-portar, kan du offra en av dem för ytterligare portar. När det gäller HDMI-splitter, vad de gör är att ta en enda enhet och duplicera bilden över flera skärmar.

F: Lägger HDMI-switchar till fördröjning?

Generellt sett nej. HDMI-switchar bör inte lägga till någon märkbar ingångsfördröjning. Om du upplever ingångsfördröjning är det mer än troligt att det beror på något annat, som en billig HDMI-kabel eller felaktig utrustning.

F: Kommer en HDMI-switch att försämra bildkvaliteten?

En HDMI-switch försämrar inte bildkvaliteten eftersom det är en digital signal. Men kvaliteten på din HDMI-kabel är också en faktor. Den enda bildförsämringen du bör vara medveten om är en HDMI-switchs maximala upplösning. Om du har en 4K-tv, men HDMI-omkopplaren är begränsad till 1080p, är 1080p max.

F: Fungerar HDMI-switchar i båda riktningarna?

Nej. Om du tänkte duplicera en enskild källa över flera skärmar, då vill du kolla in de bästa HDMI-splitterna istället.

F: Hur ansluter jag en HDMI-switch till min TV?

Du har två typer av HDMI-portar på din HDMI-switch: HDMI-ingång och HDMI-utgång. Din TV eller bildskärm kommer att anslutas till HDMI-utgången medan HDMI-ingången sparas för enheter som spelkonsoler och TV-boxar.