De bästa HDMI 2.1-skärmarna

HDMI 2.1 inledde en ny era av inbyggt konsolspel. Bildskärmar med HDMI 2.1 stöder 4K-spel i upp till 120Hz, vilket gör dem perfekta för användning med en PS5 eller en Xbox Series X-konsol. Dessutom möjliggör dessa bildskärmar supersmidiga upplevelser på datorer med stöd för 4K vid 144Hz, vilket ger en enastående balans mellan imponerande grafik och sömlös rörelse.

Om du letar efter en spelmonitor för din PS5, Xbox Series X eller avancerade speldatorer, kommer en HDMI 2.1-skärm hjälpa dig att få ut det mesta av din spelrigg.

Här är de bästa HDMI 2.1-skärmarna som finns tillgängliga idag.

Våra val för de bästa HDMI 2.1-skärmarna 2023

Bildkredit: LG

LG 27GP950-B UltraGear Gaming Monitor

Bäst överlag

Den bästa all-around HDMI 2.1-spelmonitorn

$596 $900 Spara
304 USD

LG 27GP950-B UltraGear Gaming Monitor kan hantera allt från 120Hz-spel på de senaste konsolerna till snabbare 160Hz-spel på PC. Den har allt du behöver i en spelmonitor, med sin skarpa Nano IPS-panel, breda färgomfång och anständiga HDR-prestanda, vilket ger en exceptionell och visuellt fantastisk tittarupplevelse.

Fördelar

 • Stöder hela 48Gbps HDMI 2.1-bandbredden
 • Solida spelfunktioner inklusive 160Hz, 1ms och FreeSync Premium Pro
 • Skarp bild med livfulla färger
 • Premium byggkvalitet med RGB-belysning
 • Ergonomisk design

Nackdelar

 • Lågt naturligt kontrastförhållande

LG har ett gediget rykte för spelskärmar. Dess UltraGear-linje har några av de bästa spelskärmarna på marknaden, och 27GP950-B är inget undantag, och erbjuder fantastiska bilder med sin 4K-upplösning, 144 Hz inbyggda uppdateringsfrekvens och 1 ms svarstid, vilket gör den till en topputmanare för spelare som letar efter en högpresterande display.

Med 27 tum ger 27GP950-B en skarp bild med tydlig text, så att du kan se varje liten detalj i dina spel. Dessutom håller IPS-panelen bilden tydlig från alla vinklar, vilket gör den perfekt för spel med vänner. Även om den inte har en mini LED-bakgrundsbelysning eller OLED, ger 4K-upplösningen i kombination med VESA DisplayHDR 600 och ett brett 98 % DCI-P3 färgomfång en visuellt imponerande skärm med exakta färger och rika detaljer.

27GP950-B har mycket att erbjuda när det kommer till spel. HDMI 2.1-portarna är bra för 4K 120Hz-spel på PS5 och Xbox Series X, men det finns mer. Du kan överklocka uppdateringsfrekvensen på datorer till 160Hz för smidigare och mer lyhörd spelning än standard 144Hz på de flesta HDMI 2.1-skärmar. Dessutom får du alla spelklockor och visselpipor, som VRR-stöd på NVIDIA och AMD GPU, snabba svarstider och RGB-belysning för extra nedsänkning.

Samsung Odyssey Neo G7

Bästa premium

En avancerad 32-tums 4K-skärm med en ljusstark mini LED-skärm

$900 $1300 Spara
400 USD

Samsung Odyssey Neo G7 har en större och mer uppslukande 32-tums böjd skärm, men det är mini LED-bakgrundsbelysningen med 1 196 lokala dimningszoner som gör att den sticker ut. Det kan bli exceptionellt ljust och visa djupare svärta, vilket gör att spel och HDR-innehåll ser mer uppslukande och realistiskt ut.

Fördelar

 • Ljusstark och färgglad mini LED-skärm
 • Sann HDR-prestanda
 • Utmärkt spelprestanda
 • Större och böjd för extra nedsänkning

Samsung Odyssey Neo G7 är en utmärkt spelmonitor som briljerar i både prestanda och bildkvalitet. 165Hz uppdateringsfrekvens och 1 ms svarstid ger en snabb och lyhörd spelupplevelse, och den stöder plattformsoberoende VRR över alla uppdateringsfrekvenser, så oavsett om du använder PS5 eller speldator med en NVIDIA GPU kommer du inte att uppleva någon skärm problem med rivning eller stamning.

Med två HDMI 2.1-ingångar stöder denna bildskärm 4K 120Hz-spel på PS5 och Xbox-serien och upp till 165Hz för PC-spelare. Även om det är dyrare än de flesta HDMI 2.1-skärmar, ger den extra kostnaden dig en större, mer uppslukande böjd skärm och en mini LED-bakgrundsbelysning med 1 196 lokala dimningszoner, vilket gör att den kan bli mycket ljusare än vanliga LED-skärmar och producera djupare svärta med mindre blomning runt ljusa föremål.

Med Samsungs livfulla QLED-teknik är Odyssey Neo G7 perfekt om du kräver den absolut bästa bildkvaliteten för ditt spel- och multimediaupplägg.

Acer Predator XB283K KVbmiipruzx

Bästa värde

Prisvärt nästa generations spel

Acer Predator XB283K KVbmiipruzx är en av de billigaste HDMI 2.1-skärmarna du kan få. Den levererar smidigt och kraftfullt 4K 120Hz-spel på PS5 och Xbox Series X och upp till 144Hz på PC-datorer, samtidigt som den dubblar som en utmärkt skärm för arbete.

Fördelar

 • Utmärkt värde
 • Solid spelprestanda
 • Exakta färger
 • Lätt för ögonen
 • HDMI 2.1, DisplayPort, USB-C och USB-A-ingångar

HDMI 2.1-skärmar är inte billiga, men Acer Predator XB283K KVbmiipruzx är ett av de billigare alternativen som finns, och erbjuder en kapabel 144Hz 4K-panel till ett överkomligt pris för de flesta. Det är en fantastisk bildskärm för PS5- och Xbox Series X-ägare som vill få ut det mesta av sina konsoler till en stram budget. Denna bildskärm har fullt stöd för 4K vid 120Hz med VRR och kan nå upp till 144Hz på kompatibla speldatorer.

Förutom HDMI 2.1 har Predator XB283K KVbmiipruzx en snabb svarstid på 1 ms och är kompatibel med både FreeSync Premium och G-SYNC. Den är väldigt lyhörd och visar snabbt rörliga objekt tydligt, vilket gör den perfekt för snabba spel som förstapersonsskjutare. Den kanske saknar snygga funktioner som RGB-belysning och en äkta HDR-panel, men den gör upp med solid spelprestanda.

28-tums 4K-panelen är mycket skarp och exakt från alla vinklar. Den har också utmärkt färgnoggrannhet, med upp till 90 % täckning av DCI-P3-färgomfånget. De flesta spel och filmer kommer att se bra ut på den här skärmen men förvänta dig inte den bästa HDR-bilden med endast 400 nits ljusstyrka. Predator XB283K KVbmiipruzx lägger också till en USB-C-port med laddningskapacitet för bärbar dator, vilket gör det enkelt att ansluta din arbetsbärbara dator.

Sony Inzone M9

Bäst för PS5

Den bästa PS5 HDR-skärmen

Sony INZONE M9 sticker ut från andra HDMI 2.1-skärmar med sina exklusiva funktioner för PS5 och briljanta HDR-upplevelse. Med Full Array Local Dimming (FALD) bakgrundsbelysning och 96 dimningszoner, levererar den bästa HDR och kontrast för en icke-mini LED- eller OLED-skärm och underskrider premiumalternativ för att göra den till den mest prisvärda skärmen för äkta HDR-spel.

Fördelar

 • Fantastisk HDR
 • Utmärkt färgnoggrannhet direkt
 • Exklusiva PS5-funktioner
 • Stöd för G-Sync och FreeSync

Sonys första spelmonitor, INZONE M9, är en perfekt HDMI 2.1-skärm för PS5-ägare. Skärmen är designad med PlayStation 5 i åtanke och har samma vita och svarta designestetik. Den innehåller även exklusiva funktioner för PS5 som låter dig få bästa möjliga bildkvalitet när du spelar spel eller tittar på film.

INZONE M9 levererar solid spelprestanda som liknar de flesta 144Hz 4K-skärmar. Den stöder VRR genom G-SYNC och HDMI 2.1, och responstidsprestandan vid 120Hz och maximal uppdateringsfrekvens är utmärkt, vilket ger tydliga bilder i fartfyllda scener på både konsoler och datorer. Även om du får den bästa prestandan med en PS5, är INZONE M9 också kompatibel med Xbox Series X och speldatorer, och stöder smidigt 4K-spel upp till 144Hz.

Den utmärkande egenskapen hos denna bildskärm är dess HDR-prestanda. INZONE M9 slår alla andra HDMI 2.1-skärmar i mellanklassen när det kommer till bildkvalitet, tack vare dess full-array-bakgrundsbelysning med 92 lokala dimningszoner. I kombination med sitt breda färgomfång och imponerande toppljusstyrka får INZONE M9 HDR-spel som Horizon Zero Dawn och storsäljande filmer att se levande, realistiska och mer uppslukande ut.

LG UltraGear 27GR95QE-B

Bästa prestanda

Oöverträffad spelprestanda och bildkvalitet

$851 $1000 Spara
149 USD

LG UltraGear 27GR95QE-B är en 27-tums 1440p-spelmonitor som är utmärkt för mycket konkurrenskraftiga och snabba spel som Call of Duty och Overwatch, tack vare dess 240Hz uppdateringsfrekvens och blixtsnabba 0,03ms svarstid. Den har en OLED-skärm som hjälper till att ge dina spel liv med fantastiska färger och djupt bläcksvärta.

Fördelar

 • Strålande kontrast och mättade färger
 • Sann HDR-prestanda
 • Exceptionell rörelsehantering
 • Fullt justerbart stativ

Medan de flesta HDMI 2.1-skärmar erbjuder en 4K-upplösning, är LG UltraGear 27GR95QE-B en 1440p-skärm med en mycket högre 240Hz uppdateringsfrekvens, vilket ger överlägsen prestanda i mycket konkurrenskraftiga och snabba spel som förstapersonsskjutare jämfört med 120Hz eller 144Hz-skärmar. . Den har också den bästa rörelsetydligheten bland skärmar med HDMI 2.1-portar, tack vare sin otroligt snabba svarstid på 0,03 ms, som praktiskt taget eliminerar spökbilder och rörelseoskärpa.

Du kan köra 27GR95QE-B med dess maximala uppdateringsfrekvens på 240Hz via antingen HDMI 2.1 eller DisplayPort, och till skillnad från 4K är det lite mindre krävande på ditt grafikkort. Även om valet av 1440p innebär att man offra vissa detaljer till förmån för prestanda, producerar 27GR95QE-B fantastiska bilder och levande färger tack vare sin OLED-panel. Det är inte bara en utmärkt bildskärm för FPS-spel, utan det gör också spel i den öppna världen mer uppslukande och realistiska.

AORUS FV43U Gaming Monitor

Spel på stor skärm

Kraftfullt 4K 120Hz-spel i vardagsrummet

$700 $800 Spara
100 USD

Sliten mellan en TV och en monitor för din konsol? AORUS FV43U erbjuder det bästa av två världar, med en stor, TV-liknande storlek och de snabbare svarstiderna och uppdateringsfrekvenserna för spelmonitorer, så att du kan njuta av ett lyhört och uppslukande spel på din soffa.

Fördelar

 • Stor, uppslukande display
 • Färgglad och ljus bild
 • Fantastisk HDR och lysande kontrast
 • Massor av spelfunktioner, inklusive 144Hz och FreeSync Premium Pro
 • Imponerande inbyggda högtalare

Nackdelar

 • Smala betraktningsvinklar
 • Dålig ergonomi

AORUS FV43U är ett utmärkt val för dem som älskar att spela spel på en större skärm. 43-tums 4K-skärmen ger en uppslukande spelupplevelse, och den har två HDMI 2.1-portar för att bibehålla kompatibilitet med PS5 och Xbox Series X upp till 120Hz. Trots den stora skärmen är denna bildskärm mer prisvärd än vissa 32-tumsskärmar med HDMI 2.1, än mindre liknande 43-tumsskärmar.

Med sina 43 tum är FV43U inte den skarpaste 4K-skärmen, men den levererar en fantastisk HDR-bild som borde tillfredsställa även de mest nitpicky användare. Med ett brett färgomfång, ett högt naturligt kontrastförhållande och en stark toppljusstyrka på upp till 1 000 nits producerar monitorn mycket djupa svärta och ljusa högdagrar, så att du kan se även de minsta detaljerna när du spelar eller tittar på film. Dessutom gör quantum dot-bakgrundsbelysningen färger mer levande än på vanliga VA-paneler.

Som spelmonitor presterar FV43U otroligt bra. Den har utmärkta svarstidsprestanda vid maximal uppdateringsfrekvens och stöder FreeSync Premium Pro för smidigt och uppslukande HDR-spel. Den enda reservationen med denna bildskärm är de smala betraktningsvinklarna. Bilder kan se uttvättade i en vinkel, men det här kommer inte att vara en dealbreaker om du spelar eller tittar på innehåll direkt framför skärmen.

GIGABYTE M32U Gaming Monitor

Bäst för arbete

Ett välbalanserat erbjudande för spel och produktivitet

$680 $730 Spara
50 USD

GIGABYTE M32U har allt. Den är inte bara mer prisvärd än 27-tums HDMI 2.1-skärmar, trots att den har en större 32-tumsskärm, utan den erbjuder också extra funktioner som en inbyggd KVM-switch och USB-C-anslutning, vilket gör den till den perfekta spelskärmen för ett hem kontor.

Fördelar

 • Rimligt prissatt
 • Utmärkt bildkvalitet
 • Massor av funktioner för spel och produktivitet
 • Bredare betraktningsvinklar

Om du letar efter bästa valuta för pengarna är GIGABYTE M32U ett annat attraktivt alternativ; den här gången är det en större, mer uppslukande 32-tumsskärm. M32U hävdar platsen som den mest prisvärda 32-tums HDMI 2.1-skärmen, och erbjuder en bra balans mellan pris, prestanda och funktioner för alla som vill uppgradera till en högkvalitativ 4K-spelmonitor.

GIGABYTE gjorde vissa uppoffringar för att hålla priset lägre, och ett område där det skar hörn är ljusstyrkan. Skärmen når en topp på 400 nits, vilket betyder att den inte kan visa en äkta HDR-bild. Ändå producerar 10-bitars IPS-panelen med ett brett 90 % DCI-P3 färgomfång och 4K-upplösning skarpa bilder och levande färger som borde glädja de flesta spelare.

M32U lyser verkligen när det kommer till spel. Den är lika snabb och lyhörd som avancerade HDMI 2.1-skärmar, med stöd för FreeSync Premium Pro, 120Hz-spel på Xbox Series X och PS5, och upp till 144Hz på PC. Dessutom har den en utmärkt svarstid, vilket hjälper till att minska oskärpa på snabbt rörliga objekt för förbättrad klarhet. Sammantaget kanske GIGABYTE M32U inte har den bästa bildkvaliteten, men den har allt de flesta spelare behöver och har ytterligare funktioner för produktivitetsintresserade.

Välj den bästa HDMI 2.1-skärmen för dig

Att välja den bästa HDMI 2.1-skärmen är inte svårt eftersom alla bildskärmar utrustade med HDMI 2.1-portar kan stödja 4K 120Hz-spel på PS5 och Xbox Series X och så högt som 240Hz på kompatibla datorer. Den största skillnaden beror på pris, tillgänglighet och extrafunktioner som maximal uppdateringsfrekvens (särskilt för PC-spelare), HDR-prestanda och KVM-switchfunktioner.

LG 27GP950-B kontrollerar alla rutor för konsol- och PC-spel. Den stöder hela 48Gbps HDMI 2.1-bandbredden, och erbjuder bästa prestanda och bildkvalitet när den paras ihop med PS5 eller Xbox Series X, till skillnad från billigare alternativ som kräver komprimering för 4K 120Hz-spel. Den stöder upp till 160Hz för speldatorer, vilket gör den perfekt för tävlingsspel.

Om du har en budget är Acer Predator XB283K KVbmiipruzx ett utmärkt alternativ. Även om den kanske inte har en överklockbar uppdateringsfrekvens, erbjuder den allt du behöver för kraftfullt 4K 120Hz-spel på de senaste konsolerna. Om du letar efter mer prisvärda skärmar med HDMI 2.1-portar, kolla in vår sammanfattning av de billigaste HDMI 2.1-skärmarna.

Bildkredit: LG

LG 27GP950-B UltraGear Gaming Monitor

Bäst överlag

Den bästa allround-HDMI 2.1-spelmonitorn

$596 $900 Spara
304 USD

LG 27GP950-B UltraGear Gaming Monitor kan hantera allt från 120Hz-spel på de senaste konsolerna till snabbare 160Hz-spel på PC. Den har allt du behöver i en spelmonitor, med sin skarpa Nano IPS-panel, breda färgomfång och anständiga HDR-prestanda, vilket ger en exceptionell och visuellt fantastisk tittarupplevelse.

Fördelar

 • Stöder hela 48Gbps HDMI 2.1-bandbredden
 • Solida spelfunktioner inklusive 160Hz, 1ms och FreeSync Premium Pro
 • Skarp bild med livfulla färger
 • Premium byggkvalitet med RGB-belysning
 • Ergonomisk design

Nackdelar

 • Lågt naturligt kontrastförhållande