De bästa GoPro-alternativen för begränsade budgetar

Spread the love

Du behöver inte vara en våghals i wingsuit för att använda en actionkamera. Du behöver inte heller betala ut den högsta dollarn för GoPros senaste enheter.

Det finns gott om billiga GoPro-alternativ, varav många har jämförbara funktioner. Filmen du får från en GoPro-knockoff kommer inte att vara riktigt lika bra som den äkta varan, och du kanske måste offra lite användbarhet, men din plånbok kommer att tacka dig.

Här är sex unika actionkameror för att fånga dina hobbyer, semester och vardagliga vidvinklar.

Våra val för de bästa GoPro-budgetalternativen 2023

DJI Action 2 Power Combo

Bäst överlag

Det som ligger närmast en GoPro

$239 $299 Spara
60 USD

DJI Action 2 är den närmaste rivalen till kvaliteten på den senaste GoPro Hero actionkameran. Den finns i Power Combo-paketet, eller så kan du välja den dyrare Dual-Screen Combo. Action 2 har en bredare lins än GoPro, och även om den inte riktigt når upp till videoupplösningarna för den kameran, är kvaliteten fortfarande superb. Du får 4K vid 120 fps video med bildstabilisering som konkurrerar med de bästa.

Fördelar

 • Två kamerafästen ingår
 • USB-A till USB-C laddningskabel
 • Stöd för röstkommando
 • DJI Mimo-appstöd för Android- och iOS-enheter
 • Fungerar som en USB-webbkamera

Nackdelar

 • Mikrofoner filtrerar inte bakgrundsljud bra

DJI Action 2 är en av de bättre direkta konkurrenterna till GoPro. Även om det inte precis är det mest prisvärda alternativet, slår Power Combo-iterationen fortfarande den senaste GoPro för kostnad ganska enkelt. Den mäter 1,5 x 1,5 x 0,9 tum och har en 2-tums skärm. Den väger bara 2 oz och har en 12 MP, 1/1,7-tums CMOS-sensor med ett f/2,8 155-graders FOV-objektiv. Det här objektivet är bredare än GoPro Hero 12:s, vilket gör att du kan fånga mer vidsträckta bakgrunder när du åker snowboard, surfar eller vloggar.

Den är vattentät till 33 fot, vilket innebär att du kan spela in nästan vilken vattenaktivitet som helst. Du kan fånga snorklings- och kajakpaddlingsäventyr, eller så kan du till och med dyka om du köper ytterligare bostad. Du bör dock notera att den utökade batterimodulen inte är vattentät, så du kommer att begränsas till kamerans inbyggda batteri i vattnet.

Magneter ansluter kameran till den utökade batterimodulen, fästen och andra tillbehör. Att montera kameran på ett stativ och stänga av stabiliseringen förlänger batteriets livslängd. Även om du knappast kommer i närheten av de annonserade 180 minuterna.

Bildkvaliteten är utmärkt; färgerna är levande och mättade, och kamerans RockSteady 2.0 digitala stabilisering konkurrerar med GoPro för effektivitet. Du kan spela in dina äventyr i 4K med upp till 120 FPS. Men, precis som GoPro, begränsar värme inspelningen av långa videor. Du kommer att behöva fotografera med lägre upplösningar och bildhastigheter för långa filmer.

AKASO V50X

Bäst för nybörjare

Ett utmärkt värde för actionkameranybörjare

$100 $130 Spara
30 USD

AKASO V50X är ett bra val för dem som bara lär sig om actionkameror. Gränssnittet är lätt att använda och förstå, samtidigt som kameran levererar några överraskande bra videor och bilder. När du väl räknar in den mer än anständiga elektroniska bildstabilisatorn kan du se att du får riktigt valuta för pengarna.

Fördelar

 • Två batterier ingår
 • Vattentätt hölje låter dig dyka till 131 fot (40 meter)
 • Trådlös fjärrkontroll
 • Intuitivt gränssnitt
 • Bra 4K-video och kvalitetsstillbilder

Nackdelar

 • Dålig mikrofonkvalitet
 • 1080p video är dålig kvalitet

Denna fantastiska lilla kamera från AKASO är V50X. Det är ett annat budgetvänligt alternativ till GoPro, men det här är ett utmärkt val för alla som börjar i actionkamerornas värld. Det är en enkel att använda enhet som inte kostar en arm och ett ben och en som kommer att få de flesta nybörjare att lära sig om hur man använder en actionkamera.

Dess användargränssnitt har en superenkel layout och fungerar smidigt. Du kan navigera med hjälp av pekskärmen eller de fysiska knapparna, och alternativen är grundläggande och enkla. Du har enkel tillgång till inställningar när du använder kameran i farten genom att trycka och hålla ned avtryckaren.

Videokvaliteten är bra i 4K vid 30FPS, och kameran har effektiv bildstabilisering. Faktum är att den förmodligen har den bästa EIS av någon actionkamera i denna prisklass. Du kan spela in jämna bilder medan du springer, cyklar eller vad du än gör. I 4K får du en bra mängd detaljer i dina videor. Men när du väl stannar ner till 1080p börjar det gå något söderut. Videokvaliteten är undermålig, och det rekommenderas att du stannar på 4K.

Kvaliteten på stillbilder är också bra. Du kan inte justera färgen och kontrasten, men färgerna som produceras är levande och ljusa, med tillräckligt med detaljer för att du med säkerhet ska kunna ladda upp dina bilder till sociala medier. Du kan till och med få acceptabla resultat i svagt ljus. Du kanske får lite korn i dina bilder, men de är presentabla och tilltalande för priset.

Dragon Touch Vision 3

Bästa värde

Oslagbar valuta för pengarna med bra bildkvalitet

$50 $80 Spara
30 USD

Dragon Touch Vision 3 är ett mycket mer prisvärt alternativ till GoPro Hero actionkameror. Även om det inte kan producera samma bildkvalitet, är video och stillbilder mer än acceptabla vid det här priset. Den kommer också med ett överflöd av tillbehör, inklusive fästen, fästen, en fjärrkontroll och två uppladdningsbara batterier. För nybörjare till actionkameror är det ett annat utmärkt val.

Fördelar

 • Bra bild- och videokvalitet
 • Gott om tillbehör
 • 4x zoomfunktion
 • Undervattenshus ingår

Med Dragon Touch Vision 3 4K Action Camera flyttar du verkligen in på valuta för pengarna. Det är ett annat prisvärt GoPro-alternativ som är bra om du börjar och inte riktigt är redo att sprida ut på en premiumenhet. Den här kameran levereras med alla tillbehör du förmodligen kommer att behöva och bildkvalitet som är svår att klaga på.

Med sitt 170-graders vidvinkelobjektiv och 4x zoom kan du spela in bra video i 4K i 30fps. Om du föredrar en högre bildhastighet, prova 1080p vid 60 fps för helt anständig kvalitet. Du kan också ta livfulla 20 MP stillbilder med bra färgmättnad och kontrast. Som nybörjare kommer du att uppskatta de olika fotograferingslägena, från bilkörning till timelapse. Dessutom innebär det medföljande undervattenshöljet att du kan ta kameran till djup på 30 meter.

Du får också ett praktiskt trådlöst fjärrstyrt armband med en räckvidd på 33 fot. Dessutom innehåller paketet cykel- och hjälmfästen och två 1 050 mAh-batterier med en annonserad livslängd på upp till 60 minuters 4K-inspelning för varje.

Sammantaget är det osannolikt att du kommer att sätta eld på konstvärlden med den här kameran, men du kommer att få tillfredsställande foton och videor. Du kommer också att få massor av actionkameraövning innan du tar steget upp till en mer förstklassig enhet.

WOLFANG GA400

Mest intuitiva gränssnittet

En enkel att använda actionkamera med tilltalande resultat

Med en anständig EIS, 4K vid 60 fps video och upp till 20MP stillbilder är WOLFGANG GA400 ett bra, prisvärt alternativ till GoPro Hero. Dess menyer är lättnavigerade tack vare den intuitiva och lyhörda pekskärmen, medan dess användarvänlighet förbättras av den enkla appen och en medföljande fjärrkontroll.

Fördelar

 • Bra bildkvalitet och 4K vid 60fps video
 • Vattentätt hölje ingår
 • Stativgänga
 • Två batterier ingår
 • 6-axlig EIS

Nackdelar

 • Märkbart tung när man bär hjälm
 • Inget stöd för externa mikrofoner

WOLFGANG GA400 är en av företagets bättre actionkameror. Även om det inte kommer att besvära GoPro när det gäller bildkvalitet och stabilisering, som ett prisvärt alternativ, har det mer än tillräckligt för att tillfredsställa alla köpare.

Till sin prisklass slår den de flesta av sina konkurrenter för bild- och byggkvalitet, samtidigt som den också är en av de enklaste att använda direkt ur lådan. Den har en 170-graders vidvinkellins med en 2-tums pekskärm på baksidan. Du kan styra kameran med denna responsiva pekskärm med intuitiva skärmmenyer eller den medföljande iSmart DV2-appen för att justera upplösningar och andra inställningar, som exponeringskompensation och EIS.

Den elektroniska bildstabiliseringen i sig är ganska bra för en kamera till detta pris. Även om du inte kommer att få något liknande HyperSmooth 6.0 som GoPro Hero 12 erbjuder, jämnar den ändå ut dina actionvideor ganska bra.

Du får 4K-video vid 60FPS, vilket ger respektabla resultat, plus att det finns en uppsjö av andra upplösnings- och bildhastighetsalternativ. Du kan också få tilltalande stillbilder på upp till 20 MP med levande, naturliga färger och bra kontrast och detaljer.

Slutligen är kameran vattentät till 26 fot (8 meter), och scubaälskare kan njuta av djup på drygt 130 fot när de använder det medföljande höljet. Paketet levereras också med två 1 350 mAh-batterier, vilket ger cirka en timmes inspelningstid.

AKASO Brave 7 LE

Bäst för vloggare

Fram- och bakskärmar för vloggning och selfies

$150 $180 Spara
30 USD

Även om du måste göra några uppoffringar när du letar efter ett prisvärt GoPro-alternativ, kontrollerar AKASO Brave 7 LE många rutor och erbjuder förvånansvärt bra kvalitet i rätt miljö. Du behöver solsken för att få bästa bildkvalitet, men fotografering sker i 4K, och du kan till och med ta några iögonfallande stillbilder. Den kommer med ett vattentätt hölje för dykare, och det medföljande extra batteriet fördubblar din inspelningstid.

Fördelar

 • Extra batteri ingår
 • Levereras med vattentätt hölje
 • 4K-video och kvalitetsstillbilder
 • 6-axlig EIS
 • Lätt och kompakt

Nackdelar

 • Dålig app
 • Prestanda i svagt ljus är inte den bästa

AKASO Brave 7 LE är ett bra, prisvärt alternativ till den senaste GoPro. Den är lätt på drygt 2,5 oz, vilket gör den lätt att resa med eller till och med lägga ner i fickan. Och med sina främre och bakre skärmar är det ett anständigt budgetalternativ för vloggare.

Den är dock inte lika vattentät som GoPro. Med sin IPX7-klassning är AKASO Brave 7 LE endast vattentät. Det kommer att stöta bort lite dåligt väder, och du kan sänka den i grunt vatten en kort stund.

Men det kommer med vattentätt hölje, vilket gör att du kan ta det så djupt som 131 fot (40 meter). Däremot kommer du inte att få enastående bildkvalitet nere på det grumliga djupet eftersom kameran inte har den bästa prestanda i svagt ljus. Men på grundare djup med ljusa strålar som förstärker färgen på fiskar och koraller, får du några ganska anständiga bilder.

Ovanför vattnet och när solen skiner kan du spela in förvånansvärt bra 4K-videor. Inspelning sker i 4K vid 30fps, med olika alternativ om du vill ha högre bildhastigheter. Du kan också ta några anständiga stillbilder i upplösningar upp till 20MP. Bilderna är ljusa och detaljerade med bra kontrast.

Kameran har även 6-axlig elektronisk bildstabilisering som jämnar ut dina bilder något. Du kan inte förvänta dig GoPro Hero-nivåer här, men det gör vissa förbättringar ändå.

AKASO EK7000 Pro

Bästa All-Around

En prisvärd actionkamera som kontrollerar alla nödvändiga lådor

$68 $110 Spara
42 USD

AKASO EK7000 Pro är en budgetvänlig alternativ actionkamera till GoPro Hero. Den har 20 MP stillbilder och 4K-video vid 30 fps eller Full HD vid 60 fps. Den har också en inbyggd EIS och levereras med alla nödvändiga tillbehör, inklusive vattentätt hölje för dykare.

Fördelar

 • Bra bildkvalitet
 • Söt, grundläggande design
 • Smidig 60 fps Full HD-video
 • Oslagbart värde
 • Alla nödvändiga tillbehör ingår

Nackdelar

 • EIS kan orsaka ett surrande ljud
 • Otillförlitlig app

AKASO EK7000 Pro kommer in till en bråkdel av kostnaden för den senaste GoPro Hero. Och till den här prisklassen, vad kan du ärligt talat förvänta dig av en actionkamera? Tja, svaret är mer än du tror.

Du får upp till 20 MP stillbilder av tillräckligt bra kvalitet för Instagram med livfulla färger och tillräckligt skarpa detaljer, och du får även 4K vid 30 fps video. För jämnare bildhastigheter kan du filma i Full HD med 60 fps. Videokvaliteten är också ganska bra, och det finns en massa andra upplösningar och bildhastigheter att välja mellan. Den har också acceptabel bildstabilisering, även om detta kan resultera i ett surrande ljud under videouppspelning.

Enheten levereras med alla tillbehör du behöver en actionkamera att ha, från ett hjälmfäste till vattentätt hölje. Detta hölje låter dig ta den till djup av 131 fot (40 meter). Den är också liten, lätt och lätt att transportera. För manövrering och menynavigering kan du använda pekskärmen, fysiska knappar eller den enkla fjärrkontrollen.

Sammantaget är AKASO EK7000 Pro en absolut stöld som mer än förtjänar sin plats i raden av prisvärda GoPro Hero-alternativ.

PROGRACE Barnkamera

Bäst för barn

En rolig kamera för barn

När barn vill ha en actionkamera för att spela in sig själva när de lär sig att cykla, skateboarda, simma eller något annat, vill du troligen ha en prisvärd enhet designad speciellt för dem. PROGRACE Kids-kameran finns i flera färger och utföranden och kommer inte att tappa pengarna. Den spelar in videor och tar stillbilder, medan barn kan njuta av att lägga till roliga filter och ramar, samt dra nytta av alla medföljande tillbehör.

Fördelar

 • 32GB minneskort medföljer
 • USB-kabel för överföring av foton och videor
 • 3fps burst-fotografering
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Det går inte att visa videor och foton på kameran
 • Mac-användare måste använda en hubb för att ansluta

Yngre barn som lär sig att cykla, åka skateboard eller till och med simma vill naturligtvis ha sina ansträngningar registrerade. Däremot kommer du knappast vilja riskera en actionkamera värd flera hundra dollar! Tack och lov finns det alternativa alternativ för barn, inklusive PROGRACE Kids Camera. Den är lämplig för barn från tre år, och även om 5MP-kameran och 1080p/30fps-videor inte kommer att vara lika imponerande som andra alternativ, är stillbilderna och filmerna som spelas in mer än tillräckliga för att tillfredsställa unga elever.

Barn kan njuta av att lägga till filter och ramar till sina foton och videor, och medan de fotograferar kan de experimentera med 4x digital zoom, serietagning och timelapse-läge. Den levereras också med alla tillbehör ett barn skulle behöva, inklusive hjälmfästen och undervattenshus som gör att du kan ta kameran ner till ett djup av 98 fot – mer än tillräckligt för alla barn!

Att välja det bästa GoPro-alternativet på en begränsad budget

Om du har en begränsad budget och letar efter ett alternativ till dyra GoPros, är din primära uppoffring bildkvalitet. Ingenting i budgetkategorin kan jämföras med vad GoPro kan göra. När du väl börjar ta med saker som 5,3K-video, HyperSmooth-teknik och fantastisk hållbarhet kan det vara frestande att ge efter och skvätta.

För erfarna actionkamerafotografer är enheter som GoPro Hero 12 oöverträffade. Det är dock förståeligt att du kanske vill ha något enklare och mer prisvärt om du är nybörjare till hobbyn. En billig actionkamera som AKASO V50X eller WOLFGANG GA400 kan fortfarande ge kvalitetsbilder och 4K-video till ett mycket mer tillfredsställande pris än Hero 12. Som nybörjare kommer du också att vara fri från all oro du kan känna. om att börja med dyr utrustning.

Det finns dock ännu mer prisvärda alternativ än de två kamerorna som fortfarande erbjuder bra specifikationer och prestanda. Dragon Touch Vision 3 är en annan 4K actionkamera som erbjuder oslagbar valuta för pengarna. Med denna prisvärda kamera får du inte bara 4K-video, utan den levererar även förvånansvärt bra 20 MP-stillbilder.

Men om du är angelägen om att hitta en mer prisvärd enhet som fortfarande kommer någonstans nära kvaliteten på en GoPro, då är din bästa insats DJI Action 2 Power Combo. Den är fortfarande något billigare än de senaste GoPro-modellerna och erbjuder 4K vid 120 fps och ett vidvinkelobjektiv än Hero 12. Den har också utmärkt bildstabilisering som kanske inte riktigt når de Emmy-prisbelönta höjderna för GoPro men gör ett utmärkt jobb ändå .

DJI Action 2 Power Combo

Bäst överlag

Det som ligger närmast en GoPro

$239 $299 Spara
60 USD

DJI Action 2 är den närmaste rivalen till kvaliteten på den senaste GoPro Hero actionkameran. Den finns i Power Combo-paketet, eller så kan du välja den dyrare Dual-Screen Combo. Action 2 har en bredare lins än GoPro, och även om den inte riktigt når upp till videoupplösningarna för den kameran, är kvaliteten fortfarande superb. Du får 4K vid 120 fps video med bildstabilisering som konkurrerar med de bästa.

Fördelar

 • Två kamerafästen ingår
 • USB-A till USB-C laddningskabel
 • Stöd för röstkommando
 • DJI Mimo-appstöd för Android- och iOS-enheter
 • Fungerar som en USB-webbkamera

Nackdelar

 • Mikrofoner filtrerar inte bakgrundsljud bra
  Vilken ska du välja 2022?