De bästa Fitbit-alternativen 2024

Fitbit är ett stort namn i det bärbara utrymmet. Det finns dock många andra företag som har höjt ribban, och det har aldrig varit lättare att hitta ett Fitbit-alternativ. Oavsett om du vill ha en komplett smartwatch-upplevelse med alla klockor och visselpipor, eller en prisvärd fitnesstracker som får grunderna rätt, finns det många alternativ att välja mellan.

Justin Duino / MakeUseOf

Galaxy Watch 6 Classic är som en förlängning av en Samsung-smarttelefon, och är både en träningsspårare och en sekundär kommunikationsenhet. Dess 3-i-1 BioActive Sensor håller reda på din puls, signaler och bioelektrisk impedans, förutom att spåra din sömn och ge dig användbar feedback. Detsamma gäller den lite mindre, men ändå fantastiska, Samsung Galaxy Watch 6.

När du är redo att träna, så är Samsung Galaxy Watch 6 Classic det också. Det är tillräckligt känsligt för att veta vilken träning du ägnar dig åt (av över 90), startar en timer, spårar ditt avstånd och ger dig en korrekt rapport om förbrända kalorier eller mil du har rest. Och ja, du kan simma också.

Om du inte använder en Samsung-enhet är Garmin Venu 3 ett mycket mer Android-vänligt alternativ. Den har en kraftig inriktning på träningsspårning, som dess anpassningsbara Morning Report-funktion, som ger dig en uppdelning av temperatur, datum, stegmål, sömnpoäng och mer.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Bäst överlag

$370 $430 Spara $60

Med sitt tuffa hölje i rostfritt stål, SMS, samtal och mängder av avancerade träningsfunktioner är Samsung Galaxy Watch 6 Classic utan tvekan den ultimata klockan om du är rotad i Samsungs ekosystem. Du kan till och med simma med den tack vare dess IP68 vatten- och dammbeständighet.

Fördelar

 • 3-i-1 BioActive-sensor
 • Tål ett djup på 50 meter
 • Förbättrad batteritid från förra generationen
 • Tillgång till appar från tredje part via Play Butik

Nackdelar

 • Vissa funktioner är endast kompatibla med Samsung-telefoner

Bästa Budget Fitbit-alternativet: Amazfit Band 7

Amazfit

Att ringa samtal, skicka sms och hantera aviseringar är snyggt, men det kommer till en rejäl kostnad. Om du vill spåra din kondition och hälsa, gör Amazfit Band 7 det lika enkelt som att välja en aktivitet och välja mätvärden du vill spåra, som förbrända kalorier eller tillryggalagda mil.

När du inte arbetar spårar Amazfit Band 7 också din sömnkvalitet under hela natten, som REM-cykler, och lägger sedan en poäng. Det är lite information som faktiskt är ganska praktisk för att göra justeringar av din sömn. Detta är utöver sensorer för hjärtfrekvens, stressnivåer och SpO2-nivåer. Det är snyggt, prisvärt och täcker grunderna väl.

Amazfit Band 7

Bästa budgeten

Amazfit Band 7 är förvånansvärt rikt på funktioner trots att de tappar bort populära smartwatch-häftklamrar som samtal och sms. Istället fokuserar den helt på att spåra din hälsa och kondition, som dess 3-i-1-sensor och aktivitetsmätare.

Fördelar

 • Spårar 120 olika aktiviteter, inklusive simning
 • Utmärkt batteritid
 • 5 ATM vattenbeständighet
 • Spårar menstruationscykler, tillsammans med påminnelser

Nackdelar

 • Textformatering är en aning off
 • Bättre för tillfälligt bruk

Bästa vattentäta Fitbit-alternativet: Garmin Swim 2

Garmin

Simning är otroligt bra för din kropp och något av det bästa träningen du kan få, speciellt om du upplever kronisk smärta. Naturligtvis finns det inget bättre sätt att få en avläsning av din prestation än med Garmin Swim 2. Den är specialiserad på att spåra ditt tempo, distans, antal slag och typ och tillämpar sedan en SWOLF-poäng som berättar hur bra du gjorde.

Det som är särskilt imponerande är att Garmin Swim 2 kan tas med nästan var som helst. Med dess inbyggda GPS och simlägen kan du specificera vilken vattenmassa du simmar i, som floder och hav, och fortfarande samla in data om din prestation korrekt. Och eftersom dess vattenklassning är 5 ATM, klarar klockan enkelt djup så djupt som 50 meter.

Garmin Swim 2

Bästa vattentäta

Om simning är ditt val av träning, kommer Garmin Swim 2 att bli din nya bästa vän. Den är unikt inställd för att spåra simmått i både pooler och öppet vatten, inklusive din puls över och under vatten.

Fördelar

 • Spårar noggrant data i pooler och öppet vatten
 • Klarar djup på 50 meter
 • Övervakar hjärtfrekvensen över och under vattnet
 • Batteritiden varar upp till 7 dagar

Nackdelar

 • Även om den kan spåra konditionsträning, är dess huvudfokus simning

Garmin

Att träna dagligen under längre perioder kommer att bli en påfrestande upplevelse för alla träningsspårare du köper. Tja, för alla träningsspårare som inte är Garmin Forerunner 265. Med en enorm batteritid på 13 dagar spårar den tyst din prestation, spelar musik, övervakar din HRV och SpO2 och GPS utan att svettas.

En aspekt av Garmin Forerunner 265 som blir underskattad är de traditionella knappkontrollerna, förutom pekskärmen. När dina händer är svettiga eller kakade med krita är det inte perfekt att hantera en pekskärm. Knapparna är också ganska stora och tjocka, vilket gör det väldigt enkelt att navigera i menyerna.

Garmin Forerunner 265

Bästa batteritid

Garmin Forerunner 265 är perfekt lämpad för fitnessentusiaster i hjärtat. Inte bara samlar den in hälso- och fitnessdata korrekt, den använder den för att skapa en unik profil. Den låter dig veta om du kan ge lite mer eller om du pressar för hårt.

Fördelar

 • 13 dagars batteritid
 • Skapar en unik hälsoprofil baserad på prestation
 • Har fysisk knappkontroll samt pekskärm
 • Kompatibel med Apple och Android

Nackdelar

 • GPS-läget är en tömning av batteriet om du använder det 24/7

Bästa Fitbit-alternativet för Apple-användare: Apple Watch Series 9

Hannah Stryker / MakeUseOf

Trots att den först och främst är en smartklocka är Apple Watch Series 9 överraskande staplad med fitnessfunktioner, från sensorer till en dedikerad app, som du kan överföra Fitbit-data till om du gör en övergång. Hela tiden fungerar den som en följeslagare till din smartphone, tar emot aviseringar samt kan ta emot samtal och svara på sms.

Apple Watch Series 9 har förmågan att hålla koll på ditt blodsyre, köra ett EKG, spåra din sömn och temperatur och till och med få meddelanden om klockan känner att du har en hög, låg eller oregelbunden puls. Och om du råkar ut för en olycka har den både krock- och falldetektering och kommer att utfärda ett nödmeddelande. Om du har en iPhone låter Apple Watch Series 9 dig ta ditt välbefinnande till nästa nivå.

Apple Watch Series 9

Bäst för Apple-användare

$303 $399 Spara $96

Apple Watch Series 9 fortsätter att bygga vidare på sina föregångare och samlar smartklocka och träningsspårningsfunktioner i en elegant enhet. Det är svårt att argumentera mot en klocka som kan köra ett EKG och meddela dig om oregelbunden hjärtrytm, samt sms:a och ringa.

Fördelar

 • En uppsjö av sensorer
 • Blandar träningsspårning med en smartklocka
 • Simtät upp till 50 meter på djupet
 • Tillgång till App Store

Nackdelar

 • Saknar kompatibilitet med Android

FAQ

F: Avvecklas Fitbit?

Som varumärke, nej. Fitbit har dock lagts ner i flera länder EU och APACsåväl som Latinamerika och Mexiko. Det återstår att se om denna trend kommer att påverka USA när Google fortsätter sin integration av Fitbit med sin egen bärbara lineup.

F: Hur överför jag min Fitbit-data till en annan hälsoapp?

Vad det handlar om är att ladda ner Power Sync for Fitbit-appen, synkronisera dina data med nämnda app och sedan överföra dessa data till en ny hälsoapp, som Apple Health och Health Connect (på Android). Det är relativt enkelt men tråkigt, så om du vill ha lite hjälp kommer vår guide om att ansluta Fitbit till Apple Health att hjälpa dig att komma igång.

F: Vad är skillnaden mellan en fitnesstracker och en smartwatch?

Medan träningsspårare och smartklockor delar många likheter, är en smartklocka i grunden en sekundär kommunikationsenhet. Till exempel kan vissa träningsspårare meddela dig om sms och samtal, men du kan faktiskt inte svara; å andra sidan kan smartklockor. Om du inte är säker på om det är rätt passform för dig, så kommer våra för- och nackdelar med träningsspårare att ge dig lite välbehövlig insikt.

F: Rekommenderar läkare att använda träningsspårare?

Ja! Enligt en artikel från Johns Hopkins medicin, fitnessspårare är ett bra verktyg för att skapa bättre hälsovanor. Med varje träningsspårare som håller koll på din prestation har du ett konkret mått för att sätta upp mål.

F: Varför tar min fitnesstrackers batteri slut så snabbt?

Utöver det faktum att varje träningsspårare varierar i batteritid, är en aspekt som de alla delar att varje funktion tömmer batteriet lite i taget. Tänk på att det finns inbyggda sensorer, bakgrundsaviseringar, GPS, en alltid påslagen skärm och till och med musik som spelas kontinuerligt kan sakta men säkert tappa batteriet. Liksom med smartphones, håll dig till att använda funktioner i förhållande till dina behov i nuet, som att inaktivera GPS om du inte går utanför allfartsvägarna.