De bästa dumma TV-apparaterna utan smarta funktioner 2023

Om du inte är på marknaden för en smart TV, finns det fortfarande många vanliga ”dumma” TV-apparater du kan överväga. Till skillnad från smarta TV-apparater kommer dessa TV-apparater inte att äventyra din integritet eller översvämma dig med annonser. De är ofta mer prisvärda, men utan att göra avkall på kvaliteten. Det är svårt att hitta en dum TV nuförtiden, men det finns några utmärkta alternativ att överväga.

Bästa köp

Insignia 43-tums Class N10 Series LED Full HD TV har den rätta balansen mellan prisvärdhet och tydlig bild och ljud. Även om det inte är 4K, gör 1080p-upplösningen rättvisa åt filmer och program, och dess DTS-surroundljudshögtalare ger hembioupplevelsen till komforten i ditt vardagsrum.

Du kan ansluta spelkonsoler eller streamingenheter som Roku eller Chromecast via HDMI- och USB-portarna, och en inbyggd vändare gör att du kan se lokala kanaler med en grundläggande antenn. Den enda nackdelen är att den inte är lika ljusstark som de senaste och dyrare smarta TV-apparaterna, men även det är inte en dealbreaker om du inte tittar i en riktigt ljus miljö.

Insignia 43-tums klass N10-serien LED Full HD-TV

Bäst överlag

$130 $170 Spara
40 USD

Insignia är ett Best Buy-märke och sticker ut som ett av de få kvarvarande TV-märkena som erbjuder äkta icke-smarta TV-apparater. 43-tums Klass N10-serien LED Full HD TV saknar helt smarta funktioner men har utmärkt bild- och ljudkvalitet, vilket gör den till ett utmärkt komplement till din hemunderhållningsinstallation.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Utmärkt bildkvalitet
 • Mycket bra inbyggt ljud

Westinghouse

Om du vill ha något som är ännu mer prisvärt än Insignia N10, borde denna lilla 32-tums dumma TV från Westinghouse vara rätt i din gränd. Den har en 720p HD-upplösning, men på bara 32 tum har den lägre upplösningen ingen dämpande effekt på bildkvaliteten. Bilden ser skarp och tydlig ut, och färgerna är levande, vilket gör att dina filmer ser mer verklighetstrogna och uppslukande ut.

På en marknad där TV-tillverkare i allt högre grad fokuserar på större modeller erbjuder Westinghouse HD 32-tums TV ett trevligt alternativ för mindre utrymmen, och den finns i en ännu mindre 24-tumsstorlek. Båda modellerna erbjuder rik anslutning för dina streaming- och spelenheter, inklusive HDMI, VGA, USB och en koaxialingång för direktantenn eller kabel-TV.

Westinghouse HD 32 tums TV

Bästa budgeten

$130 $150 Spara
20 USD

Westinghouse HD 32-tums TV är en budget icke-smart TV som erbjuder en mycket bra övergripande bildkvalitet. Den finns i små 32-tums och 24-tums storlekar, vilket gör den perfekt för små rum eller din köksbänk.

Fördelar

 • Mycket prisvärt
 • Vacker bild
 • Perfekt för små utrymmen
 • Föräldrakontroll via V-chip

Nackdelar

 • Finns inte i större storlekar

Samsung

Samsung BEC-H Series 4K Pro TV designades ursprungligen som en skyltenhet för företag. Men eftersom den här TV:n har möjlighet att ansluta (eller inte ansluta) till internet när du ställer in den, är den en fantastisk icke-smart-TV för hemunderhållning.

Med sin fantastiska 4K-skärm, otroliga detaljer och färgnoggrannhet, och Samsungs kraftfulla 4K-uppskalning, kan du njuta av att titta på TV utan distraktion av appar som kräver en internetanslutning. Men du kan också ansluta din smartphone till TV:n med relevant iOS- eller Android-app, så att du kan visa upp din skyltning om du vill använda den för kommersiella ändamål.

Samsung BEC-H Series 4K Pro TV

Bästa premium

Samsung BEC-H Series 4K Pro TV ger moderna funktioner som 4K-upplösning, HDR och 3D-surroundljud till dumma TV-apparater. Lägg till Samsungs solida rykte så får du en pålitlig, förstklassig, icke-smart TV för ditt hem.

Fördelar

 • Fantastisk 4K HDR-bild
 • Rika och levande färger
 • Rent gränssnitt utan appar eller annonser
 • Kommer i en mängd olika storlekar

Nackdelar

 • Ganska dyrt för en icke-smart-TV

Hisense

Du kommer att få svårt att hitta en prisvärd 4K dum TV, än mindre en som stöder moderna och avancerade funktioner som Dolby Vision. Lyckligtvis fyller A6-serien från Hisense tomrummet till ett pris som är överkomligt för de flesta. Även om det är en smart TV, använder den Google TV-plattformen, som har ett ”basic TV”-alternativ som inaktiverar alla smarta TV-funktioner och appar, så att du kan ställa in den som en dum TV.

4K-upplösningen med Dolby Vision och rika färger blåser liv i dina filmer och spel, med sin avancerade 4K-uppskalning som säkerställer att gamla och lågupplösta filmer ser lika bra ut som de senaste storfilmerna. Den har alla anslutningar du behöver för din TV-antenn, streamingenheter eller externa ljudsystem, och den finns i olika storlekar från 43 till 75 tum.

Hisense A6-serien

Bäst för filmer

$240 $260 Spara
20 USD

Hisense A6-serien levererar lysande 4K HDR-bildkvalitet tack vare sina livfulla färger, Dolby Vision HDR-stöd och solid 4K-uppskalning, vilket gör den lämplig för filmfantaster.

Fördelar

 • Strålande bild- och ljudkvalitet
 • Korrekt HDR-stöd med Dolby Vision
 • Möjlighet att ställa in den som en dum eller smart TV
 • Finns i en mängd olika storlekar

Bästa dumma TV:n för spel: Sony X85K

Sony

Precis som Hisense A6-serien är Sony X85K en smart Google TV med möjlighet att ställa in den som en dum TV. Den stöder HDMI 2.1-bandbredd för smidig och kraftfull 4K vid 120Hz-spel på de senaste spelkonsolerna och PC-datorerna, med exklusiva VRR- och PS5-funktioner att starta upp.

Förutom spel, levererar X85K några av de bästa och mest fantastiska bildkvaliteterna för en icke-OLED-TV. Den stöder Dolby Vision och blir väldigt ljus i HDR för att få höjdpunkterna att synas, vilket gör det till ett bra alternativ för att titta på filmer och program. Även om det faller på den högre sidan av prisspektrumet, är det värt investeringen om du kan dra nytta av dess avancerade funktioner.

Sony X85K

Bäst för spel

$700 $850 Spara
150 USD

Det är svårt att gå fel med Sony X85K om du letar efter en dum TV för spel. Med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, VRR och HDMI 2.1-bandbredd är det det perfekta alternativet för PS5, Xbox Series X eller den senaste generationens speldatorer.

Fördelar

 • Strålande bild och kontrast
 • Fantastisk HDR-upplevelse med Dolby Vision och hög ljusstyrka
 • 120Hz uppdateringsfrekvens och HDMI 2.1-stöd
 • Exklusiva funktioner för PS5

FAQ

F: Ansluter dumma TV-apparater fortfarande till internet?

Dumma TV-apparater kan inte ansluta till internet eftersom de saknar inbyggt Wi-Fi eller Ethernet. Om du vill ha en icke-smart TV med internetfunktioner rekommenderar vi en företags-TV som Samsung BEC-H Series 4K Pro TV eller en Google TV som Hisense A6 Series, som ger möjlighet att ställa in den som en smart eller dum tv.

F: Kan jag använda en streamingenhet med en dum TV?

Ja, du kan ansluta en strömningsenhet till din icke-smart-TV för att strömma innehåll som video, musik, filmer och sport över internet. De flesta streamingenheter ansluts via HDMI eller USB, så så länge din dumma TV har den nödvändiga porten kan du använda den med vilken streamingsticka eller box som helst.

F: Kan jag förvandla en dum TV till en Smart TV?

Det enklaste sättet att förvandla en dum TV till en smart TV är att använda en streamingenhet som Chromecast, Firestick eller Roku. Strömmande enheter lägger till appar som Netflix och andra smarta funktioner till din dumma tv.

F: Är TV-apparater fortfarande i riskzonen för inbränning?

Även om risken för inbränning fortfarande är ett bekymmer för vissa typer av TV-apparater, behöver du inte oroa dig för inbränning om du köper en ny TV idag. Inbränning påverkar mest OLED-TV-apparater, och det uppstår när du visar statiska bilder på skärmen under en onormalt lång period, ofta vid maximal ljusstyrka.

Om du inte tittar på samma TV-kanal 24 timmar om dygnet utan att stänga av TV:n, behöver du inte oroa dig för inbränning. Dessutom har de flesta OLED-TV som säljs idag funktioner för att minska risken för inbränning.

F: Vad är Dolby Vision, och vill jag ha det för min TV?

Dolby Vision är ett avancerat HDR-format utformat för att förbättra den visuella kvaliteten på filmer och videoinnehåll genom att lägga till dynamisk metadata tillsammans med kärn-HDR-signalen. Metadata innehåller instruktioner ruta för bildruta för att säkerställa att varje bildruta eller scen visas med precision och noggrannhet, vilket resulterar i överlägsen bildkvalitet jämfört med vanliga HDR-format som HDR10.

Om du vill ha den bästa möjliga visuella upplevelsen från din TV eller siktar på att se filmer och videor som skaparen tänkt sig, kan Dolby Vision vara en värdefull funktion.