De bästa drönarna 2023

Nuförtiden kan du ta videor och foton av professionell kvalitet med en drönare utan att spendera tusentals dollar. Låt oss titta på de bästa drönarna som finns tillgängliga idag som ligger inom de flestas prisklass.

DJI

DJI Mini 4 Pro erbjuder några viktiga uppgraderingar plus allt som gjorde sin föregångare så älskad. Den enastående 48 MP-kameran förblir densamma med sitt breda objektiv och snabba bländare, men du får nu 4K-video med upp till 100 fps för otrolig slowmotion-inspelning.

Hinderundvikandet har också fått en betydande uppgradering och är nu ett rundstrålande 360-graderssystem som nybörjare i drönarnas värld kommer att älska.

Vikten förblir under 250 g, vilket håller FAA från din rygg, medan Fly More Combo Plus-paketet erbjuder de bästa tillbehören med två extra intelligenta flygbatterier för en 45-minuters flygtid och en uppgraderad DJI RC 2-kontroller.

DJI Mini 4 Pro

Bäst överlag

DJI Mini 4 Pro är en uppgradering av den redan utmärkta Mini 3 Pro. Med rundstrålande hinder att undvika, en vikt under 250 g, en 48 MP-kamera och 4K-video är det den idealiska drönaren för nybörjare, resenärer, fotografer och videografer.

Fördelar

 • Utmärkt bildkvalitet
 • Förbättrad undvikande av hinder
 • D Log M-profil
 • Bra för nybörjare
 • Utmärkt batteritid

Nackdelar

 • Inte bra på blåsiga dagar
 • Fast bländare

Potensisk

Med 4K-video, pålitlig elektronisk bildstabilisering och vindmotstånd på nivå 5 erbjuder Potensic ATOM SE fotografer stort värde och användarvänlighet. Dessutom har den kompakta dimensioner och slår tröskeln på 250 gram vikt som de flesta länder har satt för drönarregistrering, vilket gör den till ett utmärkt resval.

Drönaren levererar skarpa bilder när de tas i bra ljus, och nybörjare kan arbeta sig igenom de tre flyglägena när de utvecklar sina färdigheter.

Till sin budgetvänliga prispunkt är det föga förvånande att undvikande av hinder utelämnas. Men du får några andra utmärkta lägen, som Follow Me, Circle Flight och Waypoint Flight. Det finns också en exakt återvändande-till-hem-funktion, och flygtiden på 31 minuter är utmärkt.

Potensisk ATOM SE

Bästa budgeten

Potensic ATOM SE ger utmärkt valuta för pengarna. Du kommer inte att hitta många drönare som erbjuder 4K-video i den här prisklassen, och med de bra bilder som produceras av 12MP-kameran passar den perfekt för fotografer och videofotografer med en begränsad budget.

Fördelar

 • Gedigen konstruktion
 • Lätt att flyga
 • RAW-format stillbilder
 • Bra batteritid

DJI

DJI Mavic 3 Pro är ett utmärkt val för professionell fotografering. Det är prisvärt och mångsidigt tack vare sina tre separata objektiv som erbjuder fotografer olika alternativ.

Den primära kameran har en Four Thirds 20 MP-sensor med Hasselblad-färg, som levererar orörd bildkvalitet med naturliga nyanser och toner. Den fångar också 5,1K-video eller 4K med 120 fps för otrolig slow motion. Det mellanstora 48 MP-teleobjektivet låter dig zooma in nära utan förlust av bildkvalitet, medan 28x zoomen på det tredje objektivet är ett utmärkt alternativ för industriell fotografering.

DJI Mavic 3 Pro

Bäst för foton

Med Hasselblads färg och en Four Thirds 20MP-sensor är den primära linsen på DJI Mavic 3 Pro ett utmärkt val för fotografer. Ytterligare teleobjektiv och medelstora teleobjektiv gör denna drönare med trippelkamera till ett mångsidigt alternativ, medan 5,1K-videon är en välkomstbonus.

Fördelar

 • Mångsidiga linser
 • Enastående spårning
 • Stabila flygningar
 • Högsta bildkvalitet

Bästa drönare för videor: DJI Air 2S

DJI

DJI Air 2S är ett utmärkt val för videofotografer. 5,4K-videon är skarp och detaljerad, medan alternativet Full HD/120fps ger slow motion av hög kvalitet. Du kan också ta utmärkta stillbilder ovanpå videor, även i utmanande ljus.

Den är inte tillräckligt lätt för att klara FAA-restriktioner, så du måste registrera drönaren. Men den kan fortfarande fällas ihop till kompakta mått, och resenärer kan enkelt packa undan den i bagaget eller dagsväskan.

Det är också en bra startdrönare för nybörjare. Du kan spela in fantastiska videor direkt ur lådan tack vare drönarens automatiserade flyglägen och ett lättanvänt FocusTrack-läge, som följer alla motiv du spårar en ruta över.

DJI Air 2S

Bäst för video

$799 $999 Spara
200 USD

Med 5,4K-video är DJI Air 2S en videofotografs dröm. Den är kompakt och lätt att flyga, och drönarens undvikande av hinder och suveräna automatiserade flyglägen gör den till ett idealiskt val även för nybörjare videografer.

Fördelar

 • Undvikande av hinder i fyra riktningar
 • 8 GB internminne
 • MasterShots intelligenta fotograferingslägen
 • Full HD live stream video
 • 4x digital zoom vid 4K

Nackdelar

 • Högsta upplösning med MasterShots är 1080p

Ryze

Nybörjare som vill börja sin pilotkarriär på en budgetvänlig men ändå kvalitetsdrönare bör överväga Ryze Tech Tello. Det är ett samarbete mellan Ryze och DJI och är ett idealiskt val för att öva dina flyg- och fotograferingsfärdigheter utan rädsla för att skada dyr utrustning.

Den är superlätt på bara 80 g och fälls ner till ultraminidimensioner. Du kommer inte att märka det i en väska eller bagage, och du behöver inte oroa dig för drönarregistrering heller.

Med olika roliga lägen som 8D Flips och Bounce kommer du snabbt att få upp flygkunskaper, medan 5MP-kameran och 720p-videon är en bra utgångspunkt för att öva dina konstnärliga färdigheter.

Ryze Tech Tello

Bäst för nybörjare

Ett idealiskt val för nybörjare i världen av drönarflygning är Ryze Tech Tello. Det är ett bra rop för att öva flips, tricks och navigering, samtidigt som det också är tillräckligt överkomligt för att minska skaderelaterad ångest. Kameran kommer inte att leverera prisbelönta bilder, men den hjälper dig att öva på dina foto- och videofångstfärdigheter.

Fördelar

 • Propellerskydd för säker användning inomhus
 • Prisvärd
 • Fjäderlätt och kompakt
 • Tre batterier ingår i kombinationspaketet

Nackdelar

 • Lämna den hemma en blåsig dag
 • Kort flygtid
 • 100 meters räckvidd

FAQ

F: Hur många miles kan en drönare flyga innan den behöver laddas om?

Ju större batteri, desto större avstånd. Industriella och professionella drönare kan uppnå mycket större avstånd än konsumentdrönare. Vissa konsumentdrönare kan dock nå överraskande nivåer. DJI Mavic 3 Pro, till exempel, har en maximal batteritid på 43 minuter och kan nå långt borta länder så långt borta som 17 miles. Du bör dock notera att det maximala avståndet inte är detsamma som överföringsräckvidden.

Du bör pilotera i lugna förhållanden för att få ut så mycket som möjligt av ditt batteri och ha större chans att nå de maximala avstånden som erbjuds. Du kanske också vill byta till ekoläge eller liknande om din drönare har ett.

F: Behöver jag tillstånd för att flyga en drönare?

I USA är registrering av drönare, inklusive fritidsdrönare, över 250 g (8,8 oz) obligatorisk. Du kan besöka FAA:s webbplats för att slutföra den enkla registreringsprocessen, och efteråt kommer du att få ett nummer att visa på din drönare.

Drönare under 250-grams tröskeln behöver inte registreras, men det finns regler som du fortfarande måste följa. Du kan hitta den här listan över lagar på FAA:s webbplats.

För internationellt drönarflyg tillämpar många länder över hela världen också 250-gramsregeln. Det är dock inte hugget i sten, och du bör kontrollera med relevant myndighet innan du besöker.

F: Varför kan jag inte gå över 400 fot med en drönare?

Denna regel är främst av säkerhetsskäl. Att kollidera med bemannade flygplan är en fara på denna höjd. Att kontrollera en drönare på denna höjd är också svårare på grund av den tunnare luften och minskade lyftkraften.

F: Vilken typ av väderförhållanden är bäst för att flyga en drönare?

Absolut lugn är bäst för drönarflygning. Ingen vind är lika roligare eftersom det är mycket lättare att kontrollera din drönare, särskilt om du har en maskin på under 250 gram.

Soliga dagar med klarblå himmel är idealiska för optimal sikt. Lätt molntäckning kan dock hjälpa till att leverera bättre bildkvalitet för fotografer och videografer.

Milda temperaturer är också önskvärda eftersom de är snällare mot batterier. Däremot kan extrem värme eller kyla orsaka skador på din drönare.

F: Vad är 1:1-regeln för drönare?

1:1-regeln är en säkerhetsåtgärd. För varje meter du lyfter din drönare i luften bör du också se till att den är en meter i sidled från någon annan. Denna regel är till för att undvika skador och bör särskilt följas om du flyger i ett tätort eller trångt område.