De bästa Dolby Vision-Ready TV-apparaterna

Om du vill utrusta dig med bästa möjliga hemmabio, behöver du en TV med Dolby Vision-stöd. Dessa TV-apparater har det bästa dynamiska omfånget, ljusstyrkan och en otrolig mängd färger. Standard HDR har verkligen inte ett ben att stå på när man försöker konkurrera med Dolby Vision.

Kvaliteten på TV:n är avgörande för att få ut det bästa av Dolby Vision också. Men de är i allmänhet inte billiga. Även om du, med lite forskning, kan hitta några som erbjuder utmärkt värde för pengarna och ger dig en filmupplevelse från bekvämligheten av ditt vardagsrum.

Här är de bästa Dolby Vision-förberedda TV-apparaterna som finns tillgängliga just nu.

Våra toppval för Dolby Vision-aktiverade TV-apparater 2023

LG C2 OLED evo 4K UHD TV

Bäst överlag

Ett enastående OLED-val för alla typer av underhållning

LG C2 Evo utmärker sig i att leverera fängslande Dolby Vision-upplevelser. Med sitt breda dynamiska omfång, rika färger och utmärkta ljusstyrka förbättrar den filmer, spel och sport, samtidigt som dess OLED-teknik säkerställer breda betraktningsvinklar för en bekväm underhållningsupplevelse var som helst i rummet.

Fördelar

 • Nästan oändligt kontrastförhållande
 • Utmärkt reflektionshantering
 • Perfekta vidvinkelbilder
 • Extremt smal med ultratunna ramar
 • Lättnavigerad smart TV-plattform

Om du letar efter en perfekt allround-TV med Dolby Vision inbyggd är LG C2 idealisk. Den har specifikationer som kommer att få spelare överallt entusiastiska. Men det är också ett utmärkt val för att titta på Dolby Vision-innehåll.

De producerade bilderna gör Dolby Vision-filmer till något att se fram emot på kvällen. Det breda dynamiska omfånget och färgomfånget ger perfekta svarta och naturliga färger. Ljudet är också bra med 7.1.2-kanaligt virtuellt surroundljud. Men det kanske inte är så uppslukande som LG säger att det är. Det kan vara nödvändigt att lägga till fler ljudalternativ för att fullborda din hemmabioupplevelse.

Spelare kommer att älska upplevelsen de får av den omedelbara svarstiden och den låga inmatningsfördröjningen. Ett oändligt kontrastförhållande och en intensiv toppljusstyrka på 800 nits bidrar också till en fängslande upplevelse. Ljusa höjdpunkter sticker ut utan synliga haloeffekter. Och med nästa generations konsolkompatibilitet (4K vid 120Hz uppdateringsfrekvens och HDMI 2.1-stöd), har du en TV som tar ditt spelande till nästa nivå.

Sportfantaster kommer också att njuta av denna Dolby Vision-förberedda TV. Den utmärkta ljusstyrkan övervinner lätt bländning och reflektioner. Och eftersom det är en OLED-TV kan du se spelet bekvämt från vida vinklar. Att bjuda runt sina grannar och kollegor till det stora evenemanget är bekymmersfritt. Det är såklart om du inte glömmer popcornen.

TCL 5-serien (S555)

Mest prisvärd

Budget Dolby Vision Brilliance

TCL Class 5-Series QLED TV är ett prisvärt alternativ som ger dig den livfulla och detaljerade upplevelsen av Dolby Vision till ditt vardagsrum. Dess djupa svarta nivåer, effektiva kontrastförbättring och breda färgomfång ger imponerande bilder till ett fickvänligt pris. Det är ett toppval för att njuta av underhållning i Dolby Vision utan att bryta banken.

Fördelar

 • VA panel
 • Dolby Atmos och Dolby Digital Plus
 • Stöder Dolby Vision och HDR10+
 • Fungerar med Siri, Hey Google och Alexa
 • Google TV-plattform

Om du letar efter en TV med Dolby Vision till ett överkomligt pris, kommer TCL Class 5-Series QLED säkert att tillfredsställa. Det är ett bra, billigt alternativ för alla som vill ha sina filmer och videospel i väldetaljerade och livfulla Dolby Vision.

Denna tv:s VA-panel genererar djupa svarta nivåer som erbjuder utmärkt kontrast. Samtidigt förstärker den lokala dimningsfunktionen kontrastförhållandet i mörka scener och förstärker högdagrar. Det är effektivt och Dolby Vision-innehåll gör det bästa av den här funktionen och ser skarpt och detaljerat ut. Dessutom erbjuder TV:ns breda färgomfång rikliga färger och ränder saknas genomgående. Men även om den maximala ljusstyrkan på cirka 465 nits är rimlig ser bilderna mycket bättre ut i en nedtonad miljö.

TV:n har en uppdateringsfrekvens på 60Hz och ingen HDMI 2.1-port, så spelare med nästa generations konsoler som PS5 kanske vill ha något kraftfullare. Ändå har den en variabel uppdateringsfrekvens som förhindrar att skärmen går sönder, en snabb svarstid och ett läge med automatisk låg latens. Dessa funktioner gör det också till ett bra val för att titta på sport utan oskärpa. Men den genomsnittliga breda betraktningsvinkeln och ljudet betyder att det kanske inte är idealiskt att ha alla grannar i närheten för det stora spelet. Om du letar efter något mer exklusivt, kanske du vill ta en titt på våra bästa val för QLED-TV istället.

Sony Bravia XR A95K

Bästa bilden

Premium bildkvalitet till ett premiumpris

Sony Bravia XR A95K är ett exceptionellt val för dem som söker en TV med Dolby Vision-stöd. Med sin Quantum Dot OLED-panel och Cognitive Processor XR levererar den levande och verklighetstrogna bilder för en autentisk hemmabioupplevelse. Dessutom fördjupar dess Acoustic Surface Audio+-teknik dig i högkvalitativt ljud. Oavsett om du gillar filmer eller spel, garanterar denna TV en överlägsen Dolby Vision-aktiverad underhållningsupplevelse.

Fördelar

 • Perfekta svarta nivåer
 • Inga haloeffekter
 • Enastående tonmappning
 • Levande färger och höjdpunkter
 • Dolby Vision ljusa och mörka inställningar

Nackdelar

 • Dolby Vision är begränsad till 4K vid 60FPS vid spel

Om du letar efter den bästa bildkvaliteten i en Dolby Vision-kompatibel TV behöver du inte leta längre än Sony Bravia XR A95K. Det är ett utmärkt val för att titta på filmer i HDR och tar till och med din spelupplevelse upp ett snäpp.

Quantum Dot OLED-panelen stärker de tidigare ljusstyrkorna hos OLED-TV-apparater. Det gör att den når de 1 000 nits som krävs för att Dolby Vision ska utmärka sig. Inte bara det, utan den här tv:n lyckas behålla den ljusstyrkan under långa perioder.

Den enastående Cognitive Processor XR studerar samtidigt kontrast, färg och detaljer. Den synkroniserar bilden till en exakt och verklighetstrogen display. Den fungerar också med Acoustic Surface Audio+-tekniken för att analysera ljudpositionen i signalen. Den replikerar det sedan på skärmen för en otroligt uppslukande ljudupplevelse.

Spelare kan också få en utmärkt HDR-upplevelse, särskilt Xbox Series X/S-användare, eftersom dessa konsoler stöder Dolby Vision. Men det är begränsat till 4K vid 60 fps när du spelar. Så om att spela i Dolby Vision i 4K vid 120Hz är din främsta prioritet, titta på LG C2. Å andra sidan, om ditt primära bekymmer är en överlägsen hemmabioupplevelse, är denna tv med exceptionell kvalitet det perfekta valet.

Hisense H8G ULED TV

Bästa värde

Enastående värde med Quantum Dot Quality

Hisense H8G ULED TV erbjuder exceptionellt värde för dem som söker en TV som levererar imponerande Dolby Vision-prestanda. Dess kvantpunktsteknologi, djupa svärta och breda färgomfång ger en tillfredsställande Dolby Vision-upplevelse till ett pris som balanserar värde med kvalitet.

Fördelar

 • Stöd för HDR10+
 • Många streamingappar
 • Motion Rate 240-teknik
 • Full-array lokalt dämpande bakgrundsbelysningssystem
 • Inbyggd Google Assistant

Nackdelar

 • Synlig smutsig skärmeffekt i SDR
 • Begränsade betraktningsvinklar

De som letar efter övergripande utmärkt värde i en TV för att spela Dolby Vision-innehåll bör överväga Hisense H8G ULED-TV. Det är en kvantprick-TV som använder sig av Hisenses ULED-teknik.

Denna TV producerar upp till 700 nits av maximal ljusstyrka. Den har också ett utmärkt kontrastförhållande och en kvantpunktsfärgskala som är tillräckligt bred för att använda Dolby Vision effektivt. VA-panelen och den lokala dimningen i full array gör svarta mörkare och minskar blomningen. Att titta på de detaljerade skuggorna är särskilt tilltalande när du tittar på Dolby Vision-innehåll. Till det här priset är det svårt att hitta något fel på displayen överhuvudtaget. Men att titta i ett nedtonat rum är tillrådligt för att få ut det bästa av Dolby Vision.

Seriösa spelare kanske vill ha en mer spelspecifik TV. Hisense H8G har inget stöd för VRR eller ALLM och en genomsnittlig uppdateringsfrekvens på 60Hz. Ändå, när den växlas till spelläge, har den en bättre svarstid och mycket låg ingångsfördröjning.

Sony Bravia XR X90J

Bäst för Xbox Series X/S

Xbox Series X/S Excellence till ett mellanpris

$800 $1000 Spara
200 USD

Sony X90J är ett utmärkt val för spelare med Xbox Series X/S-konsoler. Den erbjuder imponerande funktioner som Dolby Vision-stöd, 4K vid 120Hz-kapacitet, låg ingångsfördröjning och en snabb svarstid. Dess exceptionella Xbox Series X/S-prestanda tillåter spelare att helt fördjupa sig i sina favoritspel och utnyttja konsolens kapacitet till max.

Fördelar

 • Felfri uppskalning
 • Enastående kontrast
 • Bra toppljusstyrka i HDR
 • Snabb svarstid
 • Intuitivt smart gränssnitt

Nackdelar

 • Inget stöd för HDR10+
 • Dåliga betraktningsvinklar

Sony Bravia XR X90J är ett utmärkt val för spelare, speciellt om du använder en Xbox Series X/S. Du kan spela alla kompatibla spel du gillar i utmärkt Dolby Vision och fullt ut utnyttja 4K vid 120Hz-stöd, snabb svarstid, låg ingångsfördröjning och VRR.

PS5-användare kan njuta av unika funktioner för sina konsoler, såsom automatisk HDR-tonmappning. PS5 stöder dock ännu inte Dolby Vision, även om det viskar om att detta snart kommer att förändras. Så det är bara Xbox Series X/S-användare som kan njuta av Dolby Vision-spelets fulla tjusning.

Sony X90J:s full-array lokala ljusreglering förbättrar dess utmärkta kontrastförhållande och ger djupare mörker och lysande höjdpunkter. Det finns också en omgivande ljusoptimerare som liknar Dolby Vision IQ. Kombinera detta med 740-nits toppljusstyrka i HDR, och skärmen ser fantastisk ut när du tittar på Dolby Vision-innehåll i ett mörkt rum.

Dess Cognitive XR-processor använder en unik teknik för att koncentrera sig på skärmens naturliga brännpunkt. Denna teknik replikerar hur människor naturligt ser för mer verklighetstrogna bilder. Vinklad visning förlorar dock lite i kontrast och livfullhet.

Denna processor skapar också en stor ljudbild med Acoustic Multi Audio System. Det här ljudet kan ibland bli lite för mycket för de dubbla 10W-högtalarna, och för att få den ultimata upplevelsen bör du ställa in ditt eget ljudsystem.

TCL 6-serien (R655)

Bästa mellanregistret

Majestätiska mellanregisterfunktioner

Skäm bort dig själv i Dolby Visions uppslukande värld till ett mellanpris med TCL 6-serien (R655-modell). Med sin avancerade skärmteknik och stöd för Dolby Vision erbjuder den här TV:n en fantastisk visuell upplevelse som väcker dina favoritfilmer och program till liv, allt utan att kosta ett premiumpris.

Fördelar

 • Utmärkt ljusstyrka
 • Prisvärd
 • Bra val för spel
 • Enastående övergripande bildkvalitet
 • Intuitivt gränssnitt

Nackdelar

 • Genomsnittlig ljudprestanda
 • Dålig 480p-uppskalning

Om den prisvärda 5-serien S555 inte lockar dig kanske denna TCL 6-serien (R655-modellen) har bättre tur. Sammantaget är det en utmärkt allrounder som inte bara är redo för Dolby Vision utan också har stöd för HDR10+.

Den här TV:n kombinerar QLED-teknik med mini-LED-bakgrundsbelysning, vilket resulterar i en skärm med 4K-upplösning med imponerande kontrastprestanda som ger rika, djupa svärtar. Den har också en enastående toppljusstyrka på cirka 1 300 nits för livfulla Dolby Vision-höjdpunkter. TV:ns färgomfång är också ganska brett, och de resulterande bilderna är detaljerade och naturliga. Dessutom säkerställer displayens utmärkta reflektionshantering bekväm visning under dagtid.

Den intuitiva Roku TV-plattformen erbjuder alla dina favoritstreamingappar, inklusive Netflix, HBO Max och Disney+, vilket säkerställer att du kan njuta av massor av Dolby Vision-innehåll. Dessutom uppskalar TV:n 720p och 1080p innehåll till nära Dolby Vision-standarder. Men DVD-skivor visas tyvärr inte bra.

Spelare kan njuta av att spela medan de använder Dolby Vision tack vare TV:ns dubbla 2.1-bandbredds HDMI-portar. Andra utmärkta spelfunktioner inkluderar AMD FreeSync Premium Pro, som minskar skärmrivning när du spelar spel med Dolby Vision-stöd, ALLM och VRR upp till 144Hz. Du får också en enastående ingångsfördröjning på cirka 10ms. Men denna fördröjning ökar vid 144Hz.

Vizio P-Series PQ9

Bästa budget storskärm

En 75-tumsskärm till ett tilltalande pris

$1200 $1700 Spara
500 USD

Vizio P-Series PQ9 är ett övertygande alternativ för dem som letar efter en prisvärd storbilds-TV. Med en 75-tumsskärm tillsammans med Dolby Vision-stöd ger PQ9 en uppslukande tittarupplevelse med fantastisk bildkvalitet, vilket gör den till ett utmärkt val för hemunderhållning.

Fördelar

 • Utmärkt kontrast och färg
 • Bra val för spel
 • Stöd för AirPlay och Google Cast
 • Stöd för HDR10+

Nackdelar

 • Mindre skärmstorlekar är inte tillgängliga

Vizio P-Series PQ9 erbjuder utmärkt värde på sin 75-tumsmodell om du söker en bra affär på en större skärm. Det är en QLED-TV med 4K-upplösning och en VA-panel som visar djupa svärta och lokal nedbländning i full array som konsekvent förbättrar detaljer i skuggade områden. När du tittar i Dolby Vision är färgomfånget omfattande och täcker nästan hela DCI-P3-färgrymden. Dessutom, med en maximal ljusstyrka på 1 200 nits, levererar TV:n livfulla höjdpunkter och exceptionell övergripande bildkvalitet i Dolby Vision.

Skärmen har även en effektiv antireflexbeläggning och en bra betraktningsvinkel. Vissa färgskiftningar och kontrastförluster är dock fortfarande uppenbara från breda positioner. Det är bra för de flesta, och det fungerar verkligen lika bra som vilken QLED-TV som helst i sin prisklass.

Vizio P-Series PQ9:s SmartCast-plattform har nästan alla strömningsappar i toppskiktet, vilket säkerställer att du kan dra full nytta av Dolby Vision. Uppskalning är också mycket bra; du kan förbättra innehåll med lägre upplösning till en visuellt tilltalande nivå.

Med sin 120Hz-panel, VRR och AMD FreeSync Premium-stöd kan spelare också njuta av sina favorittitlar på denna TV. Dess imponerande fyra HDMI 2.1-portar, med en som stöder eARC för ljudexpansion, och en ingångsfördröjning som kan bli så låg som 8ms, betyder att du också är bra att få spel på PS5 och Xbox Series X/S.

LG G2 evo Gallery Edition

Mest stilfulla

Överlägsen estetik för att komplettera överlägsna bilder

$1500 $1700 Spara
200 USD

LG G2 OLED-TV:n fängslar med sin eleganta och moderna design, som kännetecknas av ultratunna ramar och en sömlös väggmonterbar profil. Dess fantastiska estetik kompletterar exceptionell Dolby-Vison-förbättrad bildkvalitet, vilket gör den till ett visuellt tilltalande mittpunkt för en fängslande hemmabioupplevelse.

Fördelar

 • Utmärkt färg och kontrast
 • Topp OLED toppljusstyrka
 • Snygg design
 • Utmärkta spelfunktioner
 • Bra reflektionshantering

LG G2 är en annan förstklassig OLED-TV perfekt för att titta på Dolby Vision-innehåll. Dess 4K, 120Hz panel har en elegant, nästan ramfri design som du helst skulle montera på en vägg. Den kommer utan stativ och TV:n sitter nästan jämnt med knappt något utrymme bakom när den väl har monterats. Om du vill uppnå en minimalistisk look i ditt vardagsrum är LG G2 det perfekta valet.

Bildmässigt levererar denna TV. Färgerna är levande och naturliga och täcker hela DCI-P3-färgrymden. För en OLED-TV är maximal ljusstyrka imponerande. Den når nästan 1 000 nits, vilket gör att Dolby Vision kan utmärka sig. Dessutom har LG G2 ett nästan oändligt kontrastförhållande, vilket säkerställer rika och djupa svärta.

WebOS-plattformen är lätt att navigera och har ett omfattande utbud av funktioner. Den innehåller alla de bästa streamingapparna från Amazon Prime till Disney+, och utbudet av Dolby Vision-innehåll är betydande. Dessutom använder den mäktiga a9 Gen5 AI-processorn 4K avancerade tekniker för att vackert exklusiva icke-4K-innehåll.

Utöver sin uppdateringsfrekvens på 120 Hz kan spelare dra nytta av en otrolig 1,5 ms ingångsfördröjning. Med fyra HDMI 2.1-bandbreddsportar kan du även njuta av 4K vid 120Hz-spel i Dolby Vision där det är tillgängligt. En av dessa portar har också eARC-stöd för en ljuduppgradering, medan TV:n också har VRR-stöd och både AMD FreeSync Premium och NVIDIA G-Sync-kompatibla certifieringar.

Vad du ska tänka på när du köper en Dolby-Vision-klar TV 2023

Om du funderar på en Dolby Vision TV värdesätter du sannolikt bildkvalitet över allt annat. Dolby Vision erbjuder den bästa HDR-prestandan. Det är också det mest tillgängliga. Men Samsungs egenutvecklade HDR-teknik, HDR10+, ligger inte så långt efter kvalitetsmässigt.

Som ett resultat erbjuder Samsung TV-apparater inte Dolby Vision. Ändå erbjuder vissa andra företag båda, och du behöver inte betala ut en liten förmögenhet heller. TCL TV-apparater stöder ofta både Dolby Vision och HDR10+, och den budgetvänliga 5-serien S555-modellen ger imponerande bildkvalitet samtidigt som den erbjuder ett lättanvänt Google TV-gränssnitt.

Men om du är inställd på att skvätta på en förstklassig Dolby Vision-förberedd TV kan du inte gå fel med Sony Bravia XR A95K. Den kommer till ett ganska bra pris, men bildkvaliteten i Dolby Vision är otrolig. Den erbjuder också unika ljudfunktioner och är ett dyrt köp som du inte kommer att ångra.

Kvalitet behöver dock inte vara så dyrt. Nu när LG C3 är ute har C2 sjunkit i pris. Ändå är det fortfarande samma utmärkta LG C2 och skillnaden mellan de två TV-apparaterna är knappast värd den extra kostnaden. LG C2 är fortfarande en otrolig Dolby Vision-klar TV.

LG C2 OLED evo 4K UHD TV

Bäst överlag

Ett enastående OLED-val för alla typer av underhållning

LG C2 Evo utmärker sig i att leverera fängslande Dolby Vision-upplevelser. Med sitt breda dynamiska omfång, rika färger och utmärkta ljusstyrka förbättrar den filmer, spel och sport, samtidigt som dess OLED-teknik säkerställer breda betraktningsvinklar för en bekväm underhållningsupplevelse var som helst i rummet.

Fördelar

 • Nästan oändligt kontrastförhållande
 • Utmärkt reflektionshantering
 • Perfekta vidvinkelbilder
 • Extremt slimmad med ultratunna ramar
 • Lättnavigerad smart TV-plattform