De bästa CD-spelarna 2023

Även om det är bekvämt att streama musik från smarta enheter, är det inget som slår tillfredsställelsen som kommer med att spela CD-skivor med dina favoritalbum. Från fristående till bärbara alternativ, här är de bästa CD-spelarna för att blåsa liv i din CD-samling.

Denon

De bästa CD-spelarna kan ofta kosta en arm och ett ben, men Denon DCD-900NE bevisar att du inte behöver öppna plånboken på vid gavel för att uppleva allt vi älskar med CD-skivor. Med sin vibrationsbeständiga design, högkvalitativa DAC och kraftfulla uppskalningsteknik, levererar denna CD-spelare ett rent, detaljerat och kraftfullt ljud som kommer att imponera på även den mest kräsna musikentusiasten.

Även om den inte är kompatibel med Super Audio CD-skivor (SACD), kan den spela upp förlustfria ljudfiler via dess främre USB-port. Den erbjuder både analoga och digitala utgångar med möjlighet att stänga av den digitala utgången för att minimera störningar. Den kommer också med en mycket lättanvänd fjärrkontroll. Om du inte specifikt behöver spela SACD-skivor, erbjuder DCD-900NE allt du behöver för att blåsa liv i din CD-samling.

Denon DCD-900NE

Bäst överlag

467 $ 549 $ Spara
82 USD

Denon DCD-900NE har en bra balans mellan ljudkvalitet och pris, och levererar Denons signatur dynamiska ljud med lågt brus till ett överkomligt pris. Förutom CD-skivor kan den även spela förlustfritt ljud via USB.

Fördelar

 • Utmärkt ljudkvalitet
 • Lågt ljud
 • Förlustfri ljuduppspelning via USB
 • Premium design

Onkyo

Onkyo DX-C390 6-Disc CD-spelare är en budgetvänlig CD-spelare, men ljudkvaliteten och funktionerna går utöver dess prisnivå. Den kan ladda inte en utan sex CD-skivor samtidigt för kontinuerlig musikuppträdande. Dessutom kan du byta de andra CD-skivorna medan en spelar, så att du inte behöver oroa dig för avbrott.

I hjärtat av Onkyo DX-C390 finns en högkvalitativ, multi-bitars D/A-omvandlare som säkerställer att dina CD-skivor låter trogna originalinspelningen. Den är också noggrant konstruerad för att minska störningar och har alla kontroller du behöver på frontpanelen. Alternativt kan du använda den medföljande fjärrkontrollen för att hoppa över spår eller välja vilken CD du vill spela.

Onkyo DX-C390 CD-spelare för 6 skivor

Bästa budgeten

Om du vill lyssna på dina favorit-CD-skivor och -album nonstop, överväg denna sex-skivorsväxlare från Onkyo. Den kan ladda upp till sex CD-skivor samtidigt och är förvånansvärt prisvärd.

Fördelar

 • Kapacitet för sex skivor
 • Kraftigt skärmad konstruktion
 • Ger kristallklar uppspelning
 • Analoga och digitala utgångar

Denon

Denon DCD-1700NE är en utmärkt uppgradering från DCD-900NE och ett perfekt val om du letar efter en avancerad CD-spelare som passar i ett kraftfullt hem hi-fi-system. Båda modellerna har samma kraftfulla ljudbehandling och en vibrationsbeständig design. DCD-1700NE sticker dock ut med sina premiumkomponenter och utökat skivstöd.

Den stöder SACD-skivor, som ger en musikupplevelse av högre kvalitet än vanliga CD-skivor, samt DSD och högupplöst ljud upp till 192 kHz/24 bitar. Resten av CD-spelaren är noggrant inställd och noggrant konstruerad för att dämpa jitter och brus, vilket resulterar i en av de bäst ljudande CD-spelarna med oöverträffad detaljer och dynamiskt omfång.

Denon DCD-1700NE

Bästa premium

Om du är ute efter avancerade specifikationer kan Denon DCD-1700NE spela både CD- och SACD-skivor och har avancerad ljudskalning och en kraftfull DAC, vilket gör den till en av de bästa CD-spelarna för audiofiler.

Fördelar

 • Utmärkt ljudkvalitet
 • Kompatibel med SACD
 • Premium byggkvalitet

Coby

Smartphones har gjort det lättare att lyssna på musik när du är på språng, men om du vill gå tillbaka i tiden och rocka till din gamla CD-samling är Coby Portable Anti-Skip CD Player det närmaste du kan komma Sony Discman. Till skillnad från andra CD-spelare drivs Coby med två AA-batterier och kommer med hörsnäckor, vilket gör den till det perfekta alternativet för att lyssna på dina CD-skivor var du än går.

På bara 7,8 uns är den lätt att bära med sig och tillräckligt kompakt för att få plats i en åkpåse. Ljudkvaliteten är imponerande för priset och tar fram detaljer som annars döljs när man lyssnar via telefon. Du kan använda de medföljande öronsnäckorna eller koppla in CD-spelaren till din bil. Men för bästa upplevelse rekommenderar vi att du använder hörlurar eller högtalare av högre kvalitet.

Coby Portable Anti Skip CD-spelare

Bästa bärbara

$23 $35 Spara
$12

Om du var ett fan av Sony Discman förr i tiden, kommer denna bärbara CD-spelare från Coby säkerligen att framkalla en våg av nostalgi. Den är kompakt och lätt och kommer med öronsnäckor, så att du kan lyssna på dina favorit-CD-skivor från nästan var som helst.

Fördelar

 • Perfekt storlek för resor
 • Spelar utan att hoppa över
 • Aux-port för hörlurar och externa högtalare
 • Lätt att använda

Toshiba

Toshiba TY-CWU700 tar dig inte bara tillbaka i tiden med sin retrodesign utan kommer också med inbyggda högtalare, vilket gör den till en solid kompakt CD-spelare för att lyssna på gamla tiders klassiker. Det utskjutbara CD-facket är smidigt och tyst, och det kan spela olika CD-format, inklusive original-CD-skivor, CD-R och CD-RW.

Förutom CD-skivor kan Toshiba TY-CWU700 spela upp ljud från olika andra källor. Den har Bluetooth-anslutning, en USB-port och en Aux-ingång som låter dig spela dina favoritlåtar från din telefon, flash-enhet eller dator. Och när din spellista är slut kan du växla växel och lyssna på FM-radio, vilket gör den till det bästa bland CD-spelare.

Toshiba TY-CWU700

Bästa allt-i-ett

$100 $150 Spara
50 USD

Toshiba TY-CWU700 är ett utmärkt alternativ om du letar efter en CD-spelare med inbyggda högtalare och Bluetooth. Det låter fantastiskt och stöder även uppspelning av FM-radio och MP3-filer via USB.

Fördelar

 • Vacker vintage design
 • Massor av uppspelningsalternativ
 • Kraftfulla stereohögtalare
 • Användbar LED-display

Nackdelar

 • Stöder inte Hi-Res-ljud

FAQ

F: Går CD-spelare att reparera?

CD-spelare är för det mesta problemfria eftersom de har färre rörliga delar. Du kan dock felsöka mindre problem genom att prova en annan disk eftersom en dåligt repad CD kan vara boven och inte CD-spelaren.

En grundlig rengöring är också ett praktiskt sätt att lösa problem i samband med smutsuppbyggnad.

För en batteridriven CD-spelare, kontrollera om batterierna behöver laddas upp eller bytas ut. Om problemen kvarstår, överväg att besöka en tekniker.

F: Hur underhåller jag min CD-spelare?

CD-spelare samlar mycket damm från sin omgivning. Det första du behöver göra är att rengöra ditt hus regelbundet för att förhindra att små partiklar lägger sig på din enhet.

När du rengör din CD-spelare, använd en luddfri trasa för att gnugga CD-plattan försiktigt.

Du kan ta bort den yttre kroppen för att rengöra de inre komponenterna noggrant. Var försiktig med demonteringsprocessen för att undvika att skada eller ta bort ömtåliga komponenter som kan vara svåra att byta ut.

F: Hur överför jag musik från min CD till min dator?

Du kan överföra musik från din CD till din dator med alternativet ”Rippa CD” i Windows Media Player. Om du använder en Mac ger macOS också möjligheten att rippa CD-skivor med den inbyggda funktionen ”Importera CD”.

F: Fungerar CD-skivor i en DVD-spelare?

Ja, vanliga CD-skivor fungerar bra i en DVD-spelare, men ljudkvaliteten blir inte lika bra som när man använder en dedikerad CD-spelare eller CD-transport med en DAC.

F: Låter CD-skivor bättre än vinylskivor?

Medan vinylskivor låter bra, erbjuder CD-skivor överlägsen ljudkvalitet på grund av deras bättre signal-brusförhållande och bredare dynamiskt omfång jämfört med vinyl.

F: Varför är nya CD-skivor så dyra nuförtiden?

Med framväxten av digital streaming köper färre och färre cd-skivor, vilket tvingar tillverkarna att producera färre enheter. De låga produktionsvolymerna leder till högre produktionskostnader per enhet, vilket gör det dyrare att köpa CD-skivor än när efterfrågan var stor.