De bästa budgetvänliga smarta hemprylarna 2024

Smart hemteknik låter oss lägga till bekvämligheten med automatisering och funktionerna vi ser i futuristiska sci-fi-filmer i våra hus. Även om robotar inte riktigt har tagit över världen ännu, har vi tillgång till en uppsjö av prylar och enheter som gör våra liv mycket mer hanterbara.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Du behöver en smart hub för att ge dig kontroll över alla dina smarta hemenheter. Med Amazon Echo Dot, du har en smart högtalare med Alexa som din personliga assistent för att styra nästan alla smarta prylar du har hemma. Du kan också ringa samtal, underhålla dig själv med poddsändningar eller musik och få tillgång till all information du behöver på webben.

Den 5:e generationen har en ny LED-klockdisplay som ger information som vädret och låten som spelas just nu (liksom tiden). Men du kan också köpa en Echo Dot (5:e generationen) utan display för fler besparingar eller en barnversion med avancerad föräldrakontroll.

Amazon Echo Dot (5:e generationen)

Bäst överlag

Amazon Echo Dot kan vara ditt centrala nav för smarta hem. Med Alexa som din assistent ger den dig kontroll över dina smarta hemenheter, kan spela dina favoritlåtar och svara på alla frågor som dyker upp i ditt huvud. Echo Dot (5:e generationen) har en LED-panel som visar information som tiden, vädret eller dina nyligen spelade låtar.

Fördelar

 • 1 000 kvadratmeter extra Eero Wi-Fi-täckning
 • Förbättrat ljud
 • Temperatur- och rörelsesensorer
 • Enkel installation
 • Enkla tryckgester

Kasa

Smarta glödlampor som ändrar sin ljusstyrka och avger miljontals olika färger är ett fantastiskt sätt att uppnå den bästa ljussättningen hemma. Att ha rätt nyans och färgtemperatur i ditt sovrum kan gå långt för att skapa den rätta atmosfären.

Med Kasa Smart Light Bulbs kan du schemalägga allt så att du har en daglig rutin av naturliga färger från soluppgång till solnedgång. De ger också extra säkerhet; du kan ställa in lamporna så att de tänds och släcks med jämna mellanrum, vilket skapar en illusion av att någon är hemma.

Dessa glödlampor har en maximal effekt på 800 lumen, men om du behöver ljusare finns det ett 4-pack med 1 000 lumen tillgängligt också.

Kasa Smart Light Bulbs 4-pack

Bästa belysningen

$32 $40 Spara $8

Smarta glödlampor är en utmärkt idé för fullständig kontroll över ditt hems belysning. Du kan schemalägga Kasa Smart Light Bulbs för att få dig och din familj i en rutin eller välja färger som matchar tiden på dygnet eller den energi du vill ha. Du kan styra dem från den medföljande appen eller röststyrning med Alexa, som kan åsidosätta alla programmerade scheman.

Fördelar

 • Alexa eller Google Assistant kompatibel
 • Inget nav krävs
 • Energiövervakning i appen
 • Smartphonekontroll från var som helst
 • 2 500 – 6 500 K färgtemperaturområde

Anker

Eufy Clean by Anker RoboVac G30 Hybrid SES är kanske inte den billigaste robovac du kan hitta. Men den faller fortfarande inom budgetområdet och erbjuder ett utmärkt värde i förhållande till prestandabalansen. Den är kompatibel med Alexa och Google Assistant och har Dynamic Navigation för avancerad kartläggning.

Det är inte bara en 2-i-1 dammsugare och mopp, utan den kommer också med en självtömmande station med trippel dammfiltrering. Denna station har en 3,2L dammpåse som du inte behöver tömma på cirka åtta veckor.

Med sin starka 2 000 Pa sugkraft kan G30 Hybrid fortsätta med att ta itu med alla rum i huset, vilket ger dig frihet att göra vad du vill.

eufy Clean by Anker RoboVac G30 Hybrid SES

Bästa prylen för rengöring

Eufy Clean by Anker RoboVac G30 Hybrid SES är en 2-i-1 robotstädare med dammsugare och mopp. Den är också självtömmande och kommer med en alldeles egen tömningsstation för bekvämlighet. Den har kraftfullt sug och avancerad navigering, så att du kan fortsätta med allt annat du behöver göra.

Fördelar

 • BoostIQ för övergång från hårt golv till matta
 • Tyst städning
 • Den smala 2,8-tumskroppen passar under de flesta möbler med låg utrymme
 • Automatisk återgång när batterinivån är låg
 • Antikollisions- och anti-droppsensorer

Nackdelar

 • Inget stöd för 5GHz frekvens

SimpliSafe

Med SimpliSafe 9-delade trådlösa hemsäkerhetssystem har du ett nätverk som täcker en lägenhet eller enfamiljshus och lämnar dörren öppen för att lägga till fler skyddande prylar.

I kartongen finns den viktiga basstationen och en trådlös knappsats för till- och frånkoppling. Du får också fyra ingångssensorer, två husdjursvänliga rörelsesensorer, en trådbunden säkerhetskamera inomhus och en panikknapp. Om du trycker på den senare utlöses ett larm som automatiskt skickar en truppbil till din adress i händelse av en nödsituation.

Du måste dock registrera dig för ett månatligt abonnemang för att få alla fördelar. Och om du vill stärka ditt hem ytterligare kan du också välja ett system med 10, 11 eller 12 delar.

SimpliSafe 9-delat trådlöst hemsäkerhetssystem

Bästa hemsäkerhet

$245 $300 Spara $55

SimpliSafe Home Security System skyddar ditt smarta hem och ger dig sinnesfrid. Det kanske inte är det billigaste säkerhetssystemet du kan hitta, men du kan inte sätta ett pris på säkerheten. Men det är fortfarande stadigt i den överkomliga prisklassen, och du kan utöka systemet med fler enheter för att stärka ditt hem ännu mer.

Fördelar

 • En gratis månad med professionell övervakning dygnet runt
 • Enkel installation
 • Utmärkt kundservice
 • Integreras bra med Alexa och Google Assistant (med prenumeration)
 • Gårdsskylt med 3-fots påle ingår

Nackdelar

 • Till begränsad användning utan månadsabonnemang
 • Inkompatibel med Apple HomeKit

Bästa budgetvänliga smarta hemprylen för energieffektivitet: Amazon smart termostat

Amazon

En Energy Star-certifierad produkt sparar alltid pengar. Besparingar är dock inte det enda som den energieffektiva Amazon Smart Thermostat ger dig. Du får också bekvämligheten att ha fullständig kontroll över ditt hems temperatur direkt från din smartphone. Detta säkerställer ett varmt och mysigt hus när du kommer tillbaka från jobbet.

Den har en ljus LED-display som visar temperaturen, och den har även manuella kontroller för att göra justeringar. Installationen är en bris med hjälp av steg-för-steg-instruktionerna i Alexa-appen, och Amazons utmärkta kundsupport dygnet runt finns till hands om du behöver det.

Dessutom, om du har ett äldre värmesystem utan den nödvändiga C-tråden, kan du köpa en termostat med C-wire-adaptern till ett lite högre pris.

Amazon smart termostat

Bästa gadgeten för energieffektivitet

En annan utmärkt och prisvärd smart-hem-produkt från Amazon är Amazon Smart Thermostat. Det är inte bara en budgetvänlig enhet, utan dess energieffektivitet kommer att spara ännu mer pengar på lång sikt. Du kan styra den via din Echo Dot-högtalare eller direkt från din smartphone, och du kommer att njuta av att komma hem till den perfekta temperaturen.

Fördelar

 • Användbar installationssupport
 • Automatisk temperaturjustering
 • Alexa Hunches för extra automatisering
 • Energy Star-certifierad

Nackdelar

 • Behöver en C-tråd eller adapter
 • Smart kontroll är begränsad till Alexa-appen eller en Echo Dot-högtalare

FAQ

F: Vilka är några ekosystem för smarta hem?

Amazon Alexa och Apple HomeKit är två av de bästa. Trots att Amazon Alexa-ekosystemet är det mest populära, finns det fördelar med att välja Apple HomeKit. Men båda har sina betydande för- och nackdelar.

Trots förvirringen om huruvida dess ekosystem för smarta hem heter Google Nest, Google Home eller Google Assistant (det är Google Nest!), har den multinationella tekniska giganten också tagit betydande framsteg in i plattformsvärlden för uppkopplade hem.

Släng in Samsung SmartThings och en mängd mindre kända tronpretendenter, och du kan se att det finns många att välja mellan.

F: Kan vilken smart hemenhet som helst fungera med vilken annan enhet som helst?

Tyvärr är inte alla smarta hemenheter integrerade med varandra. Det finns kompatibilitetsproblem på grund av enheter som använder olika kommunikationsstandarder, som Wi-Fi, Bluetooth eller Zigbee. En smart hembrygga kan dock länka ihop dina enheter så länge den är kompatibel med de enheter du använder.

F: Kan jag förvandla en ”dum” hemprodukt till en smart sådan? Hur?

Du kan göra ”dumma” enheter ”smarta” med olika smarta tillbehör. En praktisk enhet är en smart kontakt eller smart strip. Anslut den bara till ett vägguttag och anslut sedan din enhet. Efter anslutning kan du styra din enhet med röststyrning eller app.

Du kan också byta ut dina traditionella ljusströmbrytare med smarta strömbrytare för att styra dina lampor från din smartphone om du inte vill byta ut glödlamporna. Du kan också uppgradera ditt traditionella värmesystem med en smart termostat, vilket sparar pengar på lång sikt med programmerbara scheman och fjärrkontroll av temperatur.

Du kan också lägga till en smart garageportöppnare till din befintliga garageport och beställa den öppen från bekvämligheten av din bil.

F: Hur kan jag spara pengar med smarta hemprylar?

Först bör du byta ut alla glödlampor du fortfarande har mot smarta LED-lampor. Du bör då installera smarta kontakter och grenuttag på dina apparater och enheter, särskilt de som brinner genom mest el. Därifrån kan du schemalägga dina smarta hemprylar för att optimera deras strömförbrukning.

F: Vilka är fördelarna med smarta hemprylar?

Du kan centralisera kontrollen över allt i ditt hem till din smartphone. Inte bara det, utan de flesta smarta hemprylar skickar dig aviseringar för att hålla dig på topp.

Energieffektivitet är också viktigt i dessa dagar med snabbt stigande kostnader. Smarta hemprylar låter dig schemalägga dina apparaters strömförbrukning. På lång sikt kan du spara hundratals dollar eller ännu mer.

Bekvämlighet och säkerhet är också några viktiga fördelar som kommer att tänka på när du använder smarta hemprylar.