De bästa bomarmarna 2023

Oavsett om du är en spirande streamer eller har många års erfarenhet, kan en bomarm drastiskt minska bakgrundsljudet samtidigt som det möjliggör en mycket renare och snyggare installation. När du är redo att uppgradera din installation är det inget som slår en bra bomarm, och vi har precis rätt val för dig.

RÖD

PSA1 var redan en fantastisk bomarm, och RODE PSA1+ förbättrar allt. Det är särskilt robustare, från basen till själva armen. Det klämmer inte bara bättre, utan fästet kan nu hålla lite tyngre mikrofoner, upp till 2,6 pund. På tal om det får du samma 3/8-tums tråd, med en 5/8-tums adapter, för ett bredare utbud av kompatibla mikrofoner.

Det bästa av allt är att RODE PSA1+ bibehåller samma oöverträffade justerbarhet. Basen har 360 graders rörelse, vilket går långt för att hitta den där söta platsen för din installation. Du kan till och med göra justeringar i farten, med neoprenhylsan och dämpade fjädrar som helt eliminerar buller.

KÖR PSA1+

Bäst överlag

RODE PSA1+ är en välkommen förbättring av RODEs populära PSA1-modell, från bättre stabilitet till små, meningsfulla justeringar, som dess dämpade fjädrar. Även när du justerar den kommer du aldrig att höra ett pip.

Fördelar

 • Den är till och med tystare än PSA1 när den används
 • Högkvalitativ konstruktion med en neoprenhylsa för skydd
 • Mycket justerbar

Nackdelar

 • Viktgränsen är 2,6 pund

På scen

Trots priset är On-Stage MBS5000 ett ganska sött paket och passar lätt alla blivande innehållsskapares budget. För att säkerställa att ditt ljud förblir så rent som möjligt är On-Stage MBS5000 utrustad med dubbla fjädrande fjädrar. Även om du streamar och måste justera i farten, dämpar dessa fjädrar bullret drastiskt.

On-Stage MBS5000 använder en 5/8-tums tråd och klarar 3,5 pund, vilket gör det mycket enkelt att hitta en kompatibel mikrofon. Faktum är att när du är redo att uppgradera kommer den att få ett andra liv eftersom du kan använda den för att montera kameror och lampor. Dess räckvidd är dock lite kort, vilket är bra för små utrymmen, men du kan föra det närmare genom att permanent fästa det på ditt skrivbord med det medföljande flänsfästet.

MBS5000 på scenen

Bästa budgeten

On-Stage MBS5000 har en något kortare räckvidd än de flesta bomarmar, men detta fungerar till sin fördel om ditt utrymme är litet. Den är hållbar, kan hantera 3,5-pundsmikrofoner och kommer fortfarande att vara användbar även efter att du har uppgraderat.

Fördelar

 • Storleken rymmer mindre inställningar
 • Kan klämmas fast vid skrivbordet eller fixeras permanent
 • Kan även fungera som fäste för lampor och kameror

Nackdelar

 • Räckvidden kan vara lite kort för vissa

Elgato

När du väl har lite erfarenhet under bältet och vill uppgradera kan Elgato Wave inte vara ett bättre alternativ. Det tål inte bara vikten av mikrofoner så tunga som 4,4 pund, utan kulhuvudet kan anpassas till 1/4-tums, 3/8-tums och 5/8-tums fästen. På grund av det kommer du att ha mycket fler alternativ när det gäller att välja rätt mikrofon för dig.

Lika viktig och imponerande är Elgato Waves lågprofilerade design. Istället för den traditionella krandesignen är den mer som en propeller. Både basen och mittleden har 360 graders rotation, medan själva änden av armen kan justeras 90 grader vertikalt. Med kabelkanaler för att dölja ledningar ger det ett mycket rent utseende.

Elgato Wave Mic Arm

Bäst för streamers

Med förmågan att dölja kablar och en hel del justerbarhet är Elgato Wave en äkta njutning för streamers. Det bästa av allt är att du inte är begränsad till vissa mikrofoner eftersom den stöder tre olika mikrofonfästen.

Fördelar

 • Kompatibel med tre olika mikrofonfästen
 • Låg profildesign med kabelkanaler för städning
 • Mycket justerbar

Nackdelar

 • Leta någon annanstans om du är ny på streaming

Simson

För ett rent, skarpt ljud behöver du en bomarm som inte kommer att nedsmutsa inspelningen. Ett bra alternativ är Samson MBA38, en långsträckt mikrofonarm som tål en hel del vikt. Du behöver det extra stödet om du planerar att ansluta en XLR-mikrofon, popfilter och stötfäste, vilket du bör göra för bättre ljudkvalitet.

Varje podcast-inställning är annorlunda, och att kunna välja mellan fyra olika längder är ovärderligt. Utöver det kan Samson MBA38 fästas i bordskanten via en klämma, eller så använder du ett flänsfäste. Oavsett vilken längd du väljer har alla starka interna fjädrar som ytterligare eliminerar brus, även när du gör justeringar mitt under inspelningen av en session.

Samson MBA38-38

Bäst för podcasting

$51 $120 Spara
69 USD

Samson MBA38 har en mängd olika storlekar och paket och kanter framåt som ett utmärkt komplement till alla podcaster-inställningar. Ännu viktigare, den har en hög viktkapacitet, vilket är praktiskt när du lägger till popfilter och stötdämpare i efterhand.

Fördelar

 • Kan klämmas fast i skrivbordet eller skruvas fast i ytan
 • Invändiga fjädrar minskar buller kraftigt
 • Hållbar stålkonstruktion

Nackdelar

 • Väldigt styv direkt ur lådan

Innogear

InnoGear Heavy Duty Mic Arm står stadigt och starkt och är ett enkelt val om du letar efter en långvarig bomarm. Eftersom den är gjord av stål, kommer den att hålla i många år framöver – för att inte tala om att den kommer att kunna ta en allvarlig stryk som den utan tvekan kommer att uppleva under sin livstid. Bomarmen byggdes också med mycket starkare fjädrar, vilket förlängde dess livslängd ytterligare.

All hållbarhet som InnoGear Heavy Duty Mic Arm erbjuder är ganska praktisk när det gäller att utrusta den med din föredragna mikrofon och tillbehör. Dess överlägsna styrka betyder att armens ände tål 4,4 pund, och det är mer än tillräckligt för att hantera en av de bästa mikrofonerna för streaming med ett popfilter och stötfäste.

InnoGear Heavy Duty Mic Arm

Mest hållbara

$47 $60 Spara
$13

InnoGear Heavy Duty Mic Arm är din bästa bomarm om du planerar att lägga till flera tillbehör till din mikrofon. Dess starka stålkonstruktion ger dig 4,4 pund att arbeta med samtidigt som den förlänger dess livslängd.

Fördelar

 • Slitstark stålkonstruktion med starka, inbyggda fjädrar
 • Klarar 4,4 pund utrustning
 • Levereras med band för enkel, ren kabelhantering

Nackdelar

 • Mycket styv tills den är bruten

FAQ

F: Varför använder streamers bomarmar?

Den förbättrar ljudkvaliteten avsevärt, inte för att den dämpar någonting, utan för att den placerar mikrofonen längre bort från kringutrustning som låter, som ditt tangentbord och din mus. Du har också fördelen av att använda popfilter och stötfästen, vilket ytterligare minskar oönskat ljud från bakgrunden och vibrationer.

F: Vad är skillnaden mellan en bomarm och ett stativ?

Stativ har tre ben; en bomarm är formad som ett bihang med tre leder. Stativ placeras vanligtvis på ett bord och tar inte bara upp plats, utan gör ljudet känsligt för extra ljud från alla rörelser. Bomarmarna klämmer fast i änden av ett bord, och vissa tillåter brusfria justeringar i farten, vilket möjliggör renare ljud.

F: Behöver jag en bomarm till min mikrofon?

Nej, men att ha en bomarm frigör drastiskt utrymme, i motsats till att ha din mikrofon framför dig att behöva bära ett headset under långa perioder.

F: Kan jag använda en mikrofon med valfri bomarm?

Nej. Du måste vara medveten om två faktorer: vikten på din mikrofon och gängningen. Din mikrofon kan inte överskrida bomarmens maximala viktkapacitet, annars lutar den. När det gäller gängning avser detta själva fästet, det vanligaste är 1/4, 3/8 och 5/8 tum. Om din mikrofon och bomarm har matchande gängor så passar de; annars behöver du en adapter.

F: Var är det bästa stället att placera min bomarm?

Generellt sett finns det tre sätt: på sidan, på baksidan eller fäst vid skrivbordet, vilket kräver att man använder skruvar och ett flänsfäste. Det bästa är det som är mest bekvämt för dig, även om längden på din bomarm kan hjälpa dig att avgöra det. Om det är en mycket längre bomarm, kanske du vill ha den på sidan, eftersom skrivborden brukar vara långa. Kortare bomarmar tenderar att vara bekvämare fastklämda baktill på grund av att bredden på skrivbordet är mycket mindre.