De bästa B760-moderkorten 2024

Om du inte vill satsa på ett dyrt Z790-moderkort kan du fortfarande bygga ett budgetvänligt Intel 14:e eller 13:e generations kraftpaket med B760-moderkort och njuta av de senaste funktionerna som PCIe 5.0 och DDR5.

MSI

MSI MAG B760 TOMAHAWK Wi-Fi är ett mellanregistermoderkort som slår över sin vikt. Den har robusta VRM:er som kan hantera alla lagerklockade Intel-processorer. Moderkortet stöder PCIe 5.0-bandbredd för GPU:er och DDR5 men väljer PCIe 4.0 SSD-stöd istället för de nya PCIe 5.0 SSD:erna. Det är dock ingen dealbreaker, eftersom nuvarande PCIe 4.0 SSD-enheter fortfarande är anmärkningsvärt snabba.

Moderkortet är mycket kostnadseffektivt jämfört med sina konkurrerande Z790-motsvarigheter samtidigt som det levererar exceptionell prestanda i de flesta spel och krävande applikationer, speciellt i kombination med en kraftfull GPU och snabbare RAM-kit. Med sina effektiva inbyggda kylflänsar håller MAG B760 TOMAHAWK Wi-Fi effektivt temperaturen på respektabla nivåer, och du kan dra fördel av de sju inbyggda fläkthuvudena för ytterligare kylning.

Förutom PCIe 5.0-kortplatsen erbjuder MAG B760 TOMAHAWK Wi-Fi utmärkt anslutning med totalt nio USB-portar, inklusive en 20Gbps USB-C-port, 2,5G Ethernet, optisk ljudutgång och HDMI och DisplayPort för integrerad grafikutgång från CPU:n. Det är en välbalanserad skiva byggd med högkvalitativa material för att ge en stabil och pålitlig grund för ditt bygge.

MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI

Bäst överlag

$180 $220 Spara
40 USD

MSI MAG B760 TOMAHAWK Wi-Fi har en bra balans mellan funktioner och pris. Den har allt du behöver för att få ut det mesta av en lagerklockad Intel-processor till ett pris långt under de flesta Z790-alternativ.

Fördelar

 • Kapabel kraftleverans
 • Stöd för PCIe 5.0 och DDR5 RAM
 • Tre kylflänsar M.2
 • Nio USB-portar

Nackdelar

 • Saknar PCIe 5.0-stöd för lagring

MSI

MSI PRO B760M-P DDR4 erbjuder exceptionellt värde för budgetmedvetna användare, och lägger en solid grund för arbete eller avslappnade spelriggar. Fullpackad med funktioner som dubbla M.2 Gen 4-kortplatser med en solid kylfläns, DDR4 4800+MHz-stöd och hållbara PCIe-platser, kan du bygga en kapabel och pålitlig dator utan att tappa bankerna.

Även om den använder PCIe 4.0 istället för den senaste PCIe 5.0, är ​​det inte en stor sak för de flesta användare. PCIe 4.0 erbjuder gott om bandbredd för även de senaste GPU:erna, och du kan spara pengar med prisvärda DDR4 RAM-kit utan att offra mycket prestanda. Såvida du inte jagar ultrahöga bildhastigheter i de mest krävande spelen är detta moderkort ett idealiskt val för både arbete och fritidsspel.

MSI PRO B760M-P DDR4

Bästa budgeten

$100 $120 Spara
20 USD

Letar du efter en budgetvänlig dator för ditt hem eller kontor? MSI PRO B760M-P DDR4 är ett gediget val. Även om den saknar toppfunktioner, ger den en stabil grund för en nybörjarkonstruktion, tack vare PCIe 4.0-stödet och dubbla M.2-platser.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Stöder PCIe 4.0 för GPU:er och lagring
 • Använder prisvärt DDR4 RAM

SOM OSS

För lite mer än MSI MAG B760 TOMAHAWK Wi-Fi kan du få ASUS ROG Strix B760-F Gaming Wi-Fi med ännu snabbare DDR5-minnesstöd, robusta VRM:er och extra funktioner som en BIOS FlashBack-knapp och inbyggd RGB-belysning . Det är ett kapabelt moderkort som bevisar att du inte behöver ett dyrare Z790-kort för att bygga en kraftfull rigg.

ROG Strix B760-F Gaming Wi-Fi kan enkelt hantera flaggskeppsprocessorer. Tyvärr stöder den inte CPU-överklockning, vilket är en begränsning för alla B760-moderkort, men de senaste Intel-processorerna har utmärkta siffror vid lagerinställningar.

Para ihop den med en kraftfull GPU, snabbare DDR5 RAM-kit och PCIe 4.0 SSD:er för att njuta av jämn prestanda i de flesta spel. Dessutom ger den svarta designen med integrerad RGB-belysning lite personlighet till din PC och sätter dig direkt i spelstämningen.

ASUS ROG Strix B760-F Gaming WiFi

Bäst för prestanda

$260 $270 Spara
10 USD

Bygg dina drömmars rigg med ASUS ROG Strix B760-F Gaming WiFi, ett mellanregister LGA 1700-moderkort med elitnivå DDR5-minneshastigheter och premium VRM. Integrerad RGB-belysning och felsökningsfunktioner gör den idealisk för hardcore-spelare.

Fördelar

 • Stöder höghastighets DDR5-minne
 • Klarar 13900K
 • Premium byggkvalitet med inbyggd RGB
 • Tre kylflänsar M.2
 • Utmärkta anslutningsmöjligheter

Nackdelar

 • Fortfarande inga PCIe 5.0 M.2-platser

SOM OSS

Om du funderar på en kompakt konstruktion är ASUS ROG Strix B760-I Gaming Wi-Fi det bästa alternativet. Det stöder de snabbaste DDR5 RAM-hastigheterna på alla B760 ITX-moderkort, och når upp till 7600 MT/s. Med en PCIe 5.0-plats, dubbla M.2 Gen 4-platser och 8-fas Vcore VRM med 80A effektsteg, är det en solid grund för vilken kraftfull rigg som helst. Dessutom är det mycket billigare än Z970 ITX-kort med liknande specifikationer.

Moderkortet rockar en klassisk design med svart tema med integrerad RGB-belysning, vilket borde glädja de flesta spelare. Det är också generöst när det kommer till den bakre anslutningen, med sex USB-A-portar, två USB-C-portar, en 2,5G Ethernet-port, två videoutgångar, ljuduttag och antennkontakter för den inbyggda Wi-Fi 6E-anslutningen . Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren PC-byggare, kommer den förinstallerade I/O-skölden, felsöknings-LED:erna och M.2 Q-Latches att göra din PC-konstruktion så enkel som möjligt.

ASUS ROG Strix B760-I Gaming WIFI

Bästa Mini-ITX

$200 $220 Spara
20 USD

Vill du bygga en kompakt Intel-driven PC? Detta ITX B760-moderkort från ASUS erbjuder de senaste klockorna och visselpiporna med minimala uppoffringar, vilket gör att du kan bygga en kraftfull PC som passar i ett mindre formfaktorchassi.

Fördelar

 • Stöd för PCIe 5.0 och DDR5
 • Kapabel 80A effektsteg
 • Robusta kylflänsar
 • Elegant design med integrerad RGB
 • Kompakt storlek

Nackdelar

 • Saknar PCIe 5.0-stöd för SSD-enheter

MSI

MSI MAG B760M MORTAR Wi-Fi är ett utmärkt B760 mikro-ATX-moderkort för att bygga en kompakt Intel-driven PC. Den rymmer fyra RAM-minnen och två grafikkort eller en GPU och två andra expansionskort, vilket är jättebra om du vill bygga en relativt liten men kraftfull PC för spel eller en arbetsstation.

Du kan börja smått om du har en budget och lägga till fler komponenter på vägen tills du har den perfekta datorn. Moderkortet har en imponerande uppsättning funktioner, inklusive stöd för DDR5-minne och PCIe 5.0-grafikkort, vilket gör att du kan bygga en mördande PC utan att spendera mycket. Den har också en utmärkt kraftdesign som kan hantera lagerklockade mellanregisterprocessorer upp till de bestiga Core i7- och Core i9-varianterna.

Med en unik silvervit designestetik ser moderkortet utmärkt ut i en byggnad med vitt tema. Den täcker de andra områdena väl, med dubbla M.2 Gen 4-platser för blixtsnabb lagring och fyra SATA-portar för extra lagringskapacitet. Wi-Fi 6E och 2,5 Gbps Ethernet säkerställer att du inte upplever någon fördröjning eller buffring när du spelar, videosamtal eller surfar.

MSI MAG B760M MORTEL WIFI

Bästa Micro-ATX

$180 $200 Spara
20 USD

MSI MAG B760M MORTAR WIFI erbjuder den perfekta mellanvägen mellan ATX- och Mini ITX-moderkort, och erbjuder ett relativt litet moderkort med fler anslutningsplatser än ITX-kort. Det är ett utmärkt val om du vill bygga en kompakt PC med utrymme för expansion på vägen.

Fördelar

 • Kompakt storlek
 • Lätt utbyggbar
 • Snabbare DDR5 RAM- och PCIe 5.0-stöd
 • Kapabel kraftleverans

Nackdelar

 • Endast en av de två M.2-platserna har en kylfläns

FAQ

F: Vad är ett B760-moderkort?

Ett B760-moderkort är ett instegsalternativ i Intels moderkortssortiment, med Intel B760-chipset. Den erbjuder många funktioner som liknar den dyrare Z790-chipset, inklusive PCIe 5.0- och DDR5-stöd.

Men till skillnad från Z790-moderkort tillåter inte B760-moderkort CPU-överklockning, vilket gör dem till ett bra val för användare som prioriterar värde och stabilitet framför prestandajusteringar på entusiastnivå.

F: Fungerar något moderkort i alla PC-fodral?

Nej, alla moderkort fungerar inte i alla PC-fodral. Detta beror på att både moderkort och fodral finns i olika storlekar, kallade ”formfaktorer”. Ett moderkort kommer bara att passa korrekt och fungera korrekt i ett hölje designat för dess specifika formfaktor.

F: Vad betyder mini-ITX och micro-ATX?

Mini-ITX och micro-ATX är två olika storlekar av moderkort, kända som ”formfaktorer”. Mini-ITX är den minsta vanliga moderkortets formfaktor, medan micro-ATX är något större än Mini-ITX, vilket ger mer utrymme för komponenter.

F: Vad är skillnaden mellan en CPU och ett moderkort?

En CPU är den centrala bearbetningshubben som hanterar alla beräkningar och kör dina program, medan ett moderkort är huvudkretskortet som rymmer och ansluter alla viktiga delar, inklusive CPU, RAM och GPU, förser dem med kraft och underlättar kommunikationen bland dem.

Tänk på CPU som hjärnan på din PC och moderkortet som kroppen som koordinerar alla andra PC-komponenter.