De bästa anpassningsbara spelkontrollerna 2023

Oavsett om du är en professionell spelare eller bara avslappnad men konkurrenskraftig, kan anpassningsbara spelkontroller hjälpa dig att få ett försprång gentemot dina motståndare.

Microsoft

Kompatibel med Xbox One-familjen, Xbox Series X|S och PC Microsoft Bluetooth Elite Series 2 Controller är utrustad med påsar med funktioner som gör den till en favorit för anpassningsbar kontroll.

Upplev flytande rörelser och en snabbare eldhastighet med justerbara tumstickor och kortare håravtryckare. Dessutom kan du komma åt anpassad knappmappning och ställa in röstkommandon med Xbox Accessories App. Spara upp till tre anpassade spelarprofiler och växla mellan dem i farten, eller tilldela flera funktioner till en enda knapp för en djupare nivå av anpassning.

Med utbytbara tumstickor, D-pads och paddlar inkluderade kan du också anpassa formen och känslan hos Elite Series 2. Med sina premiumfunktioner och en imponerande 40-timmars batteritid är detta den bästa anpassningsbara kontrollern totalt sett för den stora frihet den ger.

Microsoft Elite Series 2

Bästa anpassningsbara styrenheten totalt sett

Microsoft Elite Series 2 erbjuder djupa spelanpassningsalternativ, samt en imponerande 40-timmars batteritid, för att ta ditt spelande till nästa nivå.

Fördelar

 • Djupa anpassningsalternativ
 • Bluetooth-kontroller
 • Utbytbara paddlar och mer gör att du kan anpassa efter ergonomiska preferenser
 • Bra batteritid

Nackdelar

 • Ganska tjock för mindre händer
 • Dyr

Bästa anpassningsbara budgetkontroller: PDP Afterglow Wave

PDP

Nytt för 2023, PDP Afterglow Wave är en trådlös LED-kontroller för Nintendo Switch. Officiellt licensierad av Nintendo, den har åtta RGB-belysningszoner med fyra förinställda lägen för dussintals levande ljuskombinationer.

Genom att anta den klassiska Nintendo Switch-layouten kommer knappkonfigurationen att bli omedelbart bekant för Switch-spelare. Förutom tillägget av två helt anpassningsbara ryggpaddlar, som kan programmeras för en mer skräddarsydd knappladdning. Mappa om alla kontroller i spelet till dessa paddlar för att njuta av en mer flytande spelupplevelse.

Denna färgglada trådlösa handkontroll har en batteritid på 40 timmar och är även kompatibel med datorer. Och med en relativt överkomlig prislapp är det en av de allra bästa trådlösa anpassningsbara kontrollerna du kan köpa.

PDP Afterglow™ Wave trådlös LED-kontroller

Bästa anpassningsbara budgetkontroller

PDP Afterglow Wave har två anpassningsbara ryggpaddlar och åttazoners RGB-belysning, och är en av de mest prisvärda trådlösa handkontrollerna man kan köpa för pengar.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Fungerar även med PC
 • Cool RGB-belysning

Nackdelar

 • Endast två anpassningsbara paddelknappar

En verkligt nästa generations trådlös handkontroll, Razer Wolverine V2 Pro har nu modifierats för PS5-spel. Med Razers HyperSpeed ​​Wireless kan du uppleva en ultrasnabb och trådlös anslutning med låg latens via USB-A-dongeln som ingår i detta paket.

Växla mellan fullomfångsdrag och blixtsnabba avtryckartryckningar med HyperTrigger-funktionen och upplev fler reaktiva knapptryckningar tack vare V2:ans meka-taktila knappar. Det finns sex återupptagbara knappar här för att anpassa din speluppsättning, inklusive två anpassade stötfångare, och en åttavägs mikroswitch D-pad låter dig känna och höra varje riktad tryckning. Perfekt när du jonglerar med knepiga kombinationer.

Med Chroma RGB kan du anpassa V2:s belysningsskärm från en palett med mer än 16,8 miljoner färger med hjälp av Razer Controller-appen. Med en skattkammare av anpassningsalternativ under huven, har Razer Wolverine V2 Pro för PS5 mycket att erbjuda i utbyte mot den premiumprislappen.

Razer Wolverine V2 Pro trådlös spelkontroll för PlayStation 5

Bästa premium anpassningsbara kontroller

Razer Wolverine V2 Pro Controller erbjuder ultrasnabb och trådlöst spel med låg latens med en skattkammare av anpassningsalternativ, plus RGB Chroma-belysning, ett otroligt sätt att höja ditt spelande.

Fördelar

 • Njut av snabbare och mer flytande spel
 • Bra anpassningsmöjligheter
 • Chroma RGB-ljus ser väldigt coola ut

SCUF

Scuf Instinct Pro Performance Series är en av de bästa anpassningsbara kontrollerna för PC-spelare, tack vare de olika spelalternativ som den erbjuder. Den har fyra extra paddlar på baksidan, som kan ombildas med upp till 16 olika funktioner för en mer individuell och flytande spelupplevelse.

En dedikerad profilomkopplare låter dig lagra upp till tre helt ommappade paddelkonfigurationer, vilket ger ännu mer djup till anpassningen. Det finns också justerbara omedelbara triggers, som gör att du kan avbryta trigger pull-mekaniken, så att du kan byta till en mer lyhörd ultrasnabb musklicksstil för extra precision.

Extra komfort ges med det högpresterande, halkfria sexkantiga greppet över handtagen. Utbytbara tumspakar ger ytterligare ett sätt att justera kontrollerna efter din smak, vilket gör SCUF Instinct till en av de bästa kontrollerna för anpassat PC-spel.

SCUF Instinct Pro Steel Grey Custom Wireless Performance Controller för Xbox Series X|S

Bästa anpassningsbara kontroller för PC

SCUF Instinct Pro erbjuder oslagbara spelanpassningsalternativ för PC-spelare. Kartlägg upp till 16 funktioner till fyra bakpaddlar, ställ in anpassade profiler och justera triggers så att du kan spela på ditt sätt.

Fördelar

 • Fullt anpassningsbara knappinställningar
 • Variabla triggerfunktioner
 • Kan lagra flera anpassade profiler
 • Bekväm att använda

Nackdelar

 • Eliminerar inte alla fall av stickdrift

Sony

En superpowered version av den vanliga PS5 DualSense, den DualSense Edge är utrustad med några coola extrafunktioner för att ge dig ett försprång gentemot konkurrenterna.

Förutom den haptiska feedbacken, adaptiva triggarna och rörelsekontrollerna i standard DualSense, låter DualSense Edge dig mappa om alla knappfunktioner och skapa anpassade profiler som du kan växla mellan direkt. Du kan också anpassa joystickens känslighet, ställa in döda zoner och trigga döda zoner, samt justera vibrationsintensiteten. Allt detta ger en mer flytande och individuell spelupplevelse.

Ett användargränssnitt på kontrollen låter dig snabbt justera spel- och chattvolymer eller växla mellan förinställda kontrollprofiler. Som körsbär på toppen får du till och med tre olika uppsättningar med tumgrepp inkluderade, vilket ger dig både en gameplay och en komfortfördel.

Sony PS5 DualSense Edge trådlös handkontroll

Bästa anpassningsbara kontroller för PS5

Sonys PS5 DualSense Edge Wireless Controller ger dig stadig kontroll. Mappa om knappar, anpassa döda zoner, spara anpassade profiler och justera vibrationsfunktioner i farten för mer flytande och intuitivt spelande.

Fördelar

 • Många anpassningsalternativ
 • Justerbara triggerlängder är en utmärkt funktion
 • Har även samma funktionalitet som original DualSense
 • Snygg design

Nackdelar

 • Batteritiden är lite underväldigande

FAQ

F: Varför kallas det en styrenhet?

En kontroller är helt enkelt inmatningsenheten för videospel, och dess namn hänvisar till det faktum att den används för att styra spelets handlingar på skärmen.

F: Är anpassningsbara kontroller värda kostnaden?

Om du är en spelare som spelar konkurrenskraftigt, kommer du garanterat att uppskatta några av de extra funktioner som anpassningsbara kontroller kan erbjuda. Från anpassad knappmappning till justerbar trigger- och thumbstick-känslighet, de erbjuder många sätt att tillgodose din föredragna spelstil.

F: Vad är en SCUF-kontroller, och är det värt det?

SCUF är ett ledande märke av prestandaspelkontroller. De är ofta gynnade av professionella spelare på grund av de anpassningsmöjligheter de erbjuder, såväl som det ökade greppet och förbättrade ergonomiska designen hos deras kontroller. Om du är en professionell eller konkurrenskraftig spelare som förlitar sig på högpresterande hårdvara, är de definitivt värda premium.

F: Kan jag använda mina kontroller på PC?

Många kontroller kan användas för PC-spel. Speciellt Xbox-kontroller är designade för att fungera med Windows och fungerar därför bra även på PC, liksom PS5 DualSense-kontroller. Dessutom finns det ett stort antal kontroller från tredje part som möjliggör spel över plattformar.

F: Finns det en spelkontroll som fungerar på alla spelkonsoler?

Även om många handkontroller är kompatibla med både PC- och konsolspel, finns det ännu inte en enda kontroller som fungerar över varje enskild spelplattform.