De bästa 144Hz-skärmarna för spel

Även om du fortfarande kan spela spel med en vanlig 60Hz-skärm, kommer en monitor med hög uppdateringsfrekvens att ta din spelupplevelse till nästa nivå. Det finns gott om alternativ där ute, men en 144Hz uppdateringsfrekvensmonitor erbjuder den perfekta mellanvägen mellan prestanda och pris.

Och även om en högre uppdateringsfrekvens är en viktigare faktor än upplösning för spel, betyder det inte att du ska nöja dig med mindre. Du kan gå all-in med en 4K 144Hz-skärm för snabb, smidig spelning med hög detaljnivå, eller få ett QHD- eller 1080p-alternativ för ett budgetvänligt val.

Här är de bästa 144Hz-skärmarna för spel du kan köpa idag.

Våra bästa val av 144Hz spelskärmar 2023

LG UltraGear 27GP950-B

Bäst överlag

Kolla alla spelboxar och njut av resan

$798 $900 Spara
102 USD

LG UltraGear 27GP950-B erbjuder spelare i stort sett allt de behöver. Från en 4K-upplösning till en uppdateringsfrekvens på upp till 160Hz vid överklockning, förutom en snabb svarstid på 1ms, är den mer än lämplig som spelmonitor. Med ett brett färgomfång och en maximal ljusstyrka på 600 nits ser filmer också fantastiska ut. Det är en allroundskärm som är perfekt för alla dina spel- och underhållningsbehov.

Fördelar

 • Underbar 4K-skärm
 • Utmärkt svarstid och låg ingångsfördröjning
 • Anpassningsbar RGB-belysning
 • Bra urval av portar, inklusive HDMI 2.1
 • Bra betraktningsvinklar

Nackdelar

 • Inga inbyggda högtalare
 • Kontrastnivåerna är inte så höga som du kan förvänta dig
 • Reflektionshantering behöver förbättras

LG UltaGear 27GP950-B erbjuder spelare en 4K 144Hz-upplevelse på en 27-tums Nano IPS-skärm med ett bildförhållande på 16:9. Med VESA DisplayHDR 600-certifiering har bildskärmen också ett omfattande 98-procentigt DCI-P3-färgomfång och 600 nits toppljusstyrka för att leverera levande, realistiska färger med exakta detaljer.

Nano IPS-panelen har också en 178-graders betraktningsvinkel, vilket gör att färgerna förblir mättade oavsett var du sitter i rummet. LG UltraGear 27GP950-B innehåller också VESA DSC, en banbrytande teknik som möjliggör en 4K-upplösning vid höga uppdateringsfrekvenser utan att försämra bildkvaliteten. Och med överklockning kan du trycka på skärmen till uppdateringshastigheter på upp till 160Hz.

Det var också den första skärmen som erbjöd HDMI 2.1-stöd, vilket möjliggör optimal bildkvalitet när du spelar nästa generations konsoler. Du får VRR-stöd, vilket inkluderar kompatibilitet med G-SYNC och FreeSync Premium Pro. Dessutom har den en utmärkt svarstid på 1 ms, vilket eliminerar nästan alla synliga spökbilder och oskärpa. Slutligen, en ganska cool RGB-ring på baksidan förstärker hela showen och skapar en dynamisk spelmiljö.

Gigabyte M32U

De flesta funktioner

En funktionsspäckad 144Hz spelmonitor

$650 $730 Spara
80 USD

Om du är fokuserad på en bildskärm med en uppsjö av spelfunktioner, överväg Gigabyte M32U. Den innehåller funktioner som Aim Stabilizer Sync för att minimera suddighet och Black Equalizer för att hjälpa till att upptäcka fiender i skuggorna, bland andra värdefulla tillägg. Den innehåller också alla klockor och visselpipor du behöver, från HDMI 2.1 till en snabb svarstid på 1 ms.

Fördelar

 • Låg ingångsfördröjning
 • Snabb svarstid på 1 ms
 • Utmärkt bildkvalitet
 • Många spelfunktioner

Gigabyte M32U är en funktionsrik 32-tums, 4K, 144Hz spelmonitor med en anständig 1ms MPRT och stöd för AMD FreeSync Premium Pro. Byggnaden är robust, svart plast, och skärmen har en antireflex matt yta med tunna ramar. Dessutom har den inte RGB-belysning, så om du inte är sugen på det utseendet kan den enkla men ändå eleganta Gigabyte M32U vara något för dig.

Skärmen har HDMI 2.1-stöd, samt en USB Type-C-port för bildskärmsingång och strömförsörjning. Det finns också en DisplayPort 1.4, tre USB-A nedströmsportar, en USB-B uppströms och en 3,5 mm ljudutgång. Skärmen har 90 procent DCI-P3-täckning, 400 nits toppljusstyrka och stöd för 10-bitars (8-bitars plus Frame Rate Control) färgdjup.

Några av monitorns utmärkande funktioner inkluderar Aim Stabilizer Sync, som minskar oskärpa på skärmen, och Black Equalizer, som lyser upp mörka områden på skärmen utan att påverka ljusare fläckar. Du får även bild-i-bild- och bild-för-bild-funktioner som gör att du kan se två anslutna enheter samtidigt. Slutligen har du Game Assist för en uppsjö av användbara spelfunktioner.

ASUS TUF Gaming VG249Q

Mest prisvärd

En högkvalitativ men ändå prisvärd 144Hz spelmonitor

För de som har en budget erbjuder Asus TUF Gaming VG249Q spelare en 144Hz uppdateringsfrekvens och en snabb 1ms MPRT-svarstid. Det är ett fickvänligt alternativ med en högkvalitativ Full HD-skärm med extra funktioner för att göra din spelupplevelse så hög kvalitet som möjligt.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Robust konstruktion
 • Bra bildkvalitet
 • Utmärkt ingångsfördröjning

Om du letar efter en 144Hz spelupplevelse på en budget, överväg ASUS VG249Q. Den har en märkbart solid konstruktion, men att välja ett fickvänligt alternativ innebär att du måste klara dig utan några av de funktioner som dyrare bildskärmar erbjuder. Bland dessa utelämnanden finns en brist på HDMI 2.1 och inga USB-portar.

Den 24-tums, 16:9 IPS-panelen med Full HD-upplösning är dock lätt för ögonen, såväl som din GPU. Färgerna är också verklighetstrogna och levande, med 100-procentig sRGB-täckning. Även om kontrasten kan se något på undersidan för en IPS-panel ibland, erbjuder den fortfarande tillräckligt med detaljer och skärpa för sin prisklass och kan nå en maximal ljusstyrka på 250 nits.

Ingångsfördröjningen är utmärkt, men pixelresponsen är mindre än premiumskärmar. Men vid 4ms (1ms MPRT) är det fortfarande ganska bra, och du kan använda inställningarna för Trace Free overdrive för att minska spökbilder och ELMB-läge för att förbättra rörelseoskärpa. Det är en FreeSync-spelmonitor som också är kompatibel med G-Sync, så att du kan eliminera skärmsönderfall och hackiga bildhastigheter oavsett din GPU.

Sony Inzone M9

Bäst för PS5

PS5-användare kan njuta av extra fördelar med Sony M9

PS5-användare kan njuta av några små bonusar om de väljer Sony M9. Det är dock en utmärkt spelmonitor för alla konsoler med alla nödvändiga funktioner, från en uppdateringsfrekvens på 144Hz till VRR och HDMI 2.1-stöd. Den har också en ljus och levande UHD-skärm med lokal nedbländning i full array, vilket säkerställer en uppslukande spelupplevelse.

Fördelar

 • 2x HDMI 2.1-portar och USB-C
 • 178 grader bred betraktningsvinkel
 • Stativstativ med justerbar höjd och lutning
 • DisplayPort över USB-C
 • Fantastisk 4K-skärm

Nackdelar

 • Genomsnittlig ljudkvalitet från inbyggda högtalare
 • Kablar ingår ej (förutom nätsladd)

Sony har mycket rätt med sin första 4K-spelmonitor. Med UHD-upplösningen, 16:9 IPS LCD-panelen och exakt bakgrundsbelysning från den lokala dimningen i full array säkerställer bildskärmen att videospel och mediainnehåll sprängs av detaljer och livfulla färger.

Sony M9 har också DisplayHDR600-certifiering. Det betyder att du får uppleva all 95-procentig DCI-P3-färgtäckning, exceptionella detaljer och all-around livlighet med en utmärkt 600-nits toppljusstyrka. Den är idealisk för att titta på och spela upp HDR-innehåll, och du kommer snabbt att upptäcka fiender som lurar i skuggorna.

Skärmen har också en utmärkt svarstid på 1 ms, som enkelt kan hålla jämna steg med uppdateringsfrekvensen på 144 Hz. Inmatningsfördröjningen är också exceptionellt låg, vilket resulterar i rörelseoskärpa på ospårbara nivåer runt objekt som rör sig snabbt. PC-spelare kan njuta av HDMI 2.1-stöd på både ingångar och skärmavbrott och stamning är obefintlig med NVIDIA G-Sync-kompatibilitet.

Sony har naturligtvis varit lite partisk mot sina lojala Playstation-kunder. Med funktioner som Auto HDR Tone Mapping och Auto Genre Picture Mode belönar Sony PS5-användare med det lilla extra.

Acer Predator XB323QK

Snabbaste svarstid

En blixtsnabb svarstid på 0,5 ms för oskärpa spel

Acer Predator XB323QK är en spelmonitor med en av de snabbaste svarstiderna på 0,5 ms (G till G). Den har en stor 31,5-tumsskärm med 4K-upplösning och 144Hz uppdateringsfrekvens och har HDMI 2.1-stöd. Det är en snygg monitor med en livfull och ljus skärm som kommer att tillfredsställa alla nivåer av spelare.

Fördelar

 • HDMI 2.1 och USB-C
 • Fantastisk 4K-skärm
 • Kan hittas till utmärkta priser
 • Ultrasnabb svarstid

Acer Predator XB323QK är en utrymmeskrävande 31,5-tumsskärm med en uppdateringsfrekvens på 144Hz, dubbla HDMI 2.1-portar och NVIDIA G-Sync-kompatibilitet. Det är den perfekta skärmen för speldatorer och nästa generations konsoler, med sin 4K-upplösning och en Agile-Splendor IPS-panel som ger en bred betraktningsvinkel.

Svarstiden är ultrasnabb på upp till 0,5 ms (G till G), och du kan ställa in skärmen på ett av åtta lägen, inklusive Action, Eco, Graphics, HDR, Racing, Standard och User. Med ett 90-procentigt DCI-P3-färgomfång har du en naturlig färg som inte är alltför mättad, och med en maximal ljusstyrka på 400 nits är skärmen ljus och detaljerad.

Det är också en ganska snygg svart- och kromskärm med en anpassningsbar LED-baklampa. Stativet är justerbart; du kan luta och vrida skärmen för att få den perfekta vinkeln. Ett designfel är dock att portarna, inklusive strömuttaget, finns på skärmens undersida, vilket kan vara knepigt när du ansluter dina enheter. Utöver HDMI 2.1-portarna finns det även en USB-C-port, samt USB-A och B, en DisplayPort och en ljudutgång.

LG 38WN95C-W

Bästa Ultrawide

Se mer och vinn mer med en ultrabred spelmonitor

$1272 $1400 Spara
128 USD

Ett bredare synfält kan erbjuda en konkurrensfördel i förstapersonsskjutare och racingspel. Men de är också ett utmärkt alternativ för spelare som behöver en monitor för produktivitet. LG 38WN95C-W erbjuder en fantastisk skärm i bildförhållandet 21:9. Det kan också bli väldigt ljust, och färgerna är exakta och levande.

Fördelar

 • Låg ingångsfördröjning och snabb svarstid
 • USB-C med 94W strömförsörjning
 • Bra för spel och produktivitet
 • Imponerande bildkvalitet
 • Exakt färg

Nackdelar

 • Lågt kontrastförhållande
 • Dyr

Om du känner att du behöver ett bredare synfält för en konkurrensfördel kan en ultrabred monitor som LG 38WN95C-W vara en bra investering. Den imponerande 38-tums Nano IPS-böjda skärmen är antireflekterande och erbjuder en QHD+-upplösning på 3840x1600p med en uppdateringsfrekvens på 144Hz. Den har också en otroligt låg ingångsfördröjning och en svarstid på 1 ms. Betraktningsvinkeln är också bred vid 178 grader, vilket är idealiskt för co-op-spel. Kontrastförhållandet är dock relativt lågt, vilket kan göra dig besviken i ett mörkt rum.

En bildskärm med dessa specifikationer räcker inte bara för spel, utan även om du behöver en för produktivitet och underhållning. Även om det är en bildskärm med premiumpriser, har färgomfånget en 98-procentig DCI-P3-täckning. Tillsammans med VESA DisplayHDR600-certifiering kan du njuta av mer än bara spel. Filmer ser fantastiska ut, innehållsskapare kan njuta av fint detaljerade bilder och skärmen är skarp, skarp och ljus för daglig produktivitet.

Spelare kan njuta av VRR-stöd med AMD FreeSync Premium Pro och NVIDIA G-Sync-kompatibla teknologier som hjälper till att eliminera skärmslitage och stamning. Skärmen stöder dock inte HDMI 2.1 utan det finns två HDMI 2.0-portar och en Thunderbolt 3 USB-Typ C-port med 94W strömförsörjning. Det betyder att du kan ladda din bärbara dator när du matar video till monitorn.

LG 49WQ95C-W

Bästa Super Ultrawide

Se mer av slagfältet med en 32:9 super ultrawide monitor

$1050 $1500 Spara
450 USD

LG 49WQ95C-W är en super ultrabred 144Hz-skärm med ett bildförhållande på 32:9. Det är ett utmärkt val för spel och produktivitet, och du kan till och med dela upp skärmen i två 16:9-skärmar och ansluta två konsoler samtidigt. Eller så kan du spela bort till ditt hjärta medan du håller ett öga på chattar eller diagram. Det är ett idealiskt val för en multitasking-spelare.

Fördelar

 • Massor av skärmfastigheter
 • Utmärkt ljud
 • USB-C med 90W strömförsörjning
 • Kan använda den som två separata monitorer
 • Utmärkt för multitasking-spelare

Om ett bildförhållande på 21:9 inte är tillräckligt uppslukande, varför inte satsa på ett super ultrabredt 32:9? LG 49WQ95C-W är en böjd panoramaöverbyggnad som erbjuder spelare förbättrad fördjupning och förbättrad perifer syn. Det är ett utmärkt val för förstapersonsskjutare och racingspel, men om du är en mångsysslare delas den här skärmen i två, så att du kan spela samtidigt som du håller ett öga på andra uppgifter. Den enda nackdelen är att du definitivt måste mäta ditt skrivbord innan du köper.

Den har en Dual Quad HD-skärm med en Nano IPS-skärm, en 144Hz uppdateringsfrekvens och en 178-graders betraktningsvinkel. Ingångsfördröjningen är låg, och svarstiden är ganska bra på 5 ms och tillräckligt snabb för casual till mellannivåspelare. Den är kompatibel med NVIDIA G-Sync och AMD FreeSync Premium Pro för att minska skärmrevor och stamning.

Skärmen är färgexakt med 98 procent DCI-P3-täckning och en maximal ljusstyrka som kan nå 400 nits. Det förvånansvärt bra ljudet från de dubbla 10W-högtalarna komplimenterar den vackra displayen, även om när du delar upp skärmen måste du välja vilken som spelar upp ljudet.

Du har också två HDMI 2.1-portar för att få ut maximalt av alla nästa generations konsoler du har, en USB-C med 90W strömförsörjning, en DisplayPort, två USB-As och ett hörlursuttag. LG tillhandahåller också alla kablar för HDMI, DisplayPort och till och med en USB-C.

Att välja rätt 144Hz-skärm för dig

144Hz-skärmar finns tillgängliga med en mängd olika upplösningar. Även om uppdateringsfrekvens är en mer kritisk faktor över upplösning, om du har budgeten kan du välja en 4K-skärm och njuta av exceptionella detaljer. Du behöver också din bildskärm för att ha en bra svarstid. Spelare på vardagliga till mellannivå kan välja 5 ms eller mindre, men om du är en seriös spelare bör du titta på 1 ms eller ännu snabbare.

Du behöver också en bildskärm med G-SYNC eller FreeSync-kompatibilitet för att minska skärmsönderfall och stamning, men du bör också kontrollera om ditt grafikkort är tillräckligt kraftfullt för att driva en 144Hz-skärm. Nästa generations PS5- och Xbox Series X-spelare kommer att behöva HDMI 2.1-stöd för att få ut det mesta av sina konsoler. En av de bästa bildskärmarna som erbjuder allt detta och mer med ytterligare spelfunktioner är Gigabyte M32U. Det är en 4K-skärm med en fantastisk skärm och innehåller alla viktiga funktioner, och några till, som är användbara för spelare.

Men budgeten är också en primär fråga. Att välja FHD eller QHD över UHD är ett bra alternativ för att spara några pengar. ASUS TUF Gaming VG249Q är en mycket prisvärd bildskärm med tillräckligt mycket för att leverera utmärkt 144Hz-spel.

Den bästa övergripande 144Hz spelmonitorn är LG UltraGear 27GP950-B. Det kan vara lite dyrare än andra i den här kategorin, men det har en fantastisk 4K-upplösning med en svarstid på 1 ms. Det kan också bli ganska ljust och är perfekt för HDR-spel och filmer. Den har också HDMI 2.1, och du kan överklocka uppdateringsfrekvensen till 160Hz.

LG UltraGear 27GP950-B

Bäst överlag

Kolla alla spelboxar och njut av resan

$798 $900 Spara
102 USD

LG UltraGear 27GP950-B erbjuder spelare i stort sett allt de behöver. Från en 4K-upplösning till en uppdateringsfrekvens på upp till 160Hz vid överklockning, förutom en snabb svarstid på 1ms, är den mer än lämplig som spelmonitor. Med ett brett färgomfång och en maximal ljusstyrka på 600 nits ser filmer också fantastiska ut. Det är en allroundskärm som är perfekt för alla dina spel- och underhållningsbehov.

Fördelar

 • Underbar 4K-skärm
 • Utmärkt svarstid och låg ingångsfördröjning
 • Anpassningsbar RGB-belysning
 • Bra urval av portar, inklusive HDMI 2.1
 • Bra betraktningsvinklar

Nackdelar

 • Inga inbyggda högtalare
 • Kontrastnivåerna är inte så höga som du kan förvänta dig
 • Reflektionshantering behöver förbättras