De 9 bästa verktygen för bildbeskärning för att förbereda din bild på sociala medier

Spread the love

Om du är på flera sociala medieplattformar känner du till kampen för att anpassa dig till de olika bildkraven.

Medan Facebook stöder inlägg som är av nästan vilken dimension som helst, finns det Instagram som har vissa begränsningar för det. Det betyder att du inte alltid kan ladda upp samma inlägg på båda dessa plattformar.

Om du är ett företag och bryr dig om konsistensen i din varumärkesimage och sociala aktivitet, är det inte tillrådligt att ladda upp bilder i olika storlekar för varje social medieplattform.

Istället kan du beskära bilderna i förväg till en universell storlek så att du kan ladda upp samma fil till alla webbplatser. Låter bekvämt, eller hur?

I det här inlägget kommer vi att titta på några av de bästa bildbeskärningsverktygen för att förbereda dina bilder för alla sociala medieplattformar.

Fördelar med att beskära bilder

Förutom att beskära dina bilder till en viss dimension kommer att göra ditt inlägg på sociala medier lätt att hantera, det finns också många förbisedda fördelar med det. Här är bara några av dem:

 • Eliminerar oönskade element
 • Det hjälper till att fokusera på huvudämnet
 • Tar bort oanvänt utrymme
 • Tillåter kompakt visning på alla enheter

Du måste dock tänka på att inte beskära bilden extremt eftersom det kan leda till kvalitetsförlust. Så länge du bara gör det som krävs bör du vara bra att gå.

Läs också: Verktyg för att göra bilder oskarpa och förbättra fotokvaliteten

Hur man beskär och ändra storlek på bilder manuellt i Windows

Windows-datorer har en inbyggd funktion som gör att du kan beskära dina bilder sömlöst. Här är stegen för det:

Steg 1: Leta upp bilden och högerklicka på den.

Steg 2: Välj Öppna med > Foton.

Steg 3: Nu, härifrån, måste du klicka på ikonen Redigera bild:

Steg 4: Klicka på ikonen Beskär & Rotera.

När beskärningsverktyget öppnas kan du dra och välja de områden du vill beskära från bilden och sedan trycka på Spara en kopia eller Spara från rullgardinsmenyn.

  Så här åtgärdar du felet "Något gick fel när du laddade ner din mall".

Alternativt kan du ändra storlek på bilden genom att klicka på de 3 prickarna istället för att klicka på ikonen Redigera bild.

Välj Ändra storlek på bild.

Klicka på Definiera anpassade dimensioner.

Du kan nu välja höjd och bredd.

När du är nöjd klickar du på Spara storleksändrad kopia och du är klar.

Hur man beskära och ändra storlek på bilder manuellt på Mac

Att beskära och ändra storlek på Mac är så enkelt som möjligt. Följ stegen nedan:

Steg 1: Leta upp bilden och dubbelklicka på den.

Steg 2: Klicka på ikonen Markup Toolbar.

Steg 3: Klicka på markeringsverktygsikonen och dra och välj området du vill beskära med markören.

Steg 4: När du är nöjd med valet klickar du på beskärningsikonen.

Alternativt kan du ändra storlek på bilden genom att klicka på ikonen Justera storlek.

Ange önskade mått.

När du är klar, tryck OK, och det är allt.

Nu när vi vet hur man manuellt beskära och ändra storlek på våra datorer, låt oss utforska verktygen som gör jobbet lättare för dig.

Fotor

Allt som krävs är några sekunder för Fotor att beskära dina bilder till valfri storlek och form, oavsett om du beskär en enskild bild eller flera i omgångar.

En av de coolaste funktionerna i det här verktyget är möjligheten att använda färdiga dimensioner för beskärning. Det finns till exempel alternativ för olika inlägg på sociala medier, som Facebook-omslag och YouTube-miniatyrer. Det låter dig också beskära bilder till former som hjärtan, stjärnor och rutor.

Fotor stöder stora bildformat; du kan använda verktyget gratis.

Canva

Canva har varit mitt favoritverktyg under lång tid nu, och jag tvivlar inte på att det kommer att förbli så. Den är otroligt mångsidig och har nästan allt du behöver för att skapa design.

Beskärning är bara toppen av isberget, men det gör ett bra jobb med att göra det. Du kan beskära ditt foto i olika former och storlekar och exportera det till olika format.

Verktyget gör det också enkelt att ta slutresultatet och anpassa det ytterligare efter eget tycke med hjälp av designverktyg.

  Topp 7 PHP-ramverk för bättre applikationsutveckling

Du kan använda detta underbara verktyg för absolut ingen kostnad alls.

iLoveIMG

En mycket praktisk webbplats för alla bildrelaterade lösningar, iLoveIMG är en one-stop-shop om ditt huvudproblem kretsar kring dina bilder. Förutom att ha funktioner som konvertering, storleksändring, komprimering och redigerare, låter den dig beskära dina bilder felfritt.

Det tar några sekunder att få jobbet gjort, och du kan komma igång genom att antingen dra och släppa din bild eller ladda upp den från dina filer.

Den har också möjlighet att importera bilder från Dropbox och Google Drive. Allt är molnbaserat, så att du kan komma åt det här verktyget från vilken enhet som helst.

Du kan använda iLoveIMG gratis.

Adobe Express

Förvandla dina bilder till önskad storlek med Adobe Express, ett mycket användbart verktyg som har många designmöjligheter förutom beskärning. Du kan använda filter, ta bort bakgrund samt lägga till GIF-filer och animationer.

Det finns så många sätt att få din bild att dyka upp med det här verktyget. Det låter dig också dela dina bilder med vänner eller på sociala medieplattformar.

Dessutom, om du inte vill börja om från början, kan du använda en av deras många mallar och ge din design ett försprång.

Du kan använda Adobe Express gratis och det fungerar sömlöst online.

BeFunky

Beskärning är superenkelt med BeFunky, och det låter dig ta bort överflödiga pixlar istället för att ändra storlek på dem. Det hjälper dig att uppnå den perfekta kompositionen med hjälp av deras samling av förinställda grödor, eller så kan du använda deras förinställda gyllene snitt för en klassisk gröda som bara inte kan gå fel.

Det finns flera sätt att beskära dina bilder med det här verktyget, så som användare har du många alternativ att välja mellan.

Den har också sociala medier-dedikerade beskärningsalternativ som gör det enkelt att hantera ditt inläggsschema eftersom du kan beskära dina bilder enligt de olika storlekskraven.

Vattenmärkt

Watermarkly beskär dina bilder bra och kräver ingen registrering eller installation. Du kan använda verktyget från din webbläsare och vilken enhet som helst där ute.

Det låter dig justera ditt eget förhållande eller använda ett fördefinierat bildförhållande för att beskära inom gränserna. Du kan släppa en enda bild eller flera för att spara tid i processen.

  Vad är en prenumeration i appen och hur man implementerar den [ 6 Tools]

Watermarkly har också dimensioner för sociala medier som du kan använda för att omedelbart beskära dina bilder till inlägg som är redo för sociala medier.

Andra möjligheter inkluderar att rotera bilder och lägga till en vattenstämpel.

VistaCreate

Du kan använda filter, justera färginställningar och beskära dina bilder exakt med VistaCreate.

Den har beskärningsförinställningar för alla sociala medieplattformar och deras syften, såsom:

 • Instagram story
 • YouTube-miniatyr
 • Facebook-omslag
 • Grafiskt inlägg

Du får också beskära baserat på olika former som du väljer. Den accepterar flera bilduppladdningar, och hela processen kan göras från din webbläsare.

VistaCreate har flera exportformatalternativ, som PNG, JPG och PDF. Jag är nästan säker på att du kommer att älska det här gratisverktyget.

Picsart

Jag har Picsart installerat på flera enheter eftersom det är en så användbar redigerare som har nästan allt du behöver. Det är först nyligen som jag insåg att den också har ett onlineverktyg för beskärning, och jag kunde inte vara lyckligare.

Med det här verktyget får du göra beskärning som inte försämrar kvaliteten. Dessutom tar det bara några sekunder och är helt gratis att använda.

När du är klar med beskärningen kan du ta den bilden i deras fotoredigerare och förbättra den ytterligare för att göra den visuellt imponerande om du vill.

Picsart är ett verktyg som visas på webbplatser som Forbes, BuzzFeed och Mashable.

RedKetchup

Enkelt men effektivt, RedKetchup har ett gäng anpassningsbara alternativ för att beskära, ändra storlek och sedan exportera det. Detta gör att du kan hålla dig i nivå med dina preferenser utan att kompromissa.

Den har förmågan att:

 • Välj mellan olika bildformatsinställningar
 • Rotera dina bilder
 • Ställ in beskärningsmått
 • Ställ in koordinater
 • Ändra storlek på mått
 • Skaldimensioner
 • Justera färgdjupet

Du får möjlighet att exportera bilderna i olika format, inklusive PNG, JPG, WEBP, GIF och mer.

Slutord

Om du har använt sociala medier ett tag nu känner du till kampen bakom att få dina inlägg att passa de exakta dimensionskraven. Tack och lov är lösningen inte raketvetenskap. Ovanstående beskärningsverktyg kommer att lösa problemet och förenkla ditt liv.

Därefter kan du kolla in de vanligaste fotoredigeringsuppgifterna som är enkla med dessa onlineverktyg.