De 9 bästa lösningarna för webbplatsövervakning för små och stora företag

Att driva ett onlineföretag kräver en webbplats med utmärkt prestanda.

Den visar upp dina produkter och tjänster inför dina potentiella kunder för att fånga deras uppmärksamhet samtidigt som du etablerar ditt varumärkes trovärdighet.

Men har du någon aning om hur det fungerar?

Tja, det finns massor av information du måste vara medveten om om din webbplats, inklusive sidladdningshastighet, drifttid, säkerhet, SEO-spam och så vidare. Dessa faktorer påverkar besökarnas aktiviteter på din webbplats, vilket så småningom leder till ekonomisk förlust.

Sådana faktorer har makten att påverka din övergripande verksamhet. Det är då omfattande verktyg för webbplatsövervakning kommer till hands för att ge all information du behöver till hands.

Dessutom, med ökningen av internetsårbarheter, komplexitet och trafik, räcker det inte med att endast övervaka webbplatsens drifttid. Du måste hålla ett öga på andra aspekter, inklusive världsomspännande hastighet, hur den laddas på olika enheter och övergripande prestanda.

Varför är webbplatsövervakning viktig?

A Rapportera säger att även 100 millisekunders fördröjning i sidladdningstid kan orsaka en 7% nedgång i omvandlingsfrekvensen. Därför, om din webbplats tar mer än 3 sekunder att ladda, kan du riskera att förlora ett betydande antal användare.

Låt oss snabbt ta en titt på några av fördelarna.

Insikter om webbplatsens stabilitet 📈

Hur skulle du veta om din webbplats står inför ofta driftstopp?

Finns det ett snabbt sätt att avgöra om din webbplats prestanda förbättras?

Utan ett övervakningsverktyg kan ditt företag stanna kvar, och du skulle aldrig veta.

Inkludera istället ett effektivt verktyg för att mäta alla dessa saker. När du har en rättvis uppfattning om det exakta problemet kan du hitta sätt att felsöka dem. Nu kan du också jämföra webbplatsens prestanda för att få en uppfattning om de områden där du har uppnått förbättringar.

Få besked 🔔

Oavsett hur robust din webbplats är, kommer den att möta driftstopp vid en viss tidpunkt. Orsakerna till detta kan vara så många – en plötslig trafikökning, dålig värd, felaktiga plugins eller värsta, cyberattack.

Och när din webbplats oväntat blir offline kan det kosta ditt företag i form av rykte, ekonomi och kunder.

Du kan inte stoppa sådana händelser, men hur du hanterar det spelar roll.

Webbplatsövervakningslösningar övervakar din webbplats 24/7 konstant för att kontrollera den hundratals gånger dagligen. Du kan också få aviseringar när sidan går offline, som du omedelbart kan svara på och åtgärda problemen.

Kontrollera driftstopp som ett proffs 😎

Det kan ta längre tid att åtgärda problemet. Och när det gör det kan du släppa uttalanden via sociala mediekanaler eller dela via statussidan att du arbetar med frågan. Du kan också försäkra dem att kontakta dig med alternativa medier om de behöver hjälp.

På så sätt kan du förbättra din relation med dina kunder och minska ryktesskador.

Låt oss ta en titt på några av de bästa lösningarna för webbplatsövervakning för att gynna ditt företag i olika vertikaler.

DataDog

Övervaka din webbplats proaktivt med DataDog.

Du kan få snabba varningar om tillgänglighet och prestanda för din webbplats. Den övervakar och underhåller dina SLS:er, validerar HTTP-förfrågningar från flera platser och erbjuder unika integrationer med din infrastruktur, APM och loggar.

För att bevara användarupplevelsen utför den automatiska tester och övervakar viktiga affärstransaktioner. Den visar slutanvändarens resor genom vattenfallsvisualisering med skärmdumpar på varje steg. DataDog kan förstöra prestanda baserat på enheter och platser och utföra rotorsaksanalys proaktivt och felsöka med APM-integrationer.

Med hjälp av dess webbinspelare kan du skapa tester inom några minuter. Detta GUI-baserade gränssnitt är kodfritt och superenkelt att använda. Den kan registrera användaraktiviteter, utföra kraftfulla valideringar med hjälp av flexibla variabler och påståenden. Det ger också dina icke-tekniska team möjlighet att skapa webbläsartester.

DataDogs tester är AI-drivna och självunderhållande, vilket uppmuntrar dina team att bygga nya funktioner. Dessa intelligenta tester kan omidentifiera element efter UI-ändringar och uppdaterar andra befintliga tester automatiskt för att övervaka nya UI-element.

Uppåtgående trender

Testa kärnfunktionerna på din webbplats som registreringar, inloggningar, betalningsskärm och kundvagnar med Uppåtgående trender. Den tillåter inställning av en transaktionsmonitor för att testa webbläsararbetsflöden genom sin Transaction Recorder. Du kan enkelt registrera alla dina transaktioner genom enkla klick och navigering genom webbplatsen.

När allt är fångat och aktiverat testar webbläsaren Chrome de inspelade stegen på olika kontrollpunkter som är tillgängliga över hela världen. Du kan ställa in allmänna transaktionsaktiviteter som lösenordsåterställning, kontoändring, schemalägga möten, boka flyg och göra bokningar, allt med Uptrends.

Driver du SaaS-verksamheten?

Övervaka dina SaaS-applikationer för att säkerställa att användare kan registrera sig och utföra nödvändiga saker smidigt.

Testa lasthastigheten övervaka flaskhalsar, prestandatrender och andra problem när som helst. Ta webbläsarskärmdumpar för att få en uppfattning om hur din sida ser ut. Du kan få vattenflödesdiagram och spåra alla filer som webbläsaren har laddat ner för att hitta specifika fel som är ansvariga för långsam sida som körs.

Uptrends ger dig också möjlighet att lagra certifikat och transaktionsuppgifter säkert krypterade inuti Uptrends Vault.

Checkly

Checkly är en aktiv övervakningsplattform för utvecklare som bygger moderna webbplatser. Du kan använda JavaScript för att övervaka prestanda, korrekthet och drifttid för dina webbappar och API:er. Den kombinerar sömlöst användarvänlighet och snabb installation med programmerbara funktioner och integrationer som utvecklare kommer att älska. Inte konstigt att de namnger moderna teknikföretag som Vercel, Humio eller 1Password som sina kunder.

För att övervaka din frontend kör Checkly JavaScript och webbläsarkontroller med öppen källkod. Du kan dyka in i koden själv eller använda Huvudlös inspelare, ett populärt Chrome-tillägg med öppen källkod från Checkly, för att skapa manus för Puppeteer och Playwright. För att övervaka dina API-slutpunkter kan du konfigurera fullfjädrade HTTP-förfrågningar med flexibla påståenden och Node.js-baserade setup/teardown-skript.

Checkly är byggd med utvecklare i åtanke. Allt är anpassningsbart, väldokumenterat och det kraftfulla REST API låter dig orkestrera och automatisera dina kontroller, till exempel med Terraform. Kontroller kan utlösas från GitHub eller köras enligt schemat med ned till 1 minuts intervall över globala datacenter.

Du kan komma igång med en gratis utvecklarplan och de erbjuder en transparent utförandebaserad modell för större projekt. Allt som allt en bra lösning för att övervaka moderna webbplatser.

Webbplats 24×7

Med proaktiv webbplatsövervakning av Webbplats 24×7, kan du kontrollera prestanda och drifttid på din webbplats med IPv6/IPv4 från 110+ platser över hela världen. Den utnyttjar avancerade verktyg som TLS/SSL-certifikatövervakning, Domain Expiry Monitor och andra fel genom Website Defacement Monitor.

Site24x7 meddelar det ögonblick ett problem dyker upp och ger djupare synlighet i svarstidsfrågor som anslutningstid, DNS-tid, nedladdningstid, första-byte-tid, SSL Handshake-tid, etc. Du kan analysera hur din webbplats svarar; samla in data om TLS/SSL-protokollversion, förstå svitdetaljer som bulkkryptering, hashfunktion och nyckelutbyte.

Övervaka interna nätverk med global serverövervakare på privat moln och få full synlighet i infrastrukturen också.

Site24x7 erbjuder ett robust registreringsverktyg för att utföra syntetisk övervakning och mäta användaraktiviteter i flera steg. Du kan också övervaka applikationer som registreringsformulär, kundvagnar, HR-portaler och mer och analysera innehållets noggrannhet och svarstid.

Med Real User Monitoring kan du mäta verklig användarupplevelse genom att analysera prestandan för din webbläsare, plats, ISP och plattform. Kontrollera nätverksenheter som DNS-upplösningstid, omdirigeringstid, anslutningstid, sidrendering, nedladdningstid, dokumentbehandlingstid och mer.

Ta emot omedelbara varningar via SMS, e-post, röstposter, snabbmeddelanden, RSS och push-meddelanden när din webbplats är offline. Få sammanfattande rapporter för att förstå stilleståndsfrekvens, webbplatstillgänglighet, svarstid, etc. du kan se mätvärden i heatmap-widgets och grafer.

Det låter dig definiera SLA samtidigt som du vägleder dess efterlevnad. Olika typer av rapporter som den tillhandahåller förutom sammanfattande rapporter är upptagna timmarsrapporter, SLA-rapporter, TOP N-rapporter, resultatrapporter och hälsotrendrapporter.

LogicMonitor

Få en fullständig överblick över din webbplats tillgänglighet och kontrollera dess tillgänglighet från flera testplatser med LogicMonitor.

LogicMonitor övervakar, varnar och visar din webbplats tillgänglighet i realtid. Det ger dig avancerade instrumentpaneler där du kan få all data du kan behöva på ett ställe. Pinga IP-adresser från externa platser och ta reda på webbplatsens prestanda genom att övervaka rundresor, status, traceroutes, inkommande eller utgående paket och mer.

Gör regelbundna förfrågningar till webbadresser via HTTP GET, POST eller HEAD. Med webbkontroller kan du övervaka svarstid, lästid, SSL-status, tid för SSL-handskakning, anslutning och DNS-upplösning.

Komponera simuleringar för användartransaktioner, hantera autentiseringar och leta efter särskilt innehåll. Bestäm problem som rör leverans av tjänster genom att koppla affärstransaktioner med din webbplats prestanda och nätverk.

Dess grundorsaksanalys och smart analogi-detektering kan skilja mellan tjänstepåverkande varningar och icke-tjänstpåverkande varningar, så du behöver inte kontrollera det varje gång. Schemalägg driftstopp, konfigurera varningar och definiera varningar baserat på tillgänglighet från flera platser eller platser. Du kan filtrera och visa varningar från varningsfliken eller varningssidan baserat på svårighetsgrad, instans med mera.

Uptime.com

Letade du efter en pålitlig övervakningslösning för din webbplats, domäner eller server?

Uptime.com är en av de bästa du kan välja. Den levererar kapacitet i företagsklass till rimliga priser.

Uptime.com kontrollerar tillgängligheten på din webbplats varje minut från 30 platser över hela världen. Den kan skicka varningar till dig via telefonsamtal, e-post, webhooks, Twitter eller SMS när din webbplats går offline. Du kan få drifttidsrapporter tillsammans med servertidsrapporter i detalj på månads-, vecko- eller till och med dagligen.

Den använder Yandex Safe Browsing och Google Safe Browsing för att skanna webbplatser efter viruset. Dessutom har den obegränsad förmåga att ständigt övervaka alla transaktioner, e-postmeddelanden, Real User Monitoring, Ping, API, HTTP(s), DNS, TCP, SSH och mer.

Få detaljerad rapportering, sammanfattningar och grafer för en viss tidsperiod. Du kan också skapa en offentlig statussida, SLA-rapporter och privata instrumentpaneler. Uptime.com underlättar felfri integration så att du kan skicka data till olika program du redan använder för att göra ditt arbetsflöde enklare och spara tid.

Dotcom-Monitor

Ta reda på när din webbplats går ner oväntat med Web Application Monitoring by Dotcom-Monitor. Det låter dig skapa skript för att emulera användarinteraktioner tillsammans med transaktioner på din webbplats.

Du kan registrera användarsökvägen medan du navigerar på din webbplats, övervaka från olika platser via dess globala övervakningskanal eller dess privata agent. Granska vattenfallsdiagrammen för dina skript och få varningar omedelbart i händelse av misslyckanden.

Dess EveryStep Web Recorder interagerar med teknologier som HTML5, AJAX, Flash, WebSocket, Silverlight och Java Applet. Den övervakar din webbplats varje minut från olika platser över hela världen och varnar dig omedelbart.

Den erbjuder enkla integrationer och en live-instrumentpanel för att se realtidsrapportering för data på hög nivå, inklusive prestandastatistik. Du kan ta emot rapporter i HTML-, PDF- och CSV-filer. Identifiera prestationsmönster, analysera trender och förutsäg framtida insikter.

StatusCake

StatusCake är en branschledande lösning för webbplatsövervakning, med över 150 000 kunder från små och medelstora företag och stora företag som använder dem för att hålla sin webbplats online varje dag. Med en gratis-för-livet-plan och konkurrenskraftiga priser på sina betalplaner ger StatusCake alla tillgång till verktygen som ser till att webbplatser presterar på sitt bästa.

StatusCakes ledande funktion, övervakning av drifttid, kontrollerar din webbplats från 43 platser i 30 olika länder och varnar dig om alla nedtider på webbplatsen inom några sekunder.

Vill du inte bli larmad via SMS mitt i natten?

StatusCake erbjuder 18 integrationer för varningar inklusive PagerDuty, Slack, Microsoft Teams och Skype.

Få SSL-övervakning som ger dig varningar när ditt SSL-certifikat löper ut, domänövervakning för att säkerställa att din domän alltid är säker och säker, övervakning av sidhastighet för att hålla dig högt upp i Google-rankingen och generera intäkter, serverövervakning för att se till att du har t överskred RAM-användningen och mycket mer.

Använd deras anpassade rapporteringsverktyg för att identifiera problemområden med din webbplats, uppdatera dina kunder med en offentlig statussida, skicka e-postmeddelanden från varumärken när du upplever webbplatsstopp, ställa in kontrolltaggar för mer avancerad data och ha en instrumentpanel i realtid som visar dig webbplats hälsa.

Pingdom

Få insikter om prestanda och tillgänglighet på din webbplats direkt med Pingdom av SolarWinds och leverera en bättre användarupplevelse. Den erbjuder komplett webbplatsövervakning som kombinerar verklig användare och syntetisk övervakning för förbättrad synlighet och felsökning.

För syntetisk övervakning kan Pingdom simulera besökarnas aktiviteter med din webbplats för att informera dig om vilket tillstånd din webbplats går offline. Genom upptidsövervakning kontrollerar den om webbplatsen är tillgänglig från 100+ platser över hela världen.

Den innehåller också sidhastighetsanalys för att hjälpa till att felsöka problemet och transaktionsövervakning för att testa komplexa transaktioner på din webbplats. Du kan testa nya registreringar, sökning, användarinloggning, URL-kapning, kundvagnsanalys och mer.

Pingdoms verkliga användarwebbplatsövervakning låter dig få insikter i hur dina faktiska användare interagerar med din webbplats. Med denna enkla och skalbara övervakning kan du mäta webbplatsens prestanda i realtid, förstå besökarnas upplevelse baserat på enheten, platsen och webbläsaren de använder.

Jämför statistik för webbplatsanvändning med jämna mellanrum för att mäta förbättringar från förra månaden, kvartalet eller året. Du kan fatta bättre marknadsföringsbeslut med hjälp av statistik som toppbesökta sida, toppwebbläsare, toppplattform och aktiva sessioner tillsammans med avvisningsfrekvens.

Pingdom är bra för digitala marknadsförare, nystartade företag och små och medelstora företag.

Slutsats

Din webbplats är det första dina besökare kommer att lägga märke till om ditt företag. Därför måste du ha en uppfattning om hur din webbplats presterar inför dina slutanvändare. Låt inte dess hastighet eller prestanda förstöra användarupplevelsen.

Välj istället de ovan nämnda tjänsterna för webbplatsövervakning för att få insikter om den övergripande prestandan och drifttiden för din webbplats för att uppvakta dina kunder och omvandla den till en intäktsgenererande maskin!