De 9 bästa kompassapparna för Android

En kompassapp använder telefonens sensorer för att hjälpa dig att navigera genom nya terränger och hitta tillbaka. Du kan installera en på din Android-enhet och använda den för att spåra aspekter som din rutt, hastighet, avstånd och höjd. Här är vår lista över de bästa kompassapparna för Android.

1. Compass 360 Pro

Compass 360 Pro är utan tvekan den bästa gratis kompassappen för Android att använda i områden med problem med internetanslutning. Appen verkar korrekt för det mesta och kan fungera offline.

Appen har magnetisk och sann nord, med självvariation, och ett alternativ för att se din latitud och longitud. Du kan använda dess decimalbäring för att komma åt detaljerade riktningar eller kardinalbäringen för att få allmänna riktningar.

Compass 360 Pro inkluderar en inbyggd hastighetsmätare för att spåra avstånd, hastighet och riktning och ett väderverktyg för att övervaka element som vindhastighet, fuktighet och sikt. Den stöder också många språk, inklusive spanska, franska och kinesiska. Detta, tillsammans med dess förmåga att arbeta var som helst över hela världen, gör den till en idealisk följeslagare för världsresenärer.

Ladda ner: Compass 360 Pro (Fri)

2. Kompassstål

Compass Steel är en enkel, annonsfri kompassapp med en sann kurs och magnetisk kurs. Kompassen är hyllad för sin noggrannhet och stränga sekretessåtgärder, inklusive ingen datainsamling eller spårning.

Den självkalibrerande appen har en lutningskompensationsfunktion som hjälper till att få korrekta mätningar. Den har också en sol- och månriktningsindikator, mörkerseendeläge och flerfärgsteman att välja mellan. Du kan också ändra formatet för platskoordinater, höjdenheter och antalet kompassriktningar.

Ladda ner: Kompass stål (Gratis köp i appen finns)

3. KTW Digital kompass

Om du letar efter en förenklad design som visar både magnetiskt och äkta nord, kan Digital Compass passa. Den innehåller också ett kartverktyg med satellitstöd.

Kompassappen låter dig hitta din aktuella position, lutningsvinkel, höjd, sensorstatus och magnetfältstyrka. Det är också praktiskt för att bestämma riktningen du är vänd, inklusive bäring, azimut eller grad.

Byggd med en magnetometer, accelerometer och gyroskop kan Digital Compass användas för olika uppgifter, inklusive att kalibrera din TV-antenn, spåra horoskop och identifiera Qibla-riktningen. Appen låter dig också lägga till en riktningsmarkör och kalibrera mindre exakta avläsningar. Vifta bara med din enhet i ”figur 8”-rörelsen för att kalibrera.

Ladda ner: Digital kompass (Gratis köp i appen finns)

4. Fulmine Software Compass

Denna funktionsrika kompassapp har magnetiska och sanna rubriker med många longitud- och latitudformat och stöder användning av platskoder istället för gatuadresser. Detta gör det användbart i områden utan gatuadresser.

Appen stöder statusfältsaviseringar för enkel åtkomst på en låst skärm eller när du använder andra appar. Den låter dig också markera din nuvarande plats för att snabbt navigera till var du kom ifrån och kopiera-klistra in GPS-koordinater på en karta.

Appen kräver inga onödiga behörigheter och fungerar utan dataanslutning eller GPS, precis som dessa offline GPS-appar för Android. Dessutom stöder den många språk, inklusive italienska, spanska, portugisiska och turkiska.

Ladda ner: Kompass (Gratis) | Compass Pro (2,49 USD)

5. Kompass & Höjdmätare

Compass & Altimeter är en kompassapp med ett enkelt gränssnitt. Medan det fungerar offline behöver du en internetanslutning för att se adressen till din nuvarande plats.

Appen visar din verkliga höjd och flera format för latitud och longitud. Den visar också tider för soluppgång och solnedgång och stöder flera koordinatsystem, inklusive Swiss Grid och British National Grid.

Dessutom stöder den UTM (Universal Transverse Mercator) för att tilldela koordinater på jordens yta och EGM96 (Earth Gravitational Model) för geoidreferenser.

Ladda ner: Kompass & Höjdmätare (Gratis köp i appen finns)

6. Compass Galaxy

Compass Galaxy är en kompassapp utan krusiduller för Android utan onödiga behörigheter. Tack vare dess enkla gränssnitt och minimala funktioner är den väldigt nybörjarvänlig.

Kompassappen är lätt på annonser och använder väldigt lite enhetsminne. Den meddelar dig också när den behöver kalibreras, vilket du enkelt kan göra genom att göra en ”figur 8”-gest med din enhet.

Ladda ner: Kompass Galaxy (Fri)

7. Compass Steel 3D

Compass Steel 3D är en annonsfri, spårningsfri app som inte samlar in användardata. När du lutar din Android-enhet rör sig kompassen i 3D, nästan som om du håller en fysisk kompass.

Android-kompassappen erbjuder sanna och magnetiska rubriker, självkalibrering och flera färgteman. Den innehåller också en riktningsindikator för solen och månen, tillsammans med tider för sol och mån. Observera att Compass Steel 3D kräver åtkomst till dina platskoordinater för att beräkna sann kurs.

Ladda ner: Compass Steel 3D (Gratis köp i appen finns)

8. Smart kompass

Smart Compass erbjuder olika verktyg, inklusive en GPS-hastighetsmätare, en skärmfångstfunktion och en metalldetektor. Den innehåller också ett standardläge som använder enhetens kamera för att visa en verklig vy av din omgivning.

Kompassappen för Android har flera andra lägen, inklusive natt, digital, teleskop och ett Google Maps-läge med satellit- och gatukartor. Gratisversionen innehåller dock annonser, som du kan ta bort genom att uppgradera till betalversionen.

Premiumalternativet har en bilsökare, Qibla-sökare, individuell metalldetektor och stöd för att dela din GPS-plats. Den låter dig också hitta bäring och avstånd till en angiven plats.

Ladda ner: Smart kompass (Gratis) | Smart Compass Pro (2,50 USD)

9. PixelProse Compass

Compass by PixelProse är en kompassapp med en funktion för magnetisk deklinationskorrigering för optimal noggrannhet. Du kan enkelt installera det, även på ditt SD-kort, och söka efter nya platser med namn eller adress. Så här flyttar du appar till ett SD-kort.

Appen stöder flera koordinatformat och visar vinklar i grader. Den beräknar höjd med EGM-96 och visar horisontell noggrannhet baserat på din telefons GPS-sensor.

Appen låter dig hitta Kaaba-riktningen, spara platser för att spåra senare och tala om tiderna för soluppgång och solnedgång. Du kan också använda den för att beräkna höjd över havet eller hitta den kortaste vägen till en plats.

Ladda ner: Kompass (Gratis köp i appen finns)

Använd en gratis kompass på din Android-enhet

Telefonkompassappar är ett utmärkt sätt att bestämma din plats och återvända riktning. De flesta av apparna vi har listat är gratis och mycket enkla att använda, utan några inställningar behövs.

Men att navigera genom den okända och oupptäckta världen kan vara utmanande, och din kompass kan misslyckas. Därför kan du tycka att det är värt att utforska alternativa reseappar för att göra dina resor lättare och njutbara.