De 9 bästa HR-chattbotarna för förbättrat medarbetarnas engagemang

Rollen för mänskliga resurser har utvecklats på grund av expansionen av fjärr- och hybridarbetskulturer. I det här scenariot har AI-drivna HR-chatbotar dykt upp som kraftfulla verktyg för att hjälpa företag att hantera HR-aktiviteter.

Målen för alla HR-avdelningar är enkla. Fyll rekryteringsförfrågningarna snabbt, kommunicera med de anställda för att lösa löner, förmåner och konflikter på arbetsplatsen och håll de anställda engagerade i företagets tillväxtmål.

Även om ditt befintliga HR-team mår bra, kan du förbättra deras produktivitet med många gånger om du får den bästa HR-chatboten med AI. En AI-baserad HR-chatbot minskar arbetsbelastningen för mänskliga HR-chefer och chefer. Därför kan ditt HR-team investera mer tid i att lösa komplexa problem.

Fortsätt läsa för att utforska de bästa mänskliga resurserna chatbots med konversations-AI och ta medarbetarnas engagemang i din organisation till en överlägsen nivå.

Vad är en HR Chatbot?

En HR-chatbot använder generativ AI, naturlig språkbehandling (NLP), maskininlärning (ML), djupinlärning och neurala nätverksteknologier. Chatboten använder sådana datortekniker för att ge snabb hjälp med HR-ämnen som förmåner, ledighetspolicyer, introduktion, utvärderingar och tillväxtprogram.

Förutom avancerat stöd för artificiell intelligens kommer HR-chatbotar också med dataanslutningar och mjukvaruintegrationer för HR-processautomatisering. Du kan ansluta den interna policydatabasen, rekryteringsprocesser och andra HR-verktyg till AI-chatboten så att den automatiskt kan bearbeta repetitiva uppgifter.

För att inte tala om, HR-chatbotar är de perfekta verktygen för att samla in obegränsad feedback, enkätdata och enkätdata på ett organiserat sätt. Senare kan du använda vilket AI-dataanalysverktyg som helst för att producera handlingsinsikter från sådana rådata.

Hur hjälper en HR Chatbot med HR-anställda interaktioner?

Om ditt företag har fjärranställda, hybridanställda och anställda på plats är det en utmanande uppgift att hålla alla engagerade. Det kan vara riktigt svårt för fjärranställda, frontlinjen och hybridanställda att ansluta till en HR för att lösa HR-relaterade problem eller få svar.

Återigen, när antalet anställda på plats växer mycket, kanske den befintliga personalstyrkan på HR-avdelningen inte kan hantera alla inkommande förfrågningar. Här kommer en AI-tränad HR-chatbot.

Den kan ansluta sig till dina företagsappar, HRMS-system, rekryteringsverktyg och andra databaser. Sedan kommer den att visas som en AI-chatbot för konversation på företagets intranät, webbplatser, mobilappar eller produktivitetsverktyg.

Anställda kan ställa frågor till AI-chatboten på naturligt språk och få snabba svar utan att störa en riktig HR. Om problemet är komplext och behöver genuint ingripande av en mänsklig HR, kan den skapa en biljett och föra den vidare till nästa nivå.

I kärnan är HR-chatbotar här för att minska arbetsbelastningen för ditt HR-team så att mänskliga HR:er kan leverera mer komplexa och strategiska ansvarsområden än att svara på repetitiva förfrågningar om löner, förmåner etc..

Nedan hittar du andra anmärkningsvärda fördelar med att använda en AI HR-chatbot:

 • HR-chatbotar introducerar robotprocessautomatisering i tröttsamma HR-processer
 • Minska behovet av mänskliga HRs när antalet anställda växer
 • Sprid HR-policy, löner, förmåner, karriärutveckling, etc., information snabbt
 • Förmåner, ledigheter, löner etc., handläggningen blir snabbare och mer prisvärd
 • HR-avdelningen kan rekrytera och ombord snabbare
 • Du kan göra HR-support tillgänglig 24 gånger 7 i 365 dagar
 • Ge opartiska, polerade och personliga svar på anställdas frågor om HR-processer

Läs också: Engagera mer på dina målsidor genom att använda Chatbot

#1. Förmåner registrering

AI-samtal chatbots kan hjälpa anställda att förstå och registrera sig för företagets förmåner, såsom sjukförsäkring, pensionsplaner, etc.

#2. Onboarding av anställda

Sådana verktyg kan vägleda dina nyanställda genom hela introduktionsprocessen. Verktyget förser dem med nödvändig information och pappersarbete. Den svarar också på deras frågor relaterade till processen.

#3. Träning och utveckling

Chatbots kan rekommendera utbildningsprogram och lärresurser utifrån anställdas roller och karriärmål.

#4. Konfliktlösning

HR-chatbotar kan också erbjuda vägledning och resurser för att hjälpa anställda att lösa konflikter på arbetsplatsen.

#5. Efterlevnad och etik

Dessa AI-konversationsverktyg kan utbilda anställda om företagets policyer och etiska riktlinjer.

#6. Karriärutvecklingsstöd

Smarta AI chatbots för HR kan hjälpa anställda att utforska karriärmöjligheter inom organisationen.

#7. Avsluta intervjuer

HR-chatt-AI:er kan genomföra exit-intervjuer och samla feedback från avgående anställda för att förbättra kvarhållningen och identifiera potentiella problem.

#8. Medarbetarundersökningar och feedback

HR-chatbotar kan genomföra undersökningar för att samla in feedback från anställda om olika aspekter av deras arbetslivserfarenhet.

#9. Ledningshantering

Chatbots kan också underlätta processen att begära och godkänna ledighet, vilket säkerställer efterlevnad av företagets policyer.

#10. Performance Management

Generativa chatt-AI:er med HR-specialiteter kan hjälpa till att sätta prestationsmål, genomföra utvärderingar och ge feedback till anställda.

Hittills har du lärt dig skälen till att välja en AI-driven HR-chatbot för att hantera HR-processerna i en organisation eller HR-outsourcingbyrå.

Nedan hittar du nu de trendiga verktygen som får fart på marknaden genom att på ett tillförlitligt sätt hantera HR-frågor och automatisering för alla branscher:

Paradox AI

Om du är en rekryterare som hatar att spendera timmar med att göra vardagliga, repetitiva uppgifter, måste du börja använda Paradox AI. Den här programvaran för konversationsrekrytering automatiserar processen att ha konversationer med sökande och hjälper dig att anställa rätt personer snabbare.

Det erbjuder många alternativ för att anpassa chatboten efter dina affärsbehov. Du kan också använda detta för att automatisera intervjuschemat. Funktionen för visuell bedömning gör beslutsfattande lättare för dig. Denna lösning stöder 30+ språk, så du kan använda den för att hyra från hela världen.

Paradox AI chatbot kan enkelt hitta det mest lämpliga jobbet för en sökande genom att använda sin plats, återuppta korsmatchning och konversationssammanhang. Det erbjuder också en personlig upplevelse för individer baserat på deras frågor och svar.

Mänskligt

Mänskligt är den rätta AI-chatboten för konversation för organisationer som letar efter anställning och retention i hög volym. Det erbjuder en kombination av automatiserade chattinteraktioner och AI virtuell intervjuanalys. Det moderniserar ditt engagemang med kandidaterna genom att göra processen effektiv.

Denna HR-chatbot använder olika engagemangskanaler som chatt, SMS, sociala medier och QR-koder och kan integreras med din befintliga ATS och CRM för att effektivisera kandidatinteraktion. Den kan ställa den rätta uppsättningen frågor till de sökande för att granska dem utan fördomar.

Humanly kan också föreslå att du ställer rätt kulturfråga till kandidaterna. Det hjälper också att mäta det potentiella livstidsvärdet för en kandidat genom prediktivt lärande. Automatisering av schemaläggning och screening, virtuell intervjuassistent och referenskontroll är andra funktioner i denna lösning.

Landbot

Om du vill skaffa en HR Chatbot med en mänsklig touch, gå för Landbot. Denna lösning kommer inte bara att förbättra talangförvärvsprocessen för ditt företag utan erbjuder också en fantastisk introduktionsupplevelse för de sökande.

På den här plattformen kan även icke-tekniska proffs enkelt skapa och distribuera anpassade chatbots med hjälp av chatbotbyggaren utan kod. Du kan också få den att använda variabler för att samla in, lagra, hämta och organisera data i realtid. Således kan du se till att boten erbjuder objektiva, databackar och personliga svar på frågorna för att främja transparens.

Landbot gör det möjligt för organisationer att koppla ihop sina HR-chatbotar med befintliga verktyg för strömlinjeformat arbetsflöde och förbättrade interna processer. Dess smarta integration stöder Slack, Mailchimp, Airtable, Calendly, Dragonflow, Zapier och Google Analytics.

Phia

Phia är en AI-driven HR-chatbot som låter dig erbjuda en omdefinierad upplevelse till dina anställda. Denna intelligenta assistent kan hjälpa företag med pre-boarding, vanliga frågor, onboarding, engagemang och HR helpdesk.

Den erbjuder 24×7 realtidsassistans till de anställda och genererar HR-biljetter som automatiskt tilldelas rätt person eller avdelning. Du kan till och med ladda data om dina företagspolicyer och tillhörande efterlevnad till Phia. Det kan till och med generera kontextuella svar från långa dokument till att svara på frågor.

Med Phia kommer medarbetarnas engagemang att vara interaktivt och roligt – tack vare idékampanjer, undersökningar, erkännanden, uppgifter och förslag som genereras av det. Det stöder också integration i olika kommunikationskanaler som Slack och MS Teams. Dess konversationsgränssnitt är också idealiskt för att kontrollera semesterkalendrar, lämna saldon, etc.

Rezolve.ai

Rezolve.ai är en innovativ lösning som kan stärka ditt HR-bord. Dess automatiserings- och självbetjäningsfunktioner förbättrar effektiviteten hos ditt HR-team samtidigt som dina anställda håller sig engagerade och produktiva. Den AI-drivna virtuella assistenten för denna lösning kan integreras i Microsoft Teams och Slack.

Den kan svara på allmänna vanliga frågor och skapa arbetsflöden för HR. Rezolve.ai automatiserar också onboarding, tilldelar utbildning och svarar på frågor från nya medlemmar. Det håller också de anställda engagerade i undersökningar, tester och frågesporter.

DRUID Conversational AI

DRUID Conversational AI virtuell assistent tjänstgör i flera HR-roller sömlöst. Du kan integrera den med din företagswebbplats, intranät och mobilapp för att bearbeta HR-uppgifter. Uppgifterna som den kan utföra sträcker sig från att svara på vanliga HR-frågor, lägga ut rekryteringar, ta in nya rekryter, genomföra intervjuer med anställda om att behålla anställda och lämna anställda.

Om du behöver distribuera en konversations-AI för att hjälpa interna anställda eller externa entreprenörer, kan DRUID-lösningsbiblioteket hjälpa dig med det. Den har mer än 500 AI-drivna HR-kunskaper. Färdigheterna blandas och matchas i mallar som är lätta att distribuera.

Dess konversations-AI-verktyg drivs av standardteknik för AI-industrin som NLP och NLU. Chatboten kommer med mer än 99 % noggrannhet när den svarar på frågor från anställda. Det kan uppnå denna bedrift genom att integrera med ditt företags databaser och system.

Leena AI

Erkänd av Gartner, Leena AI är en pålitlig leverantör av lösningar som är relevanta för virtuella HR-assistenter, rekryteringsprogram och onboardingsystem för nya rekryteringar. Leena AI är också en pålitlig leverantör av tekniska orkestratorer för medarbetarupplevelse, medarbetarens röst och integrerad HR-servicehantering.

Den kommer med en allt-i-ett HR-lösning som kan hantera alla uppgifter mellan anställning och pensionering. HR-chatboten är populärt känd som Leena AI WorkLM. De fyra kärnmodulerna i denna AI-chattbot är följande:

 • Leverans av HR-tjänster
 • Organisationsövergripande eller personliga meddelanden
 • Medarbetarnas engagemang
 • Organisation kunskapshantering

WorkLM kommer förutbildad med standard HR-processinformation. Du kan enkelt integrera med intranät, webbplatser, WhatsApp, mobilapp, Slack-kanaler, etc. Dessutom kan Leena AI WorkLM stödja mer än 100 språk.

CoRover AI

CoRover AI kan vara din och dina anställdas go-to chatbot för svar på alla möjliga HR-supportfrågor eftersom verktyget drivs av toppmoderna AI- och ML-lösningar för att erbjuda HR-supportautomatisering för medarbetarengagemang och upplevelsehantering.

HR-chatboten kan acceptera text, röst och videor från flera medier som WhatsApp, Facebook, Google Business Messages, etc. Dess VIdeoBot drivs av en integrerad digital tvilling.

Mångsidig och flerkanalsintegration är en av dess bästa funktioner. Den kan synkronisera data från de flesta affärs-CRM, ERP, databasprogramvara, sociala mediekonton, e-postmeddelanden och mer. Dessutom låter den dig också integrera system i den med hjälp av API-anrop.

ENLIGT

ENLIGT låter dig få ut det mesta av konversations-AI för att erbjuda en futuristisk HR-upplevelse i processerna för rekrytering, introduktion och administrering av anställda. Denna HR-chatbot är också användbar för all slags intern och extern kommunikation med dina anställda och arbetssökande.

När ditt företag börjar använda denna lösning kommer ditt HR-team att vara fritt från att utföra dagliga vardagliga uppgifter. Eftersom de kan fokusera mer på komplexa uppgifter och samtal, förbättras effektiviteten i dina affärsprocesser.

ONLIM ger korrekta, personliga och omedelbara svar till dina sökande 24/7 samtidigt som de håller dem uppdaterade om deras ansökningsstatus. Det underlättar snabb onboarding, vilket resulterar i en högre tillfredsställelse bland de sökande. Dessutom kan företag koppla denna lösning med datakällor som kunskapsdatabaser för att svara på komplexa frågor.

Slutord

Inkludering och regelbunden implementering av HR-chatbots på arbetsplatsen har bevisade fördelar. Dessa konversations-AI-verktyg erbjuder personlig support till en överkomlig kostnad. Anställda på distans, på plats och hybridarbete kan nu få HR-relaterad assistans snabbt online.

Prova de ovan nämnda HR-chatbotarna nu och välj den som passar ditt företags behov och budget.

Kolla sedan in anpassade chatbotbyggare som drivs av ChatGPT för din webbplats.