De 9 bästa gratisspelen för Nintendo Switch

Efter att ha spenderat så mycket pengar på att köpa en Nintendo Switch har du förmodligen inte tillräckligt med pengar för att köpa alla spel du vill ha.

Lyckligtvis har Nintendo eShop en lösning: gratisspel. Det finns många fantastiska spel du kan ladda ner och börja spela utan att spendera en enda krona.

Här är några av de bästa gratisspelen du kan få på din Nintendo Switch.

Det hade dröjt länge, men 2022 såg vi äntligen Fall Guys för första gången på Nintendo Switch. Den goda nyheten är att Fall Guys kom ut som ett gratisspel. Var väntan värt det? Det är förmodligen upp till dig att bestämma.

Det som är sant är att det här spelet fortfarande är fånigt, charmigt och roligt att spela. Du kommer att styra din alldeles egna Fall Guy, som du kan anpassa med olika skal, accessoarer och emotes.

Det finns också många olika spel du kan spela själv, med slumpmässiga spelare eller med vänner och familj. Huvudmålet är att slå så många minispel som möjligt och tjäna erfarenhet, Kudos (det här spelets valuta i spelet) eller kronor.

Även om Fall Guys kan kännas repetitivt om du spelar det för länge, är det fortfarande ett trevligt spel att spela när du är ledig eller när du vill spela något som inte kräver mycket skicklighet.

Om du älskar Pokémon, pussel och gratisspel, kommer du säkert att älska Pokémon Café ReMix. Tidigare känt som Pokémon Café Mix, det här spelet låter dig hantera ditt alldeles egna café och servera mat och dryck till Pokémon som besöker dig.

Spelupplägget är ganska enkelt: du behöver mest tillgodose dina kunder och ge dem rätterna de vill ha. Du skapar dessa rätter genom att lösa pussel och använda rätt ingredienser. Om en Pokémon gillar dina tjänster och ditt café kan de till och med börja arbeta för dig.

Visst, det här spelet kanske inte är något för dig om du är mer tävlingsinriktad. Men om du vill ha en annorlunda Pokémon-upplevelse och vill ha en skön avkopplande stund bör du prova det. När allt kommer omkring är spelet gratis att ladda ner på din Nintendo Switch, och du kan också spela på din smartphone.

Du har säkert hört talas om Yu-Gi-Oh! innan, men visste du att det finns ett spel du kan spela gratis på din konsol? Master Duel ger allt som gör Yu-Gi-Oh! roligt och konkurrenskraftigt till Nintendo Switch.

Precis som vanliga Yu-Gi-Oh! låter Master Duel dig skapa din egen kortlek med många kort från handelskortspelet. Du kan sedan använda din kortlek mot spelare över hela världen för att nå olika led. Eller så kan du ta din lek till Solo-läget, där du kommer att spela mot datorn och tjäna många belöningar.

Även om spelet är riktigt roligt, är det värt att nämna att du inte kommer att ha tillgång till alla dessa kort från början. Som många andra kortspel måste du betala för chansen att låsa upp flera kort. Dessutom kommer några av de mest konkurrenskraftiga kortlekarna att kräva två eller till och med tre kopior av samma kort, vilket kan vara lite svårt – och dyrt – för de flesta av oss.

Så medan spelet är gratis kan mikrotransaktioner förstöra din upplevelse. Den goda nyheten är att när du sätter igång kommer spelet att ge dig en hel del ädelstenar, så du bör kunna bygga en mycket bra kortlek utan att spendera en krona.

Vem har sagt att Tetris och Battle Royale-spel inte blandas bra ihop? Tetris 99 är en onlineversion av det klassiska spelet Tetris. I den kommer du att tävla mot upp till 98 andra spelare.

Spelet är detsamma som vanliga Tetris, så ditt mål är att hålla din bräda ren så mycket som möjligt genom att anpassa dina klossar i rader för att få dem att försvinna. En av de viktigaste skillnaderna är att du kan skicka ”skräp” till andra spelare för att eliminera dem. Det är förstås lättare sagt än gjort.

Överraskande nog gör den konkurrenskraftiga aspekten av Tetris 99 spelet till en riktigt rolig upplevelse. Dessutom känns det mycket mer tillfredsställande att vinna ett spel.

Det är värt att notera att även om Tetris 99 är tekniskt gratis så behöver du ett Nintendo Switch Online-abonnemang för att spela det. Om du redan prenumererar är det här spelet värt att kolla in.

Fortnite är ett spel som inte behöver någon introduktion. Det här spelet har blivit så populärt att det samarbetar med andra populära namn inom underhållningsbranschen, som Ariana Grande, Marvel och Dragon Ball.

Fortnite är ett av de största online multiplayer- och Battle Royale-spelen som finns och en av anledningarna är att spelet är helt gratis att spela.

Du kan köpa allt från skins till emotes och stridspass med hjälp av dess valuta i spelet, V-Bucks – som du kan få genom att spela eller med riktiga pengar – men du behöver inget av det för att spela spelet och ha lite kul.

Fallout Shelter är ett Fallout-spel som du aldrig sett förut. Istället för att utforska ödemarken med bara dina färdigheter och vapen, hanterar du ett valv och håller människorna därinne glada (och vid liv).

Varje person, eller invånare, kommer att ha olika statistik för att hjälpa dig att hålla ditt valv igång ordentligt. Beroende på deras SPECIELLA statistik kan invånarna hjälpa dig att producera vatten, energi eller underhållning.

Och, naturligtvis, eftersom du fortfarande lever i en postapokalyptisk värld, är vissa invånare bra på att slåss, vilket är bra när du måste ta itu med enstaka angrepp.

Fallout Shelter är inte ett actionspäckat spel, men om du gillar managementsimulatorer och vill utforska ödemarken, hålla invånarna vid liv och utöka ditt valv till en fullt fungerande anläggning, är det här spelet roligt och kommer att hålla dig spela på din Nintendo Switch eller smartphone.

Om du inte vill driva ett café för Pokémon kan du alltid försöka få dem att slåss på en arena. Pokémon Unite är ett intressant multiplayer-spel där du styr en Pokémon och slåss mot andra spelare online.

Spelmekaniken är ganska lik spel som League of Legends, så du vet förmodligen redan om det här spelet är något för dig eller inte. Du kommer in på en arena med fyra andra spelare och börjar slåss mot ett annat lag.

Stridssystemet är helt annorlunda än de viktigaste Pokémon-spelen, så förvänta dig inte att din Pokémon av eldtyp ska vara supereffektiv mot din motståndares Pokémon av vattentyp. Istället måste du lita på dina färdigheter och speciella rörelser för att besegra motståndaren.

Pokémon Unite är ett av de bästa MOBA-spelen du kan spela idag. Du kommer att ha en fantastisk tid om du är ett fan av Pokémon-serien.

Oavsett om du älskar Kirby eller vill ha något att spela med dina vänner är Super Kirby Clash ett perfekt spel för din Nintendo Switch.

Detta gratisspel är den andliga efterföljaren till ett 3DS-spel som heter Kirby Clash Deluxe. Du måste slå dig ihop med tre andra spelare för att ge dig ut på ett uppdrag för att besegra onda bossar.

Du och dina lag kan välja en Kirby-variant med en annan förmåga. Du kan till exempel stoppa tiden, läka dina lagkamrater eller orsaka mycket skada på cheferna.

Under dina uppdrag kan du tjäna olika belöningar för att förbättra dina vapen eller låsa upp fler uppdrag. Sammantaget är Super Kirby Clash ett sött spel som ger dig otaliga timmar av kul med dina vänner och familj.

Älskar du fotboll och snabba bilar? Varför inte sätta ihop dem och spela lite Rocket League? Detta gratisspel har varit en av de mest populära multiplayer-titlarna sedan 2020 och av goda skäl.

Reglerna är enkla. Du går in på en fotbollsplan med din favoritbil och ditt jobb är att göra så många mål du kan. Att spela fotboll med en bil gör spelet både roligt och svårt, men det är mycket mer givande när du gör mål.

Ha kul utan att spendera pengar

I denna tid är det ganska lätt att spela riktigt coola videospel utan att spendera en krona, och Nintendo Switch är inget undantag. Du kan prova något av dessa spel och se vilka du gillar. Naturligtvis bör du alltid vara försiktig med mikrotransaktioner eftersom det är så gratis-att-spela-spel tjänar pengar.