De 8 mest lyxiga elfordonen

Spread the love

Viktiga takeaways

  • Elfordon omdefinierar lyx med sina rymliga interiörer och tysta elmotorer, som erbjuder en sann känsla av överseende.
  • BMW i7 sticker ut med sina innovativa material, 31-tums 8K-skärm och loungeliknande atmosfär, vilket gör den till en av de mest lyxiga elbilarna.
  • Rolls-Royce Spectre imponerar med sin kungliga exteriör, båtsvansdesign och utsökta interiör med LED-stjärnor och polerade HVAC-ventiler i metall.

Elfordon är kända för sinnessjuka accelerationer tack vare deras omedelbara vridmomentleverans, men de omdefinierar också vad vi anser vara lyx, samt erbjuder interiöra boenden som inte skulle vara möjliga med förbränningsfordon.

Avsaknaden av en motor gör att elfordonsingenjörer kan maximera det inre utrymmet och erbjuda en lyxigare interiör. Premium elbilar har också fördelen av att drivas av tysta elmotorer snarare än högljudda förbränningsmotorer, vilket ytterligare förstärker känslan av lyx.

Låt oss utforska de lyxigaste elbilarna som säljs just nu!

1. BMW i7

Den mycket eleganta BMW i7 har en av de bästa EV-interiörerna någonsin. Detta är inte heller en överdrift; BMW använder innovativa material (som glasreglage) i sina snyggaste interiörer för att sticka ut från mängden elektriska lyxsedaner, och tekniken i fordonet är också oöverträffad.

BMW i7 erbjuder en filmupplevelse för sina baksätespassagerare, komplett med en 31-tums 8K-skärm som fälls ned från taket på ett dramatiskt sätt, vilket, i kombination med att de bakre solskydden stänger, ger dig en verklig teaterliknande atmosfär.

Panoramaglastaket har också inbyggda LED-ljusaccenter samt omgivande belysning i hela kabinen, vilket hjälper till att skapa stämningen för en loungeliknande upplevelse, särskilt på natten.

i7 har även dörrar som öppnas med en knapptryckning utan att föraren behöver lyfta ett finger, vilket är ytterligare ett kännetecken för sann lyx. Den erbjuder också upp till 321 miles räckvidd, så du behöver inte oroa dig för att ladda om så ofta när du ger dig ut på vägen.

2. Rolls-Royce Spectre

Bildkredit: Rolls Royce

Rolls-Royce Spectre är den absoluta höjdpunkten av elfordonslyx. Exteriören är kunglig och lyxig, men på ett ytterst sofistikerat sätt – kännetecknen för en äkta Rolls-Royce.

Den traditionella Spirit of Ecstasy-skulpturen finns kvar och gör ett kraftfullt uttalande samtidigt som den pryder den massiva huven, men gallret är något reducerat i storlek (och även bakgrundsbelyst för ett mycket modernt utseende). Bakdelen har den distinkta Rolls-Royce-båtsvansdesignen som gjorts känd av många klassiska Rolls-Royce-fordon genom sin historia som sträcker sig över mer än ett sekel.

  Hur ClickStream-data kan berätta vad Google Analytics inte kan

Eftersom det här är en Rolls-Royce coupe, finns även de bakåtöppnande dörrarna som stänger av sig; det blir inte bättre än så här om man vill göra entré.

Interiören är typisk Rolls-Royce, vilket innebär att du bara hittar de bästa materialen, och LED-stjärnorna som pryder taket och dörrpanelerna ger en utomjordisk upplevelse inuti.

Du hittar inte dolda HVAC-ventiler inuti Spectre som i en Tesla. Rolls-Royces VVS-ventiler är konstverk av polerad metall; det finns ingen anledning att gömma dem när de ser så bra ut. Det mest utsökta träet pryder hela interiören, och det enda som är en besvikelse är hur många kor som dog för att skapa läderinredningens skull. Syntetläder erbjuds, men vi förväntar oss inte att det ska vara ett populärt val bland Spectre-köpare.

3. Porsche Taycan

Bildkredit: Porsche

Lyx är vanligtvis inte det första som dyker upp i ditt sinne när du tänker på Porsche Taycan, men denna prestanda EV är också mycket lyxig inuti och har ett mycket brett spektrum av personalisering från fabriken.

Du kan anpassa din Porsche Taycan så att den har inredningsdetaljer målade i samma färg som bilens exteriör, samt fantastiska färger (som Neodyme, en subtil kopparliknande nyans) för metalldelarna.

Du kan också välja mellan många olika nyanser av läder och till och med tvåfärgade kombinationer, samt välja ut din Taycan med en läderfri inredning.

Utanför utstrålar Taycan klass och sofistikering, vilket gör att den känner sig hemma vid banan eller ett tjusigt hotells bemannad parkering. Designen är diskret, men det är onekligen Porsche.

4. Lotus Eletre

Bildkredit: Lotus bilar

Lotus Eletre är en enorm avvikelse från vad Lotus är känt för (lättviktsbilar som är fantastiska att köra), men den brittiska sportbilstillverkaren har lyckats skapa en utmärkt (och lyxig) EV ändå.

Exteriören är mycket futuristisk, och om du tittar tillräckligt hårt kan du se några antydningar av Lamborghini Urus i fronten av fordonet.

Enkel kraft är en av de viktigaste aspekterna av lyx, och Eletre har massor. Den gör 905 hästkrafter tack vare sin dubbla motorinstallation, och 0 till 60 mph-tiden på cirka tre sekunder är förbluffande snabb för en stor SUV.

Interiören i Eletre är fylld med stilrena inslag, som vackra nappasäten i läder som masserar dig och håller dig varm. Guldaccenterna i hela interiören kompletterar också det sofistikerade utseendet på Eletres interiör.

  Wireless Sensor Networks (WSN) förklaras på 5 minuter eller mindre

5. Mercedes-Benz EQS

Bildkredit: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQS är ett fenomenalt lyxfordon, och det borde inte komma som någon överraskning med tanke på att det är en Mercedes-Benz-produkt. Den tyska tillverkaren är känd för att göra kungen av executive sedans (S-klassen), och det är tydligt att biltillverkaren tillämpade samma principer när han designade EQS, som drar fördel av den EVA-dedikerade elfordonsplattformen som den är byggd på.

Mercedes lyxmärke är inte prålig, och EQS:s exteriördesign är elegant men extremt återhållsam. Interiören är en helt annan historia; mängden lyx och uppmärksamhet på detaljer är verkligen otrolig, liksom utrymmet för anpassning.

Den omgivande belysningen i EQS är oöverträffad, och den enorma 56-tums hyperskärmen (som består av tre olika skärmar under en enorm glasruta) kommer att ge dig intrycket av att du kör ett rymdskepp. Även de turbinliknande HVAC-ventilerna är en syn att se, och de quiltade lädersätena ser också otroliga ut.

6. Nio ES8

Bildkredit: Nio

ES8 är Nios flaggskepps-SUV, och en titt inuti detta kinesiska elfordon kommer att göra dess lyxiga avsikter mycket tydliga. Nio går för ett minimalistiskt tillvägagångssätt inuti, men till skillnad från Teslas inställning till minimalism (som ibland framstår som billig), ser Nios interiör extremt dyr och påkostad ut.

Det finns klimatkontroll i fem zoner, så att ingen av dina passagerare kommer att känna sig bortglömd, och andra radens kaptensstolar (kompletta med förlängande benstöd och fällbar funktion) skulle inte se malplacerad ut i ett privatjet.

Införandet av en display för föraren är också ett bra komplement. Nio är inte en etablerad lyxbiltillverkare som Mercedes-Benz, men om ES8 är någon indikation så är märket helt klart ambitiöst och har en ljus framtid när det gäller tillverkning av eleganta elfordon.

7. Lucid Air

Lucid Air är en banbrytande elektrisk sedan som omdefinierar vårt sätt att tänka på lyx. Dess exteriör är extremt dämpad, men det är uppenbart att designen är en produkt av funktion och aerodynamisk effektivitet. Oavsett så är exteriören väldigt stilig och lyxig.

Lyx finns i många former, och Lucid täcker dig med sin hisnande mångsidighet. Den erbjuder upp till 516 miles räckvidd (vilket är bäst i klassen med stor marginal), och du kan också välja Air Sapphire-modellen, som kommer att bli den snabbaste produktionsbilen i världen med en påstådd tid på 0 till 60 mph. 1,89 sekunder tack vare en häpnadsväckande effekt på 1 234 hästkrafter.

  Social Catfish Omvänd Användarnamnssökning: Hitta information om vem som helst

Dess luftmotståndskoefficient är också mycket imponerande på 0,197. Inuti hittar du en vacker interiör med inspiration hämtad från naturliga kaliforniska landskap, som Mojave och Tahoe. Du kan till och med få framsätena i mörk färg, medan baksätena är lättare för att framhäva en känsla av avslappning för de bakre åkande.

Lucids nya miniatyriserade komponenter tillåter enorma mängder benutrymme bak (liknar en fullstor lyxbil), även om Air är mer proportionerad som ett medelstort fordon.

8. Audi e-tron GT

Bildkredit: Audi

e-tron GT är en av de snyggaste sedanerna som någonsin tillverkats, och det här borde inte komma som en stor chock eftersom Audis designteam har slagit ut den ur parken i flera år nu.

Varje yttre detalj ser premium och tekniskt avancerad ut. Där Porsche Taycan (som har mycket gemensamt med e-tron GT) är mer av en klassisk Porsche-design, ser e-tron GT ut som en bil du skulle se i en Tron-film. De riktigt coola hjulen kompletterar den futuristiska exteriören, och bakdelen har en bred och hotfull hållning. Den övergripande looken är lyxig, och den skriker banbrytande.

Inuti hittar du en interiör som är förvånansvärt nedtonad för ett sådant fordon med ett så slående yttre utseende. Oavsett, interiören är fint utformad med de finaste materialen, passform och finish. De valfria inläggen i matt kolfiber för $ 1 000 är ett måste, eftersom de ger interiören en sportig atmosfär som standardträlisterna inte gör.

e-tron GT är det som ligger närmast en fyrdörrars Audi R8, och bara det kan vara tillräckligt för att göra den till en av de bästa lyxbilarna i världen.

Elfordon har höjt begreppet lyx i en bil

Elfordon har kunnat överträffa förbränningsfordon på många områden, och nu kan du lägga till lyx till den listan. Deras tysta och mjuka kraftleverans möjliggör en mycket lyxigare upplevelse än vad du normalt skulle få i ett förbränningsfordon, oavsett hur smidig förbränningsmotorn i fråga är.

Inuti kommer du att upptäcka att elbilar kan maximera det inre utrymmet på ett sätt som förbränningsfordon inte kan. Det bästa exemplet på detta är den högteknologiska Lucid Air, som stoltserar med S-Klass nivåer av inre utrymme med en E-Klass hjulbas tack vare sina små drivlina komponenter och de förpackningsfördelar som de ger.

Elbilar har också överlägsna förvaringslösningar (frunkar), samt mindre besvärande utsläpp som kan förstöra körupplevelsen.