De 8 bästa Samsung-widgetarna att lägga till på din Galaxy-startskärm

Samsung har byggt upp ett gott rykte för att erbjuda den bästa hårdvaran du kan få i en telefon. Från fantastiska kameror till robust byggkvalitet, teknikjätten har helt klart en talang för hårdvara.

Samtidigt har det också ökat investeringarna i mjukvara under de senaste åren, vilket framgår av användarnas kärlek till One UI. Om du äger en Galaxy-telefon eller surfplatta måste du prova dessa Samsung-widgets som gör det mycket lättare att interagera med din enhet. Låt oss ta en titt.

För många människor är klockwidgeten den första de sätter på sin startskärm. Förutom att vara användbar, fungerar den också som ett UI-dekorelement för att få din telefon att se vackrare ut.

Samsung Clock har fyra widgets: Alarm, Digital klocka, Analog klocka och Dubbel klocka. Med One UI 4 uppgraderade Samsung widgeten Dual clock för att visa dag- och nattfärger för dina valda platser, vilket gjorde widgeten mer intuitiv och överskådlig.

Om du är mer gammaldags kommer du att älska att anpassa den analoga klockan genom att välja mellan olika urtavlor. Observera att alla klockwidgets kan ändras i storlek utom Dubbel klocka.

Precis som Klocka-widgetarna är Väder-widgetarna nu mer intuitiva än någonsin tidigare, närmare bestämt Dynamic Weather-widgeten som ändrar färg baserat på de aktuella väderförhållandena i den valda regionen.

Bortsett från den här, finns det också den grundläggande Väder-widgeten, Väderprognoswidgeten som visar prognoser för upp till de kommande fem dagarna, och Väder- och Klocka-widgeten. Alla fyra widgetarna kan ändras i storlek, även om de inte är mycket.

Modes and Routines (tidigare Bixby Routines) är ett automationsverktyg integrerat i Samsungs inbyggda röstassistent Bixby. Det är utan tvekan en av de mest användbara funktionerna på din Galaxy-telefon. Du kan använda den för att lära din telefon dina dagliga rutiner och ge den instruktioner för att utföra vissa uppgifter med enkla ”If This, Then That”-kommandon.

Om du till exempel ska gå ut kan du ställa in lägen och rutiner för att stänga av Wi-Fi och mörkt läge och aktivera mobildata, plats och energisparläge. Du kan också ställa in den för att spela musik från ditt personliga bibliotek eller Spotify-spellistor.

För att komma igång, gå till Inställningar > Lägen och rutiner > Rutiner. Tryck på knappen Lägg till (plusikonen) för att skapa dina rutiner. När en rutin avslutas kommer din telefon automatiskt att återställa alla åtgärder den vidtog till tidigare inställningar.

Enkel rutinwidget ger dig omedelbar tillgång till de rutiner du använder oftast.

Samsung Calendar-widgets är oändligt mycket bättre än de i Google Calendar; de är renare, enklare och lättare att förstå. Vår favorit Samsung Kalender-widget är månad och idag. Som namnet antyder visar den dig en månadskalendervy tillsammans med dina planerade händelser för dagen.

Förutom det finns det också Lista, Nedräkning och Månad. Widgetarna Lista och Månad är samma som Månad och Idag men med ett lite annorlunda gränssnitt. Nedräkning visar vilka dagar som är kvar till en specifik händelse du har väntat på, till exempel en födelsedag, årsdag eller bröllop.

Om du inte har använt Samsung Calendar tidigare kan du enkelt hitta den i din applåda; det är en av de standardförinstallerade Samsung-apparna som följer med varje Galaxy-enhet.

Samsung Reminder-widgeten visar dina påminnelser uppdelade i flera kategorier som Tidigare för försenade uppgifter, Idag för uppgifter för den aktuella dagen, Snart för kommande uppgifter och Ingen varning för uppgifter som du inte har angett något särskilt datum och tid för.

Samsung Calendar och Samsung Reminder går hand i hand. Du kan ställa in Kalender för att visa påminnelserna du skapade i Påminnelse tillsammans med dina händelser genom att synkronisera båda apparna. På så sätt kan du se alla dina påminnelser och händelser på ett ställe, perfekt organiserade.

Påminnelse finns också som kantpanel på din Samsung-enhet. Om widgeten tar för mycket plats på din startskärm är Reminder edge-panelen ett riktigt bekvämt och mer ergonomiskt alternativ.

Många människor använder Samsung Notes istället för Google Keep som standardapp för anteckningar med tanke på hur mångsidig och funktionsspäckad den är. Om du är en av dessa personer bör du dra nytta av appens widgets.

Samsung Notes har totalt tre widgets: Anteckningsgenväg för att snabbt gå till en specifik anteckning, Anteckningsskapare för att skapa en ny anteckning och en anteckning som visar en anteckning tillsammans med dess innehåll. Widgeten för att skapa anteckningar visar olika metoder för att skapa en anteckning med hjälp av text, handskrift, ritning, bild och röstinspelningar.

Observera att widgets för anteckningsskapare och anteckningsgenvägar inte går att ändra storlek på, medan en enda anteckning kan sträckas ut för att uppta hela startskärmen för en appliknande upplevelse. Om du behöver hjälp med att komma igång, här är några tips för att använda Samsung Notes-appen.

Om du använder SmartThings som din hemautomatiseringslösning kan Scenes-widgeten vara ganska praktisk. Samsung definierar scener som ”beteendefilter för ditt hem”. En scen är en samling av åtgärder som du vill att SmartThings ska utföra med avseende på en rutin.

Det finns tre Scener-widgets du kan välja mellan. Den första visar en enstaka scen, den andra visar fyra och den tredje kan storleksändras för att fylla hela hemskärmen och visa upp till 20 scener åt gången.

Standardwebbläsaren på Galaxy-enheter är Samsung Internet, och det är en av de få Samsung-appar som vi rekommenderar att du laddar ner tack vare den mängd funktioner som den erbjuder. Faktum är att när vi jämförde Google Chrome och Samsung Internet, fann vi att den senare absolut blåser den förra ur vattnet.

Så om du använder Samsung Internet som din standardwebbläsare bör du använda dess praktiska sökwidget som låter dig hoppa direkt till textsökning utan att behöva öppna appen, vänta på att den aktuella fliken ska laddas och skriv sedan din fråga i adressfältet. Du kan också använda widgeten Bokmärken för att snabbt komma åt dina favoritwebbplatser.

Samsung förbättrar utseendet och känslan av sina appar med varje större One UI-uppdatering, men widgets ges ibland inte lika mycket kärlek. Tack och lov har One UI utvecklats för att ge en välbehövlig uppdatering till widgets, vilket gör dem mer i linje med den senaste Android-designöversynen samtidigt som de bevarar det klassiska One UI-utseendet som fansen har kommit att älska.

Om du inte gillar den fasta vita (eller svarta om du använder mörkt läge) bakgrundsfärgen på dina widgets, kan du enkelt justera opaciteten på de flesta av dem, eller göra dem helt genomskinliga så att de inte stör din bakgrundsbild .

Om du går till Widgets-listan ser du också ett par rekommenderade widgets baserat på din användning. Bortsett från de vi nämnde i den här listan, finns det andra widgets som du också kan prova som Device Care, Samsung Music, Digital Wellbeing och mer. Testa gärna så många du kan och se vilka widgets du tycker är mest användbara.