De 8 bästa sajterna för livestreaming av sport

Under lång tid har ett av de största problemen för sladdklippare varit tillgången till direktsänd sport. Tillsammans med nyheter är sport en genre synonymt med ett kabelabonnemang.

Tack och lov börjar situationen förbättras. Idag finns det massor av sportströmningssajter tillgängliga online, inklusive många streamade livesporter. Vissa är gratis, medan andra kräver ett månadsabonnemang.

Om du vill upptäcka de bästa sportströmningssajterna (som alla är helt lagliga), fortsätt att läsa.

Logotypkredit: FuboTV/Wikimedia Commons

Om du gillar att titta på en mängd olika sporter är FuboTV en av de bästa sportströmningssajterna där ute. Du kan se NBA, NHL, MLB, NCAA, flera fotbollstävlingar (inklusive engelska Premier League, spanska La Liga, MLS, UEFA Champions League och Copa Libertadores), WTA-turneringar, IndyCar Series, boxning, cykling, och mer.

Hur mycket kostar det? Grundplanen börjar på $74/månad, och den ger tillgång till 168 kanaler med över 100 sportevenemang. Utöver det erbjuder grundplanen en multi-view-funktion på upp till 10 TV-skärmar hemma.

Bildkredit: Hulu

Hulu + Live TV-prenumerationen börjar på $69,99/månad. Paketet inkluderar Hulu, Disney+ och de flesta sportkanaler, inklusive CBS Sports Network, ESPN, Fox Sports 1 och NFL Network. Hulu inkluderar även andra live-TV-kanaler för nyheter och underhållning.

Nackdelen med Hulu + Live TV är dock att en del av livesporttäckningen är begränsad beroende på var du bor. Paketet finns även med annonser, även om du tittar på Hulu eller Disney+. Återigen, det är ett av de billigaste alternativen om du vill komma ikapp med sportevenemang live med ett varierat utbud av sportkanaler.

Om du vill ha ett bra alternativ till Hulu + Live TV kan du prova YouTube TV. Dess grundplan börjar på $64,99/månad, men efter tre månader ökar priset till $72,99/månad. Som prenumerant kan du komma åt över 100 livekanaler, inklusive ESPN, NFL Network, NBA TV, CBS Sports Network och MLB Network.

Om du vill ha fler sportkanaler kan du betala 10,99 USD extra/månad för att få tillgång till BeIN Sports, Fight Network, Fox Soccer Plus och NFL Redzone, bland andra sportkanaler.

Men här är grejen: din tillgång till vissa specifika sportevenemang kan vara begränsad beroende på din region. Men om du har det problemet kan du försöka använda en VPN-tjänst för att ändra din plats.

Bildkredit: Äpple

Apple TV är det bästa alternativet om du vill titta på Major League Soccer eller om du är ett fan av Lionel Messi. Dess MLS Season Pass börjar på $12,99 om du har prenumererat på Apple TV+ för $6,99/månad. Men om du inte har ett Apple TV+-konto kan du betala $14,99/månad för att titta på MLS.

Det bästa med Apples MLS Season Pass är att det inte bara är begränsat till amerikanska tittare; du kan titta var som helst i världen i 4K-videokvalitet. En annan cool sak är att du kan titta på Friday Night Baseball om du har ett Apple TV+-konto.

Bildkredit: Sling TV

Du kan titta på NFL, NBA, collegefotboll och fotboll på Sling TV för $20 under din första månad. Det är otroligt billigt, men priset fördubblas under din andra månad.

Vad du behöver veta om Sling TV är att den erbjuder tre paket: Sling Orange, Sling Blue och Sling Orange & Blue med extra sportkanaler. Sling Orange-paketet är tillgängligt med ESPN, ESPN2 och ESPN3-paket, medan Sling Blue är inklusive Fox Sports 1.

Men om du vill ha det heltäckande sportpaketet måste du betala för Sling Orange & Blue-prenumerationen för $55/månad och en extra $15 för att få tillgång till 24 sportkanaler som NBA TV, NHL Network, MLB Network, Bein Sports, NFL Redzone och NBC Golf.

Skärmdump av James Dolan — Ingen tillskrivning krävs

Tyvärr är det inte lätt att titta på direktsänd sport på nätet gratis. På grund av mängden pengar inom proffsidrott på toppnivå säljer nästan alla stora ligor i alla discipliner sitt innehåll till betalda TV-bolag.

Det finns dock några undantag. En av dem är Red Bull TV. Den fokuserar generellt på extremsporter, så du hittar täckning av evenemang som Cliff Diving World Series, Mountain Bike World Cup, Red Bull Airborne (surfing), Phoenix Am (skateboard) och Freeride World Tour (skidåkning).

Några av de mer vanliga gratissportströmmarna på Red Bull TV inkluderar FIA World Rally Championship och MotoGP Rookies Cup.

En annan toppsportströmningssajt är NBC Sports. Alla som har ett kabel-, satellit-, telefon- eller livestreamande TV-abonnemang som inkluderar NBCSN kan logga in i appen och titta på live-TV.

Du kan använda NBC för att titta på söndagskvällen NFL, collegefotboll, NASCAR, alla de stora golfmästerskapen, NBA, engelska Premier League, MLB, Tour de France, tennis och en oändlig mängd hästkapplöpningar.

Vill du se NFL-matcher på måndag kväll? Då är ESPN nätverket du behöver. Det är ett av de största dedikerade sportnätverken i världen. Som du kan förvänta dig är dess videoportal en av de bästa sportströmningssajterna på internet.

Förutom NFL har ESPN även rättigheter till collegefotboll, MLB och NBA. ESPN är också en premiumdestination för fotbollsfans, med rättigheter till USA:s nationella sida, Mexikos nationella sida och alla de stora europeiska ligorna.

Återigen måste du ha ett befintligt abonnemang hos en kabel-, satellit- eller IPTV-leverantör för att logga in och använda tjänsten.

Live ESPN-kanaler som är tillgängliga inkluderar ESPN, ESPN2, ESPN News och ESPN Deportes.

Hur är det med enskilda sportappar?

De flesta av de stora amerikanska sporterna erbjuder sina egna streamingtjänster. Beroende på vad du föredrar kan du registrera dig för NFL Sunday Ticket, MLB.tv, NHL TV eller NBA League Pass. MLS-fans kan registrera sig för MLS LIVE. Du kan också se engelska Premier League online.

Vissa av prenumerationerna är inte billiga. NFL söndagsbiljetten kräver en DirecTV-plan, MLB.tv är $25/månad, medan ett NBA League Pass börjar på $14,99.

Undantaget är NHL.tv; det erbjuder massor av out-of-market-spel gratis, även om de största spelen fortfarande kräver betalning.

Alla tjänster har blackouts för lokala marknadsspel.

Välj den streamingplattform som passar dina behov

Det finns gott om sportströmningsplattformar att välja mellan, beroende på din budget eller preferenser. De flesta appar för streaming av sport ger dig också möjlighet att titta på livesportevenemang på olika TV-apparater hemma samtidigt. Om du vill minska prenumerationskostnaden kan du överväga att dela lösenord med dina vänner eller familjemedlemmar.