De 8 bästa platserna att installera smarta kameror

Spread the love

Nuförtiden kan du aldrig vara för säker. Lyckligtvis finns det en smart säkerhetskamera för i stort sett alla användningsområden. Dessa fiffiga enheter kan täcka varje kvadrattum av ditt hem, vilket ger dig en känsla av säkerhet och sinnesfrid.

Även om du inte behöver gå överbord och placera en smart kamera i varje skrymsle och vrår i ditt hem, finns det några strategiska placeringar som optimerar deras effektivitet. Här är en titt på de bästa platserna att installera en smart kamera.

1. Ytterdörr

Inkräktare försöker ofta bryta sig in genom sidoentréer eller fönster, men ytterdörren är också en vanlig ingångspunkt. Det är därför det är viktigt att säkra din ytterdörr med smarta enheter. Med tanke på att detta är en så viktig plats, överväg att använda antingen en strålkastarkamera som spelar in högupplösta videor för enkel övervakning eller en videodörrklocka som låter dig interagera med besökare på distans samtidigt som du spelar in all aktivitet utanför.

2. Vardagsrum

Det är en bra idé att säkra områden som du ofta använder, som ditt vardagsrum, med en smart säkerhetskamera. Genom att installera en diskret inomhuskamera med tvåvägskommunikation – den typ av kamera som låter dig se och kommunicera med människor och husdjur i utrymmet, kommer du att kunna hålla ett öga på människorna som går in och ut ur detta utrymme och prata på distans med besökare och dina lurviga vänner.

Tänk på att ditt vardagsrum sannolikt har många blinda fläckar. Och eftersom det är ett av de mest använda rummen i huset vill du säkerställa att din smarta kameras placering erbjuder strategisk täckning med fri sikt över alla entréer och dina mest värdefulla ägodelar.

  En introduktion till Prometheus och Grafana

3. Plantskola

Om du är förälder är det en bra idé att köpa smarta prylar som gör föräldraskapet enklare och hjälper dig att skydda ditt barn. Åtminstone bör du ha en dedikerad babymonitor utrustad med mörkerseende videoövervakning och ljudvarningar för att hålla koll på dem.

En smart videobabymonitor kommer att erbjuda ett visuellt flöde i realtid, så att du kan kolla in din baby utan att störa sömnen. Ännu viktigare, det kommer att uppmärksamma dig på alla ovanliga rörelser eller ljud i barnets närhet, så att du kan reagera snabbt på alla behov eller potentiella hot.

4. Hemmakontoret

Om du ofta arbetar utanför ditt hem eller har ett dedikerat hemmakontor, se till att installera en diskret smart kamera med insynsskydd, så att den ger en bra balans mellan effektiv övervakning och integritet.

Med tanke på att smarta kameror vanligtvis erbjuder fjärrövervakning i realtid, kommer du också att kunna hålla ett öga på din arbetsstation när du är borta från ditt skrivbord. Även om detta kanske inte är en nödvändighet om du inte arbetar med känslig data, är det oumbärligt om du hanterar konfidentiell information eller proprietära projekt.

5. Bakgård och pool

Människor kämpar ibland för att införliva smart teknik i sina hem utomhus. Men om du har barn eller husdjur eller till och med bara gillar att vara värd för människor, är det viktigt att säkra din trädgård och pool med rätt typer av smarta kameror. Vanligtvis kommer kameror som är designade för dessa platser att vara väderbeständiga, vilket gör att de kan spela in bilder trots regn, vind och intensiv solexponering.

  Hur man avbryter Amazon Music från din telefon, PC eller Itunes

Dessa kameror har också vanligtvis långväga rörelsesensorer, som hjälper till att fånga bättre bilder. När du har köpt dina smarta kameror, se till att de är strategiskt placerade för att täcka poolens omkrets, lekområden på bakgården och åtkomstpunkter som leder till ditt hem från uteplatsen.

6. Garage

En kamera är en smart pryl som du måste ha till ditt garage. Även om garaget ofta förbises, är det en viktig plats att ha en smart kamera eftersom du sannolikt kommer att ha dyra ägodelar, som ditt fordon och verktyg, i detta utrymme. Dessutom, om ditt garage är anslutet till ditt hem, kommer säkra det med en smart kamera också att förhindra obehörig inträde. Se till att den smarta kameran du placerar i garaget täcker alla döda vinklar.

Om detta är oundvikligt med bara en kamera, är det bäst att ha flera kameror med överlappande flöden för att säkerställa att inget missas. När du köper en kamera till ditt garage, se till att välja en som har effektiv mörkerseende och rörelseavkännande funktioner med hög upplösning.

7. Windows

Förutom din huvuddörr är fönstren, särskilt de som sitter på sidorna, de mest uppenbara ingångspunkterna för inbrottstjuvar. För att säkra dessa platser och ha tydliga bilder av all aktivitet utanför ditt fönster, är det bäst att köpa en fönstermonterad smartkamera.

Kameran ska kunna ta vidvinkelbilder och ha en rörelsesensor. Tänk dock på att betydande fönsterbländning och reflektioner försämrar bild- och videokvaliteten avsevärt. Om du möter det här problemet kan du placera kameran närmare glaset eller använda rörelseaktiverade lampor utanför, så att utsidan lyser upp i händelse av rörelse, vilket hjälper kameran att ta en bättre bild.

  Hur man skapar en Ethereum-plånbok för att säkert lagra din Ethereum

Alternativt, om kameran kommer med ett ljus som skapar bländningen, kontrollera om det finns ett alternativ att stänga av ljuset enbart. Om ingen av dessa lösningar fungerar kan du montera kameran utanför fönstret.

8. Uppfart

En uppfartskamera kan hjälpa dig att övervaka människor och trafik som kommer in och går ut ur ditt hem, hjälpa till att avskräcka biltjuvar och förhindra inbrott. Detta är desto viktigare om du reser ofta eftersom du när som helst kommer att kunna hålla ett öga på din uppfart från din smartphone.

När du köper en kamera till din uppfart, se till att köpa en som är väderbeständig, har mörkerseende och spelar in HD-bilder, så att du kan hålla reda på all aktivitet, dag och natt.

Säkerställ smartare säkerhet med rätt kameror

Smarta säkerhetskameror kan gå långt för att säkerställa att du och din egendom förblir säkra. När du navigerar i den här köpprocessen är det viktigt att göra din forskning och välja rätt typ av kamera för den del av ditt hem du försöker säkra.

Se till att du också köper kameror med funktioner som uppfyller specifika behov, oavsett om det är väderbeständigt betyg för en kamera på bakgården eller mörkerseende för ditt garage. Med rätt kameraval och strategiska placeringar kommer du att kunna skapa en anpassad säkerhetslösning för ditt utrymme.