De 8 bästa mobilapparna för att lära sig och förbättra engelska

Att vara skicklig i engelska skriv- och talfärdigheter är nödvändigt för att nå framgång i din yrkeskarriär. Men många människor kämpar för att lära sig engelska språket och ordförrådet effektivt. Du kan stöta på problem med att skaffa nya ord, komma ihåg ord du just lärt dig, eller ännu värre – att glömma att använda dem ofta.

Om du inte kan anmäla dig till en klass eller tycker att det är svårt att ägna tid åt lärande, kan dessa Android- och iPhone-appar hjälpa dig att lära dig engelska och stärka ditt ordförråd. Och även om du talar engelska finns det något för dig här. Många av dessa appar kommer att hjälpa modersmålstalare att bygga ordförråd, plus några av dem låter dig lära dig andra språk.

De bästa apparna för att lära sig engelska

Det finns många sätt att lära sig eller förbättra dina färdigheter i ett visst språk. Du kan anmäla dig till en onlinekurs eller klass. Men om det inte fungerar kan du också använda mobilappar för att lära dig ett språk. De gör lärandet roligt, tillgängligt och intuitivt.

1. Duolingo

Om du vill lära dig ett språk från början bör Duolingo vara ditt förstahandsval. Det är bland de bästa språkinlärningsapparna som finns. Välj målspråk och din nivå av förståelse för att börja. Välj ditt dagliga mål och välj om du vill börja från början eller göra ett placeringstest för att bedöma dina språkkunskaper. Varje lektion i Duolingo består av flera moduler.

Fullständiga moduler blir guld, och avsnitt du just har börjat visas i färg med en förloppsindikator under dem. Varje modul har olika typer av övningar. De flesta lektioner innehåller frågor med bilder, översättningsövningar, lyssna-och-skriv-övningar och flervalsfrågor.

På vissa lektioner måste du lyssna på en mening och skriva på målspråket. Andra ber dig att översätta en skriven mening till målspråket och vice versa. Duolingo visar dig också en modul med dina svagaste ord. Du kan stärka dessa ord och revidera dem när som helst.

Ladda ner: Duolingo för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

2. Hej engelska

Hej engelska är ett allt-i-ett-paket för att lära dig det engelska språket och förbättra dina färdigheter. Den täcker alla aspekter av språkinlärning, inklusive grammatik, stavning, ordförråd, talade färdigheter och läsförmåga. I början väljer du ditt modersmål och väljer din engelska kunskapsnivå. Appen kommer då att rekommendera en lektion som fungerar bäst för dig.

Det finns hundratals interaktiva lektioner med ökande svårighetsgrader. Nybörjarlektionerna är gratis. När du går framåt med varje nivå kommer du att börja tjäna mynt. Använd dessa mynt för att låsa upp fler lektioner. I områden med dålig internetuppkoppling kan du ladda ner lektioner för offlineanvändning.

Fliken Övning innehåller interaktiva spel. Du kan träna med nyheter, artiklar, ljud, videor och mer. Varje framgångsrikt slutförande av ett spel belönar dig med mynt. Om du prenumererar på den här appen får du lära dig alla lektionerna, låsa upp en minneskarta för att revidera orden du har lärt dig och ha en en-mot-en-diskussion med lärare.

Ladda ner: Hej engelska för Android | iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

3. Beelinguapp

Beelinguapp använder ljudböcker för att hjälpa dig lära dig olika språk. Appen är enkel att använda. Välj en roman på det språk du vill lära dig och läs texten på ditt språk sida vid sida. För att underlätta språkinlärning kan du lägga till ord i din ordlista, läsa nyheter på ditt modersmål, översätta dem till målspråket och mer.

Du kan till och med lära dig språket genom att följa ljudbokens berättare med en karaokeliknande animation för att veta exakt vad de säger. Premiumversionen av appen låser upp alla språk, obegränsade låtar, fler berättelser och en upplevelse utan annonser, och kan översätta enskilda ord från ordlistan.

Ladda ner: Beelinguapp för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

4. EWA: Lär dig engelska och spanska

EWA erbjuder en mängd olika språk, inklusive engelska, spanska, tyska, franska och italienska. Appen använder fördjupningstekniken för att hjälpa dig lära dig ett språk. Den lär ut språk via små lektioner, videor från populära filmer och TV-program, ljudböcker och interaktiva spel.

När du väl har valt ditt modersmål och målspråk väljer du din kompetensnivå. Efter det ger EWA dig möjlighet att välja hur du vill starta din läranderesa.

När du läser en bok, tryck på översättknappen till höger om texten för att översätta den visade texten till ditt valda modersmål. Du kan också trycka på enskilda ord för att se översättningen på ditt modersmål.

Ladda ner: EWA för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

De bästa apparna för att utöka ditt engelska ordförråd

Att förbättra engelska ordförråd är avgörande för att klara prov som GRE, GMAT, TOEFL och IELTS, plus för allmän akademisk utveckling. Ordboks- och vokabulärappar erbjuder olika tillvägagångssätt för språkinlärning med studiematerial, styr dina inlärningsframsteg och låter dig granska vad du har lärt dig. Låt oss utforska några av dem för mobila plattformar.

5. Förbättra engelska av Knudge

Knudge.me’s Improve English-app hjälper dig att lära dig och förbättra ditt engelska ordförråd på ett effektivt och vetenskapligt sätt. Appen utnyttjar artificiell intelligens och gamification för att förenkla inlärningsprocessen. Den erbjuder olika kurser, multimediahjälpmedel och ordspel för att hjälpa dig att utmärka dig i ordförråd. Det finns kurser som vanliga engelska frasverb, skillnaden mellan förvirrande ord och en ordförrådsbyggare på olika nivåer.

Baserat på ditt val, låses lagom stort innehåll upp genom aviseringar med några timmars mellanrum. Genom ett flashcard lär det dig betydelsen av ord med bilder och specifika exempel. Appen blandar orden du har lärt dig med nya så att du inte blir uttråkad.

Frågor upprepas för att kontrollera om du har lärt dig orden eller inte. För varje korrekt besvarad fråga får du en kredit. Appen erbjuder också 12 olika ordspel fokuserade på att förbättra ordförråd, läs- och skrivhastighet. Du kan till och med skapa en utmaning för att spela dessa spel med dina vänner.

Som en bonus har appen även matematiklektioner. Vi rekommenderar också att du kollar in dessa webbplatser för att lära dig matematik.

Ladda ner: Förbättra engelska för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

6. Ordförrådsbyggare

Ordförrådsbyggare från Magoosh hjälper dig att lära dig ord på examensnivå för olika konkurrensutsatta prov. Appen består av tre sektioner: allmänna ord för GRE och GMAT, gymnasieord för ACT och SAT, och engelska lärandeord för TOEFL och IELTS.

När du väl har valt ett avsnitt har appen flera nivåer. På varje nivå ställer appen dig flervalsfrågor. Allt du behöver göra är att välja rätt betydelse. Oroa dig inte om du svarar felaktigt på någon fråga – det är en del av inlärningsprocessen.

Appen använder tekniken för avståndsrepetition, vilket innebär att den ställer samma frågor till dig med jämna mellanrum tills du behärskar dem.

Ladda ner: Vocabulary Builder för Android | iOS (Fri)

7. Johnny Grammar Word Challenge

Johnny Grammar Word Challenge är en enkel app som låter dig öva din grammatik, förbättra din stavning och lära dig nya ord. När du öppnar appen måste du välja vad du vill träna på. Under varje kategori har du möjlighet att välja olika ämnen.

Appen använder gamification för att hjälpa dig att lära dig. Du måste svara på så många frågor du kan på 60 sekunder. Varje rätt svar ger dig fyra poäng, och varje fel subtraherar två poäng från din sammanlagda poäng. I slutet visar appen slutresultatet.

Det finns tre olika svårighetsnivåer som du kan välja mellan: Lätt, Medium och Svårt. Appen har också en topplista, och du kan tjäna märken. Om du är den konkurrenskraftiga typen kommer du att älska appen. Sammantaget är appen ett bra alternativ om du vill förbättra dina skrivfärdigheter.

Ladda ner: Johnny Grammar Word Challenge för Android | iOS (Fri)

8. AnkiDroid Flashcards

Anki är en utmärkt app för att göra det lätt att komma ihåg allt. Ladda ner Anki-apparna för varje enhet du använder och logga in på ditt AnkiWeb-konto. Klicka på knappen Importera fil för att importera din egen uppsättning ord. Du kan också välja från det stora biblioteket med delade kortlekar.

AnkiDroid är en kompletterande Android-app för Anki. Tryck på plusknappen (+), välj Skapa kortlek för att skapa nya flashkort, eller välj Skaffa delade kortlekar för att ladda ner förgjorda. Använd det andra alternativet för att ladda ner olika språkdäck för att komma igång med.

Däcklistan är skärmen du ser när du startar appen. Den visar en lista över dina kortlekar, som innehåller alla dina flashcards. När du lär dig och granskar materialet kommer appen att synkronisera dina framsteg med skrivbordet.

När du är bekant med Ankis flashcards, prova att skapa din anpassade ordlista. Granskningssystemet för Ankis flashcards är överlägset andra inlärningsmetoder. Anki stöder både aktiva återkallande och spridda repetitionstekniker för att säkerställa att allt du lär dig går in i ditt långtidsminne.

Ladda ner: AnkiDroid Flashcards för Android (Gratis) | AnkiMobile Flashcards för iOS ($25)

Hemligheten bakom språkinlärning

Det finns många fördelar med att lära sig ett nytt språk. Det utökar dina professionella möjligheter, förbättrar din uppfattning och stärker din allsidiga akademiska utveckling. Med så många lättanvända appar finns det ingen anledning att hoppa över ordförråd och engelska språkinlärning.

Det finns dock inga hårda och snabba regler för att lära sig ett nytt språk. Ju mer du omger dig med språket du lär dig, desto mer av det kommer du att behålla.