De 8 bästa gratisapparna för att förvandla foton till konst och målningar

Viktiga takeaways

  • Förvandla dina foton till omedelbara målningar med appar som Prisma, Picsart, GoArt, Photo Lab, Instant Toon, BeCasso, Clip2Comic och Watercolor Effect.
  • Dessa appar erbjuder en mängd olika filter och effekter för att förvandla dina foton till olika konstnärliga stilar.
  • Vissa appar erbjuder ytterligare funktioner som sociala nätverk, AI-genererade effekter, fotoredigeringsverktyg och alternativ för att skriva ut eller skapa produkter med din konst.

Det kan ta timmar för de mest begåvade konstnärliga genierna att fullborda sina mästerverk, men du kan göra ett på bara några minuter. Tack vare dessa foto-till-målning-appar kan du använda din smartphone för att förvandla vilken selfie eller bild som helst till ett konstverk direkt.

1. Prisma: Art Effect Photo Editor

Med Prisma, när du väl har valt ett foto och ett filter, kommer det att tillämpa filtret omedelbart och visa dig en förhandsgranskning av din slutliga bild. Du kan sedan dra fingret åt vänster eller höger för att ange intensiteten på filtret från 0 till 100 procent. Det finns också ett alternativ att tillämpa filtret endast på bakgrunden eller motivet.

Du hittar också de vanliga bildredigeringsalternativen i appen, som exponering, kontrast, mättnad och mer.

Gratisversionen har redan många bra filter. Om du vill låsa upp över 700 filter och effekter måste du prenumerera på Premium-planen för $7,99/månad (eller $39,99/år).

Ladda ner: Prisma för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

2. Picsart: AI Photo Editor

Picsart fungerar som en komplett fotoredigeringstjänst komplett med selfie- och videoredigeringsmöjligheter, collagelayouter och ett urval av försköningsverktyg och filter.

Inom dessa filter hittar du några olika alternativ som gör att du helt kan ändra utseendet på ditt valda foto till utseendet på en konstnärs målning. Du kan redigera bilden till perfektion och välja ett filter (som pastellfiltret) för att göra digital konst på några minuter.

Det finns en dedikerad AI-sektion som automatiskt tillämpar olika AI-genererade effekter på dina foton gratis, så att du kan dra nytta av den här sektionen för att skapa konst. Den enda haken är att appen har en gräns för antalet generationer du kan skapa på en dag.

Picsart har också ett slags socialt nätverk i appen som ger dagligt inspirerande innehåll från andra användare. Den konkurrerar inte med dedikerade onlineresurser för att hitta digital konstinspiration, men som app har Picsart flera verktyg som du kommer att hitta praktiska.

Ladda ner: Picsart för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

3. GoArt: AI Art Generator

En annan utmärkt app som hjälper dig att förvandla ett foto till en målning är GoArt. Den har designats med stort fokus på förmågan att trycka den konst du skapar. Detta ger några utmärkta fördelar (och några potentiella problem) för dina fotobehov.

Du kan välja mellan olika konststilar, inklusive allt från expressionism till strukturalism. Appen använder AI-teknik för att konvertera fotot till ett konstnärligt verk. Skapa mästerverk efter mästerverk och rama in dem på dina väggar hemma. Även om det skapar en ren bild av hög kvalitet, kan det ta några minuter att bearbeta – till skillnad från de flesta ögonblickliga alternativ.

Precis som Prisma låter GoArt dig justera intensiteten på effekterna för att säkerställa att det resulterande konstverket passar dig. Denna intensitetsinställning är tillgänglig för Android och iOS.

När du är klar kommer du att märka att det finns en vattenstämpel på bilden. Du kan spara virtuella mynt i appen för att ta bort vattenstämpeln eller uppgradera till premiumversionen för fullständig borttagning.

Den stora varningen med GoArt är att de flesta av filtren är under premiumversionen av appen.

Ladda ner: GoArt för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

4. Fotolabb: AI Photo and Art Editor

Om du älskar att experimentera med roliga, kreativa och vackra filter är Photo Lab rätt app för dig.

Det här är ett bra alternativ för personer som vill lägga till lite extra till sina sociala mediesidor. Photo Lab är mer än bara en foto-till-målning-app; den AI-drivna tekniken är extremt lätt att använda och gör automatiskt redigeringar, som beskärning, åt dig.

Photo Lab har ett brett utbud av filter tillgängliga, så du kan prova olika för att se vilket som passar en specifik bild. Från appen kan du enkelt ladda upp din bild till sociala medier eller dela den till en plattform speciellt utformad för att dela digital konst.

Ladda ner: Photo Lab för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

5. Instant Toon: Cartoon and Art Cam

Instant Toon har utvecklat en stark fanskare genom att tillhandahålla en högkvalitativ produkt som faktiskt levererar precis det du efterfrågar. Det finns färre fotoredigeringsverktyg tillgängliga i den här appen, eftersom den fokuserar strikt på att förvandla dina foton till målningar.

Ladda bara upp en bild från din kamerarulle eller ta en bild i realtid för att komma igång. Därifrån bläddrar du igenom listan över tillgängliga filter tills du hittar den perfekta passformen. Det finns en uppsjö av filteralternativ, inklusive svartvita skissdesigner, oljemålningar och serier.

Du kan spara den nya biten som en stillbild, GIF, livefoto eller video och dela den med vem som helst. Denna app är dock endast tillgänglig för iOS.

Ladda ner: Instant Toon för iOS (Gratis köp i appen finns)

6. BeCasso: Foto-till-målning App

BeCasso är fylld med förstklassiga konstnärliga filter som är utformade efter dina favoritartister, som Vincent van Gogh och Picasso. När du har laddat upp ditt valda foto, bläddra igenom en lång lista med olika konstnärliga tekniker och välj det filter du älskar.

Du kommer att vilja förbättra dina foton innan du laddar upp dem, eftersom de flesta av fotoredigeringsverktygen i den här appen låses upp först efter att du har betalat för en prenumeration. Se vår lista över de bästa fotoredigeringsapparna för iPhone för olika alternativ.

En av de coolaste aspekterna av denna app är partnerskapet med MyPostCard. För en liten avgift förvandlar appen ditt nya konstverk till ett vykort och skickar det till en valfri adress.

Du kan använda partnerskapet med CanvasPop för att få din vackra skapelse att visas på allt från en t-shirt till en affisch, allt från appen. Det tar ett snäpp från ett enkelt byte av profilbild.

Tyvärr är denna app också endast tillgänglig för iOS.

Ladda ner: BeCasso för iOS (Gratis köp i appen finns)

7. Clip2Comic: Cartoonify Your Photos

Clip2Comic är ett användarvänligt sätt att förvandla dina foton till en målning. Du kan leka med flera konststilar, som serier och tecknade serier, och även göra enkla redigeringsändringar i dina porträtt.

När du använder Clip2Comic kan du välja om du vill lägga till bilder från din kamerarulle eller ta en bild. Vissa av redigeringsfunktionerna är endast tillgängliga för premiumanvändare, men gratisfiltren är mer än tillräckligt för de flesta.

Appen är tillgänglig på iOS och iPadOS, men inte Android i skrivande stund (januari 2024).

Ladda ner: Clip2Comic för iOS (Gratis köp i appen finns)

8. Akvarelleffekt: Konstfilter

Akvarelleffekt ger dig en handfull filter som, som namnet antyder, lägger till en akvarelleffekt till dina foton. Du kan ändra intensiteten på dessa filter och välja bland flera stilar, till exempel målningar i Picasso-stil.

Precis som Clip2Comic kan du importera bilder från din kamerarulle och ta bilder direkt i appen. Även om du måste köpa ett abonnemang för att få obegränsad tillgång, är Watercolor Effect perfekt för nybörjare som vill förvandla sina foton till konst eller teckningar.

Ladda ner: Akvarelleffekt för iOS (Gratis köp i appen finns)

När du börjar använda din smartphone som ett kreativt verktyg kommer du att bli förvånad över hur många coola knep och tekniker du kommer att upptäcka. Lämna ditt vanliga sepiafärgschema bakom dig och försök ge dina foton lite extra genom att förvandla dem till coola konstverk eller målningar.