De 7 billigaste 120Hz TV-apparaterna för spel

De bästa spel-TV:erna kan sätta dig tillbaka tusentals, men du behöver inte bryta banken för en uppslukande spelupplevelse. Dessa prisvärda alternativ innehåller avancerade funktioner som mini-LED-bakgrundsbelysning, HDMI 2.1-portar för nästa generations konsoler och smöriga 120Hz uppdateringsfrekvenser som håller dig låst i händelsernas centrum.

LG

2023 LG QNED80 är en visuell bedövning. Dess eleganta design blandas sömlöst med en briljant Quantum Dot-panel som exploderar med levande, exakta färger. Innehållsuppskalning är felfri, vilket säkerställer att både gamla spel och lågupplösta filmer når skarp 4K-härlighet. Det kan också bli ljust utan att krossa mörka scener, vilket resulterar i en uppslukande och fantastisk bildkvalitet.

På spelfronten har QNED80 smörsmidig 4K 120Hz-prestanda med VRR på två av sina HDMI-portar, vilket gör den perfekt för nästa generations konsolspel. Rörelsehanteringen är exceptionell och håller varje detalj knivskarp även i de mest actionfyllda scenerna. Även om avsaknaden av ordentlig lokal nedbländning kan leda till mindre haloeffekter i vissa scener, är det en liten kompromiss för en sådan annars imponerande funktionsuppsättning.

LG QNED80 URA-serien

Bäst överlag

Fullpackad med HDMI 2.1-portar, en 120Hz-panel för smidigt spelande och levande bildkvalitet, 2023 LG QNED80 lyser som ett pålitligt och prisvärt alternativ för nästa generations konsolspel.

Fördelar

 • Utmärkt bildkvalitet
 • Rika och levande färger
 • HDMI 2.1-port för 4K/120Hz-spel
 • Solid VRR-stöd och snabb svarstid
 • Enkel installation

Nackdelar

 • Dålig lokal nedbländning
 • Stöder inte Dolby Vision

Bästa budgetspel-tv under $500: TCL Q6

TCL

Även om det finns billigare alternativ, sticker TCL Q6 ut för sin uppslukande upplevelse med låg fördröjning som får dig att dominera snabba strider. Låt inte HDMI 2.0-portarna lura dig; Spel med hög uppdateringshastighet är fortfarande mycket levande och kickar här och når en jämn 120Hz med VRR vid 1080p eller 1440p.

QLED-panelen levererar fantastisk bildkvalitet med livfulla färger och kraftfulla höjdpunkter. Men avsaknaden av lokal nedtoning innebär att vissa svarta färger kan bli något grå i mörkare scener, och enstaka blomningar kan smyga sig in under HDR. Som sagt, den övergripande bildkvaliteten är fortfarande utmärkt, och Dolby Vision lägger till en touch av filmisk magi till dina spel och filmer.

Om du vill ha något ännu mer överkomligt utan att ge avkall på 120Hz spänning är TCL Q5 ett bra alternativ om du kan hitta den i lager.

TCL Q6

Bäst under $500

Medan dess 4K-uppdateringsfrekvens är 60Hz, släpper den här TV:n 120Hz vid lägre upplösningar, perfekt för konkurrenskraftigt spelande på en budget.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Strålande bildkvalitet med Dolby Vision
 • Responsivt 120Hz-spel
 • Bra svarstid och FreeSync VRR

Nackdelar

 • Stöder inte 120Hz i 4K

Sony

Sony BRAVIA TV X85K är en sällsynt pärla bland budgetvänliga spel-TV-apparater. Det låter dig inte bara riva dig igenom snabba spel i silkeslen 4K 120Hz på din PS5 utan ger dig också en detaljerad och uppslukande tittarupplevelse, tack vare exklusiva funktioner som Auto HDR Tone Mapping.

X85K handlar inte bara om hastighet. Även om den inte har en mini-LED-bakgrundsbelysning, har Sony mästerligt ställt in den här TV:n för att överträffa andra mellanklasserbjudanden. Dess högre inbyggda kontrastförhållande och ljusare panel gör att HDR-innehåll poppar upp med realism och djup. Kombinera det med livfulla färger och Dolby Vision, och du har en TV som kontrollerar alla rutor för att titta på film, sport och allt annat ditt hjärta önskar.

Sony BRAVIA TV X85K

Bäst för PS5

Om du letar efter en prisvärd TV för din PS5, ger Sony X85K en bländande upplevelse med 4K 120Hz-stöd, VRR för jämn bild och fantastisk HDR – allt till ett pris som inte kommer att tappa pengarna.

Fördelar

 • Strålande kontrastförhållande
 • Ljus och levande bildkvalitet
 • Stöd för 4K/120Hz
 • VRR-support och snabba svarstider

Bästa budget OLED-TV för spel: LG C3

LG

Det kan verka dyrt vid första anblicken, men LG C3 är faktiskt en dold, relativt budgetvänlig pärla bland OLED-TV-apparater. Medan liknande alternativ som Samsung S90C snabbt klättrar in på lyxigt territorium, erbjuder C3 OLED:s signaturstyrkor – otrolig kontrast, djupa svärta, livfulla färger och en mängd smarta funktioner – allt till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Jämfört med budget-TV-apparater ger C3 mjukare gameplay och överlägsen rörelsetydlighet med sin nästan omedelbara svarstid och låga ingångsfördröjning. Alla fyra HDMI-portarna stöder 4K vid 120Hz spel, perfekt för nästa generations konsoler och avancerade datorer. Och dess mångsidiga storlekar, inklusive ett kompakt 42-tumsalternativ, gör den idealisk för olika speluppsättningar.

LG C3 OLED

Bästa OLED

LG C3 är en av de mest prisvärda OLED-TV-apparaterna med stöd för HDMI 2.1 och 120Hz, vilket gör den till ett solidt alternativ om du prioriterar förstklassig grafik utan att bryta banken.

Fördelar

 • Exceptionell bildkvalitet
 • Strålande kontrast och perfekt svärta
 • Enastående färgåtergivning
 • Fyra HDMI 2.1-portar för 4K/120Hz-spel
 • Utmärkt rörelsehantering

Nackdelar

 • Inte lika ljusstark som premium OLED-TV

Bästa Budget Gaming TV för PC: Hisense U7K

Hisense

Hisense erbjuder ett övertygande paket med U7K, vilket bevisar att du inte behöver avancerad teknik som Dolby Vision och mini-LED. Med ordentligt stöd för lokal nedbländning och en bländande ljusstyrka på 1 000 nit lyser denna mellanklass-TV, speciellt för HDR-innehåll. Oavsett om du tittar på film i ett mörkt eller ljust rum, ger det IMAX-upplevelsen direkt till ditt hem.

Överraskningarna slutar inte där: U7K har en inbyggd uppdateringsfrekvens på 144Hz, som överstiger 120Hz-standarden för de flesta spel-TV-apparater, vilket gör den perfekt för PC-spelare som vill ha varje bit av en konkurrensfördel. Den har också låg ingångsfördröjning och jämn VRR över alla uppdateringsfrekvenser. Även om FreeSync kanske inte fungerar samtidigt med HDR på datorer med AMD GPU, fungerar G-Sync och andra VRR-format felfritt.

Hisense U7K

Bäst för PC

$674 $800 Spara $126

Hisense U7K levererar enastående värde och blandar fantastiska hemmabio- och spelfunktioner, inklusive en smidig 4K 144Hz-upplevelse, vilket gör den till en dröm för budgetmedvetna PC-spelare.

Fördelar

 • Utmärkt väl avrundad prestanda
 • Stöder 144Hz med VRR i 4K
 • Fantastisk bildkvalitet
 • Strålande kontrast och färger

Nackdelar

 • FreeSync kanske inte fungerar med HDR på datorer

FAQ

F: Vad är en TV:s uppdateringsfrekvens och hur påverkar det spelandet?

En TV:s uppdateringsfrekvens anger hur många gånger per sekund bilden på skärmen uppdateras. Så en 60Hz TV uppdaterar bilden 60 gånger per sekund, medan en 120Hz TV uppdaterar den 120 gånger per sekund.

Uppdateringshastigheter spelar roll i spel. En högre uppdateringsfrekvens ger mjukare, mer flytande bilder och eliminerar rörelseoskärpa, vilket gör det lättare att se och reagera på action på skärmen, vilket ger dig en betydande fördel i mycket konkurrenskraftiga spel.

F: Vilka är vanliga uppdateringsfrekvenser och vilka är de bästa för spel?

De flesta bildskärmar och TV-apparater du hittar på marknaden idag är utrustade med en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Även om detta är helt lämpligt för vardagliga uppgifter och vardagsspel, om du vill ha den smidigaste, mest lyhörda upplevelsen i snabba spel, överväg att välja en bildskärm eller TV med 120Hz, 144Hz, 240Hz eller ännu högre uppdateringsfrekvens.

F: Vilka andra aspekter av en TV är viktiga för spel?

Förutom uppdateringsfrekvensen, inkluderar andra aspekter att leta efter i en spel-TV, variabel uppdateringsfrekvens (VRR), låg ingångsfördröjning och snabba svarstider.