De 7 bästa webb3-domännamnsregistreringsplattformarna

Web3-domäner vinner dragkraft eftersom de erbjuder flera fördelar jämfört med sina traditionella motsvarigheter. De möjliggör till exempel integrering av plånboksadresser för kryptovaluta och skapandet av decentraliserade webbplatser som är motståndskraftiga mot kontroll och censur.

Dessa domäner kommer sannolikt att bli mer värdefulla i framtiden. Så om du vill hoppa på denna trend och skaffa en Web3-domän, nedan är några fantastiska domännamnsregistreringsplattformar.

Unstoppable Domains är en populär Web3-domännamnsregistreringsplattform med nästan fyra miljoner registrerade domäner. Detta företag i San Francisco grundades 2018 och syftar till att stärka individer genom att förse dem med användarägda digitala identiteter i den digitala världen.

Unstoppable Domains erbjuder en mängd olika domäntillägg, inklusive .crypto, .nft, .wallet, .x, .dao, .888, .zil, .go, .blockchain och .bitcoin. De erbjuder även .eth-domäner, som måste förnyas årligen, till skillnad från andra domäner som bara kräver en engångsbetalning. Dessutom gör plattformen det möjligt för dig att ladda upp webbplatser till det decentraliserade IPFS-nätverket och länka dina domäner.

Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar möjligheten att integrera kryptoplånboksadresser för att möjliggöra enkla betalningar, enkla inloggningar till decentraliserade webbtjänster med ditt Web3-användarnamn, belöningar för att använda ditt namn när du hanterar digital identitet, inklusive visning av NFT:er och prestationer.

Förutom engångskostnaden för domäner kan du utforska exklusiva funktioner genom tre ytterligare prispaket: Unstoppable Blue för $19,99/år, Bulk Unstoppable Vault för $99 och Ai Art för $14,99.

ENS (Ethereum Name Service) är ett decentraliserat namnsystem som fungerar på Ethereum blockchain. Dess uppdrag är att tillhandahålla ett användarvänligt sätt att interagera med blockchain-adresser och decentraliserade webbplatser.

Med över 2,5 miljoner registrerade domännamn är det den näst största Web3-domäntjänsten. Den ursprungliga domäntillägget för ENS är .eth. Plattformen tillåter dock användare att importera traditionella domännamn de äger, såsom .com, .org och .net, till ENS.

ENS har ett robust ekosystem av plånböcker och applikationer som stöder dess funktionalitet, och det kan användas sömlöst med de mest populära webbläsarna och webbläsartilläggen. Dessutom kan användare skapa censurbeständiga decentraliserade webbplatser med hjälp av ENS genom att ladda upp deras webbplatsinnehåll till IPFS och associera det med deras ENS-domännamn.

Kostnaden för ENS-domäner beror på olika faktorer, inklusive karaktärerna, där färre karaktärsdomännamn kostar mer, och registreringsperioden.

Ether Domain Name Service är ett Web3-domänregister byggt på Polygon med nästan två miljoner domänregistreringar. Plattformen, som lanserades i början av 2022, är en enda lösning för personer med behov av Web3-åtkomst.

EDNS Domains erbjuder unika Web3-domäntillägg som .meta, .web3, .music, .404, .sandbox och .gamefi. Dessa domäner kan förnyas vart tredje, var tredje eller femte år, beroende på vilket paket du tar.

Andra funktioner inkluderar tillgång till ett ekosystem som stöder kryptoplånböcker, appar och webbläsare, decentraliserade lagringstjänster och ett Chrome-webbläsartillägg som möjliggör sökning efter information relaterad till Web3-domäner. Den tillhandahåller också Web3-meddelanden inom plattformen.

Priset börjar på $25 för ett års prenumeration, $67,5 för tre år och $100 för femårspaketet. Den har ett ambassadörsprogram som uppmuntrar användare att främja tillväxten av Web3-gemenskapen med hjälp av registret.

Punk Domains är en plattform som erbjuder ett unikt sätt att registrera domännamn och digital identitet i Web3-utrymmet. Det lanserades i början av 2022 och har samarbetat med över ett dussin projekt för att erbjuda Web3-domäner.

Punk Domains register tillhandahåller domännamn under TLD-fabrikskontrakt – toppdomänmallar med distinkt affärslogik – synonymt med Web3-domäner. Utvalda tillägg inkluderar .smol, .zksoul, .pool, .op, .sgb, .L2, .flr, .giveth, .fantom, .ppl, .klima och .dope.

Punk Domains opererade på Layer 2-kedjor, vilket gav användare ett bredare utbud av domäner utöver .eth, dvs vem som helst kan skapa en toppdomän på plattformen. Dessutom är domäner registrerade på plattformen ERC-721-tokens, vilket betyder att de är Ethereum NFTs och kan köpas och säljas på NFT-marknadsplatser.

Punk Domains prissättning beror på toppdomänen och antalet tecken i ditt valda namn. Till exempel kostar ett namn med ett tecken 0,1 eth, medan ett namn på fem tecken kostar 0,02 eth på .pool TLD.

SPACE.ID är en omfattande plattform som tillhandahåller tjänster relaterade till digitala identiteter och Web3-domänhantering. Plattformen lanserades 2022 för att tillgodose de växande behoven hos Web3-communityt.

SPACE.ID erbjuder tre huvudsakliga blockkedjebaserade domäntillägg: .bnb, .eth och .arb för blockkedjorna Binance, Ethereum och Arbitrum. Den tillhandahåller också en Web3 Name SDK & API, vilket förenklar integrationen av Web3 namntjänsterna.

Plattformen innehåller också komponenter som TLD-fabriker, begränsade TLD-namn, TLD-kontrakt och domändetaljer för att säkerställa en smidig drift av dess plattform. Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar hantering av underdomäner, integration av NFT-samlingar och en smart-kontrakt aktiverad ad hoc blockchain som förbättrar säkerhet och skalbarhet.

SPACE.ID tar standard $5 per år för alla domäner registrerade på plattformen.

Freename är specialiserat på Web3-toppdomäner (TLD) och erbjuder användarna ett brett utbud av tjänster för digital identitetshantering och webbnärvaro.

Freename fungerar mer som ett register för TLD-tillägg och erbjuder därför en mängd olika TLD-alternativ, vilket gör att användare kan välja domäntillägg som passar deras preferenser och syften. Den stöder Polygon, BinanceSmart Chain, Aurora och Cronos.

Användare kan skapa, skapa och använda Web3-domäner på sin föredragna blockchain och dra nytta av plattformens flexibilitet och anpassningsmöjligheter. De kan också registrera varumärken för sina Web3 TLD:er för att skydda sina digitala identiteter globalt.

Standardpriset för en andranivådomän, som yourname.brand, börjar på 5 USD, medan toppdomäner, som .brand, varierar beroende på deras upplevda värde på marknaden.

PeerName är en registrar specialiserad på decentraliserade domännamn baserade på blockchain-teknik. Det grundades 2014 för att tillhandahålla registreringstjänster för alla nya blockchain-baserade domännamnsutrymmen.

Den är värd för över 7000 domäner och stöder en rad betalningsmetoder, inklusive Bitcoin, Bitcoins Lightning Network, Ethereum, Litecoin och Ripple. Den erbjuder domäntillägg .bit, .tor, .coin, .bazar, .lib, .emc, .sats, .ord, .gm och .unisat.

Nyckelfunktionerna inkluderar ett användarvänligt webbaserat gränssnitt, säker domänlagring, gratis år för varje inkommande domänöverföring och webbläsartillägg som gör det enkelt att komma åt Web3-domäner direkt från Chrome, Firefox, Opera och Edge.

Prissättningen för PeerName varierar från 16,99 $ för Namecoin-tillägg (.bit och .tor) till 17,99 $ för Emercoin-tillägg (.coin och .bazar) till 29,99 $ för Ordinals-tillägg (.sats). Domännamn förnyas årligen.

Ta din Web3-domän

Web3-domänutrymmet inleder en ny era av decentraliserade, användarvänliga och mångsidiga onlineidentiteter. I takt med att blockkedjetekniken omformar det digitala landskapet blir det att ha en minnesvärd och säker Web3-domän allt viktigare för individer, företag och projekt.

Så oavsett om du säkrar din unika Web3-domän eller utforskar potentiella investeringsmöjligheter, är dessa plattformar din inkörsport till en decentraliserad digital framtid där användare kontrollerar sina onlineidentiteter.