De 7 bästa musikspelarna för förlustfritt ljud på Windows 10

Nyckel takeaways

  • 5KPlayer är en mångsidig multimediaspelare med inbyggd radio, trådlös streaming och ett användarvänligt gränssnitt. Det är gratis att använda.
  • Winamp, en av de äldsta gratis stationära mediaspelarna, stöder olika medieformat, erbjuder enkel navigering och stöder plugins som Shoutcast för internetradio.
  • VLC Media Player har ett minimalistiskt gränssnitt, inbyggda codecs för uppspelning av olika filformat, avancerade equalizerinställningar och smidig uppspelning. Den har också dolda funktioner.

Förlustfritt ljud är ett okomprimerat format som bevarar dina låtars ursprungliga kvalitet. Det är därför du som Windows-användare behöver en musikspelare som är kompatibel med dessa format för att njuta av din musik.

För detta ändamål har vi skapat en lista över de bästa musikspelarna för alla förlustfria ljudformat du föredrar. Vi kommer att diskutera deras nyckelfunktioner och visa dig hur du maximerar din lyssningsupplevelse.

1. 5KPlayer

5KPlayer är en mångsidig multimediaspelare utrustad med en inbyggd radio, så att du kan ställa in direktsänd internetradio från toppklassiga stationer som BBC, Heart och Capital. Det låter dig också ladda ner videor från onlineplattformar som Vevo, Facebook och Vimeo för att titta offline.

En av 5KPlayers unika funktioner är att den stöder trådlös streaming genom Digital Living Network Alliance (DLNA). Detta gör att du kan dela ljudfiler mellan enheter i ditt hemnätverk, inklusive din mobiltelefon.

Den här spelaren har även ett användarvänligt gränssnitt som visar alla huvudfunktioner mitt på skärmen. Med detta har du full kontroll över volymen och spellistans ordning.

5KPlayer är gratis att använda, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för musikälskare som vill ha den bästa upplevelsen på en budget. Dessutom kan du ta din upplevelse upp ett snäpp om du bestämmer dig för att investera i ytterligare utrustning för att njuta av förlustfritt ljud.

Ladda ner: 5K-spelare (Fri)

2. Winamp

Winamp, som lanserades i slutet av 90-talet, är en av de äldsta gratis stationära mediaspelarna. Den stöder flera medieformat, inklusive WMA, WAV och FLAC.

Efter installationen ber Winamp omedelbart om tillåtelse att skanna och importera dina befintliga spår och spellistor till spelaren. På så sätt behöver du inte lägga till alla dina favoritljudfiler till appen manuellt.

Dessutom är gränssnittet mycket lätt att navigera, vilket gör att du sömlöst kan växla mellan ljud, videor, radio och poddsändningar. Dessutom kan du anpassa användargränssnittet med användarskapade teman och skal.

Winamp stöder plugins, den mest populära är Shoutcast. Detta plugin är ett strömmande mediasystem som hjälper dig att hitta de bästa internetradiostationerna och ger guider för att skapa din egen sändning.

Ladda ner: Winamp (Fri)

VLC är en gratis och populär mediaspelare som lätt känns igen på sin trafikkonikon. Tack vare dess inbyggda codec kan du spela olika filformat utan att installera externa codec för enskilda filtyper. Det här inbyggda alternativet skyddar också din enhet från skadlig programvara.

Spelaren har ett minimalistiskt men ändå intuitivt gränssnitt med kraftfulla verktyg för ljuduppspelning. Dess avancerade equalizerinställningar låter dig anpassa din lyssningsupplevelse genom att justera ljudutgångarna för att passa olika genrer.

En annan nyckelfunktion hos VLC är dess förmåga att leverera smidig, mellanrumsfri uppspelning, även på mellanregistersystem, samtidigt som den erbjuder dig flera funktioner. Och VLC är packad med hemliga funktioner som hjälper dig att få ut ännu mer av appen.

Ladda ner: VLC Media Player (Fri)

4. AIMP

Med sin snygga design och omfattande funktionalitet är AIMP kanske den mest kompletta förlustfria ljudlösningen. Den har en anpassningsbar och mycket funktionell layout för att passa din smak. Och den har en ljudomvandlare som låter dig byta dina filer från ett format till ett annat.

Förutom att ladda upp filer från din lokala enhet låter AIMP dig importera ljudfiler från Google Drive, OneDrive, Dropbox och andra molnlagringstjänster.

Om du gillar att sova med musik som spelas i bakgrunden, tillhandahåller AIMP en insomningstimerfunktion som låter dig schemalägga en automatisk avstängning eller viloläge efter en viss tid.

Spelaren har också en inbyggd ljudmotor med en 18-bands equalizer, som låter dig justera ljudutgången för att passa olika stämningar.

Ladda ner: AIMP-spelare (Fri)

5. Foobar2000

Foobar2000 är känt för sin minimalistiska design, flexibilitet och höga prestanda. Den stöder bärbar installation, så att du kan köra spelaren från en USB-enhet på vilken dator som helst.

Denna musikspelare erbjuder ett enkelt men anpassningsbart användargränssnitt, som låter dig ändra spelarens utseende medan du lyssnar på din musik. Den har också en avancerad taggningsfunktion som hjälper dig att organisera dina spår och spellistor utan ansträngning.

En distinkt Foobar2000-funktion är dess Digital Signal Processing Manager, som ger dig tillgång till equalizern, crossfeed och andra verktyg för att finjustera ljudkvaliteten. Dessutom hjälper Foobar200s ReplayGain-funktion dig att analysera och spela upp ditt ljud med en jämn volym, vilket förhindrar plötsliga höga eller tysta ljudspikar.

Ladda ner: Foobar2000 (Fri)

6. MusicBee

Den harmoniska blandningen av kvalitetsdesign, funktionalitet och högkvalitativ ljudutgång gör MusicBee till ett föredraget val för förlustfria ljudälskare. Den här spelaren är utrustad med en CD-ripper och låter dig konvertera dina musik-CD-skivor till digitala spår utan ansträngning.

MusicBee erbjuder avancerade ljudfunktioner, inklusive WASAPI- och ASIO-stöd. Dessa ljuddrivrutiner fungerar med Windows-gränssnittet för att förbättra förlustfri uppspelning. De garanterar också en optimal lyssningsupplevelse utan systeminducerade förändringar.

MusicBee erbjuder också ett brett utbud av UI-skins, så att du kan skräddarsy spelarens layout efter din smak. Dessutom har den ett utmärkt spår-, spellist- och podcasthanteringssystem med automatisk metadatahämtning och avancerade taggningsverktyg.

Ladda ner: MusicBee (Fri)

MediaMonkey är en effektiv spelare som stöder stora mediebibliotek i olika format, inklusive FLAC, ALAC och WAV. Förutom uppspelningsfunktionen låter den här spelaren dig hantera och organisera dina filer i distinkta musiksamlingar.

En av den här spelarens imponerande funktioner är dess automatiska DJ och säkra jukebox-läge, som låter dig skapa och spela dynamiska partyspellistor. Media Monkey synkroniserar också över dina enheter, så att du alltid har tillgång till dina spellistor.

Premiumversionerna av denna app låter dig byta namn på mediefiler, automatiskt konvertera ljud under synkronisering och koda obegränsade MP3-filer.

Ladda ner: MediaMonkey (Gratis, premiumversioner tillgängliga)

Att välja rätt spelare för den bästa Windows-musikupplevelsen

Från gammaldags spelare till anpassningsbara spelare med sofistikerade organisationssystem, dessa förlustfria ljudspelare erbjuder funktioner som säkert kommer att tillfredsställa dina behov. Men innan du gör ett val är det viktigt att kritiskt utforska deras layouter, funktioner, sekundära verktyg och plugins.