De 7 bästa iPad-apparna för att hjälpa elever att utmärka sig i skolan

Mellan klasser, inlämningsuppgifter och tentor är det inte lätt att hålla koll på din arbetsbörda i skolan. Du måste lägga ner mycket ansträngning och engagemang om du vill utmärka dig i allt. Även om det verkligen är en utmaning, är den goda nyheten att din iPad kan vara ett otroligt verktyg för att lätta på bördan lite.

Med rätt appar kan du förvandla din iPad till en kraftfull produktivitets- och organisationsmaskin som håller dig engagerad under dina studiepass. Från att skriva ner anteckningar till att få hjälp med läxor, det här är några av de mest användbara iPad-apparna för elever i alla åldrar.

1. Apple Books

Apple Books är en inbyggd app för iPhones, iPads och Macs som sparar en hel del pengar genom att hitta läroböcker till försäljning, vissa till och med gratis. När du har laddat ner dessa böcker kan du läsa dem när som helst, var som helst, oavsett Wi-Fi, med din Apple-enhet.

Med Apple Books kan du kommentera och markera viktiga avsnitt, anteckna anteckningar och bokmärka enskilda sidor för enkel referens. Om du studerar medan du pendlar eller i ett svagt upplyst rum kan du enkelt justera textstorlek, teckensnitt och skärmens ljusstyrka efter eget tycke.

Alla dina anteckningar och bokmärken synkroniseras mellan dina iCloud-enheter, så att du kan fortsätta där du slutade på din iPhone eller Mac. Det bästa med Apple Books är att du kan lämna de tunga ryggsäckarna eftersom det inte finns något behov av att bära gigantiska läroböcker överallt.

Ladda ner: Apple Böcker (Gratis köp i appen finns)

2. Zooma

Zoom är överlägset en av de bästa videokonferensapparna för att vara värd för och gå med i möten. Appen tog världen med storm på höjden av covid-19-pandemin och ersatte klassrum runt om i världen med virtuella fjärrmöten. På de flesta institutioner är Zoom mer ett krav än en app som är trevlig att ha till hands.

När det är omöjligt att undervisa på campus kommer dina lärare eller professorer sannolikt att be dig gå med i en onlineklass i form av ett Zoom-möte. Det är för närvarande den valda plattformen för videokonferenser på grund av dess plattformsoberoende stöd, inspelningsfunktioner och stöd för upp till 100 deltagare med gratisplanen.

Förutom att gå på föreläsningar kan du också be dina vänner att gå med i ett Zoom-samtal, så att ni alla kan studera tillsammans med lätthet. Appen låter dig dela din skärm, hålla schemat med mötespåminnelser och har en whiteboard för direktdiagram.

Ladda ner: Zoom (Gratis, prenumeration tillgänglig)

3. GoodNotes 5

Det finns många bra anteckningsappar för iPad, men GoodNotes 5 är den som ger den bästa upplevelsen. Appen låter dig skapa interaktiva digitala anteckningsböcker som är mer anpassningsbara och flexibla än pappersböcker. Du kan enkelt lägga till typer av text, handstil, teckningar, ljudinspelningar och allt annat du kan tänka dig.

Det är som en tom duk som låter dig dumpa alla dina tankar och idéer på ett ställe. Du kan sedan organisera dessa idéer genom att dra och släppa valfritt objekt på sidan. Det bästa är att du kan använda Apple Pencil för att skapa handskrivna anteckningar som ser otroligt realistiska ut. Att skriva eller rita med den här appen känns helt naturligt och flytande.

GoodNotes 5 erbjuder mycket mer, till exempel anteckningar för PDF-filer, samarbetsfunktioner och möjligheten att förvandla handskrift till vanlig text.

Ladda ner: GoodNotes 5 (Gratis, prenumeration tillgänglig)

4. Google Kalender

Google Kalender är utmärkt för att organisera ditt klassschema och studiepass, eftersom det synkroniserar alla dina klasser, uppgifter, tentor och andra händelser på ett ställe, så att du aldrig missar ett slag. När du har lagt till ditt klassschema får du aviseringar 15 minuter innan varje klass börjar. Du kan till och med lägga till platsen för varje klass så att du vet exakt vart du ska gå.

För inlämningsuppgifter och tentor kan du lägga till dem i din kalender så snart de tillkännages. Ställ in påminnelser för dagen innan och dagen för förfallodagen så att du inte glömmer något. Appen är också bra för att organisera studiegrupper och projektmöten.

Ladda ner: Google Kalender (Fri)

5. Skissbok

När de paras ihop med en Apple Pencil är iPads lika kapabla som fullfjädrade ritplattor. Detta är främst tack vare de dussintals mångsidiga ritnings- och designappar som finns tillgängliga på App Store, och Sketchbook är en av de bästa som finns.

Tack vare ett brett utbud av penslar, färger och anpassningsbara verktyg kan du experimentera med olika tekniker och stilar utan ansträngning. Den har också ett lagersystem som liknar Photoshop, som låter dig arbeta med flera element samtidigt.

Även om appen är bra för konstskola och att uttrycka dig själv, erbjuder den en hel del nytta även på andra områden. Till exempel kan arkitektstudenter använda mätverktyg för att skapa detaljerade planritningar eller 3D-modeller. De som gillar modedesign kan använda den för att skissa kläddesign med exakta proportioner.

Denna mångsidighet gör appen till ett utmärkt verktyg att prova, även om du gillar att rita eller skissa. Det är tillräckligt bra för att du kan hamna i att bli beroende av att använda Apple Pencil.

Ladda ner: Skissbok (Gratis köp i appen finns)

6. Google Dokument

Om du fortfarande använder offline-ordbehandlingsappar för att skriva, oavsett om det är för terminsuppsatser, uppsatser eller applikationer, måste du byta till Google Dokument. Det är ett måste eftersom alla dina dokument säkerhetskopieras och lagras på din Google Drive, där du kan se dem när som helst.

Det är också bra för att samarbeta med andra studenter i gruppprojekt. Du kan bara dela en länk som ger din vän redigeringsåtkomst till dokumentet och låta dem fortsätta där du slutade. Om du har några tankar att dela med dig av kan du markera vissa delar av dokumentet och lämna kommentarer.

Google Dokument sparar automatiskt medan du skriver, så att du aldrig förlorar arbetet om din iPad kraschar eller strömavbryts. Den har också plattformsoberoende stöd eftersom det är en webbaserad app, vilket innebär att du inte förlorar åtkomst till dina dokument oavsett vilken enhet du använder.

Ladda ner: Google Dokument (Fri)

7. Chegg-studie

Om du någon gång känner att du inte kan lista ut en matematisk ekvation eller blir fast över de teman som du ska täcka i din engelska tidning, måste du ladda ner Chegg. Det är en app som hjälper dig att göra dina läxor med resurser som inkluderar lärobokslösningar, frågor och svar-avsnitt och videor. Du kan också hitta flashcards för nästan vilken kurs du kan tänka dig.

Chegg ger dig också 24/7 support tack vare hjälp från experter. Du kan ställa vilken fråga som helst eller ta ett foto av dina läxor för att få svar från verifierade Chegg-experter. Men det finns en god chans att din fråga redan har besvarats i biblioteket med 60 miljoner helt lösta läxfrågor.

Ladda ner: Chegg studie (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Överträffa dina klasser med dessa iPad-appar du måste ha

Alla dessa appar hjälper dig att förbättra din inlärningsupplevelse på något sätt och låter dig ligga steget före i dina klasser. Det är förvånande hur bra iPad är som ett läromedel för elever i alla åldrar. Det faktum att så många antecknings- och ritappar fungerar felfritt med Apple Pencil gör upplevelsen ännu bättre.

Utöver det drivs moderna iPads av utmärkta processorer. Vissa av dem har till och med samma Apple Silicon-chips som finns i MacBooks. Men iPads är fortfarande inte en riktig ersättning för MacBooks, främst på grund av några av begränsningarna hos iPadOS.