De 7 bästa gratis AI-fotoredigerarna online

Viktiga takeaways

  • Gratis AI-fotoredigeringsverktyg gör det enkelt för alla att förbättra sina bilder med bara ett enda klick. Canva, Autoenhance.ai och LunaPic är några av de bästa tillgängliga alternativen.
  • Canva erbjuder automatiska förbättringsfunktioner och Magic Edit-verktyget. Autoenhance.ai tillhandahåller himmelsersättning, perspektivkorrigering och återbelysning av bilder. LunaPic tillåter olika fotoeffekter och har verktyg för att skapa animationer och GIF.
  • Pixlr erbjuder grundläggande fotoredigeringsfunktioner och har en betald nivå med ytterligare tillgångar och redigeringsverktyg. Google Photos har AI-redigeringsverktyg för snabba redigeringar. iPiccy är en stark, gratis AI-driven redigerare med många effekter. YouCam Enhance är ett enkelt verktyg för justeringar av ljusstyrka och skärpa.

Tack vare framsteg inom AI behöver du inte vara expert på Photoshop för att dina bilder ska se bra ut. Gratis AI-fotoredigeringsverktyg online gör det enkelt att förbättra dina foton – och ibland är allt som krävs med ett enda klick. I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de bästa gratis AI-fotoredigerarna online som du kan använda idag.

Canva är ett populärt verktyg bland grafiska designers, och det är också ett utmärkt val om du vill ha en gratis AI-bildredigerare online. Du kan automatiskt förbättra dina foton utan att betala för en premiumversion av Canva, och den här funktionen kommer att justera dina färger och ljusstyrka – plus flera andra områden.

Med Canva kan du också komma åt verktyget Magic Edit med ett gratis konto. Med Magic Edit kan du beskriva vad du vill att appen ska ändra och välja hur mycket av bilden du vill ändra med penseln. Om du vill lära dig mer har vi en komplett guide om hur du förvandlar dina bilder med Canva Magic Edit.

Om du inte vill gå igenom besväret med att noggrant manipulera alla aspekter av dina bilder, bör du överväga att kolla in Autoenhance. Den erbjuder tre kärnfunktioner:

  • Sky ersättare
  • Perspektivkorrigering
  • Bildbelysning

Det finns också ett API som du kan använda för att integrera Autoenhance i dina egna applikationer. Det är helt gratis att använda (även API), men bara för upp till 15 bilder. Det finns en möjlighet att betala allt eftersom, eller så kan du också välja mellan olika paket.

Autoenhane är ganska enkel att använda; ladda upp en bild så redigerar AI den automatiskt åt dig. Du kan också välja om du vill redigera HDR för din bild. De redigerade bilderna är omedelbart tillgängliga för nedladdning. Om du vill ha ett snabbt arbetsflöde för fotoredigering är det här en fantastisk onlineapp att använda.

LunaPic är ett enkelt AI-onlinefotoredigeringsverktyg som till och med har sin egen Chrome-tillägg. För att använda LunaPic laddar du bara upp en bild, väljer en av de många konsteffekterna och väntar på att AI:n ska göra sitt jobb.

LunaPic ger dig en hel rad funktioner för att redigera foton förutom enkla konsteffekter. Du kan justera ljusnivåer och lägga till massor av olika filter, konst och andra effekter. Den har också verktyg för att skapa videoanimationer och GIF:er.

Denna AI-redigerare ger dig också grundläggande funktioner som att beskära bilder, rotera dem och ta bort eller ersätta bakgrunden som du vill. Du kan till och med lägga till bildtexter till dina bilder eller dela dem direkt på populära sociala medieplattformar.

Pixlr är ett gratis att använda fotoredigeringsverktyg som erbjuder alla grundläggande funktioner du kan förvänta dig av en avancerad fotoredigerare. Dessa inkluderar borttagning av bakgrund (det finns en separat app för det), lägga till filter och effekter, animationer och göra bildcollage.

Pixlr har också en betald nivå som ger dig tillgång till tusentals fotoöverlägg, ytterligare tillgångar, klistermärken, tutorials och några exklusiva redigeringsverktyg. Du kan till och med öppna bilder direkt från molnlagringsplattformar som Google Drive och Dropbox, vilket gör det till ett idealiskt val för proffs som bara vill göra några mindre redigeringar.

Den självbetitlade Google Photos kan vara en tjänst för lagring och delning av bilder i sin kärna, men den har några AI-redigeringsverktyg som du kan använda för att snabbt borsta upp dina foton. Uppenbarligen är dessa funktioner inte lika varierande som de andra redaktörerna på den här listan, men det är fortfarande idealiskt för dessa små redigeringar.

Till att börja med låter Google Photos dig automatiskt fixa belysningen i dina foton med ett enda klick. Eller, om du vill ha mer kontroll, finns det reglage för att fixa belysningen, kontrasten och några andra detaljer. Förutom det har Google Photos också en massa olika effekter som du kan välja mellan.

Det är också otroligt bekvämt, särskilt eftersom många Android-användare organiserar sina bilder med Google Foton.

iPiccy är ett utmärkt AI-drivet fotoredigeringsverktyg online. Det fungerar lika bra på mobilen också, så det är utmärkt för att redigera bilder i farten. Redaktören har över 100 effekter, en collagemaker och erbjuder till och med funktionalitet för grundläggande grafisk design.

Från att fixa exponeringen, livfullheten eller bildens skärpa till att extrahera detaljer, lägga till eller ta bort skuggor och högdagrar, och till och med ändra bakgrunder, är iPiccys fullfjädrade fotoredigerare bra att använda. Och du kan skapa ett konto för att spara dina foton i molnet.

Med tanke på att det är helt gratis, ger iPiccy en stark kraft. Den har till och med många fotoeffekter som du kan välja mellan, vilket gör den till ett utmärkt val för att snabbt redigera dina bilder.

Ett annat populärt verktyg som är ganska effektivt för enkla fototouch-ups är YouCam Enhance. När du har laddat upp ett foto lägger det automatiskt till en vattenstämpel längst ner till vänster och låter dig använda ett skjutreglage för att se skillnaden mellan den förbättrade skärmdumpen och ditt original. Det är möjligt att ta bort vattenstämpeln genom att registrera dig för ett konto, så du kanske vill göra det om du inte är intresserad av att beskära dina bilder för mycket.

Du kan zooma in eller ut, men det är det mesta. YouCam Enhance ger dig inga ytterligare kontroller eller låter dig mixtra med specifika inställningar. Men om du behöver ett enkelt verktyg för att förbättra ljusstyrkan och skärpan i en bild, är detta ett anständigt val.

AI-fotoredigering förändrar spelet

Tidigare var redaktörerna tvungna att göra en massa fina justeringar för att få sina bilder att se bra ut. Nu, med AI-fotoredigerare, är det mycket enklare, särskilt när de är gratis och tillgängliga online. Många av dessa redaktörer genererar intäkter genom annonsering, medan vissa erbjuder en betald uppgradering med fler funktioner.

Om du menar allvar med att bli grafisk designer eller fotoredigerare bör du också överväga att skaffa en ny bildskärm, speciellt en som kan återge färger exakt på skärmen. Med en anständig bildskärm kan du se hur dina bilder faktiskt kommer att se ut när du redigerar dem med något av dessa verktyg.