De 7 bästa GitHub-alternativen för att vara värd för ditt projekt

GitHub är hem för projekt med öppen källkod; men det fortsätter att vara ett diskussionsämne inom de teknologiska kretsarna. Dess funktioner kan verka tilltalande från början, men när du använder den regelbundet kanske du inser att den inte är så användarvänlig som du skulle vilja.

Så, huvudfrågan är, är denna Microsoft-ägda plattform lämplig som en go-to-plattform för att vara värd för dina projekt? Om du besväras av rörig historia, dyra planer och obesvarade grenar, är det dags att hoppa av och leta efter alternativ till GitHub.

Dessa sju bästa GitHub-alternativ lovar bättre service, prissättning och projektvärd.

GitLab är ett välkänt alternativ till GitHub, och det har en fältdag med GitHub-exodus. De har till och med gjort det enkelt att migrera projekt från GitHub. Det finns en konstant kamp mellan GitHub och GitLab, och det är svårt att bestämma sig för vilket som är bättre.

Eftersom den är designad för hela DevOps-cykeln, låter GitLab dig göra allt från planering till release för att övervaka din programvara. Kraftfulla planeringsverktyg gör att du inte behöver ett annat system för att hålla alla på rätt spår. GitLabs förgreningssystem gör det enkelt att designa, testa och hantera kod.

Du kan ladda ner en instans för att vara värd på din server eller använda GitLabs SaaS-värd. Båda alternativen har olika priser från $0 till $99 per användare.

Som ett GitHub-alternativ ger GitLabs prissystem dig mer flexibilitet som gör att programvaran kan ge full DevOps-kapacitet till alla företag. Du kanske betalar mer, men du får allt du behöver.

Atlassians Git-baserade förvarssystem integreras med sina andra produkter, som Trello och Jira. Detta kan vara en stor bonus för team som redan använder dessa appar (som är vanliga i utvecklingsvärlden). Faktum är att du till och med kan använda Trello för ditt personliga bruk, eftersom det erbjuder dig en mängd olika alternativ att välja mellan.

Den integreras också med Slack och HipChat. Du kan skapa inbyggda integrationer i användargränssnittet, vilket ger mer flexibilitet. Tvåfaktorsautentisering och Soc 2 Type II-säkerhet håller din kod säker.

Och om du redan använder GitHub, Bit hink har en genomgång för att importera dina arkiv.

BitBucket erbjuder olika prissättningsalternativ för både självvärd och molninstanser, inklusive engångs- och årliga betalningsplaner. Du kan också betala extra för att skala dina byggminuter och lagringsutrymme om du behöver mer utan att lägga till fler användare.

Glöm inte att dra full nytta av BitBuckets gratisplaner för små grupper.

Beanstalk är en mångsidig plattform; detta GitHub-alternativ är välutrustat för att stödja Subversion och Git. Du kan till och med skapa filialer och redigera direkt i din webbläsare.

Eftersom Beanstalk är ganska lik GitHub, har den robusta kodgranskningsalternativ och rapporter som berättar hur mycket av ditt förråd som har granskats. Detta kan vara särskilt användbart för team som anställer frilansande programmerare och kodare.

Ingen nödvändig klient betyder att Beanstalk gör livet enklare för mycket mobila team. Och det finns tillräckligt med säkerhetsfunktioner för att stora företag som Philips, Intel och Whole Foods känner sig säkra på att lagra sina data på företagets servrar.

Amazons Git-baserade källkontrolltjänst är ett solidt val för företag som redan använder andra AWS-tjänster. Med skalbar molnlagring och inga storleksbegränsningar är det också ett bra val för alla som sannolikt behöver mycket mer serverutrymme snart. Kort sagt, detta verktyg är ett utmärkt GitHub-alternativ för stora filer.

CodeCommit har fördelen av ett extremt enkelt prissystem. De första fem användarna är gratis; efter det kommer du att betala 1 USD per användare och månad. Det kommer med 10 GB lagringsutrymme per månad och 2 000 Git-förfrågningar/månad per aktiv användare.

Du kan enkelt betala för förfrågningar om du behöver mer lagringsutrymme. CodeCommit är också en del av AWS Free Tier, så du kan prova det och vänja dig vid det innan du fullföljer det.

Om din organisation använder olika versionskontrolltekniker kan RhodeCode vara ett bra val. Den stöder Mercurial, Git och Subversion, vilket ger dig de bredaste alternativen.

Kodgranskning, automatisering av arbetsflöden och behörighetshantering hjälper dig att övervaka och köra DevOps i din grupp. Och den inbyggda SVN-till-Git-migreringen är till stor hjälp när du byter team.

RhodeCodes Community Edition är gratis, medan Enterprise Edition ger dig integration med företagsverktyg, premiumsupport, fler samarbetsfunktioner och flera instanser.

Enterprise Edition kostar $75 per användare och år, och licenser erbjuds i 10 förpackningar. Den senaste funktionen i RhodeCodes produktsvit är RhodeCode Cloud, tillgängligt för ett månadsabonnemang på $8/användare. Enterprise- och molnversionerna är tillgängliga med en 30-dagars provversion.

Det finns en god chans att du har laddat ner gratis programvara från SourceForge någon gång i det förflutna. Och om du arbetar med ett projekt med öppen källkod kommer du att bli glad att veta att det är ett bra alternativ till GitHub.

Så det är värt att överväga om du har en knapp budget och utvecklar en app med öppen källkod. Några relevanta funktioner inkluderar:

  • SourceForge erbjuder obegränsad bandbredd för projekt med öppen källkod.
  • Du kan ladda ner olika statistik som visar tidsförlopp, plattformar och regioner.
  • Dess katalogsystem med öppen källkod underlättar enkel projektkategorisering.
  • Du kan använda Markdown för att formatera och bifoga filer via dess inbyggda Tickets-funktion.

SourceForge hade orsakat en del kontroverser tidigare när de kombinerade sin programvara med nedladdningar med öppen källkod. De verkar ha städat upp sig, men det är också något cykliskt. Även om den här webbplatsen är ett GitHub-alternativ, måste du kontrollera deras nuvarande praxis innan du är värd för din kod där.

Ett av de mest effektiva och anmärkningsvärda GitHub-alternativen är GitKraken, ett Arizona-baserat mjukvaruföretag. Det har dykt upp som en utmärkt Git-klient för olika operativsystem som Windows, Linux och Mac.

Som ett GitHub-alternativ är denna plattform gratis att använda för icke-kommersiella applikationer. Du måste dock välja dess betalversioner för att använda den i en kommersiell miljö med extra funktioner.

Här är några av GitKrakens funktioner att notera:

  • Git-plattformen erbjuder intuitiva funktioner, inklusive ett interaktivt UI/UX, visuell commit-historik och otydliga sökningar.
  • Olika delade vyer i redigeraren, komplett med syntaxmarkering, förbättrade sökalternativ och filminikartor.
  • Utökat stöd för bland annat Git flow, Git LFS och hook support.

Att välja rätt GitHub-alternativ för dig

Med alla dessa val kan det vara svårt att hitta det bästa alternativet till GitHub. Men eftersom de flesta tjänster erbjuder en gratis provperiod kan du kolla in dem för att se vilken som fungerar bäst för dig.

Om du vill ha grundläggande funktionalitet och inte är alltför orolig för gränssnittet eller företagsfunktionerna, är det också ett rimligt alternativ att välja en baserat på din budget.

Och glöm inte att versionskontroll kan användas till mer än kod.