De 7 bästa familjebindningsapparna

Nuförtiden kan familjeband vara tufft. För föräldrar kan dina barn vara i sina upprörande tonåren, och för barn kan dina föräldrar alltid vara upptagna. Vi förstår hur konstigt och krypande det kan vara när du föreslår en familjeutflykt eller planerar en familjeaktivitet och det inte kommer ur gruppchatten.

Det är därför vi ger dig appar och spel som kan främja familjeband. Oavsett om du vill uppmuntra till interaktion eller väcka livlighet i ditt hushåll, är dessa appar för familjeband precis vad du behöver. Dessutom kan du spela dem var som helst och när som helst, även med långväga familjemedlemmar.

1. Små underverk

Small Wonders är utvecklat av Harvard Graduate School of Education och är byggt för att knyta an till små barn. Appen är uppdelad i två sektioner – området Vuxna och området för familjespel.

Inom familjens lekområde finns det olika aktivitetstyper, inklusive läsböcker, sjungande sånger, en fotosamling, tankeväckande frågor för att sätta igång diskussioner, spel och en kreativ klistermärkesaktivitet. Om ditt barn fortfarande sätter ihop ord och siffror är detta rätt avsnitt för dig.

Dessutom kan du med familjens lekområde spela ingredienserna eller matspelet med ditt barn för att matcha matvaror och lära dem namnen på deras favoritmat. Å andra sidan låter avsnittet Vuxna dig delta i aktiviteten med dina barn.

Du kan till exempel välja trafiksäkerhetsspelet i avsnittet Utomhus för att lära dina barn trafiksäkerhet samtidigt som de har roligt. Här kan du spela rött och grönt med dem samtidigt som du hjälper dem att förstå när det är säkert att korsa vägen. Detta gör Small Wonders till en av våra populära appar för medföräldraskap för att skapa stabilitet med dina barn.

Ladda ner: Small Wonders för Android | iOS (Fri)

2. Abound föräldraskap

Abound parenting är en av apparna som varje familj behöver för att klara sina liv tillsammans. Den är designad för föräldrar och deras barn i åldern 3–9 år för att hjälpa dem att bli bättre läsare. Genom att erbjuda forskningsbaserade insikter i barns psykologi och hur läsutvecklingen formas, kan föräldrar lära sig att interagera och lära sina barn bättre.

Hur fungerar det? Appen tillhandahåller engagerande frågor dagligen för att stimulera pågående och intressanta samtal med dina barn. Dessutom är du beväpnad med en kombination av noggrant utvalda bokrekommendationer och verktyg för att anpassa ditt barns läsupplevelse.

När du matar dig med denna information kommer du att börja förstå sammansättningen av dina barns hjärnor, vilket ger dig en inblick i deras formation och nivåer.

Ladda ner: Abound Parenting för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

3. Heads Up!

Nog med apparna; här är ett spel för att knyta an till din familj. Precis som Charades är Heads Up ett mobilt gissningsspel som främjar interaktion och samarbete mellan familjemedlemmar. Från att namnge mat till sånger, det är ett bra spel för att hålla revbenen sprickor.

Om du inte har någon aning om vad det handlar om, visualisera helt enkelt detta: du har din telefonskärm vänd bort från dig men synlig för din familj, som måste ge dig ledtrådar som beskriver vad som visas på din telefon. Låt oss säga att din familj kan se en kyckling på din skärm; de skulle behöva imitera kycklingar och picka runt tills du får det.

Hur kul är det? Din familj kan turas om i det här spelet samtidigt som du skapar en rolig och engagerande miljö där alla behöver kommunicera effektivt och arbeta tillsammans. Dessutom, Heads Up! är lämplig för alla åldrar och miljöer, så det är bra för att knyta an till barn och till och med mor- och farföräldrar.

Slutligen, om du använder en Android-enhet kan du ladda ner och spela Heads Up! gratis, men för iOS-användare kommer det med en avgift.

Ladda ner: Heads Up! för Android | iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

4. Monopol Go!

Medan nästan alla är bekanta med Monopol-brädspelet, är det inte många som vet att det nu är tillgängligt på mobila enheter och mycket mer interaktivt. Om du vill knyta an och lära dina barn finansiell kunskap samtidigt, Monopoly Go! är bara spelet för dig.

Du kan lära dem hur finansvärlden fungerar med att köpa och sälja hus och betala hyra samtidigt som de har roligt. Social distans är inte längre ett hinder för familjeband och Monopol Go! spelet är här för dig.

Ladda ner: Monopoly Go! för Android | iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

5. Smule

Vi är säkra på att du håller med om att musik för människor och familjer samman. Så, vad är bättre för familjeband än en karaoke-app? Med över 10 miljoner låtar i sitt bibliotek kan Smule hjälpa familjer att knyta an till musik i bekvämligheten av sina hem.

Med både duett- och karaokelägen kan spelare slå sig ihop eller tävla med varandra. Du kan också spela in ditt framförande som ett minne eller dela det med världen.

Med Smule kan du höja din familjeupplevelse genom att lägga till ljud- och videoeffekter, vilket ger den en professionell touch. Utöver detta får du justera låtens tonart för att passa allas sångkomfort. Allt detta utspelar sig i bekvämligheten av ditt hem när du ansluter och samarbetar med din familj.

Ladda ner: Smule för Android | iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

6. Familjefejd Live!

Vill du ha ett intressant sätt att knyta an och ansluta på en djupare nivå? Prova Family Feud Live! spel. Precis som Family Feud-serien kan appen vara ett bra spel för familjeband genom att arbeta tillsammans i team för att gissa de vanligaste svaren på enkätfrågor.

Till skillnad från många spel som fokuserar på att tävla, är Family Feud Live! stimulerar spelare att tänka på vad andra kanske tänker. Varje rätt svar ger ditt lag ett visst antal poäng baserat på dess popularitet.

Föreställ dig till exempel att enkätfrågan är: ”Vilka typer av mat njuter man mest av under Thanksgiving?” Potentiella svar kan omfatta kalkon, potatismos och majs. Svaret ”kalkon” kommer att vara värt det högsta betyget baserat på dess popularitet.

Om någon hade nämnt majs kanske de inte tjänar några poäng om det inte är listat som ett av de populära svaren. Därför är det viktigare att få de mest populära svaren än att få rätt svar.

Ladda ner: Family Feud Live! för Android | iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

7. Trivia Crack

Sedan den släpptes 2013 har Trivia Crack vunnit popularitet och blivit en av de roligaste bindningsapparna för föräldrar i den digitala tidsåldern. För att börja leka med din familj måste var och en av er turas om att försöka svara på frågor från sex olika kategorier: konst, vetenskap, historia, underhållning, sport och geografi.

Målet är att svara korrekt på frågor för att tjäna tecken som motsvarar varje kategori. Dessa tecken samlas in genom att snurra på ett hjul och svara korrekt på frågor i motsvarande kategori.

Varje spelare turas om att svara på frågor, och spelaren som samlar alla sex karaktärerna först vinner spelet. Trivia Crack sticker ut bland användarna eftersom det erbjuder det bästa av två världar: utbildning och kul. Samtidigt som du ansluter och interagerar lär du dig också.

Ladda ner: Trivia Crack för Android | iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

Stärk ditt familjeband med interaktiva appar

Om du älskar att stärka ditt familjeband är dessa familjebindningsappar värda att testa. De erbjuder innovativa sätt att hålla kontakten och överbrygga klyftorna mellan avstånd och tid, vilket främjar djupare kontakter och meningsfulla interaktioner.