De 7 bästa AI-skrivverktygen att använda idag

Oavsett om du kämpar med writer’s block eller bara hatar att skriva, kan AI-skrivverktyg komma väl till pass. De kan inte bara spara tid på att skriva det första utkastet utan också ge dig massor av kreativa idéer. Här listar vi de bästa AI-skrivverktygen du bör kolla in just nu.

1. Jaspis (för professionella marknadsförare och bloggare)

Drivs av flera språkmodeller (inklusive GPT-4), Jasper är en av de mest populära delarna av AI-skrivprogramvara. Oavsett om du behöver generera annonskopior, blogginlägg eller bildtexter på sociala medier har den över 50 mallar för dig.

Designad för proffs inom marknadsförings- och innehållsbranschen gör Jasper det enkelt att skapa innehåll för hela din kampanj. Likaså har den en långformad blogginläggsskribent med fokus på SEO. Innan du börjar skriva kan du använda Jasper Chat för att hjälpa dig med researchfasen.

För att säkerställa en konsekvent ton i alla dina skrifter, lär sig Jasper och anammar din varumärkesröst och sparar detaljerna om ditt projekt i sin kunskapsbas.

Jasper har en fantastisk community och ett snabbt supportteam, och det tillhandahåller också gratis utbildning på sin webbplats för att hjälpa människor att få ut det mesta av verktyget.

Jasper är utan tvekan ett av de bästa AI-verktygen för att skapa innehåll, Jasper har tre betalda planer, från $49 per månad.

2. ClosersCopy (för sökmotoroptimerat innehåll)

ClosersCopy är ett annat fantastiskt AI-drivet skrivverktyg med fokus på SEO-optimerat skrivande. Den har hundratals förgjorda marknadsföringsramar och arbetsflöden som kan hjälpa dig att skapa en fantastisk kopia.

Det som gör ClosersCopy till ett bra val för SEO-skrivande är att den har inbyggda SEO-revisions- och planeringsverktyg. SEO-revisionsfunktionen jämför ditt utkast med topprankade sidor på Google och ger förslag på förbättringar. På samma sätt hjälper SEO-planeraren dig att skapa en disposition för dina blogginlägg med hjälp av konkurrentanalys.

ClosersCopy har tre olika AI-modeller: en för copywriting, en annan för artiklar och den tredje för storytelling. Trots dussintals funktioner har den en ren, enkel instrumentpanel och textredigerare.

Priset varierar från $49,99 per månad till $99,99 per månad. Power-planen (den billigaste) låter dig generera innehåll 300 gånger, medan de andra två planerna erbjuder obegränsat skrivande.

Om du letar efter ett billigt AI-skrivverktyg som gör jobbet, prova Rytr. Oavsett om du vill skriva blogginlägg, sångtexter, marknadsföringsexemplar, bildtexter, manus eller produktbeskrivningar har Rytr mallar för nästan allt. Ännu bättre, du kan använda den för att generera AI-bilder och prata med dess chatbot.

Rytr har ett lättanvänt gränssnitt och möjligheten att generera text på 30+ språk. Det tar dock lite tid att skapa det första utkastet, tack vare många olika användningsfall. Du kan justera resultatet och använda dess redigeringsverktyg för att förfina ditt första utkast.

Den obegränsade planen kostar $29 per månad, medan Saver-kontot kostar $9 per månad (100 000 tecken). Rytr har till och med en gratis plan med 10 000 tecken och fem bilder per månad. Den har en Chrome-tillägg som fungerar sömlöst och låter dig skriva medan du surfar.

Så, om du inte vill skvätta på AI-skribenter, är Rytr kanske din bästa insats. Även om det inte erbjuder alla klockor och visselpipor, är det ett anständigt, mångsidigt verktyg som du kan använda för professionellt och personligt skrivande.

4. Writesonic (för att generera innehåll i olika format)

Writesonic drivs av GPT och är mer än bara en AI-skribent. Den har bild- och röstgeneratorer, möjligheten att skapa anpassade AI-bots och en chatbot som heter Chatsonic.

Writesonic har hundratals olika mallar som låter dig skapa olika typer av skriftligt innehåll – från artiklar och essäer till målsidor och YouTube-beskrivningar.

Det som gör Writesonic till en framstående är att den erbjuder en artikelskribent i långa former även på en gratis plan. Bara genom att ange ett ämne, en referensartikel och din föredragna ton kan du skapa en komplett artikel med ett enda klick.

På samma sätt delar Writesonics editor upp skärmen i två sektioner, en för att generera text och den andra för att redigera och formatera den, vilket gör skrivprocessen mycket enklare.

Förutom gratisplanen har Writesonic tre betalplaner, från $19 per månad.

5. Copy.ai (för varumärken och team)

Om du vill att varje kopia ska återspegla ditt varumärkes ton, är Copy.ai ett utmärkt val. Med hjälp av ditt befintliga innehåll identifierar det din varumärkesröst. På samma sätt finns det en infobas där du kan ladda upp detaljer om ditt projekt – verktyget använder sedan den identifierade tonen och kunskapen i sitt skrivande, vilket ger en personlig touch.

Copy.ai har ett chatbot-liknande gränssnitt för att generera text, som du sedan kan lägga till i redigeraren och formatera ditt innehåll. Dessutom har den inbyggda arbetsflöden utformade för SEO, innehåll och säljteam som gör att du kan samarbeta med dina kollegor.

Copy.ai har gratis utbildning och massor av andra resurser för att utbilda dig om dess verktyg. Den kostnadsfria planen ger dig 2000 ord, medan den obegränsade Pro-planen kostar $49 per månad.

Den har också ett dussin gratis verktyg för att skapa e-postämnesrader, bildtexter, metabeskrivningar, CTAs, produktnamn, slogans, etc. Det bästa av allt är att du kan använda dessa gratisverktyg utan att registrera dig.

6. Sudowrite (för kreativt skrivande och berättande)

Om du är en kreativ skribent som letar efter ett verktyg som hjälper dig på din skrivresa, behöver du inte leta längre. Drivs av GPT-3 och GPT-4, kan Sudowrites Story Engine hjälpa dig att skriva en komplett roman.

Innan själva skrivfasen kan du använda Sudowrite för att brainstorma idéer, utveckla berättelsekaraktärer och tänka på handlingspunkter. När du har skrivit ett par meningar kan du be verktyget att fortsätta skriva, antingen på egen hand eller genom att följa dina instruktioner. Ännu bättre, funktionen Beskriv använder metaforer och sinnen för att illustrera scenen för dina läsare.

När det första utkastet är klart kan Sudowrite omformulera, utöka eller förkorta meningar för att polera din berättelse. Det kan till och med ge feedback på din berättelse och lyfta fram möjligheter till förbättringar.

Sudowrite har tre planer, där den billigaste kostar $19 per månad och erbjuder 30 000 ord.

7. Smart Copy (för copywriting)

Om du vill skapa manuskript som speglar din varumärkesimage, prova Smart Copy. En del av Unbounce-familjen, den här AI-skrivassistenten kan hjälpa dig att skapa engagerande innehåll för målsidor och kopior.

Den har ett galleri med cirka 50 olika mallar, inklusive mallar för vardagliga saker som e-postämnesrader, tackkort och innehållsexpanderare.

Den betalda planen kommer med en långformatsredigerare som kallas Writer. Det här ser ut som en vanlig textredigerare, men efter att ha skrivit några meningar (och ställt in inställningarna), kan du be Smart Copy att fortsätta skriva åt dig. När verktyget har genererat det första utkastet kan du expandera, remixa eller lägga till fler meningar till din kopia.

Förutom bloggar, målsidor och produktbeskrivningar kan Smart Copy generera kärnvärden, taglines och uppdragsbeskrivningar för ditt företag. Den stöder dussintals språk och har även en gratis Chrome-tillägg.

Smart Copy har en gratis och betald plan. Den kostnadsfria planen ger 10 krediter per vecka, medan Essential-planen ger 200 krediter för $9 per månad.