De 6 bästa SMS-apparna för Android

Om du inte gillar standardappen för textmeddelanden på din Android-enhet är den superenkel att ändra. Det finns massor av bra alternativ där ute, och tack vare Androids anpassningsbara natur är det enkelt att byta över. Låt oss ta en titt på några av de bästa alternativa SMS-appalternativen som finns.

1. Meddelanden

Nu kan den här eller kanske inte vara en alternativ app för dig. Det beror på att vissa Android-enheter levereras med Messages som standardapp för textmeddelanden, som Motorola-enheter eller Google Pixels.

Men vissa andra tillverkare som Samsung skickar sina enheter med en proprietär textmeddelandeapp förinstallerad i deras anpassade Android-skal. Om det är båten du är i, kanske du vill testa Googles meddelandeapp.

Det är inte den mest anpassningsbara sms-appen som finns, men den är lika enkel och stabil som den kommer. Den tilldelar slumpmässigt en ny färg till varje textkonversation och har visst stöd för klistermärken, plus att det stöder RCS-meddelanden och kommer att filtrera bort din skräppost. Naturligtvis finns det inga annonser eller köp i appen. Den här appen är mest för människor som vill ha något som bara fungerar.

Ladda ner: Meddelanden (Fri)

2. Puls SMS

Pulse SMS är en fantastisk blandning av anpassningsbarhet och enkelhet. Du får alla de bästa funktionerna här tillsammans med en underbar materialdesign-look.

Du kan ändra utseendet på meddelandebubblorna, ställa in anpassade färger för hela appen eller enskilda konversationer, schemalägga textmeddelanden, svartlista nummer, arkivera konversationer och fördröja sändningen om du vill kunna avbryta några sekunder efter sändningen.

Och det är bara gratisversionen (som inte ens har annonser). Med ett köp i appen kan du skicka och ta emot meddelanden från en mängd andra plattformar. Pulse har en Chrome-app, Chrome-tillägg, Web Messenger, Firefox-tillägg, Android TV-app, Android-surfplatta-app och Android Wear-app. Om dina iPhone-älskande vänner någonsin skryter om att iMessage låter dem sms:a på sin Mac, berätta bara för dem om Pulse.

Den tjänsten kostar $59,99 för ett livstidspass, eller så kan du prenumerera för en månad eller ett år. Men även utan funktionalitet för meddelanden från någonstans är det fortfarande en solid, fullfjädrad meddelandeapp.

Ladda ner: Puls SMS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Textra har funnits ett tag nu, men det har utvecklats graciöst. Den inkluderar Textra Bot om du vill ställa några frågor om appen, men bortsett från det erbjuder den massor av anpassningsfunktioner i ett snabbt paket. Du kan till och med redigera emoji-stilen i appen så att du kan ha iOS-stil emojis.

Du kan anpassa konversationer individuellt eller batchredigera flera chattar samtidigt. Om du vill kan du ringa folk direkt från sms-skärmen eller skumma igenom alla foton och videor som ni har skickat till varandra. Det finns inte mycket du inte kan göra med Textra.

Trots att det verkar som en helt gratis app, börjar Textra dig faktiskt med en 14-dagars annonsfri provperiod. Därefter kan du antingen fortsätta med annonser eller uppgradera till Pro för en engångsbetalning. Genom att uppgradera till Pro-versionen kan du skicka premium textmeddelanden till någon av dina kontakter.

Ladda ner: Textra SMS (Gratis köp i appen finns)

4. Chomp SMS

Chomp SMS kommer till dig av samma folk som skapade Textra. Varför de gjorde två väldigt lika sms-appar är någons gissning, men Chomp är också ett utmärkt val. Det finns ingen Textra Bot, men det finns nästan alla andra funktioner: teman, emoji-stilar, individuell konversationsredigering, schemalagda meddelanden, en svartlista och mer.

Det som är bra med att använda Chomp SMS är att du inte får en gräns för schemalagda meddelanden. Vi rekommenderar dock inte att du använder Chomp för att skicka massmeddelanden, eftersom meddelandena ibland är försenade. Använd istället en av de rekommenderade Android-apparna för att skicka SMS-meddelanden samtidigt.

Sammantaget är det ett ganska tillförlitligt alternativ för människor som bara vill ha personalisering. Precis som med Textra kommer Chomp SMS någon gång att börja visa annonser eller be dig betala ett litet köp i appen för att fortsätta utan dem.

Ladda ner: Chomp SMS (Gratis köp i appen finns)

5. Stämnings-SMS

Mood SMS är verkligen det mest unika av gänget. Teman blir vilda i humöret, inställningsmenyn är färgstark och sprudlande, och tangentbordet har animerade emojis i iOS-stil. Det är en eklektisk och unik upplevelse som inte är för alla, men det kommer att vara helt rätt för vissa.

Det finns så många teman att välja mellan, du kan gömma några meddelanden i en privat låda, det finns små Chat Head-liknande meddelanden, det stöder in-line GIF:er och YouTube-videor, och det är lika anpassningsbart som alla andra appar på den här lista.

Den har också en dedikerad emoji-butik där du antingen kan ladda ner gratis eller göra ett köp i appen för att låsa upp premium-emojis. Förutom det, för en månadsprenumeration eller en engångsbetalning, kan du låsa upp fler funktioner som premiumteman, meddelandekryptering, säkerhetskopiering och återställning och möjligheten att bli av med alla annonser på en gång.

För en udda, superanpassningsbar meddelandeapp bör du välja Mood SMS.

Ladda ner: Stämnings-SMS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

6. Handcent Next SMS Messenger

Handcents Next SMS Messenger gör allt du kan förvänta dig av en modern meddelandeapp. Du kan markera konversationer som favoriter, arkivera och svartlista dem, ändra appens tema, säkerhetskopiera chattar, schemalägga skicka meddelanden, fästa konversationer högst upp och skapa genvägar för dem till din startskärm och mer.

Appens användargränssnitt är visserligen inte det bästa, men Next SMS Messenger kompenserar mer än för det via sin omfattande funktionsuppsättning. Och tack vare Handcent Anywhere kan du synkronisera dina chattar och komma åt dem på din telefon, dator och smartklocka.

Vi gillade också funktionen Driving Mode som låter dig svara automatiskt på textmeddelanden så att du inte blir distraherad när du kör. Menyn Säkerhetscenter visar hur du kan förbättra säkerheten i appen och skydda dina chattar.

Observera att många av funktionerna i appen bara kan användas om du är inloggad på ett Handcent-konto, så du kanske måste skapa ett. Du kan också registrera dig för ett medlemskap på $5,99 per år för att bli av med annonser och låsa upp andra premiumförmåner.

Ladda ner: Handcent Next SMS Messenger (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Vilken är den bästa Android SMS-appen?

Den SMS-app som fungerar bäst för dig kanske inte fungerar bäst för någon annan, och de flesta av dessa erbjuder liknande anpassningsmöjligheter ändå.

Vi rekommenderar Googles Messages-app för dig om du inte behöver några snygga funktioner, Mood SMS om du vill ha anpassningar och Pulse SMS och Handcent Next SMS för alla andra. Men om du vill ha ännu fler funktioner, kanske du vill prova meddelandeappar som WhatsApp eller Telegram som skickar meddelanden över internet istället.