De 6 bästa självpublicerande plattformarna som får ditt arbete ute

Att skriva är en ständigt föränderlig konstform som binder samman olika delar av världen. I takt med att mediet förändras och växer, gör också metoden att nå läsare. En gång stod en svårbehaglig redaktör i vägen för att nya skribenter skulle få ut sitt arbete. Lyckligtvis är det inte längre fallet med internets framväxt.

Det finns många alternativ för självpublicering online, vars fördelar och nackdelar kan vara svåra att navigera. Lyckligtvis finns allt du behöver veta om de bästa plattformarna som når en stor publik här.

Amazon har varit i detaljhandeln och marknadsföringsbranschen sedan Jeff Bezos startade företaget 1994. En av de första expansionsåtgärderna Bezos gjorde var att förvärva onlinebokhandlare i olika delar av världen. Amazons självpublicerande plattform har förändrats avsevärt sedan dess, till det bättre.

En viktig faktor att tänka på är Kindles dominans på eReader-marknaden. Det är lätt att förstå varför Amazons flaggskepp för lässurfplatta gör marknaden i hörn. Den markerar många rutor på listan över saker att tänka på när du köper en eReader.

Men Amazon-bokhandeln är en ännu större prestation än Kindle. Den fungerar i olika hörn av världen som en av de största självpublicerande plattformarna som för närvarande är tillgängliga online. Amazon lägger tillbaka makten i författarens händer, vilket gör att du kan få ut din roman och behålla 70 % av vinsten.

Dessutom erbjuder Amazon böcker över genrer som Romance, Mystery och Adventure. Det underlättar också publiceringen av grafiska romaner och serietidningar. Användarna har betydande kontroll och input i publiceringsprocessen. Du kan ange viktiga bokdetaljer på plattformen när du försöker publicera en bok.

Dessutom är du ansvarig för att skriva en medryckande bokbeskrivning som kan locka läsare tillräckligt att plocka upp en bok. Du måste också ange bokens titel, författarens namn, genre och nyckelord.

Kindle Direct Publishing prioriterar kvalitet framför kvantitet. Allt arbete som skickas in för publicering granskas noggrant för att säkerställa att det följer plattformens riktlinjer. Det finns också en gräns för hur många böcker en enskild författare kan publicera inom en given tidsram. Detta görs för att minska förseningarna i granskningen.

Amazon har ett starkt namn och Kindle Direct Publishing drar nytta av den höga trafiken på deras webbplatser. Följaktligen kommer du säkerligen att få många blickar på ditt arbete om du väljer att använda den här plattformen. Detta gör det till ett bra ställe att marknadsföra dina e-böcker.

Apple Books lanserades som iBooks 2010 som en specialfunktion på iPad. Men den släpptes senare på iPhone och iPod samma år och har sedan dess varit den utvalda applikationen för litterära entusiaster som använder Apples produkter.

En stor fördel med att publicera på Apple Books är enhetskompatibilitet. Företaget har en lång lista med hårdvara som stöds som säljs till miljontals människor runt om i världen. Som sådan kan läsare bläddra och läsa titlar på Apple Books på sina iPhones, iPads och MacBooks.

En annan fördel med plattformen är att den tillåter användare att importera e-böcker till sina Apple Books. Denna mångsidighet i användning lockar en stor publik som författare kan dra nytta av.

Publiceringsprocessen är ganska enkel. Du behöver ett iTunes Connect-konto för att komma igång. Att konvertera din bok till EPUB-format bör dessutom vara det första steget innan du fortsätter.

Du kan också ange relevant metadata för att hjälpa Apple Books-algoritmen att marknadsföra ditt arbete därifrån. Apple Books-publiceringsportalen innehåller också en hel sektion dedikerad till marknadsföring. Detta ger dig tips och rekommenderar relevanta plattformar för att få ut ordet om din nya roman.

Apple Books är också ett utmärkt val för författare som prioriterar ljudböcker. Du kan använda en digital röst för att berätta om ditt skrivna arbete på plattformen. Eller så kan du publicera en redan berättad berättelse. Slutligen finns det inga dolda avgifter på plattformen, och författare tjänar 70 % royalty på varje såld bok, oavsett pris.

Barnes and Noble är en av de äldsta bokhandlarna i Amerika. Det började som en traditionell bokhandlare i New York City och har sedan dess vuxit till ett Fortune 1000-företag med stor räckvidd.

Under åren har Barnes and Noble utvecklats och erbjuder för närvarande självpubliceringstjänster på sin webbplattform. De förstår författarnas behov och erbjuder hjälp med redigering, marknadsföring och publicitet. De erbjuder standardpaketet med 70 % royalty till självpublicerande författare och en chans att tjäna mer när du publicerar pappersböcker direkt genom dem.

Barnes and Noble förenklar processen att ladda upp ditt arbete till deras system genom att specificera vad som krävs, så att du kan förbereda det i förväg. När du har laddat upp din bok kan du redigera den innan du publicerar den. De erbjuder också tjänster som gör att du kan skapa och anpassa en främre omslag.

Författare kan ange bokdetaljer som hjälper Barnes and Noble-plattformen att marknadsföra sitt arbete, som genre och mer. När den väl har publicerats läggs din bok till i det stora urvalet av tillgängliga böcker och görs lätt att hitta.

Google Play Böcker täcker olika enheter, eftersom det fungerar på allt som kör den senaste versionen av Android. Plattformen stöds i över 75 länder världen över, och tre miljarder människor kan hämta din bok om du väljer att publicera den på Google Play Böcker.

De erbjuder författare standardinkomstdelningen på 70 %, vilket gör att du kan maximera din vinst med varje bokförsäljning. Publiceringsprocessen är lika enkel som att skapa ett konto, ladda upp ditt formaterade arbete och ange nödvändig metadata och beskrivningar för att få nya läsare.

Google Play Böcker tillåter också läsare att bädda in länkar till sin boksida på vilken plattform de än väljer att marknadsföra. De kräver inte heller exklusivitet, vilket innebär att du kan publicera på andra plattformar och fortfarande tjäna samma pengar i royalties.

Som företag är Google känt för att effektivt använda sökvanor för att rekommendera användarprodukter. Denna marknadsföringsnivå fungerar också i Google Play Böcker, vilket försäkrar författare att de rätta ögonen kommer att hitta deras böcker.

Darft2Digital (D2D) är moderbolaget till den populära distributören Smash Words. De erbjuder många av de verktyg som andra självpublicerande plattformar gör, plus så mycket mer. D2D förser författare med praktiska mallar som de kan välja mellan för att organisera deras arbete.

Författare kan sätta sitt pris till vad de vill, och plattformen tar bara 10 %, vilket ger författare med 90 % i royalties för varje försäljning. Plattformen har ett snabbt och intuitivt användargränssnitt, så även mindre tekniskt kunniga författare är välkomna.

En annan användbar funktion är författarsidan. D2D låter användare skapa anpassade sidor som läsarna kan gå till när de tänker lära sig mer om författaren till sina favoritböcker. Det är ett bra verktyg för författare som inte har sina egna webbplatser.

Lulu är fast besluten att hjälpa författare att uppnå bästa resultat med sitt arbete. Detta inkluderar att tillhandahålla mallar som guider under skrivprocessen och att erbjuda författarverktyg packade med några av de mest användbara onlineverktygen och programvaran för att skriva.

Du kan också öka ditt självförtroende genom att anlita ett proffs på plattformen för att kritisera ditt arbete och ge dig några tips. Alla tjänster som erbjuds på sajten bidrar till en framgångsrik självpubliceringssatsning. De hjälper dig till och med att sätta bokpriser som du kan lita på.

Lulu erbjuder också lockande författaruppdelningar, och tar bara 20 % för utförda tjänster. Det betyder att du tjänar 80 % i royalties på varje bokförsäljning. Det finns också tjänsten Lulu Direct, som gör att författare och användare kan sälja på sina egna webbplatser utanför Lulu-plattformen.

Lägg tillbaka kraften i en författares händer

Självpublicering har höjt författare runt om i världen, och plattformarna som beskrivs ovan ger dig den bästa fördelen när det gäller att nå den bredaste läsarbasen och tjäna mest vinst.

Så experimentera lite. Använd gärna valfri kombination av de sex plattformarna ovan. Lägg till det till en ganska bra marknadsföringsstrategi så är du på god väg att publicera dina egna e-böcker som proffs.