De 6 bästa apparna för spårning av datoranvändning för Windows

Spread the love

Om du kämpar med tidshantering kan registrering av din datoranvändning hjälpa dig att bättre förstå var din tid tar vägen. I den här artikeln kommer vi att täcka de bästa Windows-apparna för att spåra din datoranvändning, så att du kan bygga hälsosammare digitala vanor.

MAKEUSE AV DAGENS VIDEO

Slösa inte bort någon tid – få en tydlig uppfattning om dina tidshanteringsvanor i Windows med dessa appar.

1. ManicTime

ManicTime är en kraftfull assistent som ger dig en tydlig uppfattning om dina datoranvändningsvanor. Du kan spåra och mäta appar, filer och internetadresser inom en viss tidsram.

Tidslinjevyn ger en färgkodad graf över hur länge olika appar har använts. Du kan enkelt zooma in och ut eller markera ett specifikt område på dagen genom att dra markören. Ovanför tidslinjen kan du också se en registrering av aktiv och inaktiv datoranvändning som kan hjälpa dig att begränsa skärmtiden.

ManicTime har några av de mest exakta verktygen som hjälper dig att förstå din datoranvändning. Det vänstra sidofältet visar en lista med tidsposter (spelas in automatiskt.) Bredvid varje post ser du en start- och sluttid samt en varaktighet. Du kan använda alternativet Filter för att markera en specifik app och se dess totala varaktighet. Du hittar också varaktighetsvärden i det högra sidofältet tillsammans med en procentandel av dess användning.

ManicTime gör ett lysande jobb med att spåra din datoranvändning, och du kan komma åt alla viktiga funktioner i gratisversionen.

Ladda ner: ManicTime (Gratis, premiumversion tillgänglig)

2. ActivityWatch

ActivityWatch är en fantastisk app för att mäta din produktivitet och analysera användningsmönster på Windows. Appen erbjuder många visuella sätt att se din användning, inklusive ett stapeldiagram och ett kategori sunburst diagram.

  Hur man ändrar skärmorientering i Windows

För att hjälpa ActivityWatch att tilldela appar till olika kategorier kan du ställa in regler i appens Category Builder. Det finns två sidor för att se din datoranvändning: Tidslinjefliken och Aktivitetsfliken. Alternativet Tidslinje ger den mest grundläggande vyn. Du kan justera tidsintervallet och byta namn på poster genom att klicka på dem.

Om du letar efter en mer detaljerad analys, gå till fliken Aktivitet. Detta erbjuder en rad statistik, inklusive en visning av dina bästa appar och kategorier, och ett kategoriträd. Mest imponerande är att du kan skapa en anpassad vy av statistik. Från det här fönstret kan du lägga till flera grafer och ändra ordning på dem efter eget tycke.

Ladda ner: ActivityWatch (gratis)

3. RescueTime

RescueTime är ett automatiskt tidsspårningsverktyg för Windows som hjälper dig att bättre förstå din produktivitet online. Det är enkelt att komma igång – skapa ett konto, ladda ner det kostnadsfria assistentverktyget och låt RescueTime köras i bakgrunden.

För att mäta din produktivitet kan du komma åt veckovisa recensioner från assistentfönstret. Detta inkluderar den totala tiden som läggs på fokuserat arbete och kommunikationsverktyg. Det finns också rubriken Distraktioner som visar din bästa distraktion. Du kan använda detta för att undvika distraktioner när du arbetar hemifrån.

Om du använder RescueTime i arbetssyfte kan du lägga till offlinearbete, som möten eller intervjuer. För att arbeta på distans kan du starta en fokussession för att hjälpa dig fokusera på bara det som är nödvändigt.

Från rullgardinsmenyn Mål kan du spåra mål baserat på din datoranvändning. Detta inkluderar inspelning av tid som spenderas på distraktioner och spårning av arbetsrelaterade appar.

  Hur man inaktiverar och tar bort Windows 10-kontosynkroniseringsinställningar

Ladda ner: RescueTime (Gratis, premiumversion tillgänglig)

4. Toggl

Toggl erbjuder en mångsidig och detaljerad metod för att spåra din tid som spenderas på olika aktiviteter. Du kan skapa projekt, lägga till uppgifter och ange tidsuppskattningar. Toggl erbjuder en snabb lösning för att spåra din tid på Windows tack vare sina kortkommandon och ett snabbt sökverktyg.

Medan majoriteten av funktionerna är fokuserade på arbete, finns det inget som hindrar dig från att spåra fritid. För att hjälpa dig att kategorisera dina onlineaktiviteter kan du använda taggar utöver projekt. Att göra detta kan hjälpa dig att skapa en hälsosam balans mellan arbete och privatliv.

Toggl ger ett av de tydligaste sätten att se din datoranvändning med sin anpassningsbara veckokalendervy. Du kan också bjuda in andra medlemmar (upp till fem i gratisversionen) att spela in PC-användning tillsammans. Fliken Rapporter erbjuder några av de bästa spårningsverktygen för arbete, så att du kan hantera kunder och generera fakturor.

Ladda ner: Toggl (Gratis, prenumeration tillgänglig)

5. Pendlar

Pendulums är en gratis app med öppen källkod som hjälper dig att spåra din datoranvändning och se långsiktig statistik. Appen erbjuder en rad anpassningsfunktioner som hjälper dig att hantera din tid och separera din tid på jobbet från din fritid.

Att komma igång är enkelt. Tryck på plusknappen (+) från hemsidan för att lägga till ett nytt projekt. Härifrån kan du redigera färgen och tilldela en projektikon. För att börja spåra, klicka på projektet från rullgardinsmenyn och tryck på play-knappen för att börja spela in en session.

Du kan organisera projekt med alternativet Sortera efter. Alla tidsposter visas i varje projektfönster för att separera olika typer av användning. Det är enkelt att visa användningsstatistik – tryck på grafknappen bredvid ett projekt för att se en aktivitetslista. För extra bekvämlighet kan du exportera användningsdiagram som CSV-filer.

  Varför Windows 10 säger att ditt Wi-Fi-nätverk "inte är säkert"

Ladda ner: Pendlar (Fri)

6. I rätt tid

Timely är en AI-driven produktivitetsapp som erbjuder en effektiv lösning för att registrera din PC-användning. Dess detaljerade historiksektion listar aktiviteter från både webbläsarflikar och Windows-appar.

Under installationsfasen kommer du att installera Memory: Timelys automatiska tidsspårningstillägg för att registrera din PC-användning. Efter en dag av PC-användning, gå helt enkelt tillbaka till Timely för att se din statistik. Du kan se din användning i två format: en lista eller en tidslinjevy. Du kan också lägga till tidsangivelser manuellt. För superdetaljerad analys kan du se tid som spenderas på enskilda flikar, vilket är mycket mer användbart än att se en post märkt ”Internet”.

Om du använder Timely enbart för arbete kan du träna Timelys AI för att känna igen vilka typer av aktiviteter du ska ignorera. Det kan också generera tidrapporter och ge förslag på tidshantering. Timely erbjuder också ett gäng andra tidshanteringsverktyg, som en timer och ett schemaläggningsverktyg.

Ladda ner: Minne för Timely (prenumeration krävs, gratis provperiod tillgänglig)

Skapa en bättre förståelse för din datoranvändning med dessa appar

Om du inte vet vart din tid tar vägen, prova dessa appar för att enkelt registrera din PC-användning. Tidsspårning är fördelaktigt för alla, oavsett om du begränsar tiden som ägnas åt distraktioner eller behöver ett tydligt sätt att registrera dina arbetstimmar. Ta reda på vart din tid går och bygg bättre produktivitetsvanor med dessa appar.