De 5 funktionerna vi älskade på nya Lenovo Legion Go på IFA 2023

Viktiga takeaways

 • Lenovo Legion Go har en utmärkt 8,8-tumsskärm, QHD-upplösning och bättre färgomfång jämfört med sina konkurrenter.
 • Legion Go erbjuder ett unikt FPS-läge med löstagbara kontroller som kan användas som en mus-cum-joystick, vilket ger en ny spelupplevelse.
 • Med ett större 49,2Wh batteri har Legion Go potential för längre batteritid jämfört med Steam Deck och Asus ROG Ally.

Se upp Steam, ASUS, och vågar jag säga, till och med Nintendo?

Lenovo Legion Go som presenterades vid IFA 2023 ser säker ut att bli en seriös utmanare till Steam Deck och ASUS ROG Ally, och även om Nintendo Switch vanligtvis påverkas mindre av lanseringen av handhållna speldatorer, är det en annan konkurrent.

Så vad gör Lenovo Legion Go till en värdig konkurrent? Vi hade ett praktiskt spel med Legion Go på IFA 2023, och det är därför det kommer att ta en stark andel bland sina kamrater.

Lenovo Legion Go hårdvaruspecifikationer

Bildkredit: Gavin Phillips/MakeUseOf

Lenovo Legion Go använder en helt AMD-hårdvarukonfiguration, med AMD:s Ryzen Z1 Extreme CPU, med 8 kärnor/16 trådar, klockad till upp till 5,1 GHz och en 16 MB L3-cache. Den använder också AMD:s RDNA 3-grafik, med upp till 12 kärnor, plus rejäla 16 GB LPDDR5x, klassad till 7 500 Mhz.

Du kan kolla in Lenovo Legion Gos specifikationer nedan.

Funktion

Specifikation

CPU

AMD Ryzen Z1 Extreme (8 kärnor/16 trådar, upp till 5,1 GHz, 16 MB L3-cache)

GPU

AMD RDNA 3-grafik (upp till 12 kärnor)

Bagge

7 500 Mhz 16 GB LPDDR5x

Lagring

PCIe 4.0 NVMe M.2 2242 SSD:

Batteri

 • Spelenhet: 49,2Wh batteri med Super Rapid Charge, 65W USB Type-C strömadapter
 • Styrenheter: 900mAh

Visa

 • 8,8-tums IPS
 • Bildförhållande 16:10
 • Quad HD+ (2560×1600)
 • 144Hz uppdateringsfrekvens
 • 97 % DCI-P3, 500 nits
 • Pekskärm

Audio

 • 2x 2W högtalare
 • Dual-array mikrofon

Hamnar

 • 2x USB4
 • 3,5 mm hörlursuttag
 • MicroSD kortläsare

Anslutningsmöjligheter

 • Wi-Fi 6E 2×2
 • Bluetooth 5.2

Mått

 • Basmodul: 8,27 x 5,15 x 0,79 tum (210 x 131 x 20 mm)
 • Basmodul med styrenheter anslutna: 11,8 x 5,15 x 1,61 tum (299 x 131 x 41 mm)

Vikt

 • Basmodul: 1,41 lbs (640 g)
 • Basmodul med styrenheter anslutna: 1,88lbs (854g)

Operativ system

Windows 11 Home

Bildkredit: Gavin Phillips/MakeUseOf

5 Lenovo Legion Go-funktioner vi älskade

Lenovo Legion Go håller på att formas till att bli en knäckande spelhanddator, så mycket att vi gav den ett pris för bästa teknik i showen för IFA 2023. Det här är funktionerna vi älskade under vårt praktiska test.

1. Lenovo Legion Go har en utmärkt skärm

Bildkredit: Gavin Phillips/MakeUseOf

Som med de flesta spelhanddatorer är den första funktionen du lägger märke till skärmen, och Lenovo Legion Gos skärm är förstklassig.

Dess 8,8-tumsskärm är större än 7-tumsskärmarna på Steam Deck och ROG Ally, och i kombination med Quad HD+-upplösningen (2600 x 1600) ser den vacker ut, skarp, full av livfulla färger när du spelar spel eller byter mellan appar. Legion Gos 144Hz uppdateringsfrekvens är också högre, och det syns verkligen under de snabba spelen vi testade på enheten.

Även om ljusstyrkan hos Legion Go och ROG Ally är densamma, på 500 nits, levererar Lenovo-enheten mycket större färgomfång och djup tack vare sitt 97 % DCI-P3 färgomfångsstöd. Kort sagt, det visar ett bredare urval av färger, vilket verkligen syns.

2. FPS-läge

Bildkredit: Gavin Phillips/MakeUseOf

Anledningen till att jag har lagt till Nintendo Switch till listan över Legion Go-konkurrenter beror mest på den här funktionen. Först och främst är Legion Go-kontrollerna löstagbara, liknande hur du skjuter av Switch Joy-Cons för att använda skärmen separat eller för två-spelares spel. Vi vet inte om du kommer att kunna använda dem för spellägen för två spelare än – vi får reda på det när vi får lite mer tid med Legion Go.

Men när du har tagit bort den kan du placera den högra handkontrollen i en hållare och förvandla den till en mus-cum-joystick som du kan använda för att spela FPS-spel när du är på språng. Den är ny och ger verkligen Legion Go en unik funktion.

Du kan även använda rätt handkontroll som mus, vilket kan göra det lättare att navigera i menyer och i övrigt på Legion Go. Upplevelsen är väldigt lik en vanlig mus, vilket gör den tillgänglig för de flesta.

3. Större batteri

Både Steam Deck och Asus ROG Ally har ett 40Wh batteri. De håller båda en anständig sträcka men kommer under allvarlig press när de spelar AAA-klassade spel.

Lenovo valde ett 49,2Wh-batteri, vilket teoretiskt sett kommer att ge det fördelen över konkurrenterna. Återigen, batteritiden är något vi skulle behöva testa med mer tid, men siffrorna visar ett tydligt uppsving.

4. Utmärkt hårdvara

Bildkredit: Gavin Phillips/MakeUseOf

Det övergripande Lenovo Legion Go-hårdvarupaketet är lysande, och det borde fylla alla som funderar på att plocka upp en av dessa med glädje. Även om vi inte fick spela några enormt krävande spel under vår praktiska upplevelse (vi var begränsade till Hot Wheels och Vampire Surviors), var den smöriga skärmen uppenbar, driven av AMDs Ryzen Z1, byggd speciellt för handhållna spelenheter .

Du borde verkligen kunna få ut det mesta av 8,8-tums QHD-skärmen, även om vi måste erkänna att du kommer att leka med upplösning och inställningar för att förlänga batteritiden. Det är dock bara ett faktum för alla handhållna spelenheter.

5. Storlek och vikt

Bildkredit: Gavin Phillips/MakeUseOf

Jag är ett stort fan av den mycket större skärmen på Legion Go. Det förvandlar Legion Go till en handhållen spelenhet som känns stabilt byggd, som om den är byggd för att hålla, men också ergonomiskt utformad.

Med kontrollerna anslutna mäter Legion Go 11,8 x 5,15 x 1,61 tum, vilket på intet sätt är litet. Den totala storleken kommer sannolikt att ha sina belackare; vissa människor kommer bara att föredra det mindre fotavtrycket hos ROG Ally och Steam Deck.

Men även med sin större ram känns Legion Go fortfarande fint balanserad. Du kan hålla den under en period utan att bli trött, och även om de flesta sannolikt kommer att vila enheten i knäet eller använda det integrerade stödet, känns 1,88 lbs inte alltför besvärligt.

Bärväskan är också en fin touch!

Lenovo Legion Go lanseringsdatum och pris

Lenovo Legion Go, som först avslöjades på IFA 2023, kommer att lanseras i oktober 2023. Startpriset är $700, men Lenovo har inte avslöjat några konfigurationer, och det här är informationen som listas på sin webbplats. Priset och ytterligare konfigurationer kan dock mycket väl ändras innan lanseringen i oktober.

Lenovo Legion Go vs. Steam Deck vs. Asus ROG Ally: Battle of the Gaming Handhelds

När det kommer till kritan kommer de viktigaste jämförelserna att göras mellan Lenovo Legion Go, Steam Deck och Asus ROG Ally. De är liknande enheter med liknande specifikationer och vänder sig till samma publik.

Den stora frågan blir vem som kommer ut i toppen när Legion Go lanseras.