De 5 bästa robotgräsklipparna för din trädgård i 2024

En mans hem är hans kungarike, och hans innergård är en återspegling av hans personlighet, så det är inte konstigt att alla som har ett hus kan vilja ha det perfekt att se ut hela tiden.

Det enda problemet är att när det kommer till att sköta din gräsmatta, finns det alltid nackdelen som med andra underhållsuppgifter, och det är det faktum att det tar tid, även om du är en expert som vet vad han gör.

Naturligtvis finns det alltid möjlighet att anlita ett professionellt trädgårdsföretag för att göra jobbet åt dig, men du måste betala genom näsan, eftersom det är något som du måste göra med jämna mellanrum, och även om du betalar grannens barn 20 dollar för att göra det, de är inte precis kvalificerad personal och du maj sluta med ett hackjobb.

Varför en robotgräsklippare?

Eftersom alla tre alternativen har mycket märkbara nackdelar, föreslår vi att du väljer ett fjärde alternativ, och det är att skaffa en helt egen robotgräsklippare, vilket i princip är vad det låter som: en robotgräsklippare som tar sköta din gräsmatta med nästan ingen mänsklig input.

Dessa prylar sparar mycket tid och samtidigt den initiala investeringen maj avskräcka dig från att köpa en först, du kommer att inse hur kostnadseffektiva de är när du ser hur ren din gräsmatta ser ut och hur de enda andra pengarna du kommer att spendera kommer att vara de extra watten som kommer att visas på din månatliga el. räkningen.

Men precis som alla andra smarta prylar för ditt hem, kommer robotgräsklippare i en mängd olika prisklasser, där de dyrare har några extra funktioner, såsom regn- och stöldskyddssensorer, Bluetooth- eller Wi-Fi-anslutning, en mobilapp eller till och med flexibla schemaläggningsmöjligheter.

TLDR: Vilka är de bästa robotgräsklipparna jag kan köpa?

I en hast och inte har tid att läsa allt, det här är de 6 bästa robotgräsklipparna:

WORX WR140 Landroid M
Husqvarna Automower 430XH
Husqvarna Automower 315X
MowRo robotgräsklippare
Gardena 4069 R80Li
Bonus Wi-Fi-förlängare: NETGEAR WiFi Range Extender EX5000

Vad är en robotgräsklippare?

I det enklaste uttrycket är en robotgräsklippare i grunden en Roomba för din gräsmatta, eftersom den vandrar runt slumpmässigt på din trädgård och klipper gräset till en exakt nivå och håller allt rent och jämnt ut.

Insidan liknar också Roombas, eftersom alla robotgräsklippare är batteridrivna och insidan huvudsakligen består av en kraftfull motor som driver en uppsättning knivskarpa knivar, AC-stationen, kantkablar och sensorer som gör att den kan navigera genom din trädgård utan att lämna fastigheten eller vandra iväg på gatorna.

Kantkabeln har två funktioner:

Den laddar robotgräsklipparen
Den fungerar som en perimeterriktlinje som kommer att fungera som en gräns för den elektriska gräsklipparen

Hur fungerar en robotgräsklippare?

Att driva en robotgräsklippare

På tal om att slå på dina gräsklippare, det interna batteriet varierar från modell till modell, och deras maximala kapacitet spelar vanligtvis den största rollen för att bestämma en enhets prislapp, med de billigaste som börjar på cirka 30 minuter, medan de mer premiummodellerna håller. i drygt 4 timmar.

Vad gäller hur lång tid det tar att ladda klipparen så beror allt på hur stor den är, samt vad batteriets maxkapacitet är, men det bör aldrig ta mer än 2 timmar. Tyvärr finns inte snabbladdningsalternativ som i smarta telefoner ännu, men du klipper inte din gräsmatta så ofta att du behöver den konstant laddad och redo att arbeta.

Programmera en robotgräsklippare

Oavsett hur smart en enhet är, måste du fortfarande programmera den själv, även om det bara är en gång i början, och de flesta modeller kan ställas in från en inbyggd kontrollpanel. Det finns många parametrar som kan konfigureras från dessa kontrollpaneler, inklusive:

Zonskapare
Säsongsbetonade timers
På och av knappar
Kör diagnostik
Tidsschemaläggare för klippning
Visa klipphistoriken
Konfiguration av kantskärningsinställningar

Som nämnts tidigare kommer vissa robotgräsklippare till och med med dedikerade appar som låter dig styra dem från din mobila enhet, även om detta är något som bara de med Bluetooth eller Wi-Fi-anslutning har, och de är också de som kommer med en större prislapp.

Inte bara det, men om din gräsmatta är ganska stor kan du också behöva använda några Wi-Fi-förlängare när gräsklipparen kommer väldigt långt bort från ditt hus.

Hur väljer jag en robotgräsklippare?

Trots att robotgräsklippare är relativt nytt på prylmarknaden så finns det en hel del modeller tillgängliga från företag som är mer eller mindre kända och det kan göra det lite svårt att välja rätt produkt för just dina behov.

Om vi ​​har väckt ditt intresse, låt oss visa exakt vad du ska leta efter om du vill leta efter din egen robotgräsklippare, och i slutet av artikeln visar vi dig också några bra modeller som du bör definitivt titta över.

Storleken och formen på din gräsmatta

Detta kriterium är förmodligen det viktigaste för när du väljer en robotgräsklippare, eftersom den maximala klippkapaciteten varierar mycket från gräsklippare till gräsklippare, där de billigare har en arbetskapacitet på 0,25 tunnland, medan de större och dyrare de är på 1,25 tunnland i kapacitet.

En större skärkapacitet innebär ett större batteripaket eftersom det måste kunna täcka så mycket mark som möjligt mellan laddningarna.

Det andra kriteriet är formen på din gräsmatta, eftersom gårdar som har många möjliga hinder såsom rabatter och träd och trädgårdsmöbler kommer att ta upp mer av gräsklipparens batteri, och detta beror främst på att din robot ständigt kommer att använda sina interna sensorer för att undvika dem, medan en rektangulär tomt utan bara gräs blir lätt att hantera.

Klippdäck

För er som aldrig använt en gräsklippare tidigare, även en traditionell sådan, är klippaggregatet i princip området under klipparen där knivarna snurrar, och ett större klippaggregat innebär ett bättre förhållande mellan hur mycket gräsmatta den kan klippa och hur mycket den måste resa.

Med det i åtanke har mindre robotgräsklippare klippdäck på cirka 7 tum i klippbredd, medan den största av dem till och med kan nå 2 fot.

Formen på klippbordet är lika viktigt, eftersom det bestämmer på vilken höjd den ska klippa gräset och hur det kommer att bete sig om terrängen i sig inte är för jämn. Till exempel använder många robotgräsklippare en flytande däckdesign som tillåter snabba höjdjusteringar, och detta säkerställer att bladet formar sig i ojämn terräng, så att stötar i din gräsmatta inte kommer att ha kala fläckar.

Slutligen varierar klippbladet från gräsklippare till gräsklippare, och det finns många olika typer att välja mellan, inklusive:

Enkla spinnblad
Flera snurrande blad
Snurrande skiva fodrad med flera rakblad

Själva bladets form är inte så viktig, eftersom nästan alla gräsklippare klipper gräset i bitar som är så små att de blir till gödning inom några dagar, och du behöver inte oroa dig för att packa det heller, så det är ytterligare ett sätt genom vilket dessa enheter hjälper dig att spara tid.

Extra egenskaper

Alla gräsklippare kan klippa gräs och hålla sig inom gräsmattans gränser, så de extra pengar du än kommer att betala som inte är för batteriet kommer att bero på de extra funktioner som den har.

För att vara fallet, se till att du väljer något som du faktiskt kommer att använda, och här är en lista över saker du maj eller maj syns inte i alla robotgräsklippare:

Flexibel programmering – Detta låter dig skapa gräsklippningsscheman och du kan skapa individuella scheman för flera zoner, vilket är praktiskt när din främre gräsmatta och din bakgård är åtskilda.
Flerzonskompatibilitet – Ni med större gräsmattor maj dela upp den i flera hanterbara zoner, så att även gräsklippare med mindre batterikapacitet kommer att kunna hantera dem. Detta gör att de också kan fokusera oftare på det mer besvärliga området så att en gräsmatta där gräset växer annorlunda ändå blir jämnt klippt.
Vädersensorer – Att arbeta i leriga miljöer kan vara svårt även när du sitter i en bil, så föreställ dig hur en robotgräsklippare kommer att bete sig. Dess klippdäck kan bli igensatt av en blandning av gräs och lera, och hjulen kan till och med fastna eller splittras oregelbundet. Om du bor i ett område med frekventa regn som kommer plötsligt, kommer en robotgräsklippare med regnsensorer att veta hur den ska återvända för att täcka helt av sig själv tills annat meddelas.
Hjulstorlek – Monstertruckar klarar den tuffaste terrängen på grund av deras gigantiska hjul och till viss del gäller samma princip även för robotgräsklippare, eftersom detta är något du måste vara uppmärksam på om din gräsmatta är består av ojämnt landskap.
Navigationssystem – Som nämnts tidigare använder många robotgräsklippare kantkablar för att fastställa gränserna för din trädgård och se till att den klipper gräset från alla hörn och kanter. Men det finns också modeller som fungerar genom att navigera via GPS, och även om detta betyder att det finns en kabel mindre att oroa sig för, molnigt väder maj hindra det till viss del.
Fjärrkontrollfunktioner – Många robotgräsklippare (visserligen de dyrare), kommer med sina egna dedikerade appar så att du kan styra dem via din mobiltelefon, och de kan anslutas till resten av ditt nätverk via Bluetooth, Wi-Fi, eller cellulära kretsar, och om du letar efter ännu mer frihet, finns det några modeller som till och med kan styras genom rösthjälp som Amazons Alexa
Ljudnivåer – Eftersom en robotgräsklippare är något som du kan programmera för att fungera när som helst på dygnet, de av er som vill programmera den under natten maj vill leta efter mer tysta modeller, även om de flesta moderna gräsklippare är gjorda för att fungera på runt 55-65dB, även om de högre kan nå 75dBs.
Stöldskyddsfunktioner – Med tanke på hur dyra robotgräsklippare är är det nästan förståeligt om något kan tänka sig att ta din istället för att köpa en till sig själva.

Som tur är kommer många robotgräsklippare med ett stöldskyddssystem som stänger av dem när de plockas upp och hindrar dem från att fungera igen om inte en angiven PIN-kod anges. Andra modeller kommer till och med med inbyggda larmsystem som de från bilar, eller så kan deras GPS-spårningssystem användas för att hitta dem igen.

Pris

Liksom alla moderna elektroniska enheter finns det nybörjarenheter, och det finns de dyrare som kommer med många extra funktioner, men precis som moderna elektroniska enheter finns det en fin linje mellan en prislapp som är värt det och betalar för mycket för vissa funktioner som du sällan kommer att använda.

Hur som helst, inte ens de billiga gräsklipparna är faktiskt särskilt billiga, så titta noga efter vad du köper, för det är bättre att vara uppmärksam än att betala med ditt kreditkort och ångra det senare.

Som ett exempel, en billig modell utan bara grunderna är lite över $500 om du kan få den till rea, medan de riktigt dyra kan nå $5000 dollar, utöver det bör du lägga till några extra hundra dollar för professionell installation om din gräsklipparmodell kräver det.

Lyckligtvis kommer många säljare av robotgräsklippare ibland att inkludera en gräsbesiktning så att de kan rekommendera exakt vilken modell som är bra för dig, men då måste man komma ihåg att deras huvudsakliga mål är att göra en försäljning och inte nödvändigtvis hjälpa till. du.

Installation

Installation är ännu en stor sänka när det kommer till robotgräsklippare, så om du bestämmer dig för att installera den själv eller med hjälp av en expert är inte något som har med din expertis att göra.

I själva verket har det mer att göra med din nivå av tålamod, eftersom processen är enkel i sig, men den är också extremt tråkig.

Till exempel kommer de flesta leverantörer av robotgräsklippare att förse dig med onlinevideohandledning, skriftliga instruktioner, ett mätverktyg för att lägga tråden, en trådrulle och pålar för att hålla tråden på plats, men beroende på hur stor din gräsmatta är, räkna med att spendera en timme eller mer bara för att installera kablarna.

Som vi sa tidigare erbjuder vissa leverantörer till och med att göra installationen åt dig, även om det kommer att sänka dig med en hel del, och vissa modeller kräver till och med en professionell för att installera det åt dig, annars kommer du att älska din garanti.

Den goda nyheten är att efter denna visserligen avsevärda förhandsinvestering, är det enda du behöver göra när det väl är installerat att komma ihåg att rengöra klippaggregatet och byta ut knivarna en gång varannan månad.

BÄSTA robotgräsklippare för 2024 (Recensioner)

1. WORX WR140 Landroid M Robotklippare

WORX WR140 Landroid M vinner vår första plats inte för att den har flest funktioner eller den bästa designen, utan för att den har det bästa pris-funktionsförhållandet alla våra modeller, så för alla som aldrig har haft en sådan enhet tidigare är det den perfekta instegsmodellen att börja med eftersom den är välbalanserad.

Faktum är att alla följande poster efter den här är i grunden varianter av det, med mer betoning på ett område än det andra, eller med fler funktioner, men med en prislapp som maj skrämma de flesta genomsnittliga användare.

Funktioner

Denna robotgräsklippare kommer med dubbla roterande knivar och en stor LCD-skärm där du kan kalibrera vissa funktioner, och vad gäller interna sensorer har den en mycket användbar anti-regnsensor. De av er som har lite extra pengar kan också lägga till en anti-kollisionssensor som låter den navigera tydligare runt dina trädgårdshinder.

När det gäller anslutningsmöjligheter kommer WORX WR140 Landroid M med inbyggt Wi-Fi och GPS-stöd, och den kommer även med en egen mobilapp som är tillgänglig för både Android och iOS, så att fjärrstyra den är lätt.

Appen kan också visa sig användbar eftersom du kan ställa in dina gräsklipparpreferenser från den, såsom klipparens framsteg eller eventuella problem som maj har inträffat under klippningsprocessen, och den meddelar dig också när någon försöker stjäla den från din egendom.

Naturligtvis handlar appen inte bara om feedback, utan låter dig också styra och styra gräsklipparen, inklusive verktyg som en gräsklippare.

Installation

Att installera just den här modellen är inte så mycket av en stor sak, eftersom det är en av dem som inte kräver en experts beröring, bara tid som ägnas åt att lägga ner kantledningarna, och du kommer att få 250 trådpinnar och en 590- fotspole av kanttråd som standard, vilket är mer än tillräckligt för en medelstor gräsmatta.

När allt är installerat behöver du bara slå på gräsklipparen, synkronisera den till ditt Wi-Fi, vänta på att firmware uppdateras (ja, det är så smart att det har firmware-uppdateringar), och du kan komma direkt till använder det.

Dom

Att testa denna produkt gick extremt bra, eftersom den lyckades förvandla vår ohanterade gräsmatta till något som liknar en fotbollsplan på nolltid, och det klippta gräset klipptes i så fina bitar att man knappt kunde se det ändå.

WORX WR140 Landroid M reagerade därefter när den träffade ett hinder eller när det började regna, och så fort batteriet började nå låga nivåer visste det hur det skulle gå tillbaka till laddstationen helt själv.

Sammantaget rekommenderar vi att denna robotgräsklippare är ett måste, särskilt för er som aldrig har ägt en sådan enhet förut eftersom den har massor av funktioner, har stöldskyddsfunktioner och appen är mer än pålitlig .

Du kan köpa WORX WR140 Landroid M från Amazon, och på grund av dess popularitet ingår den ofta i försäljningen då och då, så se till att du drar fördel av eventuella rabatter.

2. Husqvarna Automower 430XH Robotgräsklippare

Husqvarna Automower 430XH, och även om den har en mycket högre prislapp än vår tidigare ingång, kompenserar den mer än för det genom det stora antalet funktioner som den ger.

Funktioner

När det gäller storlek kan Husqvarna Automower 430XH betraktas som en medelstor enhet, men låt dig inte luras av detta eftersom det interna batteriet är mer än tillräckligt för att ge den en täckning på 0,8 tunnland innan den behöver laddas.

När det gäller anslutning kan enheten konfigureras och styras från enhetens inbyggda panel, den dedikerade mobilappen som heter Automower Connect, Amazon Alexa eller Google Home, och så länge din Wi-Fi-signal är stark kan du styra det oavsett var du är.

Denna robotgräsklippare är väldigt tyst, och den har ett brett utbud av sensorer ombord som gör användningen så problemfri som möjligt, inklusive Plus, Lift & Tilt-sensorer som gör att den enkelt kan navigera i ojämn terräng utan större problem, och de ger intuitivt undvikande av hinder och barnsäkerhetskontroller.

Andra snygga funktioner som är värda att nämna är LED-strålkastare, gummistötfångare, speciella hjulkapslar och GPS-navigering och stöldspårning, som är standard i X-Line-seriens gräsklippare.

Gräsklippningen är också effektiv eftersom klippdäcket kan justeras i höjdled från 2 till 3,6 tum, vilket resulterar i att det klippta gräset i huvudsak förvandlas till kompostmaterial som behöver säckas efteråt så att detta verktyg inte bara klipper din gräsmatta, det gödslar den också.

Installation

Att installera Husqvarna Automower 430XH är ganska standard, eftersom du har allt du behöver i lådan, från begränsningsslingor till de patenterade guidekablarna. Installera helt enkelt pinnarna, lägg ner kablarna, synkronisera din robotgräsklippare, mata in dina önskade klippparametrar och luta dig tillbaka och koppla av medan den gör jobbet åt dig.

Dom

Om du inte har något emot att betala lite mer för några extra funktioner och för orörda klippta gräs, gå vidare och köp Husqvarna Automower 430XH. Det är lätt att installera, enkelt att konfigurera och du behöver inte heller professionell hjälp med att installera det.

Du kan gå vidare och kolla in Husqvarna Automower 430XH på Amazon, och du kan se över deras andra modeller också, eftersom de erbjuder massor för ett brett spektrum av användare.

3. Husqvarna Automower 315X Gräsklippare

Utan att vilja få det att se ut som om vi har favoriter, kunde vi inte låta bli att inkludera ännu en Husqvarna-produkt på vår lista, eftersom de är precis så bra (även om de är lite dyra).

Funktioner

Husqvarna Automower 315X är en mycket mindre version av Husqvarna Automower 430XH, som är ungefär hälften så stor, har ungefär halva klippkapaciteten och ligger på ungefär (du gissade rätt) halva priset av 430XH.

Precis som sin storebror har Husqvarna Automower 315X en dedikerad app genom vilken du kan kontrollera och övervaka dess aktivitet, även om kontrollpanelen ombord fortfarande finns kvar, och röststyrning via AMazon Alexa och Google Home är fortfarande ett alternativ.

Sensorerna ombord är mycket effektiva, särskilt de som känner av väder, och den här lilla roboten tar sig snabbt ur regnet så fort den känner av de allra första dropparna. Mer så, du kan programmera den att ta sig ur sitt skydd då och då för att se om regnet slutat och, om det gjorde det, återuppta gräsklippningen så snart som möjligt.

Ett annat smart verktyg som den här lilla killen har är den avancerade GPS:en, och den hindrar den inte bara från att gå utanför din gräsmatta gränser, den varnar den också om de områden den redan har besökt så att den inte korsar samma är två gånger samtidigt som man avstår från andra.

När det gäller säkerhetsfunktioner är Husqvarna Automower 315X en av de gräsklippare som automatiskt stänger av och ber om en PIN-kod ifall den känner att någon försöker stjäla den, och även om någon tar den kan du använda GPS:en för att hitta det direkt.

Installation

Det finns inget speciellt med att installera just den här robotgräsklipparen jämfört med de större Husqvarna-modellerna, eftersom du fortfarande behöver lägga ner trådpluggarna och kablarna, måste du fortfarande para ihop den med gräsklipparen till din Wi-Fi och app, och du måste fortfarande mata in vissa parametrar manuellt innan den börjar klippa gräs.

En sak som är värd att nämna är att trots den mindre storleken och batterikapaciteten är det ingen skillnad mellan den här gräsklipparen och den tidigare när det gäller gräsklippningseffektivitet, eftersom den här lilla roboten kommer att förvandla allt gräs till mycket, den behöver bara att spendera lite mer tid och behöver några extra laddningar för att slutföra uppgiften.

Om det stör dig rekommenderar vi att du skaffar Husqvarna Automower 315X endast om du har en mindre gård, men om inte, välj vilken modell du vill.

Dom

Husqvarna Automower 315X fungerade perfekt under testningen, och efter att ha kalibrerat den för att klippa gräs till en angiven längd var det nästan roligt att se den springa runt och förvandla en ovårdad gräsmatta till en som vi kunde vara stolta över att visa upp för våra grannar.

Om du har bestämt dig för att köpa Husqvarna Automower 315X kan du få den, tillsammans med alla andra Husqvarna robotgräsklippare från Amazon, och oroa dig inte för att betala lite extra, eftersom det kommer att vara värt det. det långa loppet. Dessutom har Amazon flashförsäljning på i stort sett vad som helst, så att få den här enheten till ett fynd är definitivt något du inte bör missa.

4. MowRo robotgräsklippare

MowRo är lite nyare på marknaden för robotgräsklippare, men det betyder inte att de inte är bra på det, eftersom vi ansåg att en av deras modeller var värd vår lista, särskilt med tanke på dess avancerade schemaläggningsmöjligheter som tillåter en mycket praktiskt tillvägagångssätt när det gäller att klippa gräset runt ditt hus.

Funktioner

Den främsta höjdpunkten med MowRo robotgräsklippare är hur oberoende den fungerar när du väl ger den några inledande direktiv. De inbyggda sensorerna gör att undvikande av hinder inte ser ut som en stor grej, eftersom den lätt kan upptäcka rörliga sådana också, som dina husdjur eller barn.

På tal om det, de är säkra från MowRo:s knivar eftersom de är inrymda i ett specialiserat klippbladsskydd som förhindrar oavsiktlig skada, liknande bladskydden som används av luddborttagningsanordningar.

Det avancerade schemaläggningssystemet låter dig ställa in det och glömma det, eftersom du kan välja när du vill att det ska starta och låta det göra resten. Dessutom behöver du inte oroa dig för att den tar slut på ström mitt på din trädgård, eftersom den vet hur den ska återvända till dockningsstationen för att ladda upp när effektnivåerna når en viss tröskel.

MowRo är också bra för områden där vädret antingen är mycket regnigt eller om klimatet är mycket dammigt, eftersom det är byggt för att motstå båda, men det hade varit perfekt om det hade en inbyggd regnsensor för att undvika dem helt.

Tyvärr är en funktion som den saknar möjligheten att återuppta framsteg om den av någon anledning tog slut på ström innan den lyckades göra hela din gräsmatta minst en gång.

Installation

Att installera MowRo är inte alls svårt, eftersom du följer standardproceduren för att installera en robotgräsklippare. Du lägger helt enkelt ner kantkabeln för att sätta ut gränserna för din gräsmatta och även förse gräsklipparen med ett sätt att styra sig själv till laddstationen när den behöver det.

Sedan måste du ställa in tidsschemat och mata in din gräsmattastorlek, och sedan gör MowRos komplexa algoritmer resten åt dig och ser till att ditt gräs klipps jämnt överallt, så att det aldrig verkar grönare på andra sidan.

Dom

Även om den är förenklad och med begränsade kontrollmöjligheter, har MowRo robotgräsklippare många funktioner som gör den nästan helt autonom, och den lilla prislappen gör den till en fantastisk robotgräsklippare på ingångsnivå för alla som vill bli av med en extra syssla utan att investera för mycket.

På tal om investeringar kan du köpa MowRo Robot gräsklippare från Amazon till ett speciellt rabattpris.

5. Gardena 4069 R80Li Robotklippare

Den sista posten på vår lista är inte nödvändigtvis den minst bra, den är bara inte lika funktionsrik som våra andra poster. Gardena 4069 R80Li är en pålitlig och väl avrundad robotgräsklippare som kan göra kort på små gräsmattor och bakgårdar, och den har också ett mycket modernt utseende och kompakt sidochassi.

Funktioner

Att styra denna robotgräsklippare är ganska grundläggande eftersom du bara kan göra det från den inbyggda kontrollpanelen från vilken du kan justera klipphöjden (mellan 2 till 5 cm (via en vridknapp), medan en stor valpanel och display låter dig ställ in olika klipptider eller dagar.

Den gör ett utmärkt jobb med att klippa gräs, kräver ingen säck och den är byggd för att stå emot i regn, även om det, precis som med föregående post på vår lista, hade varit bättre om den visste hur den skulle ta sig ur det helt.

Den har en total klippkapacitet på upp till 800 kvadratmeter, och den vet hur den laddar sig själv när batteriet når kritiska nivåer. På tal om det, batterikapaciteten är cirka 60 till 80 minuter beroende på gräset i din gräsmatta.

Tyvärr saknar den någon av de finare navigeringsförmågan som finns i de andra modellerna, vilket är något som du kommer att märka när du ser den springa på ett till synes slumpmässigt sätt över hela din fram- och bakgård.

Men det är också de mest tysta gräsklipparna på vår lista, och är i praktiken omärkbara om du inte är på den faktiska gården.

Installation

Denna speciella robotgräsklippare är lite enklare att installera än de andra, särskilt för att förutom att sätta gränskablarna, det inte finns mycket annat du behöver göra, eftersom det inte finns någon app att para ihop den med och inget Wi-Fi-nätverk heller.

Dom

Gardena 4069 R80Li är läroboksexemplet på vad en nybörjarprodukt kan vara, och det är därför vi inte rekommenderar den till de av er som redan är bekanta med sådana enheter och redan är redo och letar efter något med en några extra tricks i ärmen.

Du kan köpa Gardena 4069 R80Li på Amazon, och även om du inte lyckas fånga den medan den är på rea är priset redan så lågt att det inte blir en så stor grej ändå.

Du behöver också: NETGEAR Wi-Fi Range Extender EX5000

Vi har redan pratat om behovet av en Wi-Fi-förlängare när du använder en robotgräsklippare, särskilt om du planerar att styra via app eller röstkommandon, eftersom den naturliga räckvidden för även en Wi-Fi-router i toppklass sällan klarar sig. att penetrera väggarna i ett hus.

På grund av detta rekommenderar vi att du provar en extra kraftfull Wi-Fi-förlängare bara så att du kan vara säker på att signalen går långt utanför husets gränser, och att Wi-Fi-förlängaren är NETGEAR EX5000.

Funktioner

Med hjälp av denna kraftfulla enhet kan du utöka räckvidden för din routersignal med ytterligare 1500 kvadratfot, och den kan enkelt ge anslutning inte bara till din robotgräsklippare, utan till totalt 25 enheter.

Dessutom kan den stödja överföringshastigheter på upp till 1200 Mbps, och även om detta inte är så viktigt när det kommer till din gräsklippare, så gör det faktum att den har nästan 100 % drifttid, eftersom förlust av signal betyder att du i stort sett tappar kontrollen över din robot.

Dom

Om du har en mycket stor markyta runt ditt hus som behöver ständig uppmärksamhet för din smarta gräsklippare rekommenderar vi att du skaffar denna Wi-Fi-förlängare, eftersom den extra täckningen ensam räcker för att göra den till ett värdigt tillägg.

Priset är inte alls högt, och om du köper den NETGEAR Wi-Fi Range Extender EX5000 från Amazon kan du till och med få chansen att hitta den under en av deras periodiska försäljningar.

Automatisk gräsklippare: Slutsats

Vi hoppas att vi har försett dig med tillräckligt med information om vad du behöver leta efter när du letar efter en ny robotgräsklippare, och vi vet vikten av att göra rätt köp, särskilt när vi pratar om enheter där även de billigaste modellerna fortfarande finns tillgängliga. kostar långt över $500 dollar.

Det är därför som posterna på vår lista valdes ut så att så många budgetar och behov uppfylls, så att du kan se exakt vad marknaden har att erbjuda och vad varje prisklass kommer att tillföra extra.

I slutändan är det en fråga om personliga preferenser vilken gräsklippare du väljer, men en sak är säker: ingenting slår den där känslan av att luta sig tillbaka i skuggan medan en smart liten robot förvandlar din ohanterade gräsmatta som ser ut som en afrikansk savanna till något som ser ut som en europeisk fotbollsplan.

Låt oss veta vilka andra modeller du tycker är värda den här listan, vi kommer att se över dem och om de verkligen sticker ut av en eller annan anledning, lägger vi till dem i vår lista utan att tänka efter.