De 5 bästa apparna för graviditetsspårning för Android

Varje kvinna som har upplevt graviditet kommer att berätta att det aldrig är lätt att gå igenom. Det finns så många besvär som graviditet kan orsaka, men det finns också nu sätt på vilka tekniken kan hjälpa till att underlätta processen och göra den lite mer hanterbar.

Här är fem fantastiska appar du kan använda om du väntar.

1. Graviditet +

Graviditet +-appen är utmärkt för att spåra graviditetens framsteg över tid, genom varje trimester. Det är bäst om du vet ditt förfallodatum, eller ungefärligt förfallodatum, när du registrerar dig för appen, eftersom det gör att appen kan spåra din graviditet mer exakt.

Appen har också en kalender med dagliga tips, tricks och fakta om nästan allt kring graviditet. Du kan läsa om de viktigaste sakerna att göra, eller att undvika, och kan lära dig om de förändringar som kommer att ske i din kropp under varje trimester.

Du kan också skriva ut en födelseplan för den oundvikliga dagen av förlossning, samt hålla reda på möten och andra viktiga faktorer, såsom din vikt. Det finns även guider tillgängliga som hjälper dig på vägen.

Dessutom låter Pregnancy + dig se provfoton från ultraljud och 3D-skanningar av bebisar runt din lillas ålder, så att du kan få en uppfattning om hur de ser ut just nu.

Om du vill hålla dig aktiv under hela graviditeten, erbjuder Pregnancy + även en sektion med övningar som du kan göra när du är gravid. Detta inkluderar även yogapass. Den här funktionen är dock endast tillgänglig på appens premiumversion.

Premiumversionen av Pregnancy + kostar $3,99 per månad eller $29,99 årligen.

Ladda ner: Graviditet + (Gratis, premiumversion tillgänglig)

2. Graviditetsspårare

Graviditetsspåraren låter dig lära dig allt om din kropp och ditt barn när veckorna och månaderna av din graviditet passerar. Varje vecka kommer appen att berätta hur din livmoder växer, såväl som ditt barn, genom att ge dig jämförande exempel. Du kommer att få dagliga uppdateringar om din graviditet, som var och en ger dig lite fakta om ditt barn.

Appen kommer också att ge dig den ungefärliga längden och bredden på ditt barn, även när du bara är några veckor gravid. Den kommer att meddela dig om viktiga faser, som att nå varje trimester, och när ditt barn utvecklas från embryo till foster.

Appen erbjuder några andra fördelaktiga funktioner utöver spårning, inklusive en Braxton Hicks kontraktionsspårare och en spårare för din egen kroppsvikt under hela graviditeten.

Ladda ner: Graviditetsspårare (Gratis köp i appen finns)

3. amma Graviditet & Baby Tracker

amma är en lättanvänd och informativ app som håller dig informerad under varje skede av din graviditet.

När du registrerar dig för amma och anger ditt barns förfallodatum, graviditetsålder eller befruktningsdatum, kommer appen att förse dig med all information du behöver, inklusive ditt barns storlek och utvecklingsstadium.

Men allt handlar inte om barnet. amma ser också till att ge dig tips om hur du håller dig lycklig och frisk under din graviditet. Du kan kolla in appens näringstips (inklusive mat att gå efter och mat att undvika), och ta en titt på rådsavsnittet för att ta reda på mer intressanta fakta, som att din moderkaka åldras. Du kan till och med få råd om du väntar tvillingar!

Om du vill engagera dig kan du också kommentera inlägg och interagera med andra användare så att du kan lära dig mer om graviditeten, din bebis och till och med hitta föräldratips.

amma erbjuder också andra verktyg, som en kickräknare och en viktökningstabell. Detta kan vara användbart om du vill gå ner i vikt efter födseln.

amma kan användas gratis, men erbjuder också en premiumversion som tar bort alla annonser. Annonserna som visas på amma kan vara lite långa och frustrerande, så du kanske vill uppgradera om de verkligen påverkar din upplevelse. Det kostar bara några dollar om året att använda amma premium, och ju längre prenumeration du tecknar, desto mer pengar får du av.

Ladda ner: amma (Gratis, premiumversion tillgänglig)

4. Ovia Pregnancy Tracker

Ovia, liksom många av de andra apparna som nämns här, låter dig spåra din graviditet, hålla dig informerad om hur långt du är och vilken trimester du är i. Den här appen har dock mer fokus på din egen hälsa som en väntande mamma.

Appen har en funktion för speciella tillstånd, som låter dig logga alla specifika hälsotillstånd du kan ha, såväl som en prenatal vitaminpåminnelse och en viktspårare, som alla kan hjälpa dig att logga din hälsa och de förändringar som kan hända till din kropp under hela din graviditetsresa.

Appen låter dig också läsa om ett antal ämnen kring din graviditet, inklusive näringsämnen som är viktiga för dig och saker du kan göra för att fortfarande njuta av dig själv under din graviditet, som att göra mocktails. Det låter dig också läsa om ditt barn i det specifika skede av din graviditet du kan vara i.

Appen har också en hälsofunktion som ger dig råd om kvinnlig hälsa och graviditetshälsa baserat på en uppsättning specifika frågor som du uppmanas att svara på. Om du inte känner dig bekväm med att svara på vissa frågor låter appen dig naturligtvis hoppa över dem.

Slutligen har appen en communityfunktion, där du kan prata med andra mammor och blivande mammor. Du kan ställa, eller svara på, frågor om graviditet och se vad andra kvinnor upplever.

Om din bebis pappa vill vara så involverad som möjligt i din graviditet, har vi en lista med fantastiska graviditetsappar som blivande pappor kommer att älska.

Ladda ner: Ovia graviditetsspårare (Fri)

5. BabyCenter Graviditetsspårare

BabyCenter Pregnancy Tracker ger dig en mängd användbar information om ditt växande barn. Under varje trimester, och för varje vecka som går, kommer du att få nya fakta om ditt barns storlek, utvecklingsstadium och vad du kan förvänta dig i ditt nuvarande stadium av graviditeten.

BabyCenter Pregnancy Tracker har också ett eget socialt forum som kallas Birth Club. Beroende på månaden för ditt barns förfallodatum kommer du att läggas till i en grupp av andra vars barn är inställda på att födas i samma månad. Du kan posta dina egna tankar och frågor och interagera med andra blivande mammor.

Ladda ner: BabyCenter Graviditetsspårare (Fri)

Tillåt dessa appar att ta lite av trycket från din graviditet

Graviditet är en hård och känslomässig resa, och även om det inte finns något som kan göra det stressfritt, kan dessa appar hjälpa dig att hålla koll på allt genom att spåra och övervaka din egen resa. Vem vet, dessa appar kan till och med låta dig lära dig något intressant om att vara en blivande mamma!