De 4 säkraste MacBook-batteribytealternativen

Viktiga takeaways

 • MacBook-batterier håller vanligtvis några år innan deras kapacitet minskar, så du kan behöva byta ut batteriet även om din maskin är i gott skick.
 • Du kan kontrollera din MacBooks batteristatus för att se om det är dags att byta ut, med hänsyn till indikatorerna för batterihälsa och maximal kapacitet.
 • Om din MacBook fortfarande är under garanti kommer Apple att byta ut ett defekt eller försämrat batteri gratis. Om inte, har du alternativ som att betala för ett batteribyte från Apple, gå till en tredjepartsverkstad eller byta ut batteriet själv.

Även om din MacBook för det mesta går starkt, kan ett batteribyte behövas efter några år om du vill fortsätta använda den under långa perioder utanför laddaren. Här är dina alternativ för ett MacBook-batteribyte, hur mycket det kostar att byta ut din MacBooks batteri och hur du vet när det är dags att göra det.

Behöver du byta ut din MacBook-batteri?

Medan Apple tillverkar pålitliga maskiner, innebär nuvarande batteriteknik att de flesta celler bara håller några år innan deras kapacitet minskar allvarligt, särskilt vid hård användning. Detta innebär att du kan behöva överväga att byta ut ditt batteri även om din maskin annars är i orörd form.

För att få en uppfattning bör du kontrollera din MacBooks batteristatus för att se om det är dags för ett byte. För att göra detta, klicka på Apple-menyn längst upp till vänster på din dator och välj Systeminställningar, välj sedan Batteri i det vänstra sidofältet. Välj här i-ikonen till höger om raden Battery Health.

Ett fönster som visas visar antingen Normal eller Service rekommenderas för fältet Batteritillstånd. Om du ser det förra fungerar allt som det ska med ditt batteri. Rekommenderad service betyder inte nödvändigtvis att något är fel, men när detta visas håller ditt batteri mindre laddning än det en gång gjorde.

Du kommer också att se batteriets maximala kapacitet. 100 % betyder att den presterar lika bra som den gjorde när den var helt ny. En lägre procentandel, som 80 %, återspeglar hur mycket av den ursprungliga laddningen ditt batteri kan hålla. Till exempel kanske du bara får åtta timmar på en full laddning istället för 10.

Du kommer också att se alternativet Optimerad batteriladdning för din Mac här; detta låter din maskin smart vänta med att ladda till 100 % för att minska slitaget på batteriet.

Observera att den rekommenderade servicen inte indikerar potentiell skada – du kan fortsätta använda din MacBook som vanligt oavsett om du byter batteriet.

Så här kontrollerar du battericyklerna på din MacBook

För mer information kan du också se det exakta antalet laddnings- och urladdningscykler som din Macs batteri har genomgått. Att göra detta:

 • Klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen.
 • Håll ned alternativtangenten och välj alternativet Systeminformation som visas.
 • Klicka på Ström i det vänstra sidofältet (under Maskinvara), scrolla sedan ned till rubriken Hälsoinformation och leta upp Cykelräkning.
 • Denna siffra visar hur många gånger ditt batteri har gått från 100 procent till helt urladdat. Det representerar dock bara hela cykler. Till exempel, om ditt batteri sjönk till 50 procent, då du laddade det tillbaka till 100 procent och lät det rinna ur till 50 procent igen, det skulle räknas som en cykel.

  Cykelräkningen bör ge dig en god uppfattning om hur lång tid ditt batteri har innan det behöver bytas ut. Olika MacBook-datorer har olika betyg för cykelräkningar, så du måste korsreferensera ditt resultat med betygen på Apples supportsida för battericykel. Nästan alla moderna MacBook, MacBook Pro och MacBook Air är klassade för 1 000 battericykler.

  Även om dessa siffror ser sunda ut, kanske du har märkt att din batteritid har blivit betydligt sämre på senare tid och bestämmer dig för att det ändå är dags för ett byte. Använd ditt omdöme för att väga om kostnaden är värd det för dig. Se till att du har följt tipsen för att förbättra batteritiden på din MacBook först, gå sedan vidare till maskinvarubyte om de inte hjälper.

  Alternativ 1: Byt ut MacBook-batteriet via Apple-garanti

  Fördel: Tjänsten kommer utan kostnad under tillämpliga garantier, vilket innebär att det bör vara ditt förstahandsval.

  Om din MacBook fortfarande omfattas av garantin, kommer Apple att byta ut ett defekt eller för dåligt batteri utan kostnad. I USA ger Apple en begränsad ettårig garanti. För personer i EU förlänger konsumentlagstiftningen denna täckning till två år. Om du köpte AppleCare för din MacBook sträcker sig denna täckning till tre år.

  De som fortfarande omfattas bör kontakta Apple omedelbart angående batteriproblem. Du kan kontrollera din garantistatus på Apples sida för checktäckning med din maskins serienummer. Hitta ditt serienummer genom att klicka på Apple-menyn längst upp till vänster på skärmen och välja Om den här Macen.

  Apple har också återkallat några av sina 15-tums MacBook Pro-datorer som såldes mellan september 2015 och februari 2017. Företaget uppger att batterierna i dessa enheter kan överhettas och fatta eld. Om du har en av dessa modeller bör du byta batteriet direkt för din säkerhet.

  Gå till Apple 15-tums MacBook Pro-batteriåterställning sida för att ange din dators serienummer och se om du behöver en ersättning. Tänk på att du kan söka efter återkallelser på dina Apple-produkter när som helst.

  Om du inte har garantitäckning för ett batteribyte kommer vi att titta på de näst bästa alternativen för batteribyte för MacBook, inklusive deras kostnad.

  Alternativ 2: Betala för ett batteribyte för Apple MacBook

  Fördel: Din MacBook är garanterad mot defekter som orsakas av proceduren. Dessutom kommer din ersättare att vara en äkta förstapartsprodukt, och arbetet bör inte ta mer än en dag eller så.

  Apple rekommenderar att du använder förstaparts- eller tredjeparts auktoriserade servicecenter för att byta ut ditt MacBook-batteri. Detta är i allmänhet det dyraste alternativet, men det är också det säkraste. Proceduren är mindre sannolikt att gå fel, och Apple ger en 90-dagars garanti för allt arbete som utförs.

  Förutsatt att tjänsten inte omfattas av garanti eller konsumentlagstiftning, hur mycket kostar ett byte av MacBook-batteri? Ett typiskt MacBook-batteribyte är $159 för en MacBook Air eller $249 för en MacBook Pro. Om du behöver skicka din enhet kostar det extra.

  Om din MacBook är särskilt gammal kan det vara bättre att lägga pengarna på en ersättare istället. Håll utkik efter vanliga tecken på att det är dags att byta ut din Mac och häll inte pengar på en gammal maskin.

  För att starta ditt MacBook-batteribyte med Apple, gå till Apples Mac Service och reparation webbplats och klicka på Starta en serviceförfrågan. Om det inte finns några Apple-butiker i närheten kommer webbplatsen att föreslå auktoriserade tredje parter som kan utföra arbetet istället. Dessa tekniker genomgår samma utbildning som Apples och ger samma garantier.

  Alternativ 3: Byt ut din MacBook-batteri på en datorverkstad

  Fördelar: Du kommer förmodligen att spara lite pengar, till priset av att inte en Apple-certifierad tekniker utför reparationerna. Tredje parter kan också använda billigare delar för att minska kostnaderna, vilket innebär att de är mer benägna att gå sönder tidigt.

  Om du vill spara lite pengar kan du alltid betala ett tredje parts datorreparationsföretag för att byta ut ditt MacBook Air eller MacBook Pro-batteri åt dig. Många verkstäder kommer att köpa och byta ut ditt batteri, även om de inte är anslutna till Apple. Den exakta kostnaden för att byta ut din MacBooks batteri på detta sätt kommer dock att variera beroende på vem du vänder dig till.

  Bildkredit: David O’Brien/Flickr

  Att gå den här vägen avstår från Apples garantier, och du kan upptäcka att företaget använder delar från tredje part i ett försök att spara pengar. Dessa delar är inte nödvändigtvis sämre, men användning av delar som inte kommer från Apple kan leda till lägre prestanda eller andra problem i framtiden. Kolla in datorverkstäder i ditt område för offerter på en MacBook-batteribyte och jämför dem sedan med vad Apple erbjuder.

  Beroende på din MacBook-modell kan din lokala verkstad vägra service om batteriet sitter fastlimmat – vilket är fallet med alla moderna MacBook-modeller. Om du inte har en mycket gammal maskin kan Apples officiella reparation vara ditt enda värdefulla alternativ.

  Alternativ 4: Byt ut MacBook-batteriet själv

  Fördelar: Genom att ta saken i egna händer sparar du mycket pengar – på bekostnad av din egen tid och risken för att något går fel.

  Det billigaste alternativet är att beställa ditt eget MacBook-ersättningsbatteri och byta det själv. Detta innebär att du bara betalar kostnaden för delarna (plus den tid det tar dig att utföra arbetet). Förutom det nya batteriet behöver du en uppsättning verktyg för att öppna upp din Mac, ett antistatiskt armband och en metod för att säkert kassera ditt gamla batteri.

  Det bästa alternativet för detta tillvägagångssätt är att använda Apples officiella självreparationssatser. På Apples sida för reparationsbutiker för självbetjäning kan du beställa äkta delar och få tillgång till instruktionerna för processen. Ange din MacBook-modell eller serienummer och reparationstyp för att se vad du kan beställa. För min 2020 M1 MacBook Air kostar själva batteriet cirka $140, men det inkluderar inte andra delar som du också behöver.

  Om du inte vill använda Apples officiella reparationssatser, är en annan välrespekterad leverantör i detta utrymme jag fixar det. Förutom reservdelssatser ger den även text- och videoguider om allt från enkla korrigeringar till komplexa rivningar. Till exempel, i skrivande stund hittar du ett kit för att ersätta en 16-tums MacBook Pro från 2019 för $139,99.

  Var du än köper delarna från, bör du bara köpa från en som har ett starkt rykte om att tillhandahålla kvalitetsdelar. Du vill inte ägna tid åt att byta ut ditt batteri bara för att det ska gå sönder kort efter.

  Var medveten om att det inte är en enkel sak att byta batteri i moderna MacBook-modeller. På grund av de inlimmade batterierna kräver processen en del seriöst arbete. Försök detta på egen risk; det kommer att kräva timmar och att koppla bort dussintals delar. Om du inte är säker på vad du gör är risken stor att något går fel.

  Men om du gärna tar risken och följer instruktionerna till punkt och pricka, kommer du att lära dig mycket om din dators inre funktioner. Du kan till och med njuta av processen!

  Glöm inte att återvinna batterier på ett ansvarsfullt sätt

  Om du väljer ett DIY MacBook-batteri, se till att du återvinner det förbrukade batteriet på ett ansvarsfullt sätt.

  Litiumbatterier måste återvinnas på rätt sätt för att förhindra skada på dig själv, andra och miljön. Kontrollera med din lokala avfallshanteringsmyndighet hur du bäst återvinner ditt gamla batteri för bärbar dator – släng det inte bara i soporna eller i din vanliga återvinning.

  De flesta lokala myndigheter kommer att ha avlämningsställen eller insamlingssystem som betonar säkerhet och hållbarhet. Om du väljer att låta Apple serva din bärbara dator tar den hand om batteriet och återvinner det åt dig (men erbjuder tyvärr ingen avlämningstjänst).

  Är det värt att byta ut din MacBook-batteri?

  Nu när du vet hur man byter ut en MacBooks batteri, kanske du undrar om du faktiskt borde byta ut det. Om din Mac körs bra bortsett från batteriet är det mycket billigare att betala några hundra dollar för en ersättning för att få flera år till av den än att köpa en ny maskin.

  Men om din MacBook är gammal är det förmodligen inte värt att byta ut det interna batteriet. Det är bättre att lägga pengarna på en ny Mac.