De 4 bästa musiklektionsajterna för nybörjare och proffs

Att göra musik är en av de roligaste fritidssysselsättningarna för människor i alla åldrar. Medan praktiskt taget alla tycker om att lyssna på musik, är det vanligt att tro att det är utom räckhåll att lära sig ett instrument. Men för dem som inte planerar att bli mästermusiker är det ett mycket mer uppnåeligt mål att lära sig spela musik på nybörjarnivå än man kan föreställa sig.

För att hjälpa dig med din musikaliska resa har vi sammanställt de bästa musiklektionswebbplatserna för nybörjare som vill ta tag i fötterna samt mellanliggande och avancerade spelare som försöker förbättra sin musikalitet.

Fördelar med webbplatslektioner för att lära dig musik

Det är viktigt att notera att personliga lärare ger en hög undervisningsnivå som inte kan uppnås genom att bara lära sig från webbplatser. Personaliseringen och finjusteringen av tekniken som erbjuds av en enastående lärare är idealisk för att ta ditt spelande till en avancerad nivå.

Samtidigt är människors liv upptagna, samtidigt som ekonomiska resurser också kan vara knappa. Många av oss har inte tillräckligt med ledig tid för att gå på vanliga lektioner, än mindre träna tillräckligt ofta för att göra det värt besväret.

Om du vill lära dig ett instrument i din egen hastighet och vid lämpliga tider är webbplatslektioner en idealisk plats att börja. Och för avancerade musiker är användning av onlineresurser ett utmärkt sätt att förbättra ditt spelande genom att lära sig nya ackord, tekniker, takter eller teoriprinciper.

Även om det finns många webbplatser som erbjuder musiklektioner, har vi noggrant valt ut de bästa som finns. Vi börjar med lektioner avsedda för nybörjare och övergår till avancerade resurser, vi hoppas att dessa webbplatser ger dig en mängd inspiration och kunskap.

Maria Miller erbjuder generöst gratis lektioner avsedda för nybörjare. Även om webbplatsen främst är inriktad på barn, som illustreras i namnet PianoLessons4Children.com, är lektionerna också ett utmärkt val för vuxna som börjar.

Det kan vara svårt för föräldrar att hitta på sätt att underhålla sina barn. Att lära sig ett instrument kan ge barn en produktiv hobby som kan leda till en livstid av musikskapande roligt.

En av de många enastående aspekterna av dessa lektioner är att få eleverna att börja spela enkla låtar nästan omedelbart. Även om vissa lärare kan insistera på att eleverna ska lära sig en betydande mängd teori först, leder detta tillvägagångssätt ofta till ointresse.

Genom att snabbt hoppa in i låtar illustrerar dessa lektioner den relativa lättheten det är att spela enkel musik på piano, vilket säkert kommer att inspirera nybörjare samtidigt som det garanterar omedelbar njutning i processen.

Webbplatsen leder eleverna genom grunderna i pianospel och innehåller många populära barnsånger, med resurser som inkluderar instruktionsvideor och noter.

Vill du förbättra dina grundläggande trumförmåga? Eller är du en trummis som vill befästa instrumentets grundläggande rudiment? I båda fallen har OnlineDrummer dig täckt.

Den här webbplatsen tillhandahåller 17 sidor med gratis lektioner för nybörjare och trummisar på medelnivå. Med förklarande videor och noter går dessa resurser igenom allt från att lära ut de 26 standardtrummorna till mer komplexa rytmer.

OnlineDrummer ger en mängd värdefulla lektioner för trummisar på nybörjar- och mellannivå, med fokus på att lära sig spela en rad populära låtar.

Förutom gratis lektioner säljer OnlineDrummer ett stort urval av noter för dig som lär sig läsa trumnotation och vill spela de stämmor som gjorts kända av sina favoritmusiker.

Videorna är gjorda i en stil som är lätt att följa samtidigt som de ger utmärkta grundläggande instruktioner och tips för att förbättra ditt spelande. Från enkla trumfyllningstekniker till att lära sig takter i ovanliga taktarter, dessa lektioner kommer garanterat att ge njutning och framsteg till ett brett spektrum av trumentusiaster.

Guitar Tricks är en underbar resurs för dem som aldrig har spelat gitarr och mellanliggande musiker som vill utöka sina förmågor.

Om du precis har börjat, kanske du vill kolla in gratiserbjudandena innan du ansluter dig till ett betalmedlemskap. Avsnittet för nybörjargitarrlektioner kommer att lära dig namnen på strängarna och två enkla ackord, som kommer att ligga till grund för att spela din första låt!

När ditt självförtroende är uppe kan du njuta av ytterligare lektioner utan kostnad genom att skapa ett gratis konto. Den här andra instruktionsnivån kommer att ge dig en introduktion till fingerplockning, kladdringsmönster och arpeggiering.

Ett gratis medlemskap ger totalt 24 lektioner, vilket är en bra början. För den som vill ta sina studier vidare finns en full-åtkomstprenumeration tillgänglig för $19,95/månad.

Med över 11 000 lektioner är Guitar Tricks ett utmärkt val för nybörjare och medelstora musiker.

Soundfly är den ultimata resursen för avancerade musiker eller nybörjare som planerar att ta sitt spelande till en hög nivå. Webbplatsen erbjuder många gratis instruktionsalternativ plus ett brett utbud av premiumkurser tillgängliga för en månadsavgift på $39.

Soundfly är en djupgående resurs som främst är avsedd för dem som antingen är professionella musiker eller seriösa hobbyister. Kurserna är organiserade i kategorier, inklusive instrumentspel, produktion, låtskrivande, musikaffärer och diverse inspirationsmaterial.

Premiumkurserna undervisas av proffs inom musikbranschen på toppen av sitt hantverk. Och detaljnivån är otrolig. I musikproduktionssektionen kan du till exempel ta kurser om ackords känslomässiga kraft, moderna mixningstekniker, hiphopproduktion, design av samplebaserade instrument och mycket mer.

För dem som är intresserade av att förbättra sina instrumentala förmågor, har Soundfly dig täckt. Trummisar kan ta unika kurser som Warped Rhythms & Abstract Beats. Gitarrister kommer säkerligen att förbättra sitt spel genom att ta alternativa stämningar för den kreativa gitarristen.

Keys, Chords, & Beats, en premiumkurs skapad av Grammy-pristagaren Kiefer, lär eleverna hur man förenar teori, improvisation och taktskapande för att bli överlägsna pianister och producenter.

För musiker som vill bli mer affärskunniga är kurser som The Business of Uncompromising Art, Touring on a Shoestring och How to Get All the Royalties You Never Knew Existed enastående resurser för att ta din karriär till nästa nivå.

Njut av fördelarna med att göra musik

Musik är en universell glädje. Du skulle bli svårt att hitta någon som inte gillar musik. Och även om det är en underbar aktivitet att lyssna på musik, är att spela ett instrument ett otroligt sätt att anpassa dina musikupplevelser. Om du letar efter ett nytt sätt att uttrycka din kreativitet, eller bara letar efter en ny hobby, överväg att testa några lektioner.

För dem som redan är musiker erbjuder dessa webbplatser en mängd resurser för att förbättra dina färdigheter och lära dig nya tekniker eller instrument. När du väl har studerat ett instrument, kommer du förmodligen att vilja åtfölja dina lektioner med instruktioner om grunderna i musikteori för att utveckla väl avrundade förmågor.