De 15 bästa offlinespelen för iPhone och iPad att spela utan data eller Wi-Fi

Är du drabbad av en begränsad dataplan? Tar din pendling dig under jorden? Hur som helst, du har dina skäl för att vara offline ibland, men det betyder inte att du måste vara uttråkad när du är fast utan internet.

MAKEUSE AV DAGENS VIDEO

SCROLL FÖR ATT FORTSÄTTA MED INNEHÅLL

Din iPhone och/eller iPad är kraftfulla spelenheter, och du behöver inte ens ha tillgång till internet för att njuta av att använda dem. Detta är tack vare iOS-spelen du kan spela offline, och det här är de bästa offlinespelen för iOS.

1. Altos äventyr

Alto’s Adventure är den oändliga löparen som hjälper dig att fixa skidåkningen. Ta kontroll över Alto och åka skidor nerför Andernas sluttningar, plocka upp mynt och undvik hinder i processen.

Använd pekkontroller för att få Alto att hoppa eller slipa och samla poäng genom att utföra trick. Hela spelet spelas offline, så njut av ditt Andinska äventyr från din tunnelbanevagn. Spelet slutar aldrig, så när du väntar utan Wi-Fi kan det här spelet underhålla dig.

Ladda ner:Altos äventyr ($4,99)

2. Altos Odyssé

Uppföljaren till Altos äventyr, Altos Odyssé, behåller allt du gillade med originalet och lägger till lite mer. Nya karaktärer, nya platser, ny musik och några nya mekaniker gör att det här spelet känns mer som en expansion än en riktig uppföljare.

Ändå, om du älskar Adventure, kommer du att älska Odyssey också, som fokuserar mer på extremsport än Adventure fokuserar på samling.

Ladda ner:Altos Odyssey ($4,99)

3. Monument Valley

Har du någonsin sett en av de där omöjliga målningarna av MC Escher och velat utforska dem? Det är hela premissen för Monument Valley, ett indiepusselspel som är gjort med Unity-motorn. Du spelar som Ro, en liten flicka som vandrar genom färgglada byggnader och löser invecklade pussel. Ditt primära verktyg är din förmåga att ändra perspektivet på skärmen, vilket låser upp nya vägar.

Den vackra grafiken och mystiska miljön gör det här spelet till en av de mest spännande och uppslukande upplevelserna du kan ha på din telefon, och du kan spela det helt offline. Du kanske aldrig behöver använda internet igen.

Ladda ner:Monument Valley ($3,99, köp i appar tillgängliga)

4. Monument Valley 2

I uppföljaren till Monument Valley spelar du som Ros dotter och navigerar runt i världen på en jakt efter henne. Konceptet är i huvudsak detsamma, men det visuella är mycket mer slående, pussellösningen mycket mer subtil och nyanserad. Skönheten i grafiken lyser verkligen på en större skärm, vilket gör dessa avbetalningar till två av de bästa offline iPad-spelen.

Det här spelet har fyra fler kapitel än sin föregångare och bygger på det första spelets funktioner. I vissa världar ersätter spelet den isometriska geometriska konststilen från det första spelet med fler 2D-scener.

Ladda ner:Monument Valley 2 ($3,99)

5. BADLAND

Du är en sliskig svart boll som bara vill inte dö. BADLAND är ett utmanande pusselspel som skickar din karaktär genom en värld av farliga fällor och faror. Använd pekkontroller för att hålla bollen flytande, samtidigt som du ser upp för de snurrande bladen, spetsiga spikar och andra faror som kommer att riva den i bitar. Olika pickuper i världen kan göra dig större, mindre, multiplicera dig och mer.

Det utmanande spelet kommer att suga in dig. Den läskiga musiken och vackra gotiska bilderna kommer att få dig att komma tillbaka. Det finns en lokal multiplayer-komponent, men allt spelande kan upplevas offline.

Ladda ner:BADLAND (0,99 USD)

6. BADLAND 2

BADLAND 2 lägger till lite ny mekanik, särskilt förmågan att flytta din karaktär både åt vänster och höger, vilket tar bort en del av trycket. Kärnan i spelet kvarstår dock.

Det finns ett lätt online multiplayer-läge, men precis som sin föregångare lyser det här spelet verkligen offline, på din iPhone, ensam med hörlurar och nedsänkt i upplevelsen.

Ladda ner:BADLAND 2 (0,99 USD)

7. SevenBloks

Detta uppfinningsrika pusselspel är som en blandning av Tetris och Sudoku. Reglerna är enkla. Du har ett 7×6 rutnät, fyllt med block som har nummer på dem, ett till sju. Närhelst ett numrerat block finns i en kolumn eller en rad med samma antal block som det innehåller, rensas det. Om det rensas bredvid ett vitt block, spricker det vita blocket och bryter sedan för att avslöja ett numrerat block.

Målet, precis som Tetris, är att inte förlora genom att blocken går över toppen och att samla poäng medan du gör det. Det är enkelt, men oändligt utmanande roligt. Du kan uppleva allt utom topplistorna offline, vilket gör det till ett fantastiskt spel att spela medan du väntar på ett möte, eller åka tåg genom ett område utan Wi-Fi.

Ladda ner:SevenBloks (Gratis köp i appen finns)

8. Mini Metro

Ett annat pusselspel med ett vackert gränssnitt, Mini Metro låter dig bygga ditt eget kollektivtrafiksystem. Med hjälp av kartor över verkliga städer kan du rita dina egna linjer som förbinder olika stationer. Man har ett begränsat antal linjer och tåg och ett ständigt ökande antal stationer, så man måste placera saker klokt. Om det slutar med att folk väntar för länge på någon station, förlorar du.

Kartorna och layouten är enkla och vackra, med en estetik som liknar de minimalistiska transitkartorna som finns i större städer.

Ladda ner:Mini Metro ($3,99)

9. Civilisation VI

Civilization VI är den senaste delen av den långvariga franchisen där du, som ledare för ditt folk, försöker styra världen genom historien. Med hjälp av verkliga ledare, ortnamn och historiska monument är Civ ett turbaserat spel som tar timmar men är lätt att spela på snabba bitar av tid. Detta gör den perfekt för iOS.

Även om du kan delta i lokal och online multiplayer, är en offline AI-kampanj mer än tillräckligt kul för en lång tunnelbana eller flygresa. Om Civilization VI inte tilltalar finns det andra sätt att spela Civilization på din telefon.

Ladda ner:Civilisation VI (Gratis köp i appen finns)

10. Stardew Valley

En annan port från PC till iOS, Stardew Valley låter dig komma bort från allt och driva din egen gård i en liten stad. Du kan använda spelalternativ för iPhone och iPad som Steam Link och Apple Arcade för att göra upplevelsen enklare genom att använda en handkontroll.

Vacker 8-bitars grafik, enkelt, icke-konkurrenskraftigt spel och konstigt övertygande fängelsehålskrypning gör detta spel till ett av de bästa sätten att spendera en lång tunnelbaneresa. När stadslivet tar dig ner, fly till Pelican Town, där allt du behöver göra är att skörda pumporna i tid.

Ladda ner:Stardew Valley ($4,99)

11. New York Times Korsord

New York Times Crossword, redigerad av Will Shortz, är guldstandarden för dagliga pussel. Få tillgång till det senaste varje dag, såväl som hela arkivet med tidigare korsord med New York Times Crossword-appen. Förutom själva pusslen har appen en rad andra funktioner. Håll koll på dina ränder på statistiksidan, gå igenom arkivet för att göra pussel från det förflutna, eller köp paket med speciella korsord.

Du kan antingen prenumerera på New York Times Digital Prenumeration eller få en Crossword-prenumeration separat. Om du inte prenumererar har du bara tillgång till det dagliga minikorsordet, som är en njutning i sig men inte i närheten av så roligt som ett komplett pussel.

Medan du behöver tillgång till internet för att ladda ner nya korsord, kan du behålla ett obegränsat antal av dem offline för att spela senare. När du använder internet för att ladda ner nya korsord kommer det att vara praktiskt att använda tips för att minska mobildataanvändningen och spara pengar på datautgifterna.

Ladda ner:New York Times korsord (Gratis köp i appen finns)

12. Ticket to Ride

Det prisbelönta brädspelet får nu plats i fickan. Ticket to Ride gör dig och dina vänner till järnvägsbaroner, som tävlar om att vara de första att länka samman landet med tåg. Grafiken förblir trogen det ursprungliga brädspelet, ner till de virtuella tågkorten du drar och lägger i handen.

Du kan spela i Pass-And-Play-läget, som låter dig ta din tur och skicka det till dina vänner framför dig, men det är också det perfekta spelet att spela i sololäge. Varje spel tar 15 till 20 minuter, perfekt för att fördriva tiden på en verklig tågresa.

Ladda ner:Biljett till Ride ($8,99, köp i appen finns)

13. Minecraft

Det globala fenomenet Minecraft är tillgängligt på alla plattformar, inklusive din iPhone eller iPad. En byggnads- och utforskningssandlåda som gör det smidigt att hoppa till iOS-kontroller är perfekt om du vill ha något online eller offline.

Medan du kan spela med andra vänner och arbeta på samma världar tillsammans, kan du spela det utan data eller Wi-Fi som behövs efter att du köpt det. Oavsett om det är första gången du spelar eller återvänder efter år av frånvaro, kommer du helt säkert att döda timmar av tid för att skapa en värld direkt från din telefon.

Ladda ner:Minecraft (6,99 USD)

14. Plague Inc.

Har du någonsin velat lindra pandemin ur pandemins synvinkel? Nej? Well Plague Inc. finns i alla fall, ett iOS- och iPad-spel där du försöker infektera världen som olika typer av sjukdomar. Ett perfekt spel att spela medan du sitter och väntar och fungerar som en dröm oavsett dina telefonspecifikationer.

Det finns en brant inlärningskurva för Plague Inc., beroende på vilken svårighet du spelar på, vilket ger dig en utmanande upplevelse som du kan återvända till om och om igen för att prova olika strategier.

Ladda ner:Plague Inc (0,99 USD)

15. Jetpack Joyride

Ett högt tempo, sidscrollande spel som du kan spela var som helst, när som helst. Jetpack Joyride har rolig mekanik, en fantastisk konststil och hög återspelbarhet som är perfekt för fans av oändliga löparspel.

I Jetpack Joyride flyger du genom kartorna och försöker samla så många mynt du kan samtidigt som du undviker raketer och laserstrålar genom att flyga över eller under dem. Med tiden kommer din karaktär att öka hastigheten, vilket ökar spelets svårighetsgrad.

Ladda ner:Jetpack Joyride (Gratis köp i appen finns)

Vilka är dina favorit offline iPhone-spel?

Vi har täckt några av de bästa spelen du kan njuta av offline på iOS, så att du inte litar på att ha data när du letar efter ett sätt att fördriva tiden.

Om du vill spela offline på din iPhone men ändå ha kul med dina vänner, är iPhone-festspel lämpade för grupper som träffas personligen det bästa du kan använda.