De 13 bästa PS4-äventyrsspelen du borde spela 2023

Du vill också ha lite äventyr i livet, eller hur? Tja, du kan prova dessa bästa äventyrsspel på PS4 för att ha en rolig tid.

Äventyrsspel ger spelare fängslande och engagerande spelupplevelser som låter dem upptäcka nya världar, arbeta genom pussel och njuta av djupgående berättande.

Vad är äventyrsspel?

Videospel i äventyrsgenren betonar starkt pussellösning, storyline och utforskning. Äventyrsspel har ofta spelare som intar positionen som en huvudperson som måste röra sig i en påhittad värld, interagera med olika karaktärer och lösa gåtor för att föra handlingen framåt.

Definitionen av äventyr i ordboken gäller inte äventyrsspel. Medan vissa gör det, väljer många lugnare, mer medvetna ansträngningar istället för risk och spänning. De saknar också rollspel med intensiva strider, lagarbete och poänghantering. Äventyrsspelens handling är ofta avgörande.

Det finns olika typer av äventyrsspel, som peka-och-klicka-spel, textäventyr och visuella romaner. Den vanligaste typen av äventyrsspel innebär att spelaren klickar på karaktärer och föremål för att få kontakt med dem och övervinna hinder.

Mål och spel för äventyrsspel

Äventyrsspel har ofta övertygande berättelser och uppslukande världsbyggande aspekter som uppmuntrar spelare att utforska och lösa pussel för att avancera handlingen. Äventyrsspels primära mål är att lösa mysterier, samla bevis och gå igenom berättelsen.

Spelare tar ofta på sig rollen som en protagonist som måste kommunicera med icke-spelbara karaktärer för att lära sig mer, lösa gåtor och ta sig igenom utmaningar för att uppnå sitt mål.

Spelare kan behöva tillämpa logik, kritisk analys och uppfinningsrikedom för att övervinna hinder och avancera genom spelet. Även om vissa äventyrsspel också har actionkomponenter, inklusive stealth eller strid, är dessa vanligtvis sekundära till spelets narrativ och pussellösande element.

Äventyrsspel ger i allmänhet en rik och fängslande upplevelse som driver spelare att tänka kreativt och utforska sin miljö.

Här är några av de bästa äventyrsspelen för PS4 som du kan spela för att få den bästa och mest engagerande spelupplevelsen.

En väg ut

A Way Out använder en tredjepersons synvinkel för att spela detta actionäventyrsspel. Den är avsedd för interaktiv multiplayer med delad skärm, vilket kräver att man spelar med en partner medan deras skärmar visas sida vid sida. Du kan göra det antingen lokalt eller online.

Leo och Vincent, spelets två centrala karaktärer, är fångar som försöker fly från fängelse för att hämnas på en delad fiende. Spelets handling berättas genom filmiska sekvenser och interaktivt spel, där spelarna fattar beslut som påverkar hur spelet blir. Spelet innehåller en rad olika inställningar, inklusive fängelsegårdar, gårdar och sjukhus.

Spelare måste samarbeta för att slutföra pussel, delta i fysiska strider och uppleva spännande jaktögonblick. En annan utmärkande aspekt av spelet är att en spelare måste äga spelet för att bjuda in en kompis att spela hela grejen med dem för ingenting. Sammantaget ger A Way Out en gripande historia, ett rasande spel och en engagerande samarbetsupplevelse.

Assassin’s Creed Valhalla

Olika huvudplottbågar och ett ton valfria sidouppdrag kända som World Events utgör strukturen i actionpositionsvideospelet Assassin’s Creed Valhalla. Spelare intar positionen som Eivor, en vikingar som leder sin klan från Norge till Englands kuster i jakten på ett nytt hem i spelets 800-talsmiljö.

Längs resan måste Eivor och hans stam förhandla om det politiska klimatet i det medeltida England och slåss med konkurrerande klaner och den engelska armén. Spelet har ett vidsträckt område där spelare kan ägna sig åt fiske, jakt och hantverk.

Spelare kan ändra Eivors utseende, vapen och talanger för att passa deras spelstil. Spelet innehåller också RPG-komponenter som olika avslutningar och dialogalternativ.

Spelet har olika sidouppdrag och aktiviteter förutom sin huvudintrig. Detta gör att spelarna kan komma till lokalen och dess karaktärer bättre.

The Last Of Us Remastrad

The Last of Us Remastered utspelar sig i ett tredjepersonsperspektiv för att njuta av detta action-äventyrsspel. Spelaren reser genom postapokalyptiska landskap som byar, byggnader, skogar och avlopp för att föra fram handlingen.

Spelaren kan använda skjutvapen, provisoriska vapen, hand-to-hand-strider och smygande för att försvara sig mot fientliga människor och kannibalistiska varelser som påverkas av en muterad form av Cordyceps-svampen.

Remastered-utgåvan har allt tidigare tillgängligt nedladdningsbart innehåll, uppdaterat ljud och bättre bild. Ett nytt fotoalternativ och valet att spela spelet i HD med 60 FPS är också en del av spelet.

De aggressiva mänskliga fienderna i spelet har ett artificiellt intelligenssystem som kontrollerar hur de reagerar på kamp.

God Of War Ragnarok

Action-äventyrsspelet God of War Ragnarök spelas från tredje person. Det finns inga cam cuts eller laddningsfönster under spelets presentation. För att avvärja Ragnarok-undergången följer spelet Kratos, en legendarisk grekisk gud, och hans son Atreus när de reser genom nordisk mytologi. Spelare kan förvänta sig förbättrad stridsmekanik, helt nya verktyg och färdigheter och en större öppen värld att upptäcka.

Det är vanligtvis milda och tunga överfall för varje vapen. De har slots för både allvarliga och lätta magiska attacker. Dessa kan modifieras med runor för att möjliggöra magiska runangrepp, vilket ger spelarna en rad alternativ för deras speciella spelstil.

Rollspelskomponenterna från 2018 års version finns fortfarande kvar i spelet. Detta inkluderar hantverkssystemet, som använder många av samma resurser för att producera ny utrustning eller förbättra fördelarna med redan existerande rustningar och vapen. Utanför spelets huvudintrig finns det många sidouppgifter.

Batman: Arkham Asylum

Action-äventyrsspelet Batman: Arkham Asylum spelas ur ett tredjepersonsperspektiv. Den spelande karaktären kan urskiljas på skärmen och kameran kan fritt panorera runt honom. Spelaren kontrollerar Batman när han reser genom Arkham Asylum, ett fängelse för kriminellt galna människor utanför Gotham Citys kust.

Spelaren kontrollerar Batman när han rör sig runt ön, avvärjer arméer av fiender och löser gåtor för att främja handlingen. Spelet har flera bosskamper mot välkända onda, inklusive Scarecrow och Poison Ivy. Den har också en rad verktyg och stridstekniker som kan förbättras när spelaren avancerar.

Spelet har också en stealth-komponent som låter spelare eliminera fiender i hemlighet och utan att bli sedda. Scener och röstloggar utspridda över ön används för att berätta handlingen, vilket ger karaktärerna och Batman-universumet mer nyans. Spelet har en engagerande historia och är ett måste för alla Batman-fans.

Dagar borta

Tredjepersons actionäventyrsspelet Days Gone utspelar sig i en postapokalyptisk miljö med öppen värld. Spelets inställning är ett postapokalyptiskt Oregon, USA, där en sjukdom har förvandlat de flesta människor till varelser som liknar zombies och är kända som Freakers. Diakon St. John, en före detta bandit som blev driftare och hämndjägare, letar efter sin fru Sarah. Hon hade försvunnit, och du antar karaktären av St. John i spelet.

Spelet har en dag-natt-cykel, ett vädereffektsystem och ett stort öppet område för spelare att utforska. Spelare kan använda olika vapen för att bekämpa mänskliga och freaker-fiender, som skjutvapen och närstridsvapen. De kan gömma sig för fiender eller lägga ett bakhåll för dem genom att använda smyg och fällor.

Spelet erbjuder en mängd sidouppdrag utöver huvuduppdragen, som att förstöra Freaker-bon, rädda gisslan, förstöra fiendens läger och fånga prisjägare.

Devil May Cry 5

Dante, Nero och en helt ny karaktär kallad V är alla spelbara karaktärer i Devil May Cry 5:s spelupplägg. I likhet med andra spel i Devil May Cry-serien fokuserar spelet på snabb, elegant action. Spelare tar kontroll över en av dessa hjältar och bekämpar demoner och andra övernaturliga fiender för att avancera genom spelets berättelse.

Berättelsen om spelet kretsar kring den demoniska jägaren Dante, Nero och en rekryt vid namn V när de arbetar tillsammans för att stoppa en mäktig demon vid namn Urizen. Det utspelar sig någon gång efter händelserna i Devil May Cry 4.

The Bloody Palace, ett flerspelaralternativ i Devil May Cry 5, låter spelare engagera sig i striden mot vågor av fiender medan de tävlar om höga poäng. Spelet har utmärkt grafik och spelbarhet, vilket gör det till ett måste för alla äventyrsfans.

Spöke av Tsushima

Ett action-äventyrsspel för tredje person som heter Ghost of Tsushima är ganska känt. Spelaren kan välja mellan olika spelalternativ för att uppnå de angivna målen. De kan använda sin katana för att engagera sig i en konflikt, en direkt konflikt med motståndare som kan leda till en rad dödliga slag mot olika fiender.

Spelare kan utforska Tsushima Island och uppnå olika mål och mål i spelets öppna världsmiljö. Spelare kan engagera sig i ädla samurajstrider eller mer hemliga taktiker under strid centrerad kring Jins samurajsvärd och andra vapen och färdigheter.

Spelet har NPC:er som spelaren kan prata med, tillsammans med flera intressanta sidouppdrag. Spelare kan befria byarna och lägren under mongolisk kontroll genom att ta bort alla motståndare som är placerade där.

Jin kan använda olika stridspositioner om han har observerat eller dödat mongoliska ledare. Små berlocker och presenter delas ut till spelare för att ha slutfört sidouppdrag eller hjälpt NPC:er; dessa föremål kan samlas vid altaren.

Brandvakt

1989 var Wyoming i USA miljön för förstapersonsäventyrsspelet Firewatch. Spelets huvudperson är Henry, en brandutkik stationerad vid ett torn i Shoshone National Forest. Fler platser kommer att bli tillgängliga för spelare i takt med att handlingen utvecklas, och specifika evenemang är tidsbestämda att äga rum vid olika tider på dygnet.

Som Henry reser spelarna genom den expansiva och hisnande Shoshone National Forest och kommunicerar med sin chef, Delilah, via radion. När Henry och Delilah samarbetar för att lösa gåtan kring konstiga händelser i skogen, utgör deras chattar huvuddelen av spelets handling.

Med ett levande färgschema och realistisk miljödesign har spelet en distinkt visuell estetik. Spelet rekommenderas för alla spelare som söker äventyr samtidigt som de spelar fantastiska Play Station-spel.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn använder ett tredjepersonsperspektiv för att spela actionrollspelet. Spelaren kontrollerar Aloy, en jägare som reser genom en postapokalyptisk värld som styrs av konstgjorda varelser. Aloy har en mängd olika tekniker för att skicka ut fiender, inklusive att spjuta dem, använda sprängämnen, lägga ut fällor som snubbeltrådar med Tripcaster och skjuta dem med pilar.

Spelet har en ansenlig öppen värld av olika landskap och en gripande handling som utvecklas genom förtjusande karaktärer och hisnande estetik. Varje robotart i Horizon Zero Dawn har olika styrkor och svagheter. Därför inkluderar strid att använda en rad vapen och strategier för att besegra dem. För att ta kontroll kan spelare också öva på att smyga och placera ut fällor.

Medan huvudsagan utspelar sig över hela världen, utvecklas uppdragsstrukturen för att möjliggöra studier av stammar. Aloy deltar i uppgifter under sidouppdrag som att skaffa resurser, rädda människor i fara, återta kontrollen över banditläger, utrota brottslingar och allt mer komplexa maskiner och övervinna andra hinder.

Det krävs två

Plattformsspel är inkorporerade i action-äventyrsspelet It Takes Two. Eftersom det främst skapades för interaktiv multiplayer med delad skärm, måste en annan spelare hittas antingen lokalt eller online för att kunna spela.

Cody och May, ett par som förvandlats till dockor av sitt barns magi, måste arbeta tillsammans för att laga sitt förhållande och komma tillbaka till sina vanliga kroppar i spelet. Spelarna styr Cody och May genom olika inställningar, var och en med mekanik och svårigheter. Spelet har en mängd olika spelelement, som plattformsspel, strid och pussellösning.

En av dess utmärkande egenskaper är det smidiga lokala eller online-co-op-alternativet i spelet, där spelare måste samarbeta för att avancera genom spelet. Spelare måste arbeta tillsammans för att lösa gåtor och bekämpa motståndare eftersom varje spelare har en unik uppsättning kompletterande färdigheter.

Marvels Spiderman

Marvel’s Spider-Man är ett actionäventyrsspel i öppen värld som utspelar sig i stadsdelen Manhattan, en fiktiv skildring av samtida New York City. Pjäsen inkluderar Peter Parker, alias Spider-Man, som strävar efter att balansera sina personliga och övermänskliga skyldigheter. Dessutom gör spelets stridssystem det möjligt för spelare att besegra fiender med hjälp av prylar, kombinationer och miljöobjekt.

Ett talangträd är en annan spelkomponent som låter spelare förbättra Spider-Mans stridsförmågor och låsa upp nya krafter. Förutom att utforska den öppna världen och utföra sidouppgifter, kan spelare hitta många dolda saker om staden. Spelet innehåller också en ny grupp karaktärer, inklusive Dr. Octavius, Peters mentor och kompis, och den olycksbådande sexan.

Du kan köpa kostymer, kostymmodifieringar, prylar och alla förbättringar som följer med dem med tokens. Genom att slutföra särskilda mål får du fler tokens. Spelet rekommenderas starkt för äventyrsälskare som fyller spelarna med spänning.

The Elder Scrolls V: Skyrim är ett actionrollspel. Du kan spela det i antingen första- eller tredjeperson. Spelet utspelar sig i Skyrim, en nordlig provins på den imaginära kontinenten Tamriel, ett stort och öppet universum. The Dragonborn, en hjälte som kan slåss mot drakar och konsumera deras kraft, är karaktären som spelarna tar sig an i det här spelet.

Spelare kan välja ras, kön, talanger och förmågor med hjälp av spelets sofistikerade karaktärsanpassningssystem. Spelare kan utforska ett brett utbud av miljöer, från imponerande berg till täta skogar och gamla ruiner, och världen erbjuder en rad uppdrag och svårigheter. De kommer att stöta på flera grupper längs rutten, inklusive Companions, Dark Brotherhood och Thieves Guild.

Spelare i Skyrim kan fatta beslut som påverkar spelets slut. Den djupa handlingen och fängslande spelupplägget är huvudorsaken bakom spelets popularitet. Spelet har också en stor modding-gemenskap som gör det möjligt för användare att ändra och anpassa sin spelupplevelse.

Slutsats

Äventyrsspelare på PS4 kan utforska fascinerande miljöer, ta del av spännande spelmekanik och följa intressanta berättelser, vilket skapar en spännande och uppslukande spelupplevelse. Äventyrsspel är tillgängliga i ett brett utbud av genrer, erbjuder något för alla typer av spelare och erbjuder timmar av underhållning.

Du kan också utforska några bästa PS4 multiplayer-spel.