De 11 bästa turbaserade spelen för intensiv taktisk strid

Är du ett fan av strategiska och taktiska spel? Om du nickade bör du inte missa den här listan över bästa turbaserade spel.

Turbaserade strategispel lyfter fram de mer intellektuella aspekterna av subgenren. Den lättnad som ges av ”svängar” gör det möjligt för oss att tänka, begrunda och planera våra handlingar med så stor noggrannhet som möjligt.

Vad är turbaserade spel?

Turbaserade spel är en ganska underkategori av strategispel där spelare fattar beslut eller agerar i turordning. Spelet går sedan vidare till nästa spelares tur efter att varje spelare har haft en förutbestämd period på sig att avsluta sin tur. Dessa spel är tillgängliga på många plattformar, inklusive videospel, mobilspel och bordsspel.

Turbaserade spel är kända för sitt mer avsiktliga spel och långsammare tempo. De uppmanar ofta spelare att planera sina följande få åtgärder och göra strategiska val baserat på situationen. Dessa spel kan vara mer sofistikerade videospel eller enkla brädspel som schack och dam.

Turbaserade spel har fördelen av att låta spelare ta sin tid och analysera sina val. Så det har blivit ett populärt alternativ för personer som föredrar en långsammare speltakt. Turbaserade spel är olika för olika spelpreferenser eftersom de kan spelas ensamma eller med vänner. Låt oss nu lära oss hur man närmar sig dessa spel.

Hur närmar man sig och briljerar i turbaserade spel?

En annan strategi behövs för turbaserade spel än för realtidsspel. Följande råd hjälper dig att lyckas i turbaserade spel:

Känn igen spelets mekanik

Läs instruktionerna noggrant och bekräfta att du är medveten om hur spelet fungerar.

Observera tålamod

Du har tid att organisera dina rörelser i turbaserade spel. Var säker på att du väljer det optimala handlingssättet genom att tänka mycket över din strategi.

Förutsäg din motståndares drag

Med informationen tillgänglig, försök gissa vad din motståndare kommer att göra härnäst. Detta kommer att hjälpa dig att lägga strategi på dina handlingar och avskräcka deras.

Skapa balans i anfall och försvar

Se till att hitta en balans mellan anfall och försvar genom att inte koncentrera dig bara på någon sida. Den idealiska strategin för att lyckas är vanligtvis en som är balanserad.

Lära från sina misstag

Utvärdera din prestation och notera eventuella misstag du gjort. Du kommer att bli en bättre spelare, och detta kommer att hjälpa din strategi. Behåll ditt tålamod och koncentrera dig på den långsiktiga planen.

Öva, öva & öva

Spela mer och du kommer att bli bättre, så öva. Du kommer så småningom att kunna lyckas med turbaserade spel om du fortsätter att träna.

På grund av bristen på press att reagera omedelbart på skiftande förhållanden, kan turbaserade spel vara mindre besvärande än realtidsspel. Turbaserade spel gynnar spelare på flera sätt. De ger först och främst spelarna friheten att överväga och ta sin tid, vilket kan resultera i mer strategiskt och intelligent spel.

Dessutom har turbaserade spel ofta en stark berättelse eller berättelsekomponent, som kan förbättra deras fördjupning och tilltalande.

Här är en lista över turbaserade spel som ger den bästa intensiva taktiska stridsupplevelsen och håller dig klistrad vid dina platser till slutet.

Age of Wonderers: Planetfall

Vid lanseringen finns det sex fraktioner i spelet Age of Wonderers: Planetfall, var och en med sina soldater och spel. En anpassningsbar ledargestalt som kan utforska världen, delta i diplomati, stödja hemliga operationer och spioneri och förklara krig är vad spelaren kontrollerar som befälhavare för en viss fraktion.

Andra städer kommer att stå under spelarnas auktoritet när de växer, och var och en kan administreras oberoende. Spelare kan plundra fiendens läger för att ta sin teknik och plocka in resurser på kartan för forskning.

Spelare måste hantera sina resurser, utforska ny teknik och förhandla med andra grupper för att upprätthålla diplomatiska förbindelser och engagera sig i strid. Age of Wonders: Planetfall är dock en fängslande och utmanande upplevelse för älskare av turbaserade strategispel med sin realistiska sci-fi-bakgrund och intrikata strategiska spel.

Utvecklad av – Triumph Studios

Publicerad av – Paradox Interactive

Releasedatum – 6 augusti 2019

Tillgängliga plattformar – PS4, Xbox One och Windows

Battle Brothers

Spelare i Battle Brothers medeltida värld med låg fantasi befaller en grupp legosoldater som har anförtrotts att utföra olika jobb, som att bevaka bosättningar, utplåna banditer eller monster eller eskortera husvagnar. Spelare kan rekrytera nya krigare, förvärva och sälja utrustning och delta i strid med olika fiender på spelets dynamiskt skapade världskarta.

Turbaserad strid har flera taktiska val, inklusive flankering, utökade attacker och moralkontroll. Spelare måste hantera sitt företags pengar, utrustning och förbindelser med olika grupper och bosättningar och engagera sig i krigföring. Permadeath är en spelfunktion, vilket betyder att förlora krigare i strid har en bestående effekt.

Dessutom är Battle Brothers ett komplext och övertygande turbaserat strategispel som, för att bli framgångsrikt, kräver strategisk planering, mikrohantering och noggrann förplanering. Fans av turbaserade spel kommer att älska att spela det här spelet och förbli engagerade i intensiva taktiska strider.

Utvecklad av – Overhype Studios

Publicerad av – Overhype Studios

Releasedatum – 24 mars 2017

Tillgängliga plattformar – Steam, PS4 och Xbox Series

Civilisation VI

I det turbaserade taktikvideospelet Civilization VI tävlar spelare mot AI-motståndare som kontrolleras av datorer för att expandera sin egen civilisation från en enda stam till dominans över hela världen under många utvecklingsperioder.

Spelare övervakar en civilisation de väljer mellan den förhistoriska eran och den närmaste framtiden och utvecklar dess teknologi, kultur och regeringssystem. Förutom att resa till den slumpmässigt skapade planeten och stöta på andra civilisationer och barbarer, upptäcker de städer och utvecklar dem genom att bygga gruvor, gårdar och andra förbättringar.

AI-fiender har nu nya mål som påverkar hur spelare interagerar. Flera av dessa mål är specifika för varje ledare och modellerar deras personligheter, historiska ögonblick och policys. Dessutom har varje AI-karaktär ett hemligt mål som bara kan upptäckas genom spionage.

Utvecklad av – Firaxis-spel

Publicerad av – 2K-spel

Releasedatum – 16 november 2018

Tillgängliga plattformar – Nintendo Switch, PS4 och Xbox One

Darkest Dungeon

I rollspelet Darkest Dungeon styr spelaren en grupp hjältar och upptäcktsresande som utforskar olika fängelsehålor och engagerar sig i strid med varelserna som vistas inuti. Innan spelaren går in i en fängelsehåla kan spelaren hantera en lista med hjältar och en inventering i Hamlet, spelets ”navstad”, som ligger nära huset.

Spelet är turbaserat. Hjältarna har dock fel, eftersom de är mottagliga för stress och andra tillstånd som kan försämra deras förmåga att prestera bra i strid. Spelets unika stressmekanism testar hjältarnas mentala tuffhet på grund av de fasor de möter.

En hjälte som kan uppleva alltför höga stressnivåer kan drabbas av en hjärtattack, som kan utsätta dem för fara om den inte behandlas direkt efteråt. Dock är Darkest Dungeon ett komplext och suggestivt spel som kräver noggrann planering och genomförandet överlever sitt dystra och förlåtande universum.

Utvecklad av – Redhook Studios

Publicerad av – Redhook Studios

Releasedatum – 19 januari 2016

Tillgängliga plattformar – Nintendo Switch, PS4 och Xbox One

Ändlös legend

Endless Legend är ett turbaserat 4X taktiskt spel där spelare kontrollerar en civilisation för att erövra, expandera, exploatera och förstöra sin väg till dominans i en fiktiv värld som heter Auriga. Spelet har många distinkta fraktioner, var och en med specialiteter, enheter och tekniska framsteg. Spelare måste framgångsrikt hantera sina resurser, diplomati, forskning och strid för att vinna.

Spelet har ett realistiskt vädersystem, skiftande säsonger och ett unikt ramverk för fraktionsuppdrag som bidrar till spelet och djupet i berättelsen. En djup och anpassningsbar stadsbyggnadsmekanism ingår i spelet, tillsammans med ett modulärt teknikträd som gör det möjligt för spelare att välja tillväxtvägen för sin civilisation.

Endless Legends jordklotkarta omfattar distinkta regioner, till skillnad från tidigare 4X-spel. Sammantaget är Endless Legend ett fängslande och utmanande strategispel som ger älskare av 4X-genren en djup och underhållande upplevelse.

Utvecklad av – Amplitude Studios

Utgiven av – Sega

Releasedatum – 18 september 2014

Tillgängliga plattformar – Windows och Mac OS

Into The Breach

I spelet Into the Breach möter mänskligheten en hord av enorma monster som kallas Vek. Användaren styr krigare som styr gigantiska mekaniker som kan utrustas med olika vapen, rustningar eller annan utrustning för att konfrontera dem. Spelets turbaserade stridssystem låter spelare planera hur deras lag ska reagera på fiendens rörelser och handlingar som förebådar deras anfall.

Dessutom kommer spelaren att kontrollera tre olika mechs i kampen mot Vek, och varje kartas mål kommer att ha ett visst antal vändningar som ska slutföras. Att skydda civila byggnader som upprätthåller elnätet som driver mekaniken är det primära målet för alla kartor, men det kan också finnas andra mål.

Schack har använts för att jämföra spelet i Into the Breach eftersom det fokuserar mer på att hålla positionskontroll och enhetsuppoffringar än på att överträffa motståndaren.

Utvecklad av – Subset Games

Publicerad av – Subset Games

Releasedatum – 28 augusti 2018

Tillgängliga plattformar – Nintendo Switch, Windows och Mac OS

Alfa centauri

En uppslukande vy används för att spela det turbaserade strategispelet Alpha Centauri, som har en science fiction-bakgrund. Spelet fokuserar på de sju fraktionsledare som spelaren väljer från de 14 alternativen i Alpha Centauri, Alien Crossfire och Planet.

I en kamp för att kolonisera och erövra Planet kontrollerar spelaren en av ledarna. Spelare kan också vinna genom att fånga alla motsatta fraktioner, få tre fjärdedelar av de populära rösterna, hantera den globala energimarknaden, avsluta det hemliga projektet Ascension to Transcendence, eller, för främmande fraktioner, bygga sex Subspace Generatorer.

Ett enspelarspel, anpassningsalternativ och multiplayer ingår i Alpha Centauri. Spelaren kan ändra spelet genom att välja inställningar i början av spelet, använda de etablerade scenario- och kartredigerarna och ändra spelfilerna för Alpha Centauri.

Utvecklad av – Firaxis Games

Utgiven av – Electronic Arts

Releasedatum – 31 januari 1999

Tillgängliga plattformar – Windows och Mac OS

Unit of Command II

Ett taktiskt turbaserat krigsspel som har en balans mellan historisk realism och abstrakt speldesign är Unity of Command II. Spelets användargränssnitt (UI) har förenklats för att förenkla navigeringen av dess många komponenter, inklusive enhetshantering, strid och logistik. För att vinna måste spelare strategiskt använda alla sina varor, inklusive förnödenheter och förstärkningar.

Kampanjkomponenten i spelet inkluderar dynamiska händelser som kan påverka hur striderna blir, och spelare kan bestämma sig för att göra historiska val som kan förändra hur kriget utspelar sig. Unity of Command II innehåller också ett robust flerspelarläge, som gör det möjligt för spelare att tävla head-to-head.

Spelare kan ta på sig rollerna som både Axis och sovjetiska arméer i olika kampanjer i detta spel, som koncentrerar sig på konfliktens östfront. Sammantaget är Unity of Command II ett komplext och övertygande turbaserat strategispel som presenterar en originell syn på östfronten under andra världskriget.

Utvecklad av – 2×2 Games, Coreteam

Publicerad av – 2×2 Games

Releasedatum – 12 november 2019

Tillgängliga plattformar – Steam

Dawn Of War III

Dawn of War III är ett strategispel i realtid med element från krigsarenor för flera spelare. Space Marines, Eldar och Orks är tre spelbara fraktioner i Warhammer 40 000-universumet där spelet utspelar sig. Varje fraktion har sina egna specialenheter, färdigheter och spelstilar.

Spelare måste skaffa resurser, bygga baser och hantera sina styrkor för att vinna hektiska slagsmål. Dessutom introducerar spelet potenta superenheter som kan tippa stridsbalansen till spelarens fördel. Både enspelar- och flerspelaralternativ är tillgängliga i Dawn of War III, där det senare gör det möjligt för upp till sex personer att tävla i flera spelscenarier.

För dem som gillar Warhammer 40 000-universumet och autentiska strategispel i allmänhet, erbjuder Dawn of War III en omfattande och engagerande strategisk upplevelse som fyller spelarna med spänning och spänning.

Utvecklad av – Relic Entertainment

Utgiven av – Sega

Releasedatum – 27 april 2017

Tillgängliga plattformar – Windows och Mac OS

Spelaren i XCOM: Enemy Unknown tar över kommandot över en förstklassig militärstyrka som har anförtrotts att skydda jorden från utomjordisk invasion. Taktisk strid och bashantering är de två spellägena. Spelaren måste tilldela resurser, undersöka den senaste tekniken och träna krigare i bashanteringsläget för att förbereda sig för de kommande striderna.

Spelaren befaller en grupp soldater på operationer för att neutralisera utomjordiska hot i taktiskt stridsläge. Spelet erbjuder flera truppklasser med unika färdigheter, framstegsvägar och många verktyg och vapen. Utomjordingarnas speciella enheter och strategier hjälper till att hålla spelet spännande och utmanande.

En variation av svårighetsnivåer är tillgängliga för spelet. Dessutom har spelet en permadeath-mekaniker, vilket betyder att när en soldat väl har dödats i strid är de förlorade för alltid. Detta ökar spelets spänning och strategiska komplexitet.

Utvecklad av – Firaxis Games

Publicerad av – 2K Games

Releasedatum – 9 oktober 2012

Tillgängliga plattformar – Xbox 360, PS3 och Windows

Spelarkaraktären i XCOM 2: Collection är ledaren för den militära organisationen XCOM, som har minskats till en grupp som kämpar mot den kontinuerliga utomjordiska kontrollen av jorden. Tack vare det turbaserade stridssystemet kan strider planeras strategiskt och avgöras taktiskt.

Spelaren måste samordna sina tillgångar och trupper för att uppnå sina mål i spelet. Det finns olika uppdrag, inklusive allt från räddningsinsatser till sabotage. Huvudspelet och fyra DLC-paket – Alien Hunters, Shen’s Last Gift, War of the Chosen och Tactical Legacy Pack – ingår alla i XCOM 2-samlingen.

DLC:erna ger spelarna fler berättelser, motståndare och soldatanpassningsmöjligheter. Med en gripande berättelse, många anpassningsmöjligheter och hård taktisk krigföring ger XCOM 2 Collection en utmanande och njutbar turbaserad strategiupplevelse.

Utvecklad av – Firaxis Games

Publicerad av – 2K Games

Releasedatum – 5 februari 2016

Tillgängliga plattformar – Nintendo Switch, PS4 och Xbox One

Slutsats

Turbaserat spel kan vara underhållande och spännande för spelare. Dessa spel kräver ofta tålamod, strategi och kritiskt tänkande eftersom spelarna noggrant måste utvärdera sina spel och förutsäga motståndarens nästa drag. Dessutom ger turbaserade spel ett lugnare speltempo, vilket gör att spelarna kan överväga och ta sig tid utan att känna sig bråttom eller under press.

Turbaserade spel kan också spelas ensamma eller tillsammans med andra eftersom många stöder enspelar- och flerspelarlägen. Att spela spel med tur kan vara ett fantastiskt sätt att koppla av, utmana hjärnan och ha lite kul med vänlig konkurrens.

Du kan också utforska några bästa gacha-spel.