De 10 bästa verktygen för försäljningstratt för generering av potentiella kunder

Spread the love

I dagens snabba digitala värld möter företag av alla storlekar hård konkurrens, vilket gör det avgörande att ha en effektiv marknadsföringsstrategi. En av nyckelkomponenterna i en blomstrande marknadsföringsstrategi är en väldesignad försäljningstratt.

En försäljningstratt är en steg-för-steg-process som guidar dina potentiella kunder mot att köpa eller vidta en specifik åtgärd.

Verktyg för försäljningstratt är viktigare än någonsin eftersom onlinelandskapet fortsätter att utvecklas och företag tävlar om att attrahera och behålla kunder. Dessa verktyg hjälper dig att effektivisera din försäljningsprocess, förbättra insatserna för att generera potentiella kunder och i slutändan öka intäkterna.

Med så många säljtrattverktyg tillgängliga på marknaden kan du välja de som bäst passar dina behov och budget.

Effektiv användning av försäljningstrattar kan hjälpa dig att optimera din försäljningsprocess, vilket resulterar i högre konverteringsfrekvens, ökade intäkter och förbättrat kundbehållande. Genom att tillhandahålla en sömlös och personlig upplevelse kan du enkelt etablera dig som ett pålitligt varumärke och bygga långvariga kundrelationer.

I den här artikeln kommer vi att dyka djupare in i några av de bästa säljtrattverktygen som hjälper dig att konsekvent generera potentiella kunder för ditt företag.

Låt oss börja.

Vad är försäljningstrattar? – En historisk översikt

Inom marknadsföring definieras försäljningstratten som den resa en kund tar – från upptäckt till köp. En försäljningstratt har ofta flera steg, vars faktiska antal varierar med din säljmodell, produkttyp och biljettstorlek.

En försäljningstratt låter dig analysera hur varje steg i försäljningsprocessen fungerar och göra justeringar därefter. På grund av detta kan du använda din tid och dina säljresurser mer effektivt när kunderna går igenom säljtratten.

Men var började det hela? – Det här är en vanlig fråga som ställs av många människor.

Konceptet med en försäljningstratt har funnits länge och har utvecklats under åren. Den tidigaste kända referensen till en försäljningstratt går tillbaka till slutet av 1800-talet när reklampionjären E. St. Elmo Lewis introducerade konceptet AIDA (Attention, Interest, Desire, Action) – en modell för att vägleda potentiella kunder genom köpprocessen.

Termen ”försäljningstratt” myntades först på 1920-talet av William Townsend, som beskrev köpprocessen som en tratt som börjar med en bred publik och smalnar av till en mindre grupp av kvalificerade leads redo att köpa.

På 1950-talet förfinade American Marketing Association säljtrattkonceptet ytterligare, som beskrev det som en ”process att förvandla potentiella kunder till kunder genom att skapa en serie steg eller steg.”

Idag hänvisar en försäljningstratt till att vägleda potentiella kunder genom steg eller stadier för att omvandla dem till betalande kunder. En typisk försäljningstratt omfattar flera platser: medvetenhet, intresse, hänsyn och beslut.

Betydelse och användning av försäljningstrattar

Att förstå hur försäljningstrattar fungerar är användbart för att visualisera kundresan från början till slut. Försäljningskanalen erbjuder ett användbart, stegvis ramverk för att spåra dina försäljningsresultat och enkelt identifiera förbättringsområden.

Att använda verktyg som Google Analytics hjälper dig att identifiera kundens resa över webbplatsen och avgöra vilka sidor som har höga avhopp.

Som sagt, här är några användningsfall för försäljningstrattar:

Generering av leads

Försäljningskanaler är användbara för att generera och omvandla leads till kunder. Genom att fånga potentiella kunder via opt-in-formulär eller målsidor kan du enkelt flytta prospekt genom tratten och omvandla dem till betalande kunder.

  5 grundläggande Excel-funktioner som gör arbetet oändligt mycket enklare

Kundförvärv

Försäljningskanaler är utformade för att vägleda potentiella kunder genom försäljningsprocessen och göra det enkelt för dem att köpa. Du kan förbättra din totala konverteringsfrekvens och skaffa nya kunder genom att tillhandahålla värdefull information och en tydlig uppmaning till handling.

Merförsäljning och korsförsäljning

När en kund har köpt kan du använda försäljningstrattar för att uppmuntra merförsäljning och korsförsäljning. Dessutom kan du öka ditt genomsnittliga ordervärde och öka intäkterna genom att erbjuda relaterade produkter eller tjänster som kompletterar det ursprungliga köpet.

Kundlojalitet

Försäljningskanaler kan också användas för att behålla kunder genom att erbjuda dem incitament, rabatter eller specialerbjudanden. Genom att hålla kontakten med kunderna och erbjuda dem värde kan du bygga långsiktiga relationer och öka kundlojaliteten.

Försäljningstrattar vs. försäljningspipelines – vad är skillnaden?

Försäljningskanaler och pipelines är begrepp som ofta används omväxlande, men de har några viktiga skillnader.

En försäljningstratt visualiserar kundresan från medvetenhet till köp. Den beskriver stegen en prospekt tar från den första kontakten med ditt företag till att bli kund. Stadierna i en försäljningstratt inkluderar vanligtvis medvetenhet, intresse, övervägande, beslut och handling.

Motivet för en försäljningstratt är att vägleda potentiella kunder genom köpprocessen och i slutändan omvandla dem till kunder.

En försäljningspipeline är å andra sidan en process för att hantera leads och affärer. Det är en serie steg som en säljare tar för att flytta din prospekt från första kontakt till att avsluta affären.

Stadierna i en försäljningspipeline inkluderar vanligtvis prospektering, kvalificering, behovsanalys, förslag, förhandling och stängning. Syftet med en säljpipeline är att hantera säljprocessen och förbättra säljteamets effektivitet. Mjukvara för försäljningspipeline kan hjälpa dig att hantera försäljningsprocessen och förbättra produktiviteten.

Sammanfattningsvis fokuserar försäljningstrattar på kundresan från medvetenhet till köp, medan försäljningspipelines koncentrerar sig på försäljningsprocessen från lead till close. Båda koncepten är viktiga för dig att förstå och implementera för att öka intäkterna och förbättra effektiviteten i dina försäljningsinsatser.

Här är en lista över de bästa försäljningstrattverktygen för generering av potentiella kunder:

Kakao

Cacoo by Nulab är en kraftfull programvara för försäljningstratt som erbjuder olika funktioner för att hjälpa dig att optimera dina försäljningsprocesser och öka konverteringarna. Som ett Clickfunnels-alternativ är Cacoo designad för att vara användarvänlig och enkel att använda samtidigt som den erbjuder avancerade funktioner och anpassningsalternativ.

En av de främsta funktionerna i Cacoo är dess dra-och-släpp-trattbyggare, som gör att du enkelt kan skapa och anpassa dina försäljningstrattar utan kodning eller teknisk expertis. Den här funktionen hjälper till att spara tid och resurser samtidigt som den ger flexibilitet och anpassningsmöjligheter.

En annan nyckelfunktion hos Cacoo är dess automationsförmåga. Med Cacoo kan du ställa in automatiserade arbetsflöden och utlösare, såsom e-postkampanjer och uppföljningsmeddelanden, för att engagera kunder och potentiella kunder i varje steg.

Sammantaget ligger Cacoos värdeerbjudande i dess förmåga att tillhandahålla en heltäckande och användarvänlig mjukvarulösning för försäljningstratt som optimerar dina försäljningsprocesser och ökar konverteringarna.

Kajabi

Kajabi är en allt-i-ett-programvara för försäljningstratt designad för att hjälpa dig skapa och optimera dina försäljningstrattar. Dess värdeförslag ligger i dess användarvänliga gränssnitt och avancerade funktioner som gör att du kan bygga och hantera dina försäljningstrattar utan teknisk expertis.

Verktyget gör att kursskapare och onlineinnehållsproducenter kan använda plattformen för att skapa målsidor, skicka e-postmeddelanden och ställa in kassafunktioner. Du kan också utnyttja Kajabi-plattformen för betalningshantering och åtkomst till flera marknadsföringsverktyg från en enda plattform.

Dessutom erbjuder Kajabi även inbyggda e-handelsfunktioner för att sälja produkter och tjänster direkt i dina försäljningstrattar. Den här funktionen ger dig en sömlös användarupplevelse samtidigt som den genererar mer intäkter.

  Fix Det går inte att få skrivbehörighet för Fallout 3

Med det sagt, Kajabi är inte idealisk för småföretag och nystartade företag eftersom det mestadels riktar sig till företag och medelstora företag. När det används på rätt sätt är Kajabi ett effektivt alternativ för att skapa din säljtrattstrategi.

Systeme

Det tredje namnet på den här listan är Systeme, ett allt-i-ett-marknadsföringsverktyg som hjälper dig att skapa försäljningstrattar, möjliggöra affärsautomatisering och skapa en infrastruktur för att stödja din onlineverksamhet. Systeme.io riktar sig till entreprenörer och är ganska lätt att använda och prisvärt.

Tack vare verktyget Systeme.io kan du bygga försäljningstrattar och målsidor på en minut och använda den inbyggda e-autosvararen för att skicka nyhetsbrev och sätta upp uppsökande kampanjer via e-post.

Du kan också skapa medlemssidor på var och en av de tre planerna, vilket gör det enkelt att skapa och hantera kurser. Du kan använda dess plattform för att skapa och publicera bloggar, köra webbseminarier och ställa in automatisering för repetitiva uppgifter.

Verktyget är idealiskt för både små och stora företag.

Zendesk Sälj

Zendesk Sell är ytterligare ett tillägg till den här listan över säljtrattverktyg för generering av potentiella kunder. Den tillhandahåller spårning av hela kanalen och andra verktyg för generering av potentiella kunder, inklusive möjligheten att skapa målsidor och webbformulär förutom leadscoring.

Du kan enkelt använda de användarvänliga kontakthanteringsfunktionerna för att omedelbart hämta ut relevant kundinformation.

Du kan använda Zendesk Sell för att hantera fler potentiella kunder genom att automatiskt generera korrekta realtidsrapporter. Att bygga och hantera en försäljningstratt på Zendesk Sell hjälper dig att få några fantastiska funktioner, som e-postintelligens, prospekteringsverktyg, åtkomst till mobiltelefon (via en app) och anpassade instrumentpaneler.

Pipedrive

Pipedrive är en populär programvara för försäljningstratt och kundrelationshantering (CRM) som erbjuder en rad funktioner för att hjälpa säljteam att hantera försäljningsprocessen och pipeline mer effektivt.

Genom att använda den visuella pipelinen kan du organisera din försäljningstratt på ett logiskt, konverteringsfokuserat sätt.

Pipedrive erbjuder en rad anpassningsbara mallar och integrationer med andra försäljnings- och marknadsföringsverktyg, vilket gör det enkelt för dig att bygga och optimera din tratt efter dina unika affärsbehov.

Andra nyckelfunktioner i Pipedrive inkluderar spårning och hantering av leads, spårning och hantering av transaktioner, kontakthantering och försäljningsprognoser. Dessutom ingår robusta rapporterings- och analysfunktioner som hjälper dig att analysera dina försäljningsresultat.

Behåll

Keap-mjukvaran för försäljningstratt kan hjälpa som ett säljtrattverktyg genom att automatisera och effektivisera försäljningsprocessen, ge värdefulla insikter och analyser samt förbättra kommunikationen och engagemanget med potentiella kunder och kunder.

Det hjälper dig att tillhandahålla detaljerade rapporter och analyser om din försäljningstratt, inklusive omvandlingsfrekvenser, försäljningspipelineprestanda och intäktsspårning.

Keaps hanteringsverktyg för försäljning pipeline låter dig hantera din försäljningsprocess från början till slut. Du kan spåra potentiella kunder genom varje steg i säljprocessen och automatisera uppgifter som uppföljande e-postmeddelanden och schemaläggning av möten.

Keap låter dig fånga leads från olika källor, som målsidor, webbformulär och sociala medier. När en potentiell kund fångas läggs den automatiskt till i din försäljningstratt.

Klicka på Trattar

ClickFunnels är ett mjukvaruverktyg utformat för att hjälpa företag att bygga effektiva försäljningstrattar, optimera omvandlingsfrekvenser och öka intäkterna. Dess dra-och-släpp-målsidesbyggare gör det möjligt för företag att skapa målsidor med hög konvertering utan kodningskunskap.

Du kan anpassa försäljningstratten från början till slut och optimera allt från den första opt-in till merförsäljningen och tacksidorna.

ClickFunnels integreras också med olika WordPress-formulärbyggare som Gravity Forms, Contact Form 7 och Ninja Forms. Med hjälp av dem kan du enkelt skapa nya formulär i WordPress och sedan använda dem på dina målsidor för att fånga potentiella kunder och kundinformation.

  Vad är e-sport och varför tittar folk på dem?

ClickFunnels är det föredragna verktyget för de flesta företag, vilket hjälper till att effektivisera försäljningen och öka konverteringarna.

Bitrix24

Bitrix24 är en populär programvara för företagshantering med en modul för kundrelationshantering (CRM). Denna CRM-modul tillhandahåller en rad funktioner för försäljningstratt som hjälper dig att hantera och optimera dina försäljningsprocesser mer effektivt.

Bitrix24 låter dig automatisera repetitiva uppgifter, som att skicka uppföljande e-postmeddelanden och uppdatera poster. Det sparar tid och minskar mänskliga fel, vilket säkerställer att dina säljteam kan fokusera på mer strategiska uppgifter.

De utmärkande funktionerna i Bitrix24:s trattbyggare inkluderar ett dra-och-släpp-gränssnitt för att skapa anpassade försäljningstrattar, automatiseringsverktyg för att hantera leads och kontakter och inbyggd analys för att spåra prestanda och identifiera förbättringsområden.

Andra funktioner som marknadsföring via e-post och SMS, tillsammans med integration med appar som Google Drive och Mailchimp, gör det till det perfekta ClickFunnels-alternativet för ditt företag.

Freshworks

Freshworks Sales Funnel Software kan hjälpa dig att effektivisera din försäljningstratt och förbättra din försäljningsprestanda. Genom att tillhandahålla en rad funktioner för försäljningstratt låter Freshworks dig hantera processer mer effektivt, öka effektiviteten och slutligen avsluta fler affärer.

Det hjälper också dina säljteam att prioritera potentiella kunder och fokusera på de mest lovande möjligheterna.

Freshworks ger en visuell representation av försäljningspipelinen, så att du kan spåra affärernas framsteg genom olika säljprocesser.

Du kan också spåra din prospekts aktivitet genom CRM och automatiskt skicka rätt e-post till dem vid rätt tidpunkt, oavsett om det är ett speciellt tillfälle eller när du vill meddela dem om specialrabatter, funktionsuppgraderingar eller demos.

Involvera mig

Involve.me kan vara ett användbart verktyg för att komplettera ett företags befintliga försäljningstrattprocesser. Genom att skapa engagerande och interaktivt innehåll kan Involve.me hjälpa dig att fånga och kvalificera potentiella kunder mer effektivt, automatisera repetitiva uppgifter och få insikter för att optimera dina försäljningsprocesser.

Det är en plattform för kundengagemang som låter dig skapa interaktivt innehåll som frågesporter, undersökningar, bedömningar och interaktiva formulär.

Även om det inte i första hand är ett säljtrattverktyg, kan Involve.me fortfarande användas effektivt för att stödja dina säljtrattsprocesser.

Involve.me kan användas för att skapa interaktiva bedömningar som hjälper dig att kvalificera potentiella kunder baserat på specifika kriterier, såsom budget, företagsstorlek och beslutsfattande behörighet.

Slutsats

Du måste välja rätt verktyg utifrån dina specifika behov och budget. Dessutom är det avgörande att integrera dessa verktyg med andra system och processer för att säkerställa ett smidigt och effektivt arbetsflöde.

Med hjälp av ovan nämnda säljtrattsprogramvara kan du fånga och kvalificera leads, hantera säljpipelines och få insikter genom analyser och rapportering.

Vi hoppas att artikeln var till hjälp och gör det möjligt för dig att välja det bästa verktyget för försäljning till tratt för att driva dina ansträngningar för att generera potentiella kunder.